- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Közben sikerült rájönnöm a titok nyitjára: jumperelési és kábelezési gondok voltak.
Van egy 1TB-os vinyóm is, és az a vicc, hogy a 120-as kb ugyanolyan gyors, a tesztek alapján legalábbis. A nagy fájlok mozgatása nyilván gyorsabb az 1TB-oson, de egy oprendszer sebességénél nem is igazán a nagy fájlok mozgatása számít.
-
Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy 120 gigás SATA1-es WesternDigital notivinyóm, 100/100-as. Régi darab, 5400RPM-es fordulattal. Rendszervinyónak szerettem volna használni az asztali gépembe, egy beépítőkeret segítségével be is tettem, viszont egyrészt eléggé lassan telepedik fel rá a Windows, másrészt pedig már az első indulásnál 25-30 bootcsík megy le, amíg bejön az asztal. Nekem ez több, mint gyanús, annál is inkább, mert a 32 és a 64 bites XP is ugyanúgy baromi lassan indul.
Ha IDE-s vagy másik SATA-s lemezre telepítem a Windows-t, akkor frankón gyors, de én mindenképp egy kisebb vinyót szeretnék rendszernek használni. Amíg a laptopomban használtam ezt a 120-ast, hasított vele az XP, az asztaliban meg csak nyöszörög. Nem értem, miért. Van valami lényegi különbség egy notivinyó meg egy 3,5-ös között?
A konfigom a profilomban látható. Nem, sajnos nem tudok Win7-re váltani, mert a hangkártyám nem működik a 7 alatt.
Légyszi mondjatok pár tippet, hogy miért van ez a lassulás?
-
-
-
-
-
-
-
Üdv mindenkinek!
Nemrég vettem egy ilyen SATA3 kártyát. 64bit-es Windows XP-t szeretnék telepíteni a gépemre, de sajnos nem sikerül. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Az várható volt, hogy a WinXP telepítője nem fogja látni a SATA vezérlőt. Letöltöttem hát a gyártó honlapjáról a drivert, felmásoltam floppy lemezre, és nekifutottam újra a telepítésnek. Indulásnál F6-ot nyomkodtam, be is hozta a vezérlőválasztó menüt. Kiválasztottam a vezérlőt, enter, de pár másodperc múlva kiírta, hogy nem találja az mv91xx.sys fájlt. Természetesen rajta van a floppylemezen, és másolni is tudtam, szóval nem sérült a fájl.
Ugyanezt csinálja a 32 és a 64 bites XP telepítője is.Végső elkeseredésemben nLite-tal beintegráltam a drivert a telepítőbe, kiírtam lemezre, és újra nekifutottam a telepítésnek. Így már probléma nélkül látta a vinyót, tudtam partícionálni, formázni, szóval minden rendben. Viszont a fájlok másolása után, amikor először indul újra a telepítő, amint behozza a WinXP logóját, kékhalált kapok.
Hasonló, mintha egy olyan vinyót dugnék a vezérlőre, ami előzőleg más SATA vezérlővel volt telepítve, és értelem szerűen eldobja az agyát, amikor indulni akar...Próbáltam Win7-tel is, probléma nélkül felmegy, szóval a vezérlő rendben van. Valamiért az XP nem akarja az igazságot.
Van valakinek valami ötlete? Nem akarok 7-et használni, szóval mindenképp XP-vel kellene megoldani.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
-
-
válasz
ha8alpista #4198 üzenetére
Üdv!
Nem tudom, hogy komolyan írtad-e, amit írtál, de ha belenyúltál a vinyóba, akkor az kuka...
-
-
-
válasz
sonicman89 #4191 üzenetére
Üdv!
Ha nem SP3-as WinXP-vel próbálkoztál, akkor célszerű megpróbálni azzal is, hátha felismeri a SATA vezérlőt. Ha nem, akkor marad a floppy-s megoldás.
-
válasz
SystemNorbi #4181 üzenetére
Hali!
Kezdésnek egy teljes ScanDisk mindkét meghajtón, aztán töredezettségmentesítés mindkét meghajtón. Rontani biztosan nem rontasz vele.
-
-
-
-
-
-
-
-
Egy kérdésem nekem is lenne. 2 hete vettem egy 500GB-os SATA-s vinyót a notimba. 3 partícióra osztottam: 50gb, 320gb, "maradék"gb. A vinyó zsír új, eddig másfél napot ment HDSentinel szerint. Állapota 100/100-as.
Tegnap bekapcsolás után elindult a ScanDisk a 320gb-os partíción. Nincs rajta még sok adat, gyorsan végzett. "0 kb hibás szektorban", tehát minden rendben van vele. Ma megint elindult a ScanDisk, megint lefutott, megint "0 kb hibás szektorban", majd egy újraindítás után ismét lefutott.
A fájlok megvannak, használható is mindegyik.Kérdésem: mi okozhatja ezt a ScanDisk futást? Rendszer: WinXP professional, 32bit.
Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest