Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bwoay

nagyúr

válasz patow #335 üzenetére

ne vacillálj, ha van még belőle az emag-en, akkor hozd el. jó masina a Tab S, vékony, könnyű, és csodaszép a kijelző, DE diamond pentile matrix, és bármilyen nagy is a felbontás, észre lehet venni a különbséget a Tab PRO RGB matrix LCD kijelzőjéhez képest, a TAB S-en az apró feliratok már enyhén "szőrösödnek" (ez csak a két gépet egymás mellé téve tűnik fel). a Tab S kijelzője amúgy hiába fogyaszt kevesebbet, a Tab PRO-ban a Snapdragon SOC energiatakarékosabb, így az üzemidő kb ugyanannyi a kettőnél, leszámítva, hogy utóbbi gyorsabban tölt.
    röviden: mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, amik nagyjából kiegyenlítik egymást, ezáltal a reális árkülönbség szvsz maximum 15e. Ft lehetne a Tab S javára, de nem használhatóság, mármint érték szempontjából, hanem pusztán azért, mert nyilvánvalóan többe kerül az AMOLED kijelző gyártása.
    a Tab PRO viszont 70 rugó mellett egyértelműen jobb ár/érték arányt képvisel.

• bwoay

nagyúr

válasz Avicularia #260 üzenetére

en sem gondolom, hogy rossz lenne g pad, hiszen eredetileg azt vettem volna. de ha az arkulonbseg mindossze 10%, a teljesitmenybeli kulonbseg ennek tobbszorose, es a samsung touchwiz (vagy hivhatjuk most barminek) ugyanugy nem a szivem csucske, mint az lg launchere, akkor szamomra a tab pro egy fokkal jobb deal. cm tapasztalatokra kivancsi lennék.

• bwoay

nagyúr

válasz banhammer #251 üzenetére

nem tesztet, csupán egy blogbejegyzést említettem, aminek nem feltétlenül benchmarkokról és társairól kell szólnia, meg ugye a logout messze nem újdonságokról közvetítő hírportálként működik.
    de csak egy ötlet volt.
    mellesleg a Tab S-ről olvasottak 90%-a igaz erre a gépre is, ez alapján a topicra is mondhatjuk, hogy felesleges. mégis, én örülök, hogy végül LG G Pad helyett - csupán 10%-al magasabb áron - végül ezt a masinát vettem meg, de tudomást szerezni a létezéséről sokkal nehezebb volt, mint beszerezni.

• bwoay

nagyúr

feldobom a témát, hátha valaki lát magában erőt:
    jól jönne egy összefoglalót írni, sőt, egy logout bejegyzés is időszerű lenne, mert kajak semmilyen magyar nyelvű teszt nincs a tabletről, leszámítva a mobilportost. értem én, hogy nem egyszerű a beszerzés, de ez egy marhajó kis tábla, az emberek meg mégcsak nem is hallottak róla, hogy ilyen létezik.

• bwoay

nagyúr

Az eMag 9900-ért árulja a gyári tokot (Book cover), és ingyen kiszállítja. Ez az LTE változathoz szánt típus, tehát ki van vágva felül a hangszórónál. Hófehéret rendeltem, csodaszép. Természetesen mágneses. Eszembe is jutott az a cimborám, aki képes volt 100 rugót fizetni a Tab S barna változatáért, de a tokot már eBay-ről oldotta meg fillérekből :)

Annyit azért felrónék annak, aki tervezte, hogy a keményfedeles könyveknél sem véletlenül lóg túl a fedél a lapokon... amikor az ember kinyitná, de a fedél legyjobb esetben is csak egy vonalban van a tablet élével, nem hogy túllógna, hát ez nem igazán segít. Minden egyéb tekintetből kiváló, igényes, csodaszép tok, és mivel bepattintós kivitel, védi a tablet hátoldalát is teljes egészében.

• bwoay

nagyúr

válasz silentkiller #221 üzenetére

igaz, ez jogos! nekem is Szlovákiából sikerült beszerezni, de ha összehasonlítjuk az ottani 81 rugós árat és az itteni 100e. Ft-os Tab S-t, akkor még mindig egy reális alternatíva. Számomra a hátrányok meg az előnyök kb kompenzálják egymást, külsőre meg összességében jobban tetszik a gép az S-nél. Aki parázik az AMOLED-től (a Media Marktban kiállított darabok rendre be vannak égve), esetleg ragaszkodik a Snapdragon 800-hoz, még mindig be tudja szerezni az országon kívülről.

• bwoay

nagyúr

üdvözlet!
    nem annyira pörög ez a topic, ami különösebben nem lep meg, tekintettel arra, mennyire ismeretlen a tablet a világ ezen részén. Mindegy, egy posttal hozzájárnék az aktivitáshoz :)

story: LG G Pad 8.3 helyett utolsó pillanatban döntöttem a Tab PRO 8.4 mellett. A válogatás során az Xperia Z3 compact tablet és a Galaxy Tab S 8.4 is felmerültek, de a mérlegelés során a "számomra ésszerűtlenül drága" kategóriába soroltam őket, és lemondtam mindkettőről. Szerencsére ráakadtam a Tab PRO-ra, ami felett szerintem a túlnyomó többség egyszerűen átsiklik, holott ebben a mezőnyben magasan kiemelkedik a jó ár/érték arányával.

Mellesleg szívesen vettem volna Nexus készüléket a vanilla android miatt, de a Nexus 7-et használat során kicsinek, a Nexus 9-et pedig nagynak és drágának találom. 8-as egyelőre nincs, és ez bizony hiba, komoly űrt töltene be, árazás tekintetében is.

megpróbálok összefoglalni pár különbséget a Tab PRO és a Tab S szériák 8.4-es változatai között, mert nekem nagyon jól jött volna, ha valahol találok egy ilyen összeasonlítást (szívem szerint ezt a Tab S topicba is bedobnám, ha tudnám, hogy nem veszik támadásnak)

Tab S elönyök:
    - pár hónappal újabb típus :)
    - kisebb,kompaktabb méret (leginkább a vékony alsó/felső keretből adódóan)
    - kisebb súly (294 g a wi-fi változat esetén)
    - 1 GB-tal több ram
    - a hangszórókat átgondoltabban helyezték el
    - a navigációs gombokat elhelyezése szintén szerencsésebb, mivel távolabb vannak a tablet alsó szélétől,
    az ember nehezebben nyomja meg őket véletlenül
    - irtózatosan kontrasztos AMOLED kijelző
    - jobb üzemidő
    - hátlap anyaga jobb fogást biztosít

Tab S hátrányok:
    - az irtózatosan kontrasztos AMOLED kijelző diamond pentile matrix felépítése, bár ekkora felbontásnál ez már elhanyagolható
    - kb 30e. Ft-tal magasabb ár
    - az Exynos chipset miatt lassabb töltés (jellemzően ezek a típusok kaphatóak Magyarországon, de létezik Snapdragon 800 változat is!)

Tab PRO előnyök:
    - színhelyes(ebb?) LCD kijelző (valódi RGB mátrix)
    - Snapdragon 800 processzor (a tesztek szerint az Exynos 5-nél jobban teljesít)
    - gyorsabb töltés (szintén a chipsetből adódóan, mivel ez támogatja a gyorstöltést)
    - lényegesen alacsonyabb ár, ld. fent
    - támogatottság (szintén a chipset, meg a korábbi megjelenés miatt custom ROM-ok terén a PRO jobban áll)
    - totál szubjektív, de szerintem a Samsungnak lenne mit behoznia anyagválasztás és kivitelezés terén,
    mert vannak gyártók, akik az ilyen kategóriájú termékeiket jobb anyagokból képesek összerakni, de ha választanom kell a Tab S és a Tab PRO között, akkor utóbbira voksolok. A Tab S aranyszínű kerete szerintem borzalmas. Főleg a barna változatnál, mert ott sötétebb az árnyalat. Összességében ha nem is sokkal, de igényesebb darabnak tartom a Tab Pro-t.

Tab PRO hátrányok:
    - nagyobb méret
    - nagyobb súly
    - gyengébb üzemidő
    - a kijelző kiváló, de az AMOLED kontrasztos képével nem tud versenyezni.
    - a hangszórókat totál úgy helyzeték el, hogy csak a portré módban történő használatra gondoltak. a tabletet elfordítva az ember vagy a hangszórót takarja el a kezével, vagy valamelyik navigációs gombot nyomja meg
    - navigációs gombok elhelyezése, ld fenti pont. csak pár mm-rel kellett volna feljebb rakni, bőven lett is volna hely, ehhez elég széles az alsó káva.

ennyi jutott most eszembe, az összehasonlítás természetesen több ponton szubjektív és vitatható.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés