- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Aktív témák
-
samson
tag
en is feladom, mert kezdek lefaradni
-
Cathfaern
nagyúr
Na jó, azt hiszem most jött el a pillanat, hogy feladom. Már a key-ben sem vagyok biztos, hogy jól csináltam e, de ez a
egyebkent az sshd-t nem ugy kellene elinditani, hogy /usr/sbin/sshd
hanem megfelelo scripttel!!!! (init.d) végképp kiütött. Mi van??? Ebből már egy szót sem értek :O Azt hiszem ez az egész még sok nekem, úgyhogy feladom. Majd máskor. -
Cathfaern
nagyúr
Ha a srác elindítja a sshd-t, akkor ezt írja ki neki:
Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_key
Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_rsa_key
Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_dsa_key
Disabling protocol version 1. Could not load host key
Disabling protocol version 2. Could not load host key
sshd: no hostkeys available -- exiting.
Odáig OK, hogy az sshd nem találja az ssh_host_key, de ez mi, és hol kéne lennie? -
Cathfaern
nagyúr
ha -X nélkül próbálom, akkor is ezt írja ki.
Hogy mit akarok elindítani? Nos én azt akarom, hogy van egy haverom, akinek nem a közelemben van a gépe. Nála akarom a linux-ot beállítani, meg telepíteni dolgokat. De ehhez (mivel még kezdő vagyok), nekem nem ártana a grafikus felület. De az is jó lenne, ha csak egy sima konzolom lenne, amivel tudok az ő gépének parancsokat adni. -
tocsa
senior tag
Ja. Tehát ha már be sshztál valahova, és ott több terminált is akarsz nyitni, akkor ezzel megteheted.
screen első elindítás
C-A C új virtuális terminál nyitása
C-A N ugrás a következő terminálra (round robin)
C-A ''szám'' ugrás a szám sorszámú virtuális terminálra
C-A D lecsatlakozás (detach)
iyenkor a megnyitott virtuális terminálok futva maradnak, megy tovább a wget vagy pavuk letöltés az egyiken, stb. ''ps'' ki is írja szépen ezeket a terminálokat.
következő belépésnél reattacsolhatsz:
screen -r
ssh-t gondolom nem kell magyarázni.
Üdv. -
steveetm
őstag
Hali!
Ezek szerint neked ssh kliens kell. Ha win alatt vagy akkor putty tökéletes, ha linux alatt akkor ssh nevü progi kell. Ezek használatán viszont nincs mit magyarázni, elinditod, beírod hova cstizzon kér ey kódot és kapsz egy terminált(linuxnál ssh -l user host majd tána kódot kér)
üdv.: Steveetm -
samson
tag
ha tobb virtualis terminalt akarsz a tavoli gepen, akkor kell screen
-
Cathfaern
nagyúr
Szóval sürgösen (a mai nap folyamán, minél hamarabb) kéne nekem a screen progi ilyem használatához útmutató. Lehet angolul, vagy magyarul, csak az lenne a jó, ha a man-nál kicsit részletesebb lenne, mert azt nem teljesen értem. Előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest