- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5850 üzenetére
a bőr hűljön rám is.mentségére szóljon most tettem fel a 1501-es biost és van 1066-os osztó is.
-
Balinov
titán
nemtudjátok,van-e a MemSet-ből újabb verzion? 3.3-ra emléxem,hogy otthonka az van +
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5477 üzenetére
ja,marha jó, S754-es nyúkeszülnél alapból mindíg visszavettem tuningnál..erre itt meg elfelejtem..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5474 üzenetére
hm...
most ugrott be,hogy ezidáig tuningnál mindíg def. HT multipliert alklkalmaztam...lehet jobban menne a 3,2-es manila Sempi,ha 4x lenne a HT szorzó??
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5464 üzenetére
pedig azé 225-ig sikerült eljutniuk. itt egy spongya fordítás, google translate tollából,angolul -
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5455 üzenetére
sok helyen lehet olvasni,hogy AM2-es MSI lapok tuning terén fostalicskát sem érnek,nade hogy ennyire nem megy benne a tuning...Visszavett processzorszorzóval is próbáltad?
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5449 üzenetére
nincs olyan opció vhol,hogy Thermal Throttling? Nekem korábbi 2 Gigabyte lapomnál (igaz s754 volt mind2) ha a thermal throttling enabled-en volt talán 10mhz-et tudtam az "fsb"-n emelni,utána csontra fagyás állt fen. memóriavsiszaosztást próbáltad? esetleg +kakaót a ramoknak?
-
Balinov
titán
válasz
tibcsi0407 #5446 üzenetére
üdv,ha az FSB-t,mondjuk 220-ra teszed és a második képem a Memclock value-t ddr2-667-re,akkor is az utolsó képen látható POST üzenet fogad?
-
Balinov
titán
válasz
dodopek #5270 üzenetére
izé.khm...."MSHDQFE" mappába szerinted mik vannak?
readme.txt-ből idézve:
"Step 1. Before installing the Realtek HD Audio Drivers, Press the
[Cancel] button if Windows detect the Multimedia Audio device.Step 2. Insert the "Realtek HD Audio Drivers" CD into the CD-ROM
drive and run the setup.exe program to finish the installation.Step 3. Click on [Next/OK/Go] to continue the procedure. If the Windows popup
"Digital Signature Not Found" message, press [Yes] to continue the
installation.Step 4. Finally, select to restart the system and press [Finish] to complete
the installation.The system will reload the drivers and do some adjustments in the INF
file if so required."
Peccs konkrét leírása :
" Microsoft High Definition Audio Driver Package - KB888111
Package file version (kb888111.exe) : 6.1.22.0"Így már mennie kell!
üdv
Balinov -
Balinov
titán
úgyúgy,ennél többet én sem tudok segíteni,sajnos vagy hálistennek,előlapi kivezetés a 6éves acorp házon csak 2x USB van.semmi egyéb. Ráadásul az is abszolúte nem konform jelöléssel,délutánba telt kisakkozni,hogy mi hogyan.
Dodopek: én nem használom még a lant-ot se...kábelmodem+usb csatlakozás rulz.
-
Balinov
titán
válasz
dodopek #5259 üzenetére
jólemléxel.én az én lapomnál nem,de egy tf6100+nf410-es kombós azrok lapnál szoptam,ugyanezzel. ott a megoldás a drivercd elfelejtése. Ezt a legutolsó WHQL 1.79-es driverpakk telepítése megoldotta. Ugye HD Audió használathoz kell egy M$ peccs,ezt tartalmazza a ~25megás installer,ha nem menne elsőre,TC-vel asszem ki lehet a telepítőt bontani,ott ezután megtalálod a microsoft peccset,tedd fel újra,aztán a driver.
üdv
Balinov -
Balinov
titán
Tudom,hogy nem AMD, de Nvidiáék is mocorognak vmit onboard GPU téren.
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5223 üzenetére
tudod mi a röhejes, lapom topikjában panaszkodtak,hogy a 1301-es nem megy fel a 0901-es biosra...eszembejutott a postotokról,hogy megnézzem,van-e update.hát a 1301-est le is vették már..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5220 üzenetére
sztem megmenekülne adott esetben a nyakad,mert az én második tippem az asus lap..a chipset mellett.az az érdekes,hogy alap cpu órajel mellett rendesen megy dual-chanel.de ha +5mhz-t adtam neki,akkor nem
-
Balinov
titán
tiszta fasza,most hívott volt kollégám,meséltem neki erről a ramos sztoriról.neki 945+ D-s P4 alatt votl szopatás kingamx marsokkal...pár hét után kizárt minden mást,aztán valakivel el tudta cseresznyésen barterezni,asszem gigás A-datákra.És az a röhej,hogy ez még akkor volt,mikor nem 6,6k/db bruttó árért mérik győri kiskerben a vacsiuj gigás dimmeket..
-
Balinov
titán
hát,gyerekek, megkell hogy erősítsem a kingmax 800-as gigás modul vs. R690G chipset inkompatibilitást. végre visszavágtam 800+,800,800+,800 sorrendbe a 4db 512-es 800-as adatát,oszt egyből,minden állítás nélkül megy a dual chanel. 9x270,ramok 5-5-5-18 2T @ 809Mhz..és ez cak edz szempronc
-
Balinov
titán
válasz
Killerlaca #5097 üzenetére
Athos kollégának van ilyen lapja,úgy hiszem meg van vele elgéedve
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5095 üzenetére
az azusz foreva-t kihagytad
-
Balinov
titán
válasz
Killerlaca #5093 üzenetére
én asust? többet nem? raktam össze egy gépet fizetős kuncsaftnak egy M2N-nel..hát,azóta már egy asrock Alive6NFG-DVI dohog helyette,mert nem birta..
-
Balinov
titán
válasz
Killerlaca #5091 üzenetére
ami itt nemrég szóbakerült Asus lap (M2A-VM) nem épp a finoman állíthatóságáról híres,tapasztalat pl. nem lehet memóriaidőzítést állítani.
-
Balinov
titán
válasz
petyuska74 #5048 üzenetére
hirtelenjében az elmúlt pár hsz-ben több lapot is emlegettünk,árakkal,pro-kontrákkal,stb. Nézegesd meg ezeket pölö
-
Balinov
titán
válasz
dodopek #5040 üzenetére
nézd,én ezt úgy szoktam lekezelni,hogy elmesélem,hogy azért van már a második int. vga-s alaplapom,hogyha pci-e vga csere van,akkor is tudjam a gépet használni.
vagy neadjisten beszarik a VGA kártya...(épp pár hete jártam így,pont jóljött,hogy míg a gari intéződik,addig is tudják használni) sokan HTPC-kbe rakják ennek a lapnak a HDMI-s változatát. Persze azt is meg kell említeni,hogy bármikor tudnak belerakni egy külső vga-t.
-
Balinov
titán
válasz
dodopek #5038 üzenetére
ja,értem már. mondjuk nekem dobott egy mókásat a gépösszerakó varázslójuk,mikor a mATX laphoz az általad írt Asus házat választottam és aztmondta rá,hogy nem kompatibilis..
13k-ért sztem jobb vétel,mint az abit amit másik alternatívának mondtam. jobb az a gpu ,mint a 9250,márcsak a multimédiás képességei miatt is. Én még COD2-vel is kipróbáltam,meglepően jól ment vele 1024-ben. 6100-es nvidia int vga-n jól vissza kellett butítani.. -
Balinov
titán
válasz
dodopek #5036 üzenetére
Ja,így már értem. Nehéz harc az ilyen,ismerem jól a tényállást. Igazából ~13k körül egy Abit NF-M2SV-t választanék, ez egy győri kiskerbe pölö 13200 bruttó és szintén van rajta - bár gyenbébb - integrált VGA. Lehet,hgoy az elbőb rosszul fogalmaztam, de én speciel azért ajánlottam azt a ~15k-s Asus lapot mert azon integrálva van egy korszerű,DX9c képes monitorvezérlő.Így megspórolnátok a 9250 árának mondjuk legalább a felét és megjönne a +512mb ram ára.
Muszály a gépboltból vásárolni amúgy?
-
Balinov
titán
válasz
dodopek #5034 üzenetére
a lapot sztem felejtsd el, Nforce3-as,így még az előző generációs AMD procikhoz készült.
Proci szvsz jó,kezdésnek elég lesz,később mehet bele egy olcsó kétmagos. ház + táp vinyó,dvd firkantó az korrekt,tápom ugyanolyan,ettől erősebb konfigot is elvinne. ram,az kevés,főleg,mikor mostanában 6,6k bruttóért megy az 1GB-os ddr2-800-as kingmax. legalább 1gb-ot tegyél bele,de inkább 2x1Gb.
vga: 9250-et felejtsd el, gyk az ősrégi 8500-ös radeon ráncfelvarrott változata. ha rám hallgatsz,akkor keresel egy Asus M2A-VM lapot (mint az adataimnál látható lap) ez ~15-16k bruttó, lan,7.1-es hangcucc, 2db ide,4x sata2,4db ram foglalat és elég korrekt kis cucc.ja és PCI-E 16x csatival bővítheted a kb Radeon 9600nonpro kaliberü X1250/1200 vga-t.ami reggelire megeszi a 9250-est -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5024 üzenetére
az lezs,az biztos, bios 0901-es,mivel legutolsó végleges nekem - se - megy fel.
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5021 üzenetére
lehet,csak az asus lapom topikjában írtam - bár kétlem - de adtam a lap által adható max 2,1V-t.eredménytelenül
-
-
Balinov
titán
kis érdekesség a gigás 800-as kingmaxok R690G+ sempron viszonyáról. akárhogy próbáltam idáig,nem megy dualchanelben 2db hótegyforma gigás 800-as kingmax.nos,ha visszarakok mindent alapórajelre,akkor elindul rendben a gép.viszont! már 220-as htt-nél is lefossa a bokáját,ha a dc szerinti slotokba pakolom a 2db dimm-et. 4db adatánál érdekes ilyen gond nemvolt...
-
Balinov
titán
Srácok,lehet bekerültem én is a KTS elemmel szopók táborába
adott egy asrock s754-es pci-e-s lap (6100+nf410),alig múlt 1 éves és pár hónapos. ata vinya mellé bekerült egy 250es sata2-es.majd 4 héten beül 2x felejti el,hogy a jelszóval levédett biosban az 1st hdd az a sata (ezen van a rendszer is) a 2nd meg a 40-es ata.Kinomban FTMB szindrómát állapítottam meg és kivettem az amúgy is max tárolásra haxznált 40-est.Elemet tippeltem,hgoy amiatt felejt el egyes dolgokat.Vittem melóhelyről egy KTS CR2032-est,amit egy Brenner multiméterrel kimértem és atomstabil 3V-t ot mutat. Tegnap kuncsaftnál bios visszaállít,majd próbaképp elem kimér,az ugyanolyan P/N -ü kts elem a multiméter szerint 3,2-3,19V-ot mutat. Nem sok az egy icipicit? -
Balinov
titán
válasz
Andrewhouse #4923 üzenetére
szvsz tudnia kell,bár amíg nincs hivatalosan megerősítve,csak találgatás az egész.Amúgy én mindíg a BIOS letöltési oldalon nézem,ott szokták írni,hogy az egyes bios rev-ek miben újítanak.
-
Balinov
titán
válasz
Andrewhouse #4921 üzenetére
Giga honlapján nézted? Mondjuk ott sem irja,még a rev 2.0-hoz sem. apropó melyik rev? 1.0,1.1 vagy 2.0?
-
Balinov
titán
válasz
LALA_kiraly #4848 üzenetére
küldjed csak,küldjed,sajna viszont csak vatikáni valutában tok fizetni...
-
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4797 üzenetére
izé,azt elfelejtettem mondani,hogy vga,chipset,szal minden drivert érdemes előtte eltávolítani,windows/inf mappát kis kigyomlálni.
-
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4795 üzenetére
üv,nem volt rossz választás.gratula!
xp kérdé: elvileg át lehet költöztetni az xp-t lapcserénél,max chipset drivereket kell frisset rakni. Gyakorlatilag elegánsabb egy friss win install,de nem muszály -
Balinov
titán
válasz
LALA_kiraly #4793 üzenetére
hmm.ha a +80mhz-es htt-t nézzük és a 16k-s btto újárát,akkor az adataimnál látható int vga-s asus lap elég korrekt.áll. ebből a Gigabyte féle mégjobban húzható
-
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4789 üzenetére
[link]
ez alapján 1.1G-től támogatja a kétmagos procikat.szal lehet a legolcsóbb megoldás mégiscask egy s939-es X2-es felhajtása lenne.AM2-ben ajánlanék R690G chipsetü lapot,mint amilyen pölö az aláírásomban van,csak sajnos ezekben 1db ide csati van,így az 1ik dvd-rw-det tuti nem tudnád,max sata-ide átalakítóval használni.Node várjuk ki,többi szakik,akik alaplapspecifikációkat mormolva fekszenek/kelnek,mit mondanak,ajánlanak. -
Balinov
titán
válasz
Tuco Ramirez #4787 üzenetére
hmm.egy pontos ECS P/N alapján meg kéne nézni,új biosszal támogatja-e az S939-es tokozású X2-eseket.Ezekkel a procikkal az a baj,hogy ahol még van,ott eléggé drágán adják,mivel többnyire beragadt készletből van.használtan én meg procit csak 110%-os megbízahtó embertől,kipróbálás után vennék. Helyetekben elgdondolkodnék egy AM2 rendszeren. 16-18k között eléggé jó,akár int vga-s , am2-es lapokat lehet venni,proci is ''szaréhugyé'' van,nembeszélve a ddr2-es ramárakról.[link] + néztem,többfajta nf4-es s939-es deszkát csinált az ECS.tiétek melyik?
-
Balinov
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest