- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie303
őstag
válasz
Strottler #320 üzenetére
Csak egy kérdés: Miért installáltad újra? Valamit összezavartál? Melyik terminálprogit használod? Mert az rxvt nálam is nehezen volt olvasható, de atermet használok FluxBoxszal melóban, ezzel a párossal nincs baj. Az alsamixer az alsa-utils csomagban van, ezt kell majd feltenned. A hotplug elvileg aktiválva van indulásból, nem? Kellemes nyaralást kívánok, s a Pingvin meg az Isten téged se hagyjon el
-
eddie303
őstag
válasz
Strottler #297 üzenetére
Fluxbox asszem /usr/sbin/startfluxbox -ra indul, de nem vagyok biztos benne, valahol keresd meg locate-el a startfluxbox parancsot, s a .xinitrc végére: exec /usr/sbin/startfluxbox . A /usr/sbin-ben nem vagyok biztos
Az alsamixer azért némítja indulásból, mert így van alapértelmezésben beállítva, mikor alsa-t fordítasz, a végén direkte figyelmeztet erre, hogy ne ijedj meg -
eddie303
őstag
válasz
Strottler #295 üzenetére
Alsamixerben nyomj M-et, elvileg az kellene engedélyezze a hangcsatornát (M=mute). Meg ha ismeri, akkor kiírja a hangkártyáról az alsamixer, hogy mi az. Viszont nem tudom, nálam nem igazán ismerte fel az FM801-et, kellett kicsit bíbelõdjek vele. Szerintem ha összebarátkoztál már az installpkg-vel, akkor nincs amiért újrainstalláld az egész rendszert, úgyis ahogy sorban nyomod fel a csomagokat neki, sorban megcsinálja a beállításokat magának minden csomag egy shellszkripttel
az ilyen libkutyafüle.so hibákat úgy lehet javítani, hogy:
1. lépés: root-ként: updatedb
2. lépés: locate libkutyafüle.so <-- Mert lehet, hogy a lib megvan, csak éppen nincs benne a PATH-ban az elérési útja.
3. Opcionális lépés: Ha megvan, akkor linkelni kell pl. /usr/lib vagy /lib könyvtárba, pl. ugyancsak rootként: ln /usr/share/lib/libkutyafüle/lib/libkutyafüle.so /usr/lib/libkutyafüle.so
4. Ha nincs meg: Elsõ lépés: www.linuxpackages.net, s rákeresel, hogy ott van-e ilyen nevü csomag, hogy libkutyafüle. Ha igen, letöltöd, installpkg, s kész, ha nem, rágoogle-zol, onnan megkapod, hogy milyen csomagnak része, s azt is, hogy honnan lehet letölteni, ha megvan, letöltöd lehetõleg forráskódban, s lefordítod, s install, s megvan
További jó szórakozástA pingvin legyen Veled
-
eddie303
őstag
válasz
Strottler #291 üzenetére
wvdial: Bővebben: link
-
eddie303
őstag
válasz
Strottler #291 üzenetére
A segítségrõl: szívesen
Hogyha más ablakkezelõt akarsz választani X-nek: van egy olyan parancs, hogy xwmconfig.
Hibaüziket mit ír ki? Connection to X-server lost blabla? Szerintem az nem baj, míg magától nem lépik ki.
Mplayer GUI felületéhez a parancs: gmplayer. Nálam legalábbis, DE elõtte le kell tölteni 1 skint hozzá, s be kell másolni az mplayer/skin könyvtáron belül (ami nálam /usr/local/share/mplayer/skin) egy default alkt-ba, azonkívül az mplayer/font könyvtárba fel kell installálni az alapértelmezett fontot, amit megint tõlük kell letölteni.
Betárcsázóprogramhoz nem tudok hozzászólni, mivel LAN-on van netem, szerintem ha nincs wvdial slackhez, akkor érdemes megpróbálni a linuxpackages.net-en. Az igazság az, hogy telefonos nethez nincs sok tapasznyalatomLegalábbis Linux alatt csak kppp-t használtam.
Függõségeket leghamarabb úgy tudod ellenõrizni, hogy megpróbálod a programot parancssorból egy terminálablakból indítani, akkor általában elsírja minden baját, én úgy szoktam utánanézni, ha valami nem megy. Meg a wmaker menüpont se biztos, hogy pont rá mutatwmakernek meg nem tudom, mit hol kell konfigurálni, azt se igen használtam, fluxboxot már inkább.
A doksikat, amiket felraktál a /usr/share/doc/Linux-FAQs és a /usr/share/doc/Linux-HOWTOs kt-akban kapod meg. Általában nekem hamarabb megy rágooglezni egy problémára, mint howtokban keresgélni. Milyen hangkártya? Hátha hamarabb be tudom linkelni a doksit hozzá, mint ahogy Te megkapod Howto-ban
Heroes3: imádom, nekem is megvan
leghamarabb: mkdir /mnt/loopfs
mount -o loop /a/kt/ahol/van/heroes3-blabla.iso /mnt/loopfs
Elvileg a /mnt/loopfs-ben el kell érd a tartalmát ezután. S lehetõleg X alól csináld, mert akkor lesz grafikus installered:
cd /mnt/loopfs
sh setup.sh
Lehet, hogy nem Setup.sh, hanem install.sh de ezt már megkapodMuszály elébe az sh, mert sajna a CD-n nem futtatható másképp, mivel nincs x attribútuma.
Magyar nyelvü Slack levlistáról nem tudok, de ott a hup.hu -
eddie303
őstag
válasz
Strottler #288 üzenetére
Van xorgsetup. De pontosabban mi a baj? Szerintem LCD-nek ne adj nagyobb frissítést, mint 70 Hz, attól fekhet ki
Nekem nem ment a xorgsetup, pedig a kártyám (Guillemot Maxi Gamer Xentor (16 megás Riva TNT2)) benne van az xorgconfig adatbázisában
Soxerencsét, may the Tux be with you!
Egyébbként én is ezért bírom a slack-et, mert tiszta disztró. -
eddie303
őstag
válasz
Strottler #281 üzenetére
http://www.sb-software.com/sbwcc/
What does it do?
SBWcc is designed as a general purpose website downloader. It can do all of the following:
* Capture a single file from a website, or a page with all of it's images
* ''Spider'' a website and capture all of the pages on it
* Repeat-capture and number time-changing data such as WebCam's (hence the name WebCamCorder)
* Limit downloaded files based on size or content-type -
eddie303
őstag
válasz
Strottler #276 üzenetére
Hmm, ha nincs meg, tudtommal van valami deep parancs, amivel le lehet szedni egy URL-rõl mindent, ami oda van linkelve, konkrétan sajna csak Win alatt láttam, sbwcc a program neve, nekem müködött, letölti mindenestõl s elrendezi, hogy elérhesd a saját merevlemezedrõl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- iOS alkalmazások
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest