- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- A Pixel 9 AirDropot, a Pixel 11 Face ID-t kap
- Az Activision áprilisban lekapcsolja a Call of Duty: Warzone Mobile-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megérkezett Európába az Oppo vékony órája
- iPhone topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kicsit elnéztem. Az a 6-os venti igazából 7-es, de nem lényeges.
Az viszont igen, hogy BIOS-t frissítettem v2.7-re és a >=2.5 verziósak tartalmaznak egy beépített védelmet. Ha átlépi a proci a 125W TDP értéket, akkor a hőmérséklet 255C-ra vált és életbe lép a throttling. Sikerült belefutnom. Sajnos nem a VRM hőmérsékletét méri gondolom, de védi ezzel gyakorlatilag. Vissza is kellett vennem 3780MHz-re a sebességet.A VRM alatt fogva az alaplapot eléggé forró a cucc, de nem éget. Persze azért nem fognám perceken keresztül, de nem is kell elkapnom a kezem. Ez nem tudom elég hűtés-e így akkor neki. Most ki van pakolva az asztalra a lap és a venti rá van csak téve a csatlakozókra és a VRM bordára. Pontosan a lapra merőlegesen fújja a levegőt.
HWiNFO64-el monitorozva az értékeket észrevettem, hogy van egy plusz hőmérséklet érték a gyári program/bios értékekhez képest. Auxiliary néven hozza. Ez átlagban 42C körüli értéket mutat teljes terhelésen. Illetve még van egy T1/D1, de ez szerintem a ventin lévő érzékelő lehet. Mert hogy kilóg valami szenzor belőle.
Eddig a v2.4 BIOS-t használtam, abban nincs TDP átlépés védelem, de jó volna visszatenni, mert azzal a 4GHz-et throttling nélkül használhattam. Gondolom az, hogy átlépem a 125W TDP értéket még nem probléma önmagában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest