- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
SSD-d van? Ha még nincs ajánlott beszerezni egy min 120gb-os darabot. Nagyon sokat fog gyorsítani.
Memóriabővítés is megfontolandó, nem tudom mennyi ramod van de 2gb egy 32bites rendszernek ha akarsz egy értelmes grafikus környezetet futtatni és még mellette alkalmazásokat(torrent yt videók, flash, ezek zabálják a memóriát) kell. -
utgyuru
aktív tag
Korábban már írtam róla, hogy elég lassú a rendszerem, aztán hanyagoltam a témát (ahogy elnézem majdnem kerek 2 hónapig) de most újra segítséget szeretnék kérni, mert kezdek elsokallni. Kipróbáltam másik torrent klienst, ha azzal töltök gyorsan, az is megöli az egész gépet. De úgy érzem, hogy amúgy is mintha lassú lenne a gép. Mivel a gépem nem egy erőgép, ezért nem is várok tőle sokat, de néha úgy érzem, hogy lassabb, mint amikor korábban Win XP-t használtam. Neten így utólag néztem egy leírást (A Slackware telepítéséről), hogy telepítéskor rontottam-e el valamit, de mindent úgy csináltam, ahogy írják. Próbáltam azt is, hogy magam lefordítom a legújabb kernelt hozzá ami nem sikerült ( bash: generate-modprobe.conf: command not found, pedig itt is a leírást követtem
) és most teljesen tanácstalan vagyok. Most, amikor ezt írtom, néha a 30%-ot is eléri néha a CPU-használat, de 10-20 között mozog stabilan. Megy egy FF, egy XMMS és egy Pidgin. 300 Mb memóriát elvisz ez. Mindenhol azt hallom, hogy a linux gyenge gépeken is gyors meg stb, de nekem ez nem nagyon jött össze. Bár a Slack még így is határozottan gyorsabb, mint az Ubuntu volt. Valaki tudna segíteni, hogy mt tehetnék? -
utgyuru
aktív tag
Kipróbáltam, hogy Operával netezek FF helyett. Ment közben a torrent, ~2,5-5 Mb/s között ingadozott a letöltés, érezhetően gyorsabb volt így a gép. (Legjobban a lassulás az internet böngészésen látszódott.) Bár még így is érződik, hogy olyankor fogja a torrent. De operával sokkal jobb, pl youtube-os videó is egész normálisan ment, FF-al torrent mellett még diavetítésnek is kevés volt. Torrent nélkül firefox-al is jó a youtube. Viszont az operát valamiért úgy telepítette, hogy nicsnenek ikonok, mármint a kis képek. Operán belül a menükben ilyen színes izék vannak helyette, de maga az opera ikon, a tálcán látszik és az asztalon is, de a menüben nem. (LXDE-t használok)
Még ki akartam próbálni a qBittorrent-et is, aminek függősége ugye a libtorrent-rasterbar, de amikor azt akartam telepíteni, ez volt a hibaüzenet:
configure: error: Could not link against boost_system-mt !
Ezzel mit csináljak? Máskor hiba nélkül tudta telepíteni.Szerk: Végzett a torrentek letöltésével, most töl felfelé ~2 Mb/s-el. A Transmission CPU-használata stalib 20%, de megy fölé, és mostmár az operán is érződik, hogy lassul. Annak is a CPU használata 25%, meg fölötte.
-
Vladi
nagyúr
Még a rendszerfigyelőben nézhetnéd, hogy mennyi a load, meg mi fogyaszt sokat. Egyébként milyen porci? Hány torrent?
Én transmission démont használok celeron 430-ason, 25 torrent és ha kihajtom a 20/10-es digi netet, akkor a cpu max 10%.
qBittorrent?
Annyiból számít, hogy nem biztos, hogy bírnak tőled leechelni annyival. Szóval a sebesség korlát az odaát is lehet.
-
doc
nagyúr
mennyire van tele a vinyo ahova a letoltott dolgok kerulnek? ha extrem modon meg van tomve, az okozhat lassulast
meg meg kene nezni, hogy tenyleg maga a torrentkliens okozza-e a gondot, vagy csak ott jon elo, pl masolj sokmindent, nagy es kicsi file-okat egyik particiorol vagy konyvtarbol a masikra, es nezd hogy kozben ugyanugy belassul-e
masik torrentklienst kiprobaltal? -
-
doc
nagyúr
en is azt hasznalom egy ideje, de sosem csinalt hasonlot... nem lehet hogy badsectoros a vinyod? az pont ilyen jelenseget produkal, raadasul a torrentezes, mivel sok szektort ir a vinyot, tudja 'provokalni' a hibat
(sajat tapasztalatbol tudom, a MacBookon pont ugyanigy jartam) -
doc
nagyúr
hm, ez erdekesen hangzik... futtass folyamatosan valami rendszerfigyelot (top, stb) es nezd meg hogy amikor ilyen tortenik, porog-e valamilyen process, mekkora a load, stb
EXT2 filerendszer? az nagyon osi, legalabb ext3 nem artana...
elkepzelheto hogy esetleg nagyon tele van a FS, azert csinal ilyet... -
doc
nagyúr
mivel nekem 'sajnos' nem ATI kartyam van, nem tudom kiprobalni a drivert... mindenesetre az install instructions pdf-et erdemes atnezni, fel vannak benne sorolva a szukseges csomagok, ezeknek a Slackware-es megfelelojet fel kell rakni ha hianyoznak. ez a driver kell hogy menjen Slackware-en, minden kovetelmeny megvan
a screenshot meg ablakkezelotol fugg, ha nincs radefinialva a PrintScreenre, akkor megcsinalhatod te is, egy szimpatikus screenshot programot (pl ksnapshot) beallitasz ra, es kesz
(4-es KDE-ben pl. ez az alapbeallitas, vagyis ha megnyomod a PrintScreent, elindul a ksnapshot)
vagy ha csak annyi kell, hogy az egesz kepernyo keruljon egy file-ba, akkor az 'import -window root filenev.png' parancs ezt megcsinalja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ford topik
- PayPal
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyaralás topik
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest