- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
#68216320 #1647 üzenetére
Mivel látom hogy már nagyjából befejezted a VRM-et pluszban megcélzó venti beszerelését / extra levegő biztosítását, gondoltam megmutatom mit hoztam ki egy teljesen más lappal..
Nálam ugyan nem volt melegedés és/vagy throttling viszont már igencsak régóta megvan ez a lap/koros és bizony a 125W-os TDP-től is távol vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, több mint egy éve elég magas fesszel megy a kis 8320as (1.5V). Januárban gondoltam egyet és lecseréltem a gyári NB heatsinket egy nagyobbra mert az bizony forró volt mint a fene (észrevehető hibát/fennakadást soha nem okozott csak zavart..), nem sokkal később pedig a VRM is kapott egy 6os ventit, biztos ami biztos.
Szemből így fest: [link]
Mázlim volt mert egy/a 6os venti elforgatva pont távban volt a gyári borda széleivel ami így néz ki:
A "lamellák" kialakításának köszönhetően viszonylag könnyű volt a felfogatás és még éppenhogy befért a CPU hűtő alá.
Az alaplapi tálcán is van egy emberes bevágás a CPU foglalat/NB/VRM trio alatt így a jobboldali oldallap is kapott egy 12es ventit, ami cirka 4centiről fújja a PCBt, egészen pontosan az említett részek "alatt": [link]
Ezzel/ezekkel nagyjából ki is merült az ötlettáram mit tudnék még tenni a lapért.
Az NB-n lévő jóval méretesebb borda szintén átmelegszik még, viszont közel sem annyira mint a gyári, részben azért is mert jóval többet kap a légáramlatból, jobban beleér és a felülete is nagyobb. [link]Hogy a VRM bordára gányolt venti ér-e valamit.., hát a fene sem tudja..
04ahgy postjai alapján bízom benne hogy igen, az alaplapi tálca másik oldalán levő venti biztos többet ér, megvan a távolság is és egyáltalán az ilyesfajta PCB hűtés nekem a VGA-nál már bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- Linux kezdőknek
- Overwatch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged