- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1127 üzenetére
Nem úgy értettem hogy nem mented el a beállításokat.
Hanem mikor reset után elindul a gép, alapértékeken van, de a Softmenu beállítások megmaradnak, és következő indulásnál már azokkal a beállításokkal postol, nem kell hozzányúlni, akár ''Exit without saving''-et is nyomhatsz, végülis nincs jelentősége.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1124 üzenetére
Abit szeszély de nem vészes, ki lehet ismerni. Áramtalanítás után (főleg tuning mellett) nem indul elsőre, csak 1-2 reset után, kivéve ha régóta be van dugva, gondolom valami kondiknak fel kell töltődnie.
Szóval nem kell forgatni a bekapcsológomb csatiját, annak úgy sincs semmilyen következménye, azért indul utána mert elég idő telik el amíg vacakolsz a gépben.
Szerk.: Jah, és nem felejti el a beállításokat, csak ilyenkor alapértékeken indul, de ha nyomsz egy ''Save and exit''-et, akkor minden marad a régiben.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1089 üzenetére
Egyik havernak van 3500+-a és neki sem akar 235 fölé menni... neked legalább EE-s a procid, adhatsz neki 1.4-1.55V-ot is.
Ha a ramot is húzni akarod, akkor 2.1V és hajrá.
Szerk.: No igen, egy AC Freezer 64 Pro elkel, br. 4300-ért megkapod, szinte ingyen van.
[Szerkesztve] -
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez butaság.
Az hogy egyeseknek sikerül kifognia olyan modulokat, amikre véletlenül komolyabb chipek kerültek, az egy dolog, erre nem érdemes építeni. Nekem pl. vannak 533-as Infineon ramjaim, de 700-at se nagyon akarnak menni, ami tulajdonképpen nem is baj, a ram sávszélesség sem korlátoz semmilyen valós esetben (extrém összeállításoktól tekintsünk el), az meg le van ejtve hogy mit mér az Everest...
És 800-as ram esetében abból sem indulhatsz ki, hogy a 667-es ramnak milyen a tuningpotenciálja, mivel a 800-as jóval közelebb van a technológiai határhoz. Az Athlon 64 3000+-om megy 143%-ot, ez alapján akkor az Athlon 64 FX62-nek is mennie kellene ennyit... azért érzed hogy ez kicsit necces. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nightwish #950 üzenetére
Itt te vágtál fel olyan dolgokkal amire senki sem volt kiváncsi, kit érdekel hogy hol nem vagy új meg hogy volt dolgod 286-ossal.
Leírom harmadszor is, senki sem fog tudni segíteni, mert a hiba nam vassal van, hanem azzal aki összerakta, attól hogy másfél-két éve nem foglalkozol számítástechnikával, még nem durrbele stílusban kell vásárolni (pláne ha valaha tényleg ''benne voltál'', de ebbe ne menjünk bele), nekem is Socket A-s konfigom volt, nem is láttam Athlon 64-et mielőtt megvettem, mégis képes voltam utánanézni mi hogyan van, mit érdemes venni, és csak aztán szórtam el a gépre szánt összeget.
Szóval ha lusta voltál körültekintően vásárolni, akkor ne hőbörögj nekünk, és ne védekezz azzal hogy ennyi volt a keret.
Sorry az off miatt... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nightwish #946 üzenetére
Csak azt nem értem ha ennyire profi vagy miért nem tudod megoldani a problémát.
Egyébként láttam belülről XT-t is, de nem tudom ez milyen kvalitásokat felételez, akkor én nagyon büfé vagyok?
Amint a válaszokból is látod, a hiba valószínűleg nem a hardware-ben van...
A számítástechnika valóban nem a 'Húzzuk a procit meg a memóriát''-ból áll, de aki ért is hozzá valamit az nem szokta elutasítani, egyébként a 3D gyorsítók óta a VGA-t is lehet húzni. -
VaniliásRönk
nagyúr
2 db ATA semmit sem módosít azon amit mondtam, és a 2x512 sem, a nForce 4 chipseteken 2 ATA van, és azok jóval olcsóbbak is mint az nForce 5x0-esek, ill. a ram is olyan dolog, amit nem nagyon cserélsz, azon sem érdemes spórolni.
Szabad kérdezni hol történt a vásárlás, apró vagy nagyker? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nightwish #934 üzenetére
Ha szorítanak az anyagiak...
1. azon a komponensen spórolsz, amit cserélni akarsz (vagyis inkább a CPU keretéből -4-5000Ft mint az alaplapéból)
2. ha semmilyen körülmények között sem tuningolsz, akkor tökéletesen megfelel egy ASRock alaplap is, semmivel sem kevesebb (megjegyzem az MSI-nél még ez is jobb tuningban (mivel a BIOS-ban nem lehet állítani a HT-t, az Athlonodon 10%-nál többet nem tudnál húzni), sőt, az MSI-re relatíve sokat panaszkodnak mostanában) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nightwish #934 üzenetére
Most nézem ez nem VIA, de akkor nem 12-13k volt, legalábbis nem boltban/kiskeráron (17k) vetted.
Így viszont vehettél volna majdnem ugyanennyiért olyan alaplapot amit tuningolni is lehet, a Sempronok ált. alapfeszen mennek 150%-ot, ami azért érezhető. Olyan nincs hogy valamit nem lehet húzni!(leszámítva ha nagyon gyökér alaplapod van
)
Egyébként nem igazán értem mit számít az hogy mikor kezdted, meg egyáltalán mit. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nightwish #930 üzenetére
Hali!
Ha ezt a kérdést felteszed nem nagyon fogok tudni olyat mondani neked ami meggyőzne arról hogy kidobtad a pénzed az ablakon.
Nem tudhatom hogy mit csináltál rosszul pusztán annyiból, hogy Everest alacsony értékeket mér.
A gyártó nem garantál semmit, pár percig ellenőrzi hogy a kívánt névleges értékeken stabil-e, semmi többet, az hogy te teszteled hogy bír-e többet is nem tudom miért tabu.
Ha stabil a rendszered akkor nem valószínű hogy bármi hibás lenne. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az ismerősöd sikeresen kiválasztotta az egyik leggyengébb alaplapot, lehet jobb ötlet lett volna előbb kérdezni és csak aztán vásárolni, nem pedig fordítva...
Ettől függetlenül az eredmények nagyon gyengék, ennél sokkal többet lehet kihozni a konfigból. A tuningot viszont el lehet felejteni, ahhoz normális alaplap kell.
Jah, a DDR400 késleltetése jobb, DDR2-667-nél tuninggal is csak elérni lehet (nekem 733MHz-en 4-4-4-10 időzítéssel ~50), jelentősen lehagyni nem, viszont gyakorlati jelentősége nincs, csak a tuningőrültek élvezkednek rajta. -
VaniliásRönk
nagyúr
Én is kb. akkor vásároltam, az előző konfigom már el volt adva, lépni kellett, heteket nem tudtam várni, a notim még Ubuntu alatt sem volt valami fürge.
A következő alaplapom és VGA-m a tervek szerint nekem is ATi/AMD lesz.
Egyébként amennyire tudom linux alatt még az nV-nek is jobb a támogatottsága mint a VIA-nak... -
VaniliásRönk
nagyúr
Sokat tud, nem is olyan drága (bár ahhoz képest hogy ASRock...
), és egy Sempront vagy egy X2 3600+-t egész jól meg lehet hajtani benne. Fene a számítástechnikába, elég pár hét és az ember már bánja hogy nem várt a vásárlással.
Bár így is 3-4 hónapot vártam... az mondjuk megérte, nagyon sokat estek a CPU árak, megérkezett az AM2, de a végtelenségig nem lehet kivárásra játszani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Felesleges Ninja-t venni, maximum 5°C-kal lenne jobb, szélsőséges esetben 10-zel, és kerül 3-4x annyiba...
Hogy egy konkrét tipushoz készül-e modbios, és hogy mikor, az lutri, sajnos nem lehet erre építeni, nem mellesleg modbios-szal is max. +0.1V érhető el, ami az én esetemben rögtön kevés is lenne. (2400MHz körül lenne a max., nekem ez a szabadság és a +100-150MHz megér 2-3k-t) -
VaniliásRönk
nagyúr
Alapon 1300 alatt pörög az AC Fan 92, így 33-37°C között ingadozik, teljes terhelés alatt valamivel 50°C fölé kúszik. (2-3 óra CS:Source után max. 55°C volt, mellesleg ez a game nem csak a legjobban fűt, de a legkisebb hibánál elszáll, jobb stabilitástesztelésre mint bármilyen teszt/nyúzóprogi
)
ftc: Nekem is tetszenek az ASRock alaplapok, mert ugyan koppintott ASUS, de legalább olcsó (nem kicsit, nagyon!), viszont ezt sem venném meg a VCore durva limitálása miatt...
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Geil csak drága, semmivel sem jobb, ha minőséget akarsz kapni a pénzedért, akkor Corsair, én mondjuk a Kingmaxot kedvelem a legjobban, de arról hallottam már rosszat DDR2 fronton, ha egy helyen veszed az alaplapot és a ramot akkor mindenképpen próbáltasd ki benne.
Egyébként ezután a kis rizsa után csatlakozok ftc kollégához. -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
HorvBalint #865 üzenetére
Mintha már máshol is láttam volna ezt a kérdést, ahol emlékeim szerint ki lett vesézve a téma.
Egymagos rendszert egymagosra ennyiért nem érdemes cserélni, 33k az X2 3600+, sokkal inkább megéri, mint a sima 3800+, a tuningról meg annyit, hogyha nem értesz hozzá/elvből elutasítod, az a te dolgod, de akkor ne kérdezősködj ennyit és fizess mint a katonatiszt!
(18k-ért vettem olyan processzort, ami 7%-kal gyorsabb a legnagyobb egymagos AM2-esnél, az Athlon 64 3800+-nál, ami mellesleg 38k...)
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha neked ez a 3k (ennyivel kerül többe boltban a KN9 18k) megéri amit leírtál akkor egészségedre.
Volt ASUS alaplapom is régebben, nem véletlen nem szeretem.
ftc: Annyival egészítenélek ki, hogy a GigaByte is alkalmatlan tuningra, és ahogy írtad is, ha nem akar tuningolni az ember fia, akkor tökéletesen megfelel egy ASRock/ECS alaplap is, de ha már drágábban veszek alaplapot, akkor értelme is legyen!
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Eleve szemmel láthatóan gyengébb a 2D képminősége is az int. GeForce-oknak (a 350MHz-es RAMDAC ennyit tud, ez nem változott az első nForce chipsetek óta), de ami igazán vad, hogy 800x600x32@85Hz max. egy GeForce 6100-zal... Nem értettem a SyncMaster 757DFX miért nem képes többre még azután sem, hogy feltoltam a driverét, aztán kiváncsiságból visszavettem 16bitre... rögtön ott figyelt a 150Hz... ennyit az int. NV cuccokról.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem hiszem hogy minusz 1 IDE csati olyannyira csökkentené a nyák összetettségét és egyéb járulékos elemek (1 db. műanyag és némi cin
) költségét, hogy érdemes lenne lehagyni, emögött is az ASUS jól átgondolt és korrekt üzletpolitikája bújik meg, vagyis hogy aki csóró azzal még mi is ki*unk, ja és azért még így is legyünk drágábbak a többieknél...
-
VaniliásRönk
nagyúr
A különbség ég és föld.
Általában nem szokott gond lenni a húzással, nekem egy mezei 3000+ van és simán megy 2500MHz felett.
Most semmivel sem vagy rövidebb, ha csak egymagos rendszered van. Jövő év elején meg jönnek majd a 65nm-es CPU-k, amiket lazán lehet majd 3GHz felett hajtani. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha kimondottan dualcore kell, akkor igen, egyébként még felesleges X2-be ölni a pénzt, mire értelme lesz úgyis sokkal olcsóbban kapsz gyorsabbat is, egy 3200+ csak a 2/3-ába kerül, egy 3000+ meg már majdnem fele annyiba, és ezt is rendesen meg lehet húzni.
(Én is hasonló konfigot cseréltem pár hete.) -
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem meg a Goldmem és a Memtest is elszáll ha visszaveszem alapra akkor is (nem az aláírásomban szereplő konfig, de AM2). Nem értem, lehet hogy az int. VGA ramját próbálják tesztelni, azért rajzolnak krix-kraxokat.
A win egyébként nem fagy, a MS memtestje sem érzékel hibát, ill a Prime95 sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nagyon meleg volt az IGP (a GA-M55Plus-S3G-ről van szó, a Sempron tuning megy neki, 3000+@2200MHz alapfeszen, 4x HT-vel, de csak mert a BIOS-ben nem lehet csökkenteni
), gondoltam leveszem a VGA órajelét, de már tárgytalan, beállítottam mellé egy 8cm-es ventit 7V-on, így langyos nyúzás közben is. Irodai gépnek ideális.
Azért köszönöm.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az integrált VGA (GeForce 6100) 2D órajelét lehet valahogy csökkenteni? A ForceWare nem engedi, de miért tekerne 2D-ben? Valami ötlet? A RivaTuner nem ismerte fel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #704 üzenetére
A hipertransrportnak nem csak szorzója van, hanem sávszélessége is oda/vissza, most HT 3x 8/8 biten 9x266 (2400) a vége, de lehet még finomítani, de most ennyi sikerélmény is elég.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #700 üzenetére
Nem, nem gondoltam hogy ilyen harmatos ''tuningnál'' is bezavar, most 4x 8/8-on van és már 2385MHz-nél járok, de még folyamatban van a dolog, lehet hogy a sávszélt nem is kell csökkenteni, mindjárt kiderül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ma vettem egy Abit KN9-et (NF4 Ultra)... teljesen összezavarodtam. Ebben sem lehet tuningolni az Athlon 64 3000+-omat (a Gigabyte lappal a software tuning ment, de a BIOS ott is csődöt mondott). 1.5V-on 9x210-en sem indult el. Nem értem. Valakinek valami ötelete esetleg?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #688 üzenetére
Csak azért mondtam mert én személy inkább boltban veszem meg ha csak ennyi a difi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #681 üzenetére
Én 12900-ért 667-es Corsairt vettem boltban...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #640 üzenetére
Ha lehet a lappal egy kis feszt emelni, akkor biztos ki lehet csalni belőle egy kis tuningot (MSI K9VGM-V), de én a hallottak és a saját tapasztalataim alapján ezután csak Abit alaplapot veszek, szerzek egy sima KN9-et, aztán hadd szóljon, lehet hogy az NF4 Ultra nem viszi az FSB300-at, de azt valószínűleg a proci sem, viszont legalább amennyit a proc visz azt rendesen be tudom lőni a Softmenu-ben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
_cirmos_ #636 üzenetére
Win alatt stabil volt, amíg nem próbáltam 250 fölé húzni. Sajnos a tesztprogramjaim még nincsnek kéznél, de vasárnap vagy hétfőn este ráeresztek mindent ami van. Egyébként ha jól tudom a szorzót lehetne csökkenteni, de ennek az alaplapnak az sem ment.
Ugyanezt megkapod egy ASRock AM2NF4G-SATA2-től is, ami kb. 5k-val olcsóbb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Srácok, volt itt szó arról, hogy milyen frankó deszka a Gigabyte M55Plus-S3G... tegnap vettem egyet, de ez egy sz*r, tuningra alkalmatlan, nem tudom hogy az integrált VGA kever-e be, de a BIOS is egy marék szutyok, kb. 2-3 hetente jön ki egy újabb, de a legutolsóban már nincsenek RAM beállítások sem, szóval felejtős, aki ilyet akart venni felejtse el. Még megpróbálom majd mi a helyzet ha nem az integrált VGA-t használom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
_cirmos_ #528 üzenetére
Semmi, épp az ellenkezője az igaz.
Maga a chipset szépen bírja, simán viszi a 300-at (NF5-ök 280 körül megállnak), csak ami olcsó az ált. nem tuningra van kitaláva, az ASRock alaplapok max. +0.05V-ot engedélyeznek a CPU-nak (de azt is csak Cool 'n' Quiet-esnek), és ahogy hallom az ASUS-ok is, az MSI-ről mostanában szinte csak rosszat hallani, a Gigabyte meg viszonylag drága, 22k.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hajaj, akkor az ASUS alaplapoknak is ez a bogara? Miért nem lehet kapni itthon KN9-et...
akkor lehet hogy én is Gigabyte-ot fogok venni, remélem lejebb megy majd az ára 2-3k-val, mert per pillanat még mindig jobban megéri az árkülönbségből erősebb CPU-t venni, amit kis szerencsével alapfeszen is szépen lehet húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged