- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
A 3DM2003 nature alap hűtéssel, csukott házban 418/350-en 3-4 futás után szemetel 412/350-en stabil de nagyon. Leteszteltem, h a memóriák bírják akár 380 -ig is! (följebb nem mentem mivel nincs rajtuk hűtés) A GPU-ról pedig ''kiderült'' h mem húzás nélkül, nyitott ház ás mellérakott bazinagy szobaventivel 425-ig ment. A nyák pedig tűzforró. És mint említettem 3-4 évig ez lesz, nincs lehetőség cserére és így heatpipe-pal gondolom az élettartama is nő.
SZÓVAL konklúzió:
A memória hűtés nélkül is tuningbarát-> hűtéssel mégjobban az lesz.
A GPU is jól reagált pár fok csökkenésre.
És eddig azt vettem észre h külön külön jobban bírják, gondolom nem jó ha egymást hűtik. A nyáknak is jót fog tenni.
A legjobb h találtam (fú szégyen mert mélben is dumáltunk egy PH!-s társ de nem jut eszembe a neve sorry :B ) tanácsára VGA-memóriára is jó bordákat amik beférnek a Zalman alá! (CoolerMaster CRC-U01-E01 memória chip hűtőborda réz) -
Bandit, biztos vagy benne, hogy hőprobláma miatt nem megy tovább?
Próbáld ki, hogy a megbontott házra rányitod az ablakot ( de ne túl közelről, a merevlemezek nem szeretik az extrém hideget )... ha segít a tuningban, akkor elég lesz másik hűtőt keresni. Ha viszont nem, vagy csak 1-2 MHz-t, akkor az új hűtő mellett alighanem egy volt modot is be kell izzítani. -
TamásD
csendes tag
Halihó!
Van nekem egy ''zacsis, 9700-as nyákos'' 9800 Pro-m. Két kérdésem lenne. Az egyik, milyen programmal lehet megnézni a GPU hőmérsékletét? Mennyi egy ilyen kártya üzemi hőmérséklete? Kívülről kézzel a nyák háta igencsak forró. A másik, rámegy-e Zalman réz heatpipe a kártyára egy ASUS P4P800 Deluxe alaplapban? Rev. 2-ről van szó, ahol a northbridge borda párhuzamos az AGP slottal. Van valakinek ilyen párosítása? (Olvastam a Zalman honlapon az 5.5 mm szélesség meg 2.5 cm magasság minimumokat, de így szemre határeset).
Köszi.
TamásD -
KZT
tag
1.A memória hűtését is meg lehet oldani,csak egy picit kell ügyeskedni.Nekem pl. TT memóriaborda van a zalman alatt.Ez kb. +20MHz -et jelentett nálam.
2.Az nem igaz,hogy csak a ''csendet'' lehet nyerni a Zalmannal.Nekem Club 3D R9800 Pro-m van.A gyári hűtéssel a mag max. 425-430MHz -ig ment hiba nélkül.Most,hogy zalman+venti van rajta 470MHz a vége amit hiba nélkül bír. -
Hát most elszomorítottál. Már eleve az h csak 411ig tudtad húzni a 9800pro-t (igen 380 a gyári) is szomorú de h semmit sem változott a heatpipe-pal az rossz ómen nekem...
Nem lehet h ott csak a kártya GPU volt a ludas? Én ha nyitott házzal+szobai ventivel hűtöm fölmegy 425re is a gyárival ebből gondoltam h van mnég benne csak kevés a hűtés.
HEATPIPE-osok VÉLEMYÉNYE KELLENE!!! -
inkab
aktív tag
A memoria hűtését? Semennyire. :C Leírom a témával kapcsolatos tapasztalatokat.
Club3d 9700 + RÉZ zalman heat-pipe (no optional venti) GPU 398Mhz(gyári 275Mhz)
Club3d 9800pro + ALU zalman heat-pipe (no optional venti) GPU 411 Mhz(gyári 380Mhz - ez nem biztos hogy ennyi a gyári :F )
Club3d 9800pro + gyári hűtője GPU 411Mhz - tehát u.a. mint az alu zalman az optional venti nélkül, szvsz csak a ''csendet'' nyered az alu zalmannal.
Tanulság: ha alut veszel ahoz kell az opcionális venti is (kb. 1500Ft), ha rezet ahoz nem valószínű, mert azt már hiába hűtöttük a 9700 esetében, akor sem ment feljebb a GPU. -
Most ez komoly? Egy ekkora borda és nem segít a memóriának? De végülis így már nem is lehet rájuk bolrdát rakni, hova férne el? Akkor meg? Bár a ház jó (Chieftec nagytorony DAOW1) elöl 2 venti befűj hátul 2 kiszív, pluszt ehhez jön majd az oldalára a Heatpipe-nak az opcionális venti.
Erről írnál többet, h hogyan oldható meg a mem hűtés? -
Szép tuning remélem nekem is bejön, igazából egy kb 450-460-as max GPU teljesítménnyel lennék megelégedve, bár sztem ''hétköznapi'' használatra 400 körül menne. Aztán 1-2 év és ha vmi beakad akkor jöhet a ''MAX''
Egy dolog nem világos egyedül, a memória hűtését mennyire oldja meg ez a fajta hűtő? Erről vmi tapasztalat? -
Hmm Te vmi Zalman-ellenes liga tagja vagy?
Anniyra nem tetszik h tuningolni akarok?
Komolyra fordítva a szót, pályázati pénzből ''dolgozom'' mmint Édesapám nyerte közbeszerzésen. Évekre van lebontva, az ideiből van még, a jövő évi másra kell és kész magyarul vagy most fejlesztek amíg tudok jan. 1.-ig vagy nem. -
peterqe
aktív tag
Csak az előttem szólók tanácsait tudom megerősíteni, nálam ilyen megoldás megy, nem kis eredménnyel...
Zalman Heatpipe + a ház oldalára szerelt 12 cm-es venti (5V-on, hangtalan) fújja oldalról a bordát.
(a kártya: Sapphire9800@Pro BIOS-szal, 440-ig próbálgattam, a többit már fölöslegesnek tartottam.) -
válasz
zsoltee10 #10 üzenetére
Az opcionálsi venti asszem +1-2 ezer ft ami már annyira nem számít ha a heatpipe 6-7-8 ezres árát vesszük és az ha jól tudom szoftveresen állítható vmi segédprogival 5 és 12 Vra szóval silent üzemmód is megvan meg a tuning is. Ha így gondoltad. Ez végülis uaaz lesz mint a most megjelent Sapphire XT meg AIW amiről a legutóbbi cikketek is szól, csak utólag.
-
Esmein
nagyúr
Nos, első lépésben szerintem próbálkozz meg azzal, hogy a gyári fehér pasztát kicseréled valami igényes ezüst alapúra, gput szabad kenni vele. Második lépésként meg zalman heatpipe csak az valamivel drágább, mint lennie kellene.
-
kicsit forrófejűen nyitottam a topicot, a helyes cím tuning helyett hűtésről kellene h szóljon. Ha errejár 1 moderátor megtenné h változtat rajta? Köszönöm!
-
Hát ezt nem igazán értem, most akkor ne is vegyek rá jobb hűtőt? A kártya 418 fölött csak beszemetel, nem is oly durván (nem az egész kép hanem csak pár dolog pöttyös) De múltkor levettem a ház oldalát melléraktam 1 jó nagy ventit és gond nélkül ment 425-ön. Szóval remélem húzható, még sose fagyott ki.
HOL VANNAKA NAGY TUNINGMESTEREK ÉBRESZTŐ!!! -
Esmein
nagyúr
Vedd le, és kend be jó szaftosra ezüstbasztával. Ha nem segit akkor lehet moddolni rajta a hűtést. Nem úgy van ha a gpu nem birja elfagy ?
-
Hello mindenkinek, főleg azont tiszetlt ''kollegák'' véleménye kellene akik vmilyen boltban vehető cuccal hűtötték le az említett kártyát és bírták nagyobb teljesítményre. (nem 9700nyákosról van szó) 128MB rammal.
A netes tapasztalatok alapján van ahol GYÁRI HŰTÉSSEL (!!!) 430fölé is megy a GPU.
Nekem ''már'' 418 fölött beszemetel. (ezt a 3DM2k3 nature vízesésre és a P.S. 2. tesztre értem) de a 418-at símán viszi. A memóriák is ügyesek 2.8-as Samungok, GPU tuning nélkül szaladtak már 375-ön is. De a 418 mellett is futják a 360-365-öt.
Sajnálatos módon a magyarországi (v. k-k EU-i) Sapphire hűtők nem a legkíválóbbak, ezt magyar teszoldalon olvastam. Az enyém pl. ''lötyög'', (az említett helyen is ez volt a gond, talán ''népbetegség'') gondolom ezáltal nem is érintkezik megfelelően a GPU-val->nem is hűti rendesen azt. Ez lehet az egyik ok h nem megy 418 fölé. A másik ok lehet (aminek nem örülnék), h ennyit bír a kártya kihozni magából, és ez éppen lehet, h nem 1 szerencsés példány.
Ha viszont csak a tré hűtés a hibás akkor szeretném hűteni mégpedig a Zalman ZM80C-HP-s hűtőrendszerével. Plusz az opcionális ventivel. Az érdekelne h több tapasztalat alapján mennyire lehetséges h ez sem segít és megmaradok a 418Mhz-nél? (amúgy ez is nagyonjó +6Mhz az XT-khez képest)
Vagy tényleg a hűtés a leggyengébb láncszem és utána menne 430-450-en is ami azért jobban esne a lelkemnek.
(a miértről: nincs tuningfóbiám, se erekcióm tőle, csak előre gondolkodok, 3 évig 100% h nem lesz lehetőségem gépet fejlesztgetni, vagy akár 4-5 év is lehet, és akkor majd jól fog jönni az a +15, 25% teljesítménytöbblet, és amíg a mostani keret tart szeretnék mindent beszerezni.)
Aktív témák
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest