- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3680 üzenetére
Nem igazán tudsz vele mit kezdeni. Ennyit tud egy Pentium...
Ha mégis többet akarsz, akkor a processzor órajelét emeld és használd az SSE3-as klienst (+20% az SSE-hez képest). A memória tutira nem szűk keresztmetszet.
szerk.: Gratula a 12.000 kredithez!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Megjelent egy új link az Einstein@Home oldalán.
Final report on the S3 analysis - 2007/03/28 [link] -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hamarosan leállításra kerül az X2-es gépemen az Einstein...
Helyette egy ígéretesnek tűnő faktorizáló algoritmus fog futni. -
törölt tag
Gondoltam elkezdem tesztelni az S5R2-t, de megrökönyödve kellett tapasztalnom hogy az 256MB RAM-os gép ész nélkül swap-pel. Több mint 150MB-nyi memóriát használt ez a processz. Az S5R1 beérte 8MB-tal. Most keríthetek valahonnan memóriát...
-
törölt tag
Elég nagy étvágyúnak tűnnek a gépeid. Nálam a limit egy PC-re 75W.
A lassan cserére megérett monitorom is beéri 25W-tal. (21,3'' TFT)
A méréshez egy Voltcraft Enegry Monitor 3000-est használok.
(~12eFt / conrad.hu)
szerk.:
Joci
Az okfejtésed logikus, de én eleve gyakorlati szempontból vizsgáltam a dolgot, így a gép teljesítményfelvételét adtam meg. ( Amennyit majd ki is számláznak... )
[Szerkesztve] -
törölt tag
Mennyibe kerül egy WU? (Einstein@Home S5RI)
Gondolom időnként felmerül mindenkiben ez a kérdés, így egy kicsit számolgattam. Ha a most harcrendbe állított gépem 66W fogyasztás mellett kettő Einstein csomagot számol ki egyszerre, közelítőleg 7800 másodperca alatt. Valamint a villamos energiáért 40 Ft/kWh-ot fizetek. Akkor mennyibe is kerül egy WU?
költség = ár * fogyasztás (1 CPU) * idő = 40 * 33/1000 * 7800/3600 = 2,86 Ft / WU -
törölt tag
Úgy tűnik hogy elkészült az Einstein S5R2 programkódja. Legalábbis az előbb kaptam egy levelet hogy van-e kedvem megnézni hogy kb. mennyit lehet rajta gyorsítani. Ugyanis nem szeretnének átlagosan 2 óránál rövidebb feldolgozási időket. Jelen állapotok mellett ennyit képes elviselni a szerver.
-
törölt tag
Hallottátok hogy a SETI@Home-mal találtak valamit?!
Egy lopott laptopot...
Az alkalmazás időnként feljelentkezett a háttérben és így a rendőrség képes volt behatárolni a helyzetét. -
törölt tag
Jó hír.
Úgy döntöttem hogy míg nem jelenik meg a magyar nyelvű Vista Home Basic, addig felrakom az itthoni kettes számú gépemre a BOINC-ot hogy gyűjtögessen egy kis Einstein kreditet a csapatnak. Fogjuk fel ''tartós tesztnek'' a dolgot. -
törölt tag
Azt mondja, az Einstein szerveren beújították pár démonnak a legújabb változatai (file_deleter, update_stats, db_dump). Állítólag a Seti@Home-nál már hetek óta használják probléma nélkül. Ha minden igaz akkor ezek sokkal kevésbé terhelik az adatbázist mint az előző verziók.
-
törölt tag
Üdv a csapatban!
SSE2 optimalizált BOINC létezik, de ennek igazából nincs jelentősége, ugyanis a lényegi munkát nem a BOINC végzi.
SSE2 optimalizált Einstein kliens nincs. Annak idején próbáltuk az SSE2 optimalizációt, de a szükséges adatkonverziók miatt nem hozott gyorsulást. Az SSE-t automatikusan használja az Einstein, ami kb. dupla sebességet jelent. -
törölt tag
Sajnálnám ha az FPU-val együtt megszűnne a 64 bites mantissza. Ráadásul jelenleg az SSE sokmindent nem tud az FPU-hoz képest. ( szögfüggvények, maradékos osztás, négyzetgyökvonás, szétbontás, logaritmus, stb. ) Illetve amit tud az lassabban tudja ha csak egy számról van szó. Itt érdekes lenne definiálni hogy mi az a ''hétköznapi életben használt'' dolog.
Az 64 bites egész osztáshoz annyit hozzátennék hogy 32 biten illetve 64 biten is kb. ugyanolyan gyors ha az FPU-t használod. Ez AMD processzoron jelent előny a DIV / IDIV utasításhoz képes. Az Intelek sajnos FPU esetén is csigalassan osztanak. Lehet hogy az ő itercációs algoritmusuk gyengébb, vagy nincs is.
A Microsoft-os megjegyzés az STDCALL -> FASTCALL váltásra vonatkozott. Most az első négy paramétert nem a vermenen kell átadni hanem regiszterekben, amikhez viszont a hívónak kell 16 bájtos illeszkedéssel helyet biztosítani a vermen. Mi a fenéért kellett váltaniuk? -
törölt tag
Hali róland!
Látom sikerült átnevezni a topic-ot. Szép munka!
Tényleg jobban hangzik is. -
törölt tag
Pár napja beszéltünk róla hogy a 64 bit mennyivel is gyorsabb a 32 bitnél. Nos, az ABC@Home projektnél közel háromszorosára növekedett a sebesség. Lehet hogy első hallásra hihetetlen, hisz max. 64 / 32 = 2-szeres gyorsulást feltételez az ember, de az igazság az hogy a 32 biten feldolgozni egy ''nagy'' számot sokkal fáradtságosabb a processzornak mint 64 biten, a plusz köztes átvitelek kezelése miatt.
Végre feltelepítettem egy 64 bites Trial XP-t, így tudtam végezni magam is pár kísérletet. Az eredmény (nem) meglepő, tényleg 60-120%-os sebességnövekedést lehetett elérni az integer műveleteknél. De megjegyzem sokkal több odafigyelést igényel a 64 bites kód, ráadásul erre a Microsoft is rádobott egy lapáttal 64 biten... -
törölt tag
Einstein@Home: Még mindig kicsi a teljesítménye a központi szervernek, illetve az azon futó processzeknek, így továbbra is halmozódnak a validálásra váró csomagok. A szerver miatt van az is hogy nehézkesen lehet csatlakozni. Aggódni nem kell, nem vesznek el kreditek és ha valaki méretesebb cache-t használ, akkor még annak is kicsi marad az esélye hogy szárazon fusson a processzora.
-
törölt tag
SYB: Ez a cikk ismerős. Meglehetősen becsapós. Autós analógia: Beépítek egy kétszer nagyobb motort, majd megnézem a fogyasztást.
P.H.: Természetesen a 32 bites adatokkal dolgozó programok nem sokat fognak profitálni a 64 bit előnyeiből, lévén hogy nem használják ki. Szerintem hogy a ''témánál'' maradjunk, nézzük meg azt hogy mennyit gyorsulnak a BOINC-os programok. Nálam úgyis ezek eszik leginkább a processzort.
[Szerkesztve] -
törölt tag
''Egy jól megírt 64 bites kódnak kb. 2-szer gyorsabbnak kell lennie mint egy jól megírt 32 bitesnek.''
Ez hogyan kell érteni?
Mi a baj vele? Nekem érthető.
Ha fogsz egy feladatot és megírod 64 bitre, majd megírod 32 bitre, akkor azt tapasztalhatod hogy 64 bites kód kb. 2-szer gyorsabb.
Persze pl. egy logaritmus konvertáló algoritmus nem lesz gyorsabb 64 biten mint 32-őn, de mondjuk nincs is sok köze a 64 bites arhitektúrához. ( Ugyanúgy a jó öreg FPU-t fogod használni, ami már sok-sok éve változatlan. ) -
törölt tag
-
törölt tag
64 bites módot támogató programokhoz LONG MODE-ban futó operációs rendszer szükséges. Ez alá kell feltelepíteni a 64 bites BOINC-ot ( hivatalos verzió még nincs ), majd ez alatt futtathatók a 64 bites applikációk.
A 64 bites támogatás nem csak azért szükséges hogy a processzorral tudassuk hogy 64 bites módban fut, hanem pl. a taszkváltások közt a regiszterek felső 32 bitjét is menteni kell, stb... stb... -
törölt tag
Lehetséges hogy a Win2K-m mellé feltelepítek egy 64 bites Linux-ot. Ki mit ajánlana? Egyáltalán érdemes? Csak a 64 bites Seti@Home és ABC@Home miatt kerülne fel...
Tapasztalatok 64 bites klienssel? -
törölt tag
válasz
#95904256 #3544 üzenetére
Nah, az összes Einstein csomag elkészült a gépemen. Valamint sikerült is kapcsolatba lépni a szerverrel mert minden csomag ''Ready to report'' állapotba került. Ha jól tudom ilyenkor az eredményeket már feltöltötte a gép, csak valami visszaigozálsra vár. Hol lehet erről többet megtudni? ( Az eredmény fájlok eltűntek a BOINC könyvtáramból. )
-
törölt tag
Ma még nálam sem tudott még feltölteni csomagot az Einstein. A ''message board''-on is panaszkodnak. Állítólag azért van a mostani galiba mert nem számítottak arra hogy az utolsó napokra szinte csak rövid csomagok jutnak. Persze ettől még mehetne a szerver, ha lassan is...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3513 üzenetére
Én egy 2GHz-es Core 2 Duo processzoros laptopon futtatom az Einstein-t. Ezen a 12 kredites csomagok ~ 1420 mp alatt lefutnak. Ez két magra számítva 121,7 csomagot jelent naponta. Vagyis ~ 1460 kredit/nap. Na most ha valaki egy tuningolt procin futtatja... vagy egy quad-on... vagy egy több processzoros gépen... határ a csillagos ég.
A BOINC projektek közt itt tudsz csemegézni: [link]
Szerintem egyszerű irányelv hogy ha mégsem tudod melyiket válaszd, akkor olyanra szavazz amelyet sokan mások is csinálnak. ( Biztos ismered a mondást. Egyél tehénylepényt, tíz milliárd légy nem tévedhet. )
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
Sikerült összekaparnom tegnap óta 1000 Einstein kreditet.
A bibi ott van hogy a legújabb számítások szerint kevesebb mint 8 nap alatt elfogynak a csomagok. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3505 üzenetére
Persze hogy a britek járatosak benne, hisz tőlük származik. De ők már több mint 30 éve áttértek az SI-re. Ha jól emlékszem nálunk is kb. 30 éve van bevezetve. Előtte mi is lat / akó -t és hasonlókat használhattunk.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Csak most olvastam a hírt hogy a NASA megegyezett a beszállítóival és a többi űrügynökséggel hogy a Holdon a metrikus mértékegységrendszer lesz a használatos. Mint ismeretes, egy mértékegység-konverziós probléma miatt pottyant a Marsra még 1999-ben egy 125 millió dolláros űrszonda. Egyébként az angolszász mértékegységrendszer szinte csak az Egyesült Államokban használatos.
Szerintem remek kezdeményezés volt!
Eredeti cikk itt: [link] -
törölt tag
Nekem már csak 11.000 credit hiányzik Einstein-ben a kitűzött 300.000-es célhoz. Erősen kételkedek benne hogy összejön a dolog. A szerver ugyan 22,4 napot saccol hátralevő időnek, de reggel még 23,3-at. Vagyis alig 10 napom van. A cél eléréséhez 24 órába pörgetni kellene a gépet vagy betárazni maxi mennyiségű csomagot. A cache ugye legfeljebb 10 napnyi lehet, de sajna a BOINC-om elszámja az időket mert a 10 napnak becsült adag 2-3 nap alatt elfogy. Ja, igen! Viszont megoldódott az állandó BOINC behalásos probléma. Éljen a jó öreg 4.19-es...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez a screenshot kicsit elgondolkodtató... újabb ötleteket ( mi itt a cégnél csak úgy hívjuk hogy libákat ) vet fel.
Elsőre az ugrott be hogy a file I/O-n keresztül lehet megfogni még az Einstein-t. De ez elég meredek dolog, ugyanis az Einstein az idejének csak nagyon kis részében használja.
Másodszor arra gondoltam hogy a nagyon gyakori taszk váltások okozhatnak ilyet. Pl. az opera egy nagyon kis idejű időzítőt használhat. Ilyenkor az operációs rendszer ugye ide-oda váltogat a feladatok közt. Egy-egy ilyen váltás pedig több ezer órajelet is felemészthet, ami természetesen hozzáadódik a taszk idejéhez. Persze ez is csak ezredmásodperc környéki időzítésnél jelent valamit ( mondjuk ekkor is csak 1-2% eltérést jelenthet egy GHz-es processzoron ).
Tényleg milyen operációs rendszeren és processzoron futtatod?
A cache memóriás állítást pedig tartom. Kivéve ha az opera állandóan flush-olja a cache tartalmat... -
törölt tag
Az Einsten CPU idő igénye szinte mérhetetlenül keveset ingadozik attól függően hogy mi fut a háttérben. Ez többek közt azért van így mert a cache memória tartalmának változása alig zavarja. Ha valaki valamiféle eltéréseket tapasztalt, akkor az inkább abból adódik hogy épp olyan csomagot kapott. Ugyanis a kis és nagy csomagok közt is vannak eltérések. Ezt az értük kapott kreditek kismértékű változása is mutatja. A krediteket már itt is előre kiszámolja a szerver a szükséges ciklusok alapján.
szerk.: függetlenül -> függően
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
concret_hp #3481 üzenetére
Már megy az Einstein! Végre...
A klímás projektek mindegyike ilyen lassú. Egyszer belefogtam a cpdn gyorsításába, úgy kb. 50%-kal gyorsult is, de türelmem már nem volt letesztelni. -
törölt tag
Az Einsteinnél tudnak valamit... Hogy hogyan kell elveszteni a usereket. Ebben a hónapban már legalább harmadszor vagy negyedszer állnak le a szerverek. Leghamarabb 30-án fog újra működni. Gondoltam majd a téli szünetben kicsit rágyúrok a kreditekre, de úgy tűnik odafent ezt az ötletet nem támogatják.
-
törölt tag
Vedd ki az indítópultból.
Ütemezett feladatként indítsd el a ''rendszer indításakor'' a boinc.exe fájlt.
szerk.: Nekem meg az a problémám hogy a boinc belehal a nagy semmittevésbe, így időnként újra kell indítanom a gépet hogy lekomunikálja a csomagokat... Az újratelepítés sem segített.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali róland!
A 68% az S5R1-re vonatkozik ( R1 = Run 1 ). Ezeket az adatokat még tavasszal gyűjtötték be. Azonban nyáron is készült egy adatcsomag, melyet egy hatékonyabb keresőprogrammal fognak feldolgoztatni ( ez lesz a már sokat emlegetett hierarchikus kereső ). A következő sorozat neve S5R2 lesz és várhatóan februárban fog elindulni. -
törölt tag
Az S5 fázisban olyan adatokat dolgozunk fel aminél jobbat nem lehet előállítani földi műszerekkel ( a jelenlegi tudásunk szerint ). Ez azt jelenti hogy a mérési módszeren már nem tudnak javítani, csak a feldolgozást tudják finomítani. Pl. jobb, erősebb kereső programmal, hosszabb ideig tartó mintavétellel, stb...
Természetesen az űrben sokkal érzékenyebben, finomabban lehetne mérni, de ez hatalmas technikai kihívást jelent. Már hallottam róla hogy sikeresen küldtek egyik műholdról a másikra lézerfénnyel információt, de ennél azért jóval komolyabb technika kell ahhoz hogy felélesszenek az űrben egy lézerinterferométert. A NASA JPL részlegénél már 2004-óta dolgoznak a LISA projekten. Várhatóan 2015-ben indul az űrbe... leghamarabb.
[link] -
törölt tag
Már működik az Einstein@Home szervere.
Nézegettem a grafikonokat. A teljes munka 7%-át dolgozzák fel a gépek egy hét alatt. Most valahol 68%-nál járunk... -
törölt tag
Einstein-ből csak a ''gyári'' kliens van. Az optimalizált kódot tartalmaz mind az SSE képes és mind a régebbi processzorok számára. Más kliens azért nincs a központin kívül, mert kulcsfontosságú a feldolgozott adatok megbízhatósága.
Remélem az Einstein@Home nem jár úgy mint a SZTAKI mikor az új kereső hosszú feldolgozási idejei (és kezdeti hibái) miatt egy csomóan elpártoltak... -
törölt tag
1500?
Egyelőre csak napi néhány órát megy és a két magból is csak az egyiken dolgozik az einstein. A másikon egy saját algoritmus futkos becsült 235 órás futásidővel, de utána einsteinezni fog az is. Meg kicseréltetem az 533-as RAM-okat 667-esekre, ugyanis avval rendeltem. Legalább egy jó teszt lesz arra hogy kiderüljön tényleg érdemes-e Core2-es procira váltani az otthoni asztali gépemben is... -
törölt tag
Ez most egy DELL D620-as.
T7200 2.0GHz, 1GB/DDR2-667, 120GB HDD, TFT:1440x900
Azért esett rá a választás mert az egyik legstrapabíróbb laptopom szintén DELL volt, ráadásul a borítása kellemesebb mint a mostani HP gépeké.
Kár hogy az előző C640-esben a használat közbeni hőingadozás miatt kilazultak a csavarok és az egyik rövidzárlatot okozott. Béke poraira...
szerk: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nah, megjött Core 2-es laptopom.
Már az alapklienssel is rendesen hasít rajta az Einstein... -
törölt tag
Én elsősorban az Einstein@Home-ot tudom ajánlani. Talán nem véletlenül ezt a projektet választották a fizika világévében (2005-ben) a legfontosabb kutatási projektnek. Van benne csillagászat, matematika, fizika... és nem másra keresi a magyarázatot, mint arra hogy hogyan is működik a gravitáció. Gondolom ennek eredményei alapján a következő lépcsőt a gravitációs erőtér manipulációja jelentheti. Talán meseszerű, de mondjuk egy a mágneses erőtérrel húzott párhuzam alapján elképzelhető hogy a gyakorlati életben milyen jelentőségei lehetnek.
Másodsorban a SETI ragadta meg a fantáziámat (régebben csak ez futott nálam), mert ugye kit ne érdekelne egy idegen faj? Ki ne akarná tudni, ki a legerősebb az univerzumban?
Sajnos a rákkutatás és egyéb biológiai témájú kutatások számomra annyira érthetetlenek ( túl kevés információt adnak közre, inkább csak marketing ) hogy egyelőre úgy tűnik csak a sötétben tapogatóznak. Evvel erősen azt az érzést keltik bennem mintha csak bolygófűtő projektek lennének.
Az számelméleti projektek nagyrésze is ''lóg levegőben'', mert többnyire elméleti problémákkal és nem gyakorlati dolgokkal foglalkoznak. Persze ha sikerül felállítani egy elméletet, akkor lehet keresni hozzá valami haszontalan gyakorlati alkalmazást. Ami pedig alapkutatás azt nem brute-force eljárásokkal kellene kutatni. Ez olyan mint amikor az embernek elfogyott az ötlete és arra pályázik hogy majd csak lesz valami...
Nah, látom felvágták a nyelvemet.
Elnézést azoktól akiknek esetleg a lelkivilágába gázoltam, de szívesen vitatkoznék arról hogy mi, miért és kinek fontosabb. -
törölt tag
Mivel kiderült hogy majdnem hogy baromság amibe egy csomó időt beleöltem, dühömben letöröltem mindent...
Azonban kicsit átalkottam a koncepcióját a prímszámkeresőmnek, így amint működni fog újra felélesztem az oldalt is.
szerk.: Bocsánat... de néha szangvinikus tudok lenni.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Találtam egy oltári nagy hibát a prím kereső programomban.
Úgy tűnik a javítással elentősen megnőtt a keresési idő.
De legalább van egy 10.247.066 digites számom.
Azért ez is valami... -
törölt tag
válasz
concret_hp #3368 üzenetére
Az EFF nyílt versenye szerint $100.000 jár érte.
Már dolgozom a 100 millió digites primen is... kb. 1 hét... $150.000-ért...
Nem olyan rossz... -
törölt tag
Azt hiszem jelenleg én vagyok a világ legnagyobb ismert prím számának tulajdonosa. Kereken 10.247.066 decimális számjegyből áll.[link]
Remélem az érte járó jutalmat is megkapom az EFF-től.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Einstein@Home hírek:
- valamit bűvészkedtek a srácok mert ma újra leálltak a szerverek... -
törölt tag
Einstein@Home hírek:
150 napi gond nélküli üzem után, tegnap az egyik validátor miatt 20.000 hibás eredmény keletkezett. A hibát megszüntették, az eredményeket ellenőrizték, a krediteket jóváírták. -
törölt tag
Az Einstein@Home csapata találkozót szervez a Golmi ''főhadiszálásukon'', az Albert Einstein Institute épületében. Mindenkit szeretettel várnak, regisztrációhoz a projekt honlapján van link. Ott lesz a projektet vezető fizika professzor is, Bruce Allen.
szerk.: december 18-án lesz a ''nyílt nap''.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali KPepe!
Hogy mikortól jelensz meg a statisztikában ( és melyikben ), arról nem tudok információt adni. Tapasztalatom szerint eddig 1-2 napon belül mindig megjelentem csatlakozás után azokban amelyeket néztem.
Az Einstein néha, de szerencsére ritkán ad ilyen üzenetet. Ilyenkor egyszerűen előlről kezdi a csomagot ( ez meglátszik a visszajelzett CPU időn is ). Eddit talán 2-3 alkalommal tapasztaltam ilyet. Valószínűleg a processzor / memória / rendszerbusz tuningja miatt bekövetkező számolási hiba miatt.
A grafikus ablakon egy gömbfelületen ábrázolják az ismert pulzárokat, csillagokat illetve a LIGO-k ( Lézer Interferometriás Gravitációs Obszervatórium ) helyzetetét. Van róla valahol leírás az Einstein honlapján.
Valószínűleg ennél a projektnél is lehetne használni a GPU-t, hiszen jelanalízisről van szó. Az pedig párhuzamosítható művelet. Bár megjegyezném hogy az Einstein nem FFT-t használ az analízishez, hanem valamiféle interferenciás algoritmust.
Készülőben van az új hierarhikus kereső program. Azt mondják sokkal gyorsabb ( hatékonyabb ) lesz mint a jelenlegi.
szerk.: Üdv a csapatban!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali róland!
A BOINC projekt füle alatt ha kijelölöd valamelyik projektet akkor megjelenik baloldalt olyan lehetőség is hogy ''No new tasks'', ami annyit tesz hogy amíg újra rá nem böksz (addig is átneveződik ''Allow new tasks''-ra) akkor nem tölt le új csomagokat. Csak kiszámolja a gépen lévőket és visszaküldi. -
törölt tag
Naná hogy futtasd az Einstein-t! Hisz ennél a projektnél elég jól látható hogy hogyan halad az adatok feldolgozása, ráadásul elég jó a projekt tudományos háttere is. Illetve a projekt honlapján lévő fórumon még a fejlesztők is szóbaállnak az emberrel.
Hogy találtak-e már valamit? Nos úgy tudom hogy még nem, de ez még nem ok a csüggedésre. Kicsit bonyolultabb és hosszadalmasabb ez a dolog mint a matek lecke.
Egyébként amennyire tudom cseppet sem lazsálnak a projekt fejlesztői, sőt most különösen megfeszített tempóban dolgoznak azért hogy miután kifutnak a jelenlegi csomagok, mihamarabb tudják indítani a következő fázist ( S5R2 ).
Az adatok feldolgozásának bonyolultságát mutatja hogy még csak most végeztek az S3 fázis adatainak végső elemzésével. -
törölt tag
Einstein@Home:
- Az S5R1 csomagok február közepére kifutnak ( túl vagyunk az 50%-on ).
- Hamarosan újabb, pontosított eredményeket tesznek közzé.
- Várhatóan februárra elkészül a hierarhikus kereső, az S5R2 fázishoz. -
törölt tag
Hali KPepe!
A régebbi BOINC verziók csak az CPU idő * benchmark alapú credit számolást támogatják, a FLOP alapút nem. Egyes projektek ezt úgy küszöbölik ki hogy a szerver tudja hogy melyik csomagért mennyi credit jár, és nem a csomaggal együtt jön-megy ez az információ. Azt sajnos nem tudom hogy a SETI melyik módszert támogatja ( már régen SETI-ztem ). -
törölt tag
Melyik disassemblert illetve assemblert ajánlod / használod? Nekem eddig a PE Explorer, Softice, FASM párosítás jött be a legjobban, de azért vannak vele gondjaim. Pl. a disasmolt kódok akkorák hogy a FASM már nem tudja lefordítani (512MB RAM), a Softice meg csak régebbi videokártyákkal működik, stb.
Megj.: Az Einstein magja sokkal egyszerűbb mint a SETI-é, ott mintegy 4kB az a rész ami a lényeg, a SETI-nél ez 100kB-okban ( az Intel SSEx-es math libek esetén MB-okban) mérhető.
Megj2.: A SETI-nél a már jól optimalizált FFT rutinokkal molyol a legtöbbet a masina, így gyorsítani csak úgy lehetne ha a keresések számát csökkentenénk. Erre szerintem van esély, nem is kevés... -
törölt tag
Régebben más (ingyenes) fordítókkal próbálkoztam, de miután végig olvastam a SETI angol nyelvű fórumán az idevágó hozzászólásokat, kiderült hogy a forrást eredetileg Microsoft .NET 2003 VC++ szal fordították Windows alá és eddig másnak sem sikerült az ''open source'' kóddot máshogy lefordítani. Örülnék neki ha valaki közre adna egy ilyen forrást is. A tervem úgyis az hogy az egészet átírjam assembly-be, az mégis csak közelebb áll hozzám. Az igazi az lenne ha találnék valakit aki profi C programozásban és van kedve meg ideje ezzel bíbelődni.
-
törölt tag
Nah, első nekifutásra valóban nem fordult le a csodálatos VC++ -al sem a seti forrás, azt hiszem tényleg kell egy nap ahhoz hogy valamire is jusson vele az ember. Furcsa hogy ugyanazok a forrásfájlok egy másik gépen nem fordulnak le elsőre, dehát ilyen az ha valami kommersz...
-
törölt tag
Hali róland!
Jelenleg csak az Einsteint futtatom, egy SSE3 optimalizált klienssel, ami kb. 30%-kal gyorsabb az Opteron procimon mint a központilag letöltődős 4.24-es.
SETI-vel kapcsolatban most csak annyit hogy épp itt van a kezemben egy csomag, azt mondja... Visual Studio .NET 2003 C++... Remélem hétvégén lesz időm lefordítani vele a forráskódot. -
törölt tag
válasz
Starsky72 #3254 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, hiszen az természetes hogy a négyszer olyan gyorsan elkészült csomagért negyed annyi kreditet kapsz, elvégre a processzorod is csak negyed annyi műveletet végzett el ( mivel ahhoz a csomaghoz annyi volt előírva ).
Ha húznád a processzort természetesen lecsökkenne a ''CPU time'', mivel gyorsabb processzor ugyanannyi számítást rövidebb alatt végez el. Ezért hívjuk gyorsabbnak.
Ez esetben is az előírt mennyiségű műveletet végzed el, csak rövidebb idő alatt, így az előírt kreditet rövidebb idő alatt szerzed meg. Eddig rendben?
Példa:
Nem húzott processzor:
CPU time: 2400 sec -> 15,09 kredit -> 1 nap szerzel átlagosan 543,24 kreditet
Húzott processzor ( mondjuk +25% ):
CPU time: 1920 sec -> 15,09 kredit -> 1 nap szerzel átlagosan 679,05 kreditet
Ellenőrzés:
679,05 / 543,24 = 1,25 ( vagyis +25%-kal több kreditet gyűjtesz naponta ) -
törölt tag
Na, rendeltem pár hete komplett fejlesztőkörnyezetet a Seti forrás újrafordításához.
Kár hogy a magyar vámon elakadt a dolog. Nem értem miért kell személyesen pestre mennem azért hogy befizessem a vámot. Olyan nehéz lenne egy csekket küldeni vagy átutalással fizetni? Mintha még mindig a múlt században lennénk... -
törölt tag
Hamarosan hivatalos változatokká válnak Einstein@Home alatt a Windows-os 4.24 illetve a Linux-os 4.17 verziók. De már folynak a további fejlesztések ( automatikus lesz az SSE2/SSE3 használat, egyszerűbb trigonomertrikus számolgatás, stb... ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest