- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vtechun
veterán
squid-et honnan lehet leszedni a 10-es slackihoz?
-
vtechun
veterán
tényleg! a halt parancsra miért nem kapcsol ki? mit kellene hova írni, hogy megtegye.. mert eljut a végéig, de nem kapcsolja ki a gépet, csak leállit mindent...
-
vtechun
veterán
berosálok, ujrainditottam a slack szerveremet és azóta bármit csinalok nemtudom aktivvá tenni az XP-s DC++ kliensemet...
-
vtechun
veterán
az rc.local -ba jo, ha beírom azokat amiket automatikusan inditani akarok? beírtam a iptables szabályokat, de nem veszem észre, hogy aktiv lenne a a dc-m, mindjart beírogatom kézzel...megnézem hogy mit változik... semmit valami miatt szarakodik...
-
vtechun
veterán
mégegy probléma, beizzitottam,hogy a samba automatikusan elinduljon (chmod 755 /etc/rc.d/rc.samba) el is indul a samba , kiirja a
Starting Samba: /usr/sbin/smbd -D
/usr/sbin/nmbd -D
üzenetet, de az nmbd nem fut, nem is tudok belépni a sambas megosztasra, a ps aux|grep bd re csak az smbd-t írja ki, de ha elinditom kézzel a sambat a /etc/rc.d/rc.samba start -al akkor mar jo lesz... Kérdésem:Alapból miért nem jó? -
vtechun
veterán
hello! Érdekelne, hogy az adsl kapcsolat mitől áll fel automatikusan, mert én beírtam a rc.S scriptbe az adsl-start - ot, indul is bootolaskor, meg kiirja, hogy kaocsolodott, de nincs kapcsolat mégsem, sót még az adsl-stop - ra is kiirja, hogyí killing pppd meg stb. tehát mintha futna, 2x kell beírnoim bootolas utan az adsl-sttop- ot emiatt, majd ezekutan, ha beiropm, hogy adsl-start akkor feláll a kapcsolat... szeretném ezt a tortúrát elkerülni. Más kérdés. Az /etc/rc.d könyvtárban, minden futtatható file lefut bootolaskor? vagy mik futnak le ott, mert arra rájöttem, hogy az rc.S az lefut, ha normalis üzemmodban lépek be... ezért is írtam oda amit akartam...
-
vtechun
veterán
én 2 imaget töltöttem le archlinuxtol, egy base-t meg egy masikat ami kb 500 mega volt... de visszetérve a slackre, mivel lehet csomagokat telepiíteni? valahol olvastam olyat, hogy van olyasmi, hogy slapt-get vagymi, ami hasonlo az apt-get-hez. van ilyen? informáljatok!!
-
vtechun
veterán
na már ez osztja a netet, jol van, felment, az rc.S fileba írjam amit automatikusan akarok majd elindítani?
-
vtechun
veterán
jól van, felrakta... huhh...
-
vtechun
veterán
Segítsetek! Telepítésnél az ''Install Linux KERNEL'' pontnál mit kell választani? bootdisk , cdrom, floppy, skip én cdről telepítem, de azt akarom , hogy majd winyóról bootoljon.... utána a root-ba vagy az MBR-be kell rakni, mindkettőnél azt írja ki, hogy: '' blablabla error #1'' van /boot particióm is, oda kell telepíteni? vagy a /-t kell neki megadni? Mindjárt szétverem a billentyűzetet....
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
most telepítem a slackware 10.0-t a szerveremre, remelem beválik...
-
vtechun
veterán
én ezzel osztom a netet, ezt beírod az inditóscriptbe és akkor müködni kell(adsl-nél) neki:
iptables -A INPUT -i ppp0 -m state --state NEW,INVALID -j DROP
iptables -A FORWARD -i ppp0 -m state --state NEW,INVALID -j DROP
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
a ppp0 az az interface ami a netre csatlakozik, nálam ennyi van és müxik, de ha aktiv dc++ -t is akarsz akkor szolj es segítek...
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy a slackware az üzleti linux, mint a redhat vagy teljesen free mint a debian?
-
vtechun
veterán
hello! ha otthon akarok szervert (netosztas, samba,squid, stb - csak gyakorlas celjara) üzemeltetni akkor arra megfelelő a Slackware?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest