- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
nem szeretnélek terelgetni semerre , de az A5100/A6000 még állóképben sincs az nx500 árnyékában, nem hogy videóban, elképesztő a különbség. Ha maximum egy natív optikát veszel és manuálozol akkor is előrébb vagy, a sony apsc milc vonala objektívek terén szerintem nem olyan erős, hiába van választék a használtpiacon.
Nekem van sony/samsung/fuji rendszerem is, elöbbi kettőt használom videóra is, a sony FF mondjuk.
-
törölt tag
Az A5000 kitobjektívjének iszonyatos szokott lenni a saroktorzítása, aberrációja. Középen éles, de ennek fejében a képszélek felé általában iszonyat aberrált. Az NX500-hoz jellemző 16-50-es palacsinta kitobi ellenben elég egyenletes, és amennyire egy kicsit lágy a rajza, azt bőven pótolja a 28MP-es felbontás bravúros részletessége. Elvileg egyébként nem olyan nagy ugrás a 20 és 28MP közti különbség, de a gyakorlatban óriási - legalábbis a Samsung 28MP-es szenzora esetében mindenképpen, mert az egy nagyon jó szenzor, főleg a nem csillagászati áráért. Jelen pillanatban halott a Samsung fotórészlege (bár hírek érkezgetnek a feltámasztásáról), de jó ár-érték arányban használtan is lehet fontos dolgokat, például obikat kapni hozzá. Az NX500-zal sokkal-sokkal jobb gépet nyernél. Jó váz, kiváló és nagyfelbontású szenzor, kulturált objektívek. Ha nekem lenne pénzem NX500-ra, eszembe nem jutna A5000-t venni. De nemhogy eszembe nem jutna, hanem egyenesen nem eszembe jutna!
-
törölt tag
Viszonylag sok tesztet találsz a neten az NX500-ról (is). Tesztképekkel-videókkal. De ne rövid teszteket akarj, hanem alaposakat (bphotovideo, ephotozine... satöbbi).
Nagyon jó minőségűként számontartott MILC - és viszonylag jó az ár-érték aránya is. Főleg állóképen látványos a jó minőségű 28MP-je, de videón is jó, ott is látványos a nagy felbontás. Az A5000-hez képest szerintem - és jellemzően a közvélemény szerint is - "fényévekkel" jobb minőségű, nem említhetőek egy napon, de én a GFK7-tel szemben is ezt választanám, bár ott már vannak ellenérvek is, például az elektronikus kereső jó dolog.
Alapos teszteket olvasgass, az alapján lehet dönteni, ne akard, hogy megmondják neked a "tutit", receptre. A fényképezőgép-fényképezés/videózás bonyolult dolog, bonyolult értékelési szempontokkal. Ismerd meg a világát, mielőtt ilyen szintű készülékek között döntesz. Főleg, ha alapvetően videózási céllal akarsz venni alapvetően nem arra készült készülékkategóriából. Mindazonáltal az NX500 nagyon jó gép - videózásra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest