- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
320 Gb-os vinyó, a rendszer is erre van telepítve, és van rajta 200 Gb szabad hely.
Még régebben KTorrent-et próbáltam, akkor is lassú volt. Azért is váltottam Transmission-re. Azóta 1x már újratelepítettem a gépet (nem emiatt), KDE-t se használok már.
SATA-n csatlakozik a vinyó.
Ha nagy sebességgel (>3Mb/s) töltök fel, olyankor is lassul, de akkor annyira nem, mint ha lefelé jön gyorsan valami.
Megcsinálom a másolásos dolgot, és majd írom a tapasztalatokat.
Amúgy DIGI TopNet csomagom van, nem tudom, ez számít-e valamit. -
utgyuru
aktív tag
Itt meg is ragadnám az alkalmat egy újabb kérdésre, amiben tanácstalan vagyok. A gondom az lenne, hogy van pár distro, amit lehet USB-ről live-ként futtatni. Kipróbáltam többet is, ráraktam pendrive-ra, ahogy írták stb..., de nem tudok róla bootolni. Másik PC-n kipróbáltam, ott megy minden rendben. Máshol azt tanácsolták, BIOS-ban nézzem meg az USB-re vonatkozó dolgokat, de nem találok semmit. Mert elkezd bootolni a pendrive-ról, csak valami baja van mindig, és leáll. CD-ről tud bootolni a live rendszer.
-
utgyuru
aktív tag
Mielőtt újratelepítettem EXT4-et használtam, ott is ez volt. Azért EXT2-t válaszottam, mert a telepítő azt írta róla, hogy "fast and stable", gondoltam kipróbálom.
Néztem top-pal, amikor ez történik, akkor a torrent kliens CPU-használata olyan 80% körül van. Amúgy amit második "bekezdésben" írtam, az is a torrent miatt van, mert amin kilőttem a klienst, tök jó volt minden, szal végülis egy problémáról van szó. -
utgyuru
aktív tag
13.0-s verziót használok, és azt tapasztalom, hogy amikor nagy sebességgel töltök torrenten (>2 Mb/s) akkor belassul a rendszer. Eddig csak letöltésnél tapasztaltam, de mostmár ha csak a feltöltésem megy, akkor is. 2,4 Ghz Celeron processzor, 1 Gb RAM, EXT2-es fájlrendszer.
Nemrég telepítettem újra, tök jó volt meg minden, de most úgy tapasztalom, mintha kicsivel lassabb lenen a rendszer. (Lassabban indulnak a programok) És pl Firefox-ban, amikor egy ilyen szövegdobozba írok, mint itt a fórumon, akkor néha "szaggat"
Nem tom hogy mondjam, szal nem látszik a kurzor, meg mondjuk lenyomok 10 betűt a billzeten, mire a képernyőn megjelenít 4-et. Ez miért van? Valaki tudna segíteni?
-
utgyuru
aktív tag
Azzal a driverrel próbáltam, amit Te is linkeltél. Más fórumon valami olyasmit írnak, hogy ehhez a videókártyához megszűnt a támogatás, és ezzel a kernel verzióval már nem megy. Meg említettek valami mesa drivert (?) is. Bocs, ha nagyon nagy hülyeségeket írok.
Köszönöm a print screen-es dolgot, ilyenre gondoltam. Bár néhány része fekete lett a képnek.
-
-
utgyuru
aktív tag
Ati Radeon 9600 kártyám van, és az ati.amd.com.-ról szedtem le a drivert, kiválaszottam, a Vidkártyát, meg hogy Linux x86-ra kell.
Egy újabb kérdés: hogyan lehet képernyőképet készíteni? Tudom, ott van a Take Screenshot, de új telepítettem fel a rendszert, hogy az nincsen benne. Olyasmire gondolok, mint Windowsban, hogy megnyomom a Print Screen-t, és vágólapról beillesztem egy képszerkesztőbe. Mert most erre nem történik semmi.
-
utgyuru
aktív tag
-
zodo
nagyúr
Tudtam...
nem vett volna igenybe 1 percnel tobbet
Gondoltam, hogy sima ügy, de nálam azért macerásabb a téma.
Hiszen ismered a képességeimet.
Ugyan azt a vinyót kapta meg, ugyan úgy egy db ide kábelen összefűzve egy dvd íróval.
Ekkor is tud más helyre kerülni a vinyó logikailag ?Ati témához:
2D-t tervezek. Ha sikerül feltenni a gyári drivert onnantól már játszik a 3D ?
Mert, gyárit már tettem fel egy írás segítségével a HD4670-es kártyám alá. -
zodo
nagyúr
Igazad van tényleg össze vissza vannak a mondandóim. Épp mi van előtérben.
Nem akarok flash videokat nézni csak kipróbálni, hogy egyáltalán megy vagy sem.
Max. tényleg a letöltés marad és valamelyik lejátszón megnézem.
Valóban nagyon eszi a procit ez a lejátszó amiről írsz. Nálam, átlag 80 %-os prociterhelségi szintet jelez. -
zodo
nagyúr
nem kell mar tobbet a lemez. azert ne darald le Tudtam, hogy ez lesz
A kérdése pedig (#721) szerk részében volt.
Netes téma,még nem bíztos, de itt a hsz-ek írásakor néha újra be kell jelentkeznem.
Folyamatos bőngészést még nem teszteltem.
Szóval ,hirtelen ezt találtam mint hiba.(#727) ZCoyote Igen csak leskelődünk-leskelődünk.
Nálad minden ok ?
Szerk: mit szeretnél tudni, megkérdezem.
-
zodo
nagyúr
Most egy kicsit szétnézek a rendszerben, beállítások ,stb lehetőségek házatáján aztán jelentkezem.
Tuti lesz még egy pár béna kérdésem!
Egyenlőre úgy néz ki sikerült életet lehelned a rendszerembe.
Viszont arra nem kaptam választ, hogy használjuk-e még a telepítő lemezek, mert kivenném a dvd írót a gépből.
Esetleg ha van kedved akkor a "net miért dobál le" kérdésre megadhatnád a választ. -
zodo
nagyúr
Nálam így nézz ki az egérre vonatkozó rész:
# **********************************************************************
# Core Pointer's InputDevice section
Section "InputDevice"
# Identifier and driver
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
# On platforms where PnP mouse detection is supported the following
# protocol setting can be used when using a newer PnP mouse:
# Option "Protocol" "Auto"
# The available mouse protocols types that you can set below are:
# Auto BusMouse GlidePoint GlidePointPS/2 IntelliMouse IMPS/2
# Logitech Microsoft MMHitTab MMSeries Mouseman MouseManPlusPS/2
# MouseSystems NetMousePS/2 NetScrollPS/2 OSMouse PS/2 SysMouse
# ThinkingMouse ThinkingMousePS/2 Xqueue
Option "Protocol" "PS/2"
# The mouse device. The device is normally set to /dev/mouse,
# which is usually a symbolic link to the real device.
Option "Device" "/dev/mouse"
# Option "Device" "/dev/psaux"
# Option "Device" "/dev/ttyS0"
# Option "Device" "/dev/ttyS1"
# When using XQUEUE, comment out the above two lines, and uncomment
# the following line.
# Option "Protocol" "Xqueue"
# Baudrate and SampleRate are only for some Logitech mice. In
# almost every case these lines should be omitted.
# Option "BaudRate" "9600"
# Option "SampleRate" "150"
# Emulate3Buttons is an option for 2-button Microsoft mice
# Emulate3Timeout is the timeout in milliseconds (default is 50ms)
# Option "Emulate3Buttons"
# Option "Emulate3Timeout" "50"
# ChordMiddle is an option for some 3-button Logitech mice
# Option "ChordMiddle"
EndSectionLehet, hogy csak a
Option "Protocol" "PS/2"
kellene átírni pl.: NetScrollPS/2 -re ?
Ezt a sort is át kell írnom a tied alapján:Option "Emulate3Timeout" "50"
no-ra
Kuka témában arra a beállításra gondoltam amikor nem kerül bele a törölt elem a kukába, ( mert azokat csak halmozza valahol a rendszerbe vagy mi ) hanem egyből törjödjenek. Vagy ez nem lényeges, mert ha végül törlöm a kukából is az elemeket akkor a rendszerből is kitörlődnek a szemetek. ( lehet,hogy nem így van ,de már sokszor olvastam valami ilyesmit a kukával kapcsolatban, de a lényeg,hogy valami hasznos beállításról szóltak az írások csak már nem tudom miről. )
Szerk:
A telepítő lemezek már nem fognak kelleni ugye ?
( mert kivenném a gépből a dvd írót ) -
zodo
nagyúr
Ezekszerint
Lementem a .tar.gz csomagot , kicsomagolom és bemásolom az opera/plugins mappába.
Azt hiszem egyenlőre marad a linuxpackages.net verzíó.
Más:
1. Van egy loadlin16c.zip csomag és ennek txt-ja a home mappában. Törölhetem ?
2. Slacki alatt is érvényes az a tény, hogy a telepített alkalmazásoknak szüksége van a telepítő csomagjaira is ? ( úgyértem kitörölhetem pl. az opera telepítőcsomagját az asztalról vagy inkább helyezzem át ,hogy továbbra is mükődjön, mert ubuntu alatt kitöröltem és ezért nem is volt elérhető az alkalmazás amig újra le nem töltöttem és telepítettem. )
3.Hogy is van az a kuka kérdés itt linux alatt ? ( valamit be kell állítani ,ha ígazán jót akarok magamnak azt sejtem csak nem tudom mit , miért ,hogyan ? )
4.Optikai egéren a görgető gombot be lehet állítani ,mert most inaktív ?
5.Numlock bekapcsolás rendszerínditáskor is érdekelne. -
zodo
nagyúr
Igazából nagyon ritkán nézek pdf-et és ha normállis tempóban lapoztam akkor jó volt a megjelenítés.
Elérkeztem a flash letöltéséhez. Milyen csomagot szeret a slacki ?
.rpm ( tipp ) .deb vagy .tar.gz
Azóta már a magyar nyelvi fájl is felkerült a bőngészőre.
( megy ez csak csinálni kell)
Szerk:
Itt slakin nincs ( vagy nem lehet beállítani ) valamiféle automatizálás(t), mint ubuntu-n ?
pl. .deb csomag letöltéskor Gdebi felteszi -
zodo
nagyúr
Feltettem ( amúgy az Opera hivatalos oldaláról töltöttem slackware disztrot választva ahol a legnagyobb csomagot választottam ,mármint a legnagyobb támogatott kiadást ami a 12.1 -hez készült ) ,de még csak a beállításoknál tartok ezért még a flash és társai nem tudni, hogy mükődnek-e.
Egyenlőre az indításakor jön egy felugró ablak , ( webfordítóval értelmezve ) ezzel az üzivel:Opera felismert KDE fut.
Néhány Opera billentyűsparancsikon (kedvel Ctrl+F4) nem dolgozhat, mert KDE lefoglalta őket.
KDE parancsikonokat tudsz módosítani a KDE Control Centerben.Nem tudom milyen pdf olvasót nyitott meg a rendszer.
de mégis: Kpdf
-
zodo
nagyúr
Lehet, hogy nem slackware csomag, de feltettem sh -al. Baj ?
Rendben van csak nem tudhadtam, hogy érted a tréfámat.
Rendszer tempóra visszatérve: most nézztem egy 5 oldalas pdf-et , hát ott azért már akadozik és homályos a szövegrész kb. 3mp-ig, ha nagyobbat húzok a görgősávban.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Rendszer betöltése a login képernyőig: 1,17 mp
Kde felület betöltése: 22mp
Home könyvtár megnyitása: 2mpSzerintem jó eredmények, Kmenü sem akadozik.
Letöltöttem az opera-10.00-b2.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz csomagot.
De a csomagtelepítő nem telepíti fel .
Csak tesztelés alatt lefutott és jónak tünt.Ezt írja:
<ések/opera-10.00-b2.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz ;echo RESULT=$?
Cannot install ///root/Letöltések/opera-10.00-b2.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz: package does not end in .tgz
RESULT=3Viszont a Kmenübe is bekerült az ikonja csak nem índul el. Tölti, de végül semmi.
Ki kelenne csomagolni?
Ha terminalba beírom,hogy: installpkg opera-10.00-b2.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz
Annak meg az install szóval van baja.Kikapcsoláskor a " retro mód " az alapértelmezett: Most már kikapcsolhatja a számítógépet.
Nem ezt írja csak vicnek szántam. Azt hiszem valami ilyesmit: system halted és vár.
Ekkor kikapcsoltam a gép bekapcsoló gombjával. -
zodo
nagyúr
mondtam hogy van grafikus tool ezt most kérdezed ?
ha nem vigyazol, a vegen meg lesz egy rendszered ami olyan mint amilyennek akarod
Igen a mai napon kis dolgokat vittünk véghez, de nekem ez nem ment volna egyedül így már valóban kezd hasonlítani egy használható rendszerre. Operával válik tökéletessé számomra, mert ugye csak a netezés és az alap dolgok használata a cél ezen a gépen.
Aztán meglátjuk,hogy teljesít sebesség ügyileg.
Ma már tényleg nem érdekel, de újabb szerkesztendő fájl kerül előtérbe amit majd te megmondasz, hogy melyik az.
Kikapcsoláskor a " retro mód " az alapértelmezett: Most már kikapcsolhatja a számítógépet. Ezen kellene ,majd egyszer javítani. -
zodo
nagyúr
Ezek a lépések most nem jöttek össze, akárhogyan is próbáltam.
Majdnem elmentem aludni mikor rájöttem,hogy biztos létezik nekem megfelelő eljárás a csomag telepítésére.
Kmenu / Rendszer / Kpackage segítségével és a Vezérlőpult / Nyelv és területi beállítások menüpont használatával már tökéletes.
Viszont az Opera már tényleg holnapra marad.
Mai segítségeidet is köszönöm.ui.: Így rögtön konfortosabb a rendszer kinézete és használata.
-
zodo
nagyúr
Ok, te vagy az okosabb nem ellenkezem tovább! Igazad van, majd tanulok!
de az ubi megcsinál mindent alapból
Megy a netem meg a bill. is magyar lett, de nem tudok sem ff-ből sem konquer-ből hsz-t küldeni. Megáll valami hibával.
( lehet,hosszú a hsz. )
Szerk: Most már biztos,hogy hosszú mert innen se küldte el a teljes fájl tartalmat, ezért töröltem az elejét.Átmentettem pendrive-on az xorg.conf-om. Megnéznéz, hátha látsz benne valami érdekes dolgot ill. visszaírhatnád ,hogy mit és hova másoljak be a felbontás beállítás véget.
# Monitor section
# Any number of monitor sections may be present
Section "Monitor"
Identifier "My Monitor"
# HorizSync is in kHz unless units are specified.
# HorizSync may be a comma separated list of discrete values, or a
# comma separated list of ranges of values.
# NOTE: THE VALUES HERE ARE EXAMPLES ONLY. REFER TO YOUR MONITOR'S
# USER MANUAL FOR THE CORRECT NUMBERS.
HorizSync 31.5 - 50.0
# HorizSync 30-64 # multisync
# HorizSync 31.5, 35.2 # multiple fixed sync frequencies
# HorizSync 15-25, 30-50 # multiple ranges of sync frequencies
# VertRefresh is in Hz unless units are specified.
# VertRefresh may be a comma separated list of discrete values, or a
# comma separated list of ranges of values.
# NOTE: THE VALUES HERE ARE EXAMPLES ONLY. REFER TO YOUR MONITOR'S
# USER MANUAL FOR THE CORRECT NUMBERS.
VertRefresh 40-90
EndSection
# Graphics device section
# Any number of graphics device sections may be present
Section "Device"
Identifier "VESA Framebuffer"
Driver "vesa"
#VideoRam 4096
# Insert Clocks lines here if appropriate
EndSection
# Screen sections
# Any number of screen sections may be present. Each describes
# the configuration of a single screen. A single specific screen section
# may be specified from the X server command line with the "-screen"
# option.
Section "Screen"
Identifier "Screen 1"
Device "VESA Framebuffer"
Monitor "My Monitor"
# If your card can handle it, a higher default color depth (like 24 or 32)
# is highly recommended.
# DefaultDepth 8
# DefaultDepth 16
DefaultDepth 24
# DefaultDepth 32
# "1024x768" is also a conservative usable default resolution. If you
# have a better monitor, feel free to try resolutions such as
# "1152x864", "1280x1024", "1600x1200", and "1800x1400" (or whatever your
# card/monitor can produce)
Subsection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 16
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 24
EndSubsection
Subsection "Display"
Depth 32
EndSubsection
EndSection
# ServerLayout sections.
# Any number of ServerLayout sections may be present. Each describes
# the way multiple screens are organised. A specific ServerLayout
# section may be specified from the X server command line with the
# "-layout" option. In the absence of this, the first section is used.
# When now ServerLayout section is present, the first Screen section
# is used alone.
Section "ServerLayout"
# The Identifier line must be present
Identifier "Simple Layout"
# Each Screen line specifies a Screen section name, and optionally
# the relative position of other screens. The four names after
# primary screen name are the screens to the top, bottom, left and right
# of the primary screen. In this example, screen 2 is located to the
# right of screen 1.
Screen "Screen 1"
# Each InputDevice line specifies an InputDevice section name and
# optionally some options to specify the way the device is to be
# used. Those options include "CorePointer", "CoreKeyboard" and
# "SendCoreEvents".
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
EndSection -
zodo
nagyúr
a lilonak semmilyen parametert nem kell beallitani, jo az anelkul is
Nem tudtam, gondoltam ez is valami finnyás jószág.
a 'Linux 3'-at meg nem veletlenul irtam, ha ugyanaz lenne mint a sima enter akkor miert mondtam volna?
Meguntad a hülyeségem és kitolásból.
Összetett:
a felbontasod persze hogy nem jo, tegnap mar megbeszeltuk hogy a videokartya driveret kell beallitani.a telepito szerintem teljesen egyszeru, lepesrol lepesre vegigvezet, annyi a kulonbseg egy ubuntu-stilusu telepiteshez kepest, hogy nem grafikus a felulet, es tobb mindenbe beleszolhatsz, de lenyegeben enter-enter az a egész.
Jó jó ,persze enter enter ,de észlelhetné a hardverek környezetét és beállíthatna egy alap konfigurácíót nekik és ha majd nem tetszik a felhasználónak akkor az majd beállítsa magának tetsző módon.
pl. ha fel let volna csatolva telepítéskor egy nyomtató azt észre se vette volna ?Másik összetett:
a kdei biztos hogy ott van a dvd-n, a kdei konyvtarba nezz bele, kell ott lenni *hu*txz (vagy tgz) file-naknew language gomb? nem ertem mire gondolsz...
ha felrakod a megfelelo kdei csomagot, ki tudod valasztani a kde-ben a magyar nyelvet
Igen ott van a dvd-n a nyelvi csomag, megtaláltam és ekkor jön képbe a " new language gomb vagy install gomb " híánya. Miért nincsenek ilyen gombok a vezérlőpult / nyelvi és terület beállítás ablak alján,hogy egyszerűen a dvd-ről telepíthető legyen ?
Miért csak a konzolból lehet feltenni ?
Szóval azt a csomagnevet adtam meg amit találtam .tgz végződéssel és nem rakta fel valamiért. Sajnos nem érteni angolul , plusz még netem sincs, hogy belinkeljem.a halozat beallitasa meg nagyon egyszeru
Ezt rögtön ki is fogom próbálni. Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
Közben lefutott a telepítés, tényleg kb. ugyanaz a cd cserét leszámítva + a Lilo paraméterezhetőség menüpontnál nem mutat egyetlen példát sem.
Pl: hdc=ide-scsi -t ezt beírtam neki a mostani telepítéskor is.Lehet, hogy tulbonyolítom a lice cd-s kérdést.
Lilo üdvözlő képernyőjén ha nem választok semmit ,mert általa ki van jelőlve a linux és entert nyomok akkor elindul a karakteres felület, de a start up X11 session manager -nél megállt a betöltés. Amit te ajánlasz ( Linux 3 ) annak ugyanez lesz a végeredménye vagy nem ?+ eltérés szerintem a cd-s telepítéstől még a választható szoftverek menüpontban lehetséges ( bár nem görgettem át csak ok nyomtam ) ,mert a telepítés során sokáig ( kb.20 perc ) a fontconfig update futott amiből arra következtetek,hogy sikerült feltenni a különleges betűkészleteket is.
A lényeg:
Betöltés síma lefut , lilo kapott egy háttérképet (előzőben nem volt )
kde felület is magához tér természetesen a tegnapi nap koppintása alapján 640x480 -on a képernyő felbontás és jó esetben ennél a verzíónál is csak a 600x400 -as lehetőség van a beállító progiban. Magyar billentyűzet beállítására fittyet hányva csak angol kiosztást kezeli. Persze át lehet állítani , de miért kell amikor már beállítottam telepítéskor.
Netkapcsolat zéro , kdei csomagot nem sikerült feltenni ( pedig figyeltem mit írók a parancsba, telepítő dvd-t is átnyálaztam a csomag neve útán kutatva ) ezért még mindig az angol nyelv a rendszer alapértelmezése.Hát nem tudom, nincsenek jó tapasztalataim.
Tudom, hogy ez a slackware egy nagyon más rendszer ,de azért egy egyszerű telepítést végrehajtást beiktathattak volna közel 4 gb-ba amivel egy kezdő is kibékül.
Nem azt mondom, hogy olyan legyen mint a Suse vagy az Ubuntu telepítője, de azzé valami csak jó lenne, mert ugyanilyen vagyis hasonló jellegű telepítést már végeztem aminek a végeredménye egy szinte működő rendszer lett amit nem kelett babrálnom ,hogy ez vagy az menjen.Csak magamnak: akármelyik kicsi ( kb. 50-300mb ) live -os mini rendszer alapból hozták az általam elvárható minimális szintet,mint kezdő. Beállították önállóan vagy be lehetett( egyszerű ,grafikus menüben ) pár kattintásra állítani a monitor felbontást ,net kapcsolatot ill. nyelv és terület beállítások alatt az anyanyelvet ( ebben a rendszerben és ezen menüpontban még azt sem lehet hogy rányomok az new language vagy install gombok valamelyikére ,mert nincs. Miért ? ) És még nem is mentem beljebb. Szóval láttam már szinpatikusabb rendszert is így elsőre.
Senki ne vegye a szívére!
-
zodo
nagyúr
miert kene live cd? ,hogy eljussak a /var/log/Xorg* -ig.
Bíztos arra gondolsz,hogy be lehet menni a rendszer sűrűjébe valahogy a karakteres betöltő képernyőről, de ahhoz aztán már tényleg 4x kellene,hogy szülessek.
Igen a 10.2 -t telepítjük.
Jól van akkor letöltöm,de ha megroskad alatta a gépem akkor aztán....
-
zodo
nagyúr
Jól van, megtettem.
Holnap folytatom, ha feláll egyáltalán a rendszer live cd-ről, mert most megáll a betöltési ennél a folyamatnál:
Start up X11 session manager ....
Viszont megcsináltam a magyarosítást csak némi különbségel a verzíó eltérés miatt.
Megkerestem a második cd-n a nyelvi fájlt tartalmazó .tgz csomagot és egyeztettem a kettőt és mindössze egy szám volt az eltérés.
Ezt írtam a terminalba:mount /mnt/cdrom
installpkg /mnt/cdrom/slackware/kdei/kde-i18n-hu-3.4.2-noarch-1.tgzMondjuk a netet is segíthetnél beállítani, mert az nagy segítség lenne a kábelek miatt.
Cikkben csak annyi áll ,hogy netconfig parancs lesz a barátunk.
De nekem egy hét kelett, hogy a routert beüzemeljem nemhogy netconfig.Bocs, hogy fárasztalak.
-
zodo
nagyúr
Bocs telefonom volt közben.
Amit láttam belőle az valami ilyesmi ,sajna még nincs netem se azon a gépen.
Driver: vesa
Videoram: 4096Remélem erre gondoltál ,mert bemásolni nem tudom.
Kicsit lejebb még felsorolja,hogy tudja kezelni a 1024x768 , 800x600 , 640x480-at 16 ,24 ,52 bit-en
-
zodo
nagyúr
ugyanolyan filekezelo mint az utobbi 15 ev osszes ketpanelese, nem lesz vele gondod
a szovegszerkesztoje meg szinten teljesen konvencionalis (F2 a mentes, stb)Aha értem, csak egy a baj ,hogy az elmúlt 9 évben windows-t használtam.
Végül megoldottam. Gyorsan elmentettem és ki is léptem.
Betöltödött szépen a kde-s felületen a rendszer csak az a baj, hogy megint szerkesztenem kell. Cseverből-vederbe.A monitor beállítást kellene helyrepofozni, mert csak 2 mód létezik:
640x480 vagy 640x400 /85hz1440x900 / 60hz -re át tudjuk varázsolni ?
Szerk:
Azt gondolom,hogy az X11 config fáljába kellene valami ilyesmit tennem.
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1440x900"
EndSubSection
EndSectionDe hol is találom ezt a fájl ?
-
zodo
nagyúr
miert, van modem a gepre kotve? Igazából, nincs ha a router előtt levőt leszámítsuk.
Persze,hogy nem raktam fel rendessen ,mert átugrottam vakon azt a részt. (szerintem)
cfdisk alatt kell megadni a hda1 linux particíónak a boot flag-et ? Ez az vagy a telepítőben kell beállítani amihez még nem értem el vagy átugrottam ?Harmadik azért ,mert tegnap volt az első, ma a második és tudtam,hogy azt fogod javasolni amit meg is tettél.
"bebootolsz a telepitorol, kivalasztod a setup menujebol a loadert, es felrakod""a grub error azt jelzi, hogy meg mindig grub van az mbr-ben, vagyis vagy kihagytad ezt a lepest, vagy nem az mbr-be raktad"
Itt még tuti nem jártam.
Na most kell betennem a 2. cd-t úgyhogy mindjárt kiderül ,hogy minek is kelett volna jönnie.
-
zodo
nagyúr
Te írtad.
"A következő kérdés a modemre vonatkozik. Ha van már ilyen eszköz a géphez csatlakoztatva, a helyének megfelelően válaszoljunk."
Egyenlőre storno a kérdés, mert előbb mikor ide írtam volna a másik klaviaturát ütöttem ami ugye a telepítésre váró gépé és így átugrottunk egy pár menü pontott.
Jeleztem,hogy visszatért a grafikus telepítő az ablakkezelő választásáig ez meg is történt.
Aztán a root új jelszavát megadni.
Már csak újra kelett indítani a gépet. Grub error 17.Jön a harmadik nekifutás.
( Érdekel a végeredmény. )
-
zodo
nagyúr
Nincsen csak az ok.
Végignyomtam az összes gombot , de semmi. Remélem nem valami "supermágja" billentyű leütés kell neki.
Szerk: Lehet, hogy csak várnom kelett volna ( jó pár percet ) visszadugtam a monitorkábelt ( mert csak egy monitorom van és hiába van rajta d-sub ill. dvi-i csati is ennek ellenére csak egyett kezel egyszerre ) és mostanra már az ablak kezelőt kellene kiválasztanom.
-
warn!ng
tag
-
taltos
senior tag
Innen vettem:
http://www.slackware.com/torrents/index.html
Ezt:
Get your Slackware 9.1 ISOs through BitTorrent here.
Please keep your finished torrent session running as long as possible! We need your help! BitTorrent depends on sharing bandwidth and does not work if there are no seeds (downloaders keeping their client open when download is complete).
You can help by re-starting a finished torrent download in order to share your bandwidth and allow others to download faster! For example: When you're going to bed or away for the weekend, start downloading an already finished torrent. The torrent will perform a quick consistency check and then offer your upload bandwidth to the download pool.
Thanks!
Slackware 9.1 Installation ISO (disc 1)
Slackware 9.1 Installation ISO (disc 2, GNOME/KDE/KDEI, /extra, /testing, live rescue disc)
Slackware 9.1 ISO disc 3 (Sources part 1, Slackware book)
Slackware 9.1 ISO disc 4 (Sources part 2, ZipSlack, /pasture)
Mellesleg az utolso CD-n mi az a ZipSlack, meg a /pastatue? -
-
taltos
senior tag
-
Ketama
aktív tag
http://www.slackware.com/getslack/
http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=17
Egy cd, szóval hamar lejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest