- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReJim
őstag
oké, köszi.. majd megpróbálom...
arra esetleg nincs ötleted, hogy miért nincs hálózat?
szóval router osztja dhcp-vel a címeket, van még közben egy switch... minden gépnél megy a hálózat, de valahogyan a slakin nem tudom belőni a realtek 8139-es hálókártyát... a drivert betölti (8139too) de nem lövi fel dhcp-vel, kézzel meg nem megy fel... (ipconfig eth0 -up; dhclient...)
de eddig egyik rlt kari sem működött.... a desktop gépben is sajna egy 10-es 3com van... -
ReJim
őstag
slax még a kernelnéninél szokott befagyni... meg login ig sem jut el, ami ugye nem is x-es hanem szöveges...
kde-t meg véletlenül sem próbálnám... inkább fluxboxot vagy mit!?!...
akkor aszem majd próbálkozok a 486tal..
de most akkor melyik slakit?10.1 nem lesz jó, igaz?!?
(esetleg valami linket, mert állandóan csak torrentesset találtam...) -
ReJim
őstag
hát talán megoldható azért még a cd... csak nem tudom hogy az ide hány csatornás
lehet hogy csak 1és akkor nem fél fel rá a cd...
a vinyó természetessen megoldható, de lehet sikerül a floppy kábelét bedugni...
(valami laptophoz hasonlító mini floppy fólia kábellel...)
( ez a gép: Bővebben: link )
a slx még p1 en is befagyott...
ez remélem azért működni fog.... -
ReJim
őstag
oh, valszeg megoldom már freescoval, annak van legalább webes felülete...
netmegosztáshoz kell...
csak abban is elakadtam, de azt majd freesco fórum táján elintézemazért köszi..
egyébként csak p1ről van szó
meg lehet, hogy a másik gépre slakit dobok, hamár így megszerettem a slaxot, a maga 180mb-jával -
Bgs
senior tag
Altalanos kernel telepitesi procedura:
1) Letoltod/leforditod a kernelt
2) Bemasolod a /boot-ba
3) Kiegeszited/modositod a /etc/lilo.conf-ot
4/a) lilo -v -t
4/b) lilo -v
A 4/a csak egy rutin ellenorzo dolog, nem feltetlenul szukseges. Ekkor ro modban csinalja vegia a dolgokat.
Meg egy tipp, bar ez foleg akkor erdekes, ha tavoli gepen cserelsz kernelt:
Elso korben hagyd meg a regi default-ot es csak egy alkalomra bootoltasd be az ujat. Ha rendben bebootolt, csak akkor veglegesitsd... -
Bgs
senior tag
A dmesg es a syslog nem ad vissza mindent (kb a felet). Ez foleg akkor erdekes, ha valamit elallitottal/felrekonfiguraltal, ami a boot-ot erinti. Ha torlod akkor nem biztos, hogy rajosz mi a gond...
A hat login-bol, runlevel 4-en hivatalosan egy sem futna, a 6-oson van azonban egy. Ha tobbet is szeretnel, akkor az inittab-ban allitsd be, hogy runlevel 4-en is elinduljanak.
A login az nem a boot/console uzeneteken mulik, a ketto egyutt is mehet (ld. runlevel 3). A login-t az agetty-n keresztul kapod. -
Bgs
senior tag
A boot infok otthagyasa a normalis, csak a win orientalt disztrok rejtik el mi is tortent
Ha mindenaron egy ures fekete oldalt szeretnel a vegen, akkor ird be az rc.local vegere, hogy 'clear'
Az X-bol barhova ki lehet valtani oda vissza, minten variacioban...
Mondjuk runlevel 4-ben hivatalosan nincs karakteres login, de 'nem hivatalosan' van egy tty6-on... -
Bgs
senior tag
init 4: /etc/inittab-ban lehet megadni a default runlevel-t, amivel a rendszer indul. Ez alapbol 3. Ezt kell atirni 4-re. A kovetkezo boot-nal mar ugy indul. (Hasznos info: inittab modositas eseten 'init q'-val olvastatod ujra az init-tel).
update: kenyelmes update celjabol en a slackpkg nevu util-t hasznalom, a /extra dirben talalod a CD-n vagy a mirror-on.
mirror: ezt tudnam ajanlani talan a leginkabb: ftp://ftp.slackware.at/slackware-current/
(Pl. ezt adod meg a slackpkg mirror file-jaban is). Elmeletileg az fsn.hu-n is van mirror, de teljesen megbizhatatlan. Ha eppen mukodik es friss akkor nagyon gyors, de amugy felejtos...
ha esetleg van online szerver hozzaferesed, akkor pedig csinalhatsz sajat bejaratu mirror-t is. Egy ideje en is sajat szerverrol frissitem a gepeimet. -
Bgs
senior tag
Ha van slack-es csomag, akkor erdemes inkabb azt hasznalni. A 10.1-es csomag is mehet 10.0-n, ha nem igenyel teljesen uj lib-et. Akkor viszont eleg azt upgrade-elned, szoval menni fog. (kenyelmi funkcio: slackpkg)
X: A dri-t be kell kapcsolnod a VGA-s beallitasoknal. (dri modul) -
escie
őstag
na, magyar karatereket már sikerült csinálni kde alatt, meg a konzolon is jók, asszem.
viszont. most csúnyák lettek a fontok, nem olyan szépek, mint amik a magyar karakterek belövése előtt voltak.
de az fglrx továbbra sem megy. egyáltalán az xorg-hoz való rpm kell?
így tettem fel:
''root@slackware:~# rpm -i --force --nodeps /home/andris/fglrx_4_3_0-8.12.10-1.i386.rpm ''
és ez az eredménye a telepítésnek:
''
root@slackware:~# fgl_glxgears
Xlib: extension ''XFree86-DRI'' missing on display '':0.0''.
X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent)
Serial number of failed request: 30
Current serial number in output stream: 30
''
láttam a 10.1-hez csomagolt fglrx-et, dehát gondolom az nem jó a 10.0-hoz.
szerk.: miért nem tud magyarul a kde??
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ehh, mindegy majd újrahúzom, mert nagyon összegányoltam a rendszert.
találtam végül magyarítás-hogyant is a slackware.hu-n
nem adom fel. nem. adom. fel.
akkor is fogok játszani azon a v3-2000-en.
az miért lehet, hogy ha su-val átjelentkezek rootnak, akkor néhány parancsot nem tudok elérni?
---------------
körkérdés: mi a különbség a glx és a dri közt? egyáltalán egy célt szolgálnak? mi az a drm, a rövidítés feloldásán kívül? -
eddie303
őstag
Szerintem az hasból kell menjen, egyszer láttam RedHat 8-al Voodoo-3-at, és indulásból ment minden, gl is volt.
Bgs: Próbáltam én is slackpkg-t, s ha még valaha lesz Slack a gépemen (valószínũ, hogy lesz, valamelyiken a 3 közül (nem vagyok eleresztve, ebbõl a 3-ból egyet lehet gépnek nevezni, s az egy Duron1300, a többi P1)) akkor kipróbálom a svaret-et és a slapt-get-et
-
eddie303
őstag
Van sima XDM, nekem is kellett. Elsõ CD-rõl van az. Én GDM-et használok másodikról, szerintem az a legokosabb, már csak azért is, mert a távoli loginokat indulásból támogatja (XDMCP rulZ
) Voodoo Banshee-hez asszem DRI -féle driver van, amit érdemes feltenni, könnyen lehet, hogy 3D-d is lesz vele
De asszem a 3D-t indulásból támogatja az xorg 3dfx féle cuccokkal, nekem sajna nem volt ilyesmim, egy 16MB-os TNT2-m van.
IceWM-rõl nem tudok, inkább fvwm2 / Blackbox / Fluxbox (ez a személyes kedvencem lájtos windómenedzser kategóriában.) -
eddie303
őstag
nagyjából ugyanaz a lista, bár Debiannal nem haladtam messzire, mert woody, régi volt s nem tetszett. + OS/2 Warp4, BeOS, QNX
Ja s volt freebsd is, az se nagyon tetszik, csomó minden más mint Linuxban, pl. eszözelnevezések, pl /dev/hda -> /dev/ad0 , /dev/hda1 -> /dev/ad0p1. eth0 -> fxp0
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Na pont nem tudom, hogy lehet konzolon layout-ot cserélni, én us_intl-t használok, mivel rendes amcsi billem van, errefele nem divat se a magyar se a román. De jó, úgy müxik, hogy egyszer írsz egy aposztrófot aztán egy betüt pl. 'e -> é, vagy ''o -> ö, ~o -> õ , ezzel csak az a baj, hogy hosszú ü-t nem tudok írni, ha látjátok, hogy mindenhová azt írok, nem azért van, mert nem tudom, hogy hosszúval kell, hanem azért, mert : 1. nincs magyar billentyüzetem, 2: herótom van tõle, fõleg a qwertz-tõl
UHU-ban vhogy meg van oldva hogy us_intl-nél ír hosszú ü-t is, el kell lessem valahogy, pedig sima us_intl variant. Vagy a gnome csinálja?
-
eddie303
őstag
Arra gondoltam
Jééé, nem is laksz olyan messze
Fõleg barátnõméktõl nem, Szatmári, Gyergytószentmiklós azért még messze van, de Nyíregyháza látszik még a román térképeken is
Kár, hogy soha nem jártam, elmennék, csak Pesten voltam, no meg szegeden a buszból leszállva bõ negyedórát éjszaka...
-
eddie303
őstag
Nagy kár, hogy Romániába nem hozzák be
Itt valami linux-magazin van, egy régebbi szám mellékletén Slack 9.1 volt, de csak az 1, CD volt meg
Meg azon is hibás volt egy csomó csomag (tetex, fluxbox)
Remélem, a LinuxVilág adja mind a 2 CD-t. Esküszöm, utóbbi idõben Slack10-es a kedvenc disztróm
Legalább semmi nem megy csak úgy pattra
Kicsit kell nyügölni vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest