- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Yettel topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
üzenetére
Mivel látom hogy már nagyjából befejezted a VRM-et pluszban megcélzó venti beszerelését / extra levegő biztosítását, gondoltam megmutatom mit hoztam ki egy teljesen más lappal..
Nálam ugyan nem volt melegedés és/vagy throttling viszont már igencsak régóta megvan ez a lap/koros és bizony a 125W-os TDP-től is távol vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, több mint egy éve elég magas fesszel megy a kis 8320as (1.5V). Januárban gondoltam egyet és lecseréltem a gyári NB heatsinket egy nagyobbra mert az bizony forró volt mint a fene (észrevehető hibát/fennakadást soha nem okozott csak zavart..), nem sokkal később pedig a VRM is kapott egy 6os ventit, biztos ami biztos.
Szemből így fest: [link]

Mázlim volt mert egy/a 6os venti elforgatva pont távban volt a gyári borda széleivel ami így néz ki:

A "lamellák" kialakításának köszönhetően viszonylag könnyű volt a felfogatás és még éppenhogy befért a CPU hűtő alá.
Az alaplapi tálcán is van egy emberes bevágás a CPU foglalat/NB/VRM trio alatt így a jobboldali oldallap is kapott egy 12es ventit, ami cirka 4centiről fújja a PCBt, egészen pontosan az említett részek "alatt": [link]

Ezzel/ezekkel nagyjából ki is merült az ötlettáram mit tudnék még tenni a lapért.
Az NB-n lévő jóval méretesebb borda szintén átmelegszik még, viszont közel sem annyira mint a gyári, részben azért is mert jóval többet kap a légáramlatból, jobban beleér és a felülete is nagyobb. [link]Hogy a VRM bordára gányolt venti ér-e valamit.., hát a fene sem tudja..
04ahgy postjai alapján bízom benne hogy igen, az alaplapi tálca másik oldalán levő venti biztos többet ér, megvan a távolság is és egyáltalán az ilyesfajta PCB hűtés nekem a VGA-nál már bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple iPad Pro 9,7 128GB használt, szép állapot 6 hónap garancia
- Bontott 0perces TÜZES EZÜST/STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest