- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android szakmai topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
veterán
válasz
üzenetére
Mivel látom hogy már nagyjából befejezted a VRM-et pluszban megcélzó venti beszerelését / extra levegő biztosítását, gondoltam megmutatom mit hoztam ki egy teljesen más lappal..
Nálam ugyan nem volt melegedés és/vagy throttling viszont már igencsak régóta megvan ez a lap/koros és bizony a 125W-os TDP-től is távol vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, több mint egy éve elég magas fesszel megy a kis 8320as (1.5V). Januárban gondoltam egyet és lecseréltem a gyári NB heatsinket egy nagyobbra mert az bizony forró volt mint a fene (észrevehető hibát/fennakadást soha nem okozott csak zavart..), nem sokkal később pedig a VRM is kapott egy 6os ventit, biztos ami biztos.
Szemből így fest: [link]

Mázlim volt mert egy/a 6os venti elforgatva pont távban volt a gyári borda széleivel ami így néz ki:

A "lamellák" kialakításának köszönhetően viszonylag könnyű volt a felfogatás és még éppenhogy befért a CPU hűtő alá.
Az alaplapi tálcán is van egy emberes bevágás a CPU foglalat/NB/VRM trio alatt így a jobboldali oldallap is kapott egy 12es ventit, ami cirka 4centiről fújja a PCBt, egészen pontosan az említett részek "alatt": [link]

Ezzel/ezekkel nagyjából ki is merült az ötlettáram mit tudnék még tenni a lapért.
Az NB-n lévő jóval méretesebb borda szintén átmelegszik még, viszont közel sem annyira mint a gyári, részben azért is mert jóval többet kap a légáramlatból, jobban beleér és a felülete is nagyobb. [link]Hogy a VRM bordára gányolt venti ér-e valamit.., hát a fene sem tudja..
04ahgy postjai alapján bízom benne hogy igen, az alaplapi tálca másik oldalán levő venti biztos többet ér, megvan a távolság is és egyáltalán az ilyesfajta PCB hűtés nekem a VGA-nál már bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Overwatch 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest