Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Somydemy

senior tag

válasz Elrond #16 üzenetére

szia.
    Először is, épits ki kissebb gyárnegyedeket, mindegyik tipusból, de ne túl sokat.
    Aztán egy kis lakónegyedek, (ne sokat) mindegyik tipusbó, majd füszerezd egy kicsi üzleti negyedekkel.
    (persze az idő áljon)
    Erőmű aram miatt, vizhálózat (de egyenlőre csak ahol múszály, mert annak a karbantartása is emészti a havi kiadást, majd egy rendőrség, tűzoltóság, korház, 2 álltalános isk, egy középiskola.
    1-2 park, játszótér.
    ja egy kis szeméttelep.
    és persze ez egy bővithető uthálózattal.

na, elvileg ez elég az induláshoz (én igy szokta mostanában, régebben kölcsönökkel indultam, és egyből nagyobb várossal indultam., Különben 1 hete kezdtem megint játszani vele, sose lehet megunni))

Aztán mehet a idő gyorsitás. itt még felesleges túlságosan belemerűlni a cicomáskodásba.

Ezután amikor elkezd nőni a lakosság, lehet épiteni még 1-1 iskolát, korházat , yard-ot stb fokozatosan , mert muszály, de ne vidd túlzásba, inkább először figyeld meg mennyi az adott épület PL: iskola stb kapacitása (? rákatt az adott épületre pl: korház) és ha több a kuncsaft mint amennyit elbir, emeld meg a csúszka segitségével, a juttatott pézt, ezáltal több lesz a kapacitás, még több pácienst tud ellátni de még nem kell másikat épiteni, igy a havi kiádás se nő annyira.

A lényeg sztem, hogy ne túl nagyot épits ki elsőre.
    Itt elvileg 30-50-60 ezres város is lehet ebből a piciből, (persze ez csak a kezdetek)
    Mert a Lényeg, hogy ne kerülj minuszba, és a Havi bevétel elérje azt a szintet, hogy Több legyen mint a havi Kiadás.
    Ezt ha jól csinálod, már egy 30ezres városra hamar eléred, és nyereséges leszel,
    ezek utána ahogy nő a pénzed, már bátrabban bővithetsz, fokozatosan, és kezdhetsz mindent kiépiteni rendesen.

Közbe nem árt másik régiókban is elkezdeni városok épitését, és ezek összekötését. ut, áram, vivezeték, turizmus , stb, stb.
    Az adóval pedig mindig sakkozhatsz, ha esetleg több pénz kell akkor egy 1millió lakosú városnál, felemelve (amúgy is) rengeteg a bevétel, de persze itt a kiadások is horibilisek.
    Persze ezt lehet csinálni kisseb városnál is, a hirtelen magas adóemelés a pénz miatt, átmenetileg, mire elkezd nagyon fogyni a lakosság , addigra lehet egy jó kis pénzadagot beszedni tőlük, majd csökkentve az adót újra, szép lassa (lassan) de visszaáll az eredeti feljlődés, és újra nővekedhet a városod.

Vagy esetleg kölcsönt halmozol fel, és valahogy úgy gazdálkodsz, hogy elérvén a sok kölcsönből a pozitiv mérleget, elvileg ugyan az a megoldás lesz a vége, csak igy talán nehezebb.

• Zebu

addikt

válasz Elrond #16 üzenetére

Huh én is rákattantam 3 napja éjjel-nappal nyomom. Nyereséges vagyok ezerrel.
    Inkább az érdekelne, hogy lehet-e valahogy undo-t csinálni, vagy van-e lehetőség elforgatni az épületeket.

Nagyon állat játék. Most csináltunk barinőmmel egy agrárvidéket csak farmokkal kis házakkal. Király lett:)

Jah igen továbbá a közlekedést nem értem teljesen és a városok közti kereskedelmet sem....

Autrópályát hogyan lehet felemelni, hogy magasan menjen? Alagútra van valahogy lehetőség? Néha magától csinál, de nem lehet valahogy ráerőszakolni máskor is?

Új hozzászólás Aktív témák