- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
eddie303 #489 üzenetére
beállítottam hogy 16bit legyen a default. dri -t is beleírtam a xorg.conf -ba. mostmár sokkal hosszabb szöveget ír a glxinfo, de továbbra sincs sirect rendering.
amúgy olyan hülye vagyok e témában. mi a különbség a glx és a dri közt?
glxinfo írja:
libGL error: failed to load drm operation not permitted
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
válasz
eddie303 #476 üzenetére
Azért az Arch-nak valahogyan mégis értelmesebben vannak összeállítva a csomagjai, amelyek az install CD-n vannak. Kiváncsiságból letöltöttem és telepítettem. Gyorsan lejött torrent-tel. Van minden rajta ami ált. kell.
Viszont ha elindítom az X-et akkor valami TWM nevű szörnyűség fogad és sehogyan sem tudom helyette Pl. az xfce-t indítani. Hogyan kell?
Ill. az xvidtune itt sem tárolja a beállításokat. Miért?
Ui.: Meg tetszik az Arch-ban az is, hogy i686 optimalizált, míg az Ubuntu úgy tudom, hogy nem.
[Szerkesztve] -
-
Grunya
aktív tag
válasz
eddie303 #465 üzenetére
Már annyit telepítettem, hogy becsukott szemmel is megy a Xorg, lilo mplayer, stb. konfigurálás...
Persze ettől még időrabló lesz ujra beállítani mindent, de otthon nincs olyan gyors és olcsó netem, hogy upgrade-eljek.
Egyébként hogy van ez a dolog a csomagokkal? A 10.1 -re minden gond nélkül feltelepülnek a régi csomagok, amiket a linuxpackages-ről töltöttem le?
Grunya -
Anubisz
csendes tag
válasz
eddie303 #403 üzenetére
Köszi! Később feljebb is megtaláltam, figyelmetlen voltam. A ZAxisMapping nem volt benne, hát bele írtam, működik is szépen. A felbontás váltás is megy, de ha 85Hz-n ketyeg, akkor meg valahogy nagyobb lesz a képernyő, és ez elég zavaró. KDE viszon rendesen megy. Esetleg Hylafaxos tapasztalatok?
-
Anubisz
csendes tag
válasz
eddie303 #400 üzenetére
Az X megy, az XFCE-t probálgatom. Az egéret átállítottam imps/2-re, ZaxisMapping viszont nincs!
Többször lefuttattam az xorgsetupot, de sehogy nem volt jó. A képernyõt 1024X768 -ba szeretném állítani 85 Hz n meert így most szerintem 1200-ba van 60 Hz-n (kifolyik a szemem) -
escie
őstag
válasz
eddie303 #327 üzenetére
heh, úgylátom a hobbink egyezik...
te is arra törekszel, hogy az összes létező oprendszert kipróbáld?
nemtom, én egyszerűen nem bírok a seggemen ülni, mindig mást akarok használni...
eddig:
Debian
UHU
Mandrake
Slackware
Knoppix
SuSE
windows
...
tervben: *bsd, qnx, solaris
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
eddie303 #323 üzenetére
huhh, probalgatom a rendszert...
hat, sracok, holnap lesz egy par -talan hulye- kerdesem hozzatok...
de szerintem elobb egy reinstall, mert valami nagyon nem jo...
mara mar kifaradtam a kalandozasokban, visszamegyek az uhuhoz, az ugyis izmosabb gep.
root@slaki:~# shutdown -h now -
Strottler
tag
válasz
eddie303 #315 üzenetére
Kipróbáltam majdnem az összes ablakkezelõt és nekem is az xfce jött be leginkább. Tök jó, hogy az egyik munkafelületbõl áthúzod az ablakot a másikba. Cak azt nem tudom mire jó, de klassz.
Viszont ezzel is ugyanaz a problémám, mint az összes többivel: a terminalban olyan kicsik a betûk, hogy alig tudom elolvasni. Hogyan lehetne ezt felnagyítani? A hangkártyára adott tipped segített, de azóta újrainstalláltam és most már nincs alsamixer sem...
Pedig az alsa telepítve van. Alsaconfigra fel is ismeri a hangkártyát? Engedélyeznem kellett volna a hotplug eszközöket? Ez bekavarhat?
Egyébként mindenkinek kellemes salakozást kívánok, én sajnos egy hétig most nem tudok bíbelõdni vele, mert holnap délben indulok nyaralni Bulgáriába. A pingvin legyen veletek! -
Polesz
addikt
válasz
eddie303 #306 üzenetére
Hát nem tudom, hogy kinek mit kell nyüglődni vele, de nekem nagyon bejön
Kedvenc distrom immár a 3.6 óta. Pont az tetszik benne, hogy minden logikus és semmi sallang. Egyébként ajánlom látogatni a Bővebben: link oldalt is.
Ablakkezelőnek meg használjatok XFCE-t. Szerintem toronymagasan az egyik legjobb. Nem kell hozzá sok cucc. Az első CD-n minden rajta van amire szükséged lehet. Pár progit azért érdemes felrakni mellé (mplayer, sylpheed, gqview, gFTP). -
Strottler
tag
válasz
eddie303 #286 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet! Xorgconfiggal minden simán ment, gond nélkül beállítottam az x-et. Ez az én disztróm, most már biztos!
startx-re alapból tényleg a wmaker indul, bár nem ezt jelöltem ki telepítéskor.
Viszont mikor kilépek az X-bõl, akkor hibaüzeneteket ír ki a konzolra. Ez normális dolog?
Azért még sok mindent nem értek és sok programot be kell állítanom.
Pl. az mplayer csak parancssorból mûködik. Hogyan lehet elõcsalni a vezérlõpultját? (./configure --enable-gui megvolt)
- Milyen betárcsázó program van a slakihez? Wvdial asszem nincs a CD-n...
- A legtöbb program ami a wmakerbõl indítható lenne, az nem indul el. Olyan is, amit biztosan telepítettem. Ez mitõl lehet? Valami gond van a függõségekkel? Ezt hogyan lehet ellenõrizni?
- Telepítéskor felraktam egy csomó slackware / linux segédletet kb. 8-10 Mb-nyit, ha jól emlékszem. Ezek hol találhatók? Bele kellene olvasnom, mert a hangártya sem szól még...
- letöltöttem a heroes3-at linuxhoz. Ez egy xy.iso file. Mit lehet ezzel csinálni? Valami daemon-tools féle progi kellene hozzá?
Elõre is köszi.
Ja, még valami: magyar nyelvű slaki levelező lista létezik?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest