Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
Köszi a videót, jól be van mutatva a művelet, de nekem még annyival egészül ki, hogy a gyári HDD-t ki kell szedni és SSD-re cserélni.
Bárki meg tudná csinálni a szerelést, akár én is, csak nem vagyok sem vállalkozó szellemű, sem gyakorlott a műszerész dolgokban. Szívesebben adnám egy tényleg hozzáértő kezébe.
-
Csorbi
addikt
Ehhez nem feltétlenül kell Samsungos szerelő, bárki jó, aki ennek a videónak az alapján képes megcsinálni.
Pofonegyszerű, 10 perc. -
18Roli18
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Np370R5E S02HU típusú laptop. Korábban is volt vele problémám win 7 telepítésnél. Most is felmerült egy kis probléma. Elkezdi szépen feltelepíteni a win7 et. El is jutok addig hogy először indítaná újra a gépet telepítés közben. Mivel nincs a gépben optikai meghajtó pendrive ról telepítek. És itt jön az első bibi. Mivel be van állítva hogy a pendrivot bootolja ezért a telepítő újra indítani akarja a telepítést. Ezt ki tudom küszöbölni azzal hogy kiveszem a pendrive-ot. Ebben az esetben a telepítő folytatja a dolgát ott ahol abbahagyta. És itt jön a következő probléma. Ez pedig a kékhalál. Miután befejezné a dolgát beadja a kékhalál ablakot. Újraindítja magát és megint kékhalál. A win7 jó mert anyósom gépére gond nélkül felment ugyanarról a pendrive ról kb 3 nappal ezelőtt. A gép tökéletesen működött ugyh szerintem azzal se lehet baj.Mit lehetne tennem? Segítségeteket előre is köszönöm. Sziasztok
-
SZATA
senior tag
Hali!
Nem tudtok véletlenül egy megbízható Samsungos szerelőt? Olyanra gondolok például, aki főállásban Samsung szervizben dolgozik, de vállal magánban is melókat.
Lejárt a meghosszabbított (24+2 hó) garancia a notira, és szeretném bővíteni SSD-vel, úgy hogy a vinyó menjen a DVD helyére. Az SSD-re szűz Win8-at tennék, hogy megmaradjon mellette az eredeti Win7.
-
Tehát a megoldás:
Nem volt semmi egyéb felirat, csak egy Samsung logo, nem is reagált az F2-re, pár másodperc után kikapcs-bekapcs, és ez a végtelenségig.
Beraktam egy win8 lemezt, ezt sikerült installálnom.
SW Update megfrissítette a Biost.
Restart után simán belépett az F2-vel Biosba, beállítottam, most tökéletes.
120-as Kingston ssd, még szerzek egy i3-2310-et, és megtartom
-
-
metaldog
senior tag
Hali
Az lene a kérdésem hogy np350-es laptopom van és a samsung logot akarnám kikapcsolni bootolásnál és ezt meg lehet oldani valahogy? -
Bekapcsol, Samsung logo, ránéz a hdd-re, majd kikapcsol.
HELYESEN: Ránéz a DVD-re...
-
Szervusztok!
Vettem ma egy sráctól egy Samsung NP300E5C-A02HU típusú gépet, a Hardverapro-n. Gyorsétteremben találkoztunk, átnéztem, Sentinel 100/100. Win 8 volt rajta. Itthon fullra letöröltem mindent a hdd-ről, és itt indult a most is tartó őrület...
Bekapcsolom, Samsung logo megjelenik, majd kikapcsol. Biosba nem lép be, boot menü nincs. Bekapcsol, Samsung logo, ránéz a hdd-re, majd kikapcsol. Hiába nyomok F2-őt vagy F10-et, hiába rakok be egy telepítő lemezt vagy pendrive-ot, mindenhogy ez a reakció. Képtelen vagyok újratelepíteni, Bios-t meg nem találok hozzá, pedig azt keresheti a DVD-n.
Garlevele nincs meg, pedig 2012.10. havi gép, ha 24hó a gari, még él. Van biankó Samsung garjegyem, de vajon elfogadják-e, vagy bedőlök vele? Jó kis vétel volt... -
Akos07
csendes tag
Sziasztok, Samsung RV-509 es laptopom van és ehhez kérnék segítséget 1 hozzáértőtől. A problémám az lenne, hogy az fn (funkció gomb) kombinációk elállítódtak például alap esetben fn jobb-bal nyíl a hangerő növelése csökkentése lenne most a számológépet és a chromot nyitja meg és ehhez hasonlók lényeg hogy 1 kombináció se úgy működik ahogy kellene. Kérdésem ezt hogyan lehetne visszaállítani az alapértelmezett beállításokra.
Válaszokat köszönöm.
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Van 1 Samsung np270e5v-x01hu tipusú notebook-om.Szeretnék rá Win8-at telepíteni,de be sem bootol az OS.A lemez jó,mert Lenovon rendben elindul a telepítés,csak a Samsungon nem.
A gép indítása után megjelenik a Samsung logó,majd pár másodperc múlva kiírja,hogy:
ll boot options are tried. Press <F4> key to recover with factory image using Recovery or any other keys for next boot loop iteration?
A boot sorrend be van állítva.Van esetleg valami más beállítás még,ami miatt nem indul el a boot-olás?Üdv E.
-
Sziasztok
Találkoztatok már azzal a jelenséggel, ami főleg Samsung gépeken figyelhető meg, de utóbbi időben már az Acer gépeken is jelentkezik az, hogy tökéletesen üzemel, aztán kikapcs, majd következő indításkor nincs hang. Win8 és 8.1 alatt a leggyakoribb a hiba, de találkoztam már vele win7 esetén is.
Hiba sehol nincs, minden olyan mint ha rendben lenne, de még sincs hang.
Újraindítás és újra van.
Van erre valami megoldás? -
Ratman
tag
Sziasztok!
Az igaz, ami korábban a hírekben olvasható volt, hogy a Samsung kivonul a magyar piacról notebook téren? Ha igen, akkor ezek szerint ez a probléma sosem lesz megoldva?
Nekünk is NP370R5E van, egyszer áttértünk 8.1-re utána jöttek a problémák, visszaálltunk 8-asra, és azóta várjuk, hogy mikor lesz hivatalos hír, hogy jól működik a notebook 8.1 alatt.
-
White1974
csendes tag
sziasztok!
minden működik frankón még aznap sikerült megoldanom,csak nem voltam gépközelben
-
BlessedElroy
senior tag
Hahó Urak!
Az a problémám, hogy nem tudok videót lejátszani a gépemen( Samsung R 580). Lemezről nincs probléma, de ha interneten szeretnék valamit megnézni, akkor egyszerűen nem játszik le semmit. Néha csak fekete képernyő van, néha pedig a kezdőképernyőt látom, de nem indul el.
Valakinek van ötlete? -
djdawed
csendes tag
Sziasztok. Egy Samsung NP370R5V-S01HU típusú laptopom van és windows 8.1 alatt nem tudok fényerõt állítani, ami mégidegesítõbb, hogy ha töltõnélkül indítom el akkor minimumon marad és csak akkor áll vissza, ha bedugom a töltõt és újra indítom. Másnak is van ilyen problémája, esetleg valaki tud valami megoldást?
-
Csorbi
addikt
válasz
White1974
üzenetére
Akkor keresgéld még a BIOS-ban, mert itt nem látok telepítendő LAN drivert, magyarán nem is észlelte a SW Update sem. Annak nézz még utána, hogy BIZTOS van-e benne LAN vezérlő, mert a kézikönyv [link] (56. oldal) OPCIONÁLIS-t ír a LAN-hoz, tehát elképzelhető, hogy nincs benne, csak a fizikális kivezetés!
Win7 SP1-et mindenképp rakd fel, illetve az ÖSSZES létező frissítést, a kötelezőeket és az ajánlottakat is a Windows Update használatával!
-
White1974
csendes tag
szia,
talált 18 szoftvert amit telepítsek fel, 2 telepítettem, de nem fogom mindet

biosban nem láttam letiltva, vagy nem jól kerestem

-
White1974
csendes tag
szia,
ha felrakom így ezzel a hibával, akkor a wifi nem csatlakozik,
látja hogy van jel, csak nem csatlakozik rá!tiszta ideg vagyok!!

-
White1974
csendes tag
szia,
ezt látja

Hálózati kártyák
-Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
-Bluetooth-eszköz (RFCOMM protokoll TDI)
-Bluetooth-eszköz (személyes hálózat)
-Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter #2vezetékesnek semmi nyoma a Realtekes motyó telepítése végén ez a hibabalak:
The Realtek Network Controller was not found.
If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable.nem látja a cuccokat, de hogy miért passz!!!

-
-
White1974
csendes tag
sziasztok!
na a következő problémába ütköztem, mit kell tennem, hogy az internet ne csak wifin legyen elérhető,
hiába csatlakoztatom a vezetéket a portba, nem lát semmit, kell valami plusz szoftver hozzá, vagy valami egyéb okosság?köszi

-
White1974
csendes tag
úgy is lehet mondani, nyelvtanilag természetesen ban, ben, jártam suliba és keveset hiányoztam

de hajnal 3 után kiégett szemekkel örülök, hogy így is sikerült leírnom, megköszönnöm a segítségeket. -
White1974
csendes tag
sziasztok,
köszönöm a segítségeteket, de minden faca volt, kivéve a biosban, ugyanis ott néztem meg most,
és mit látnak szemeim a touchpad disable, a farnc gyorsan engedélyeztem, izgatottan mentés, restart
és a touchpad működik,
úgyhogy most örül meg minden, köszi mégegyszer a segítségeteket hsz-ketszép napot nektek, ennek örömére megmártózom ma a Balcsiba!!!!!

sziasztok!!
-
csasaKKP
senior tag
Szia! Gondolom 500-as HDD, akkor necces, hogy nincs meg, de a legkönnyebb, ha elindítod a Töredezettségmentesítőt (jobb klikk a Helyi lemezre -> Tulajdonságok -> Eszközök -> Optimalizálás) és akkor ott a rendszerpartíció mellett kell lenni még más(ok)nak is (nekem SAMSUNG_REC a neve). Csinálj egy Screenshot-ot, ha gondolod, és megmondom.
Nem baj, ha lejelszavazod.White1974
Szia!
Abban a gépben elvileg (!) egy Synaptics touchpad van (egyébként minőségi cucc). Egyáltalán nem működik (kellene, mert a Windowsnak van egy saját, nagyon alap drivere hozzá), vagy csak a gesztusok nem működnek? Nekem ez van fent gyárilag hozzá, ezzel működnek a gesztusvezérlések (pl. kétujjas zoom, stb.): "Synaptics Gesture Suite
SGS-verzió: SGS 12.4
Illesztőprogram ver.: 16.2.14.2 16Oct12
OS: Win 8.1"De lőtte nézd meg a Windows Eszközkezelőt, keresd ki a touchpad-et, és nézd meg mit ír, felismeri-e, vagy csinálj Screenshotot.
-
White1974
csendes tag
sziasztok!
egy kérdésem lenne hozzátok,
újrahúztam a gépet ( samnp355v5c ) felraktam egy win7-et
természetesen előtte lepucoltam mindent, a biztonság kedvéért...
letöltöttem az összes drivert, de a touchpad valahogy nem akar összejönni....
jelen állás szerint, egy egeret dugtam fel neki azzal, minden ok,
hogyan tudom bebikázni a padot,segitségeteket előre is köszönöm
üdv: white
-
csasaKKP
senior tag
Szia!
Igen, bátran tehetsz a helyére SSD-t, 5000 HUF körül vannak már beépítő keretek. Itt is egy: [link]
MAGUS7
Szia!
Igen a Telekomhoz kell bevinned a notebookod, ott majd intézkednek. Bátran vidd be HDD-stül, nem igazán szeretik, ha kiveszik belőle tapasztalatom szerint. Ha rendes srácot/hölgyet/eladót fogsz ki nem köt bele, hogy más OS van rajta, de ha nem muszáj, ne említsd.
Egyébként van egy rejtett partíció a merevlemezen, ami tartalmazza a gyári Windows 8-at, ha nem törölted azt a partíciót, akkor visszarakhatod. Így ezzel is ellenőrizheted az ODD-t.
Ajánlott hűtőpad alá! -
MAGUS7
tag
Sziasztok van 1 Samsung 350V5C-A04 Laptopom úgynézki meghalt a dvd olvasó,pedig alig volt használva, be rakok egy eredeti filmet elindul a film aztán elkezd berregni a dvd olvasó és megszakad a film, tavaly februárban vettem 2 év garival T-mobile--tól így a T-mobileba kell be vinnem gariztatni ? az esetleg baj lehet hogy nem a gyári rendszer van fent ? muszáj HDD-vel együtt beadni gariztatni ? Win8-al vettem de nem jött be és most Win7 van rajt,ja és nagyon melegszik 50-fokos a vinyó átlaghőmérséklete.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung Series 7 700Z5C laptop-nál megoldható hogy a dvd író helyére ssd-t tegyek?
Ha igen tudnátok egy hozzá való beépítő keretet linkelni?
-
Elar
senior tag
Sziasztok
NP300e5x - a01
Erre létezik BIOS frissités?
-
csiben1
tag
Értem, köszi. Nem igazán tudom eldönteni cseréljem e a gépemet. A jelenlegivel meg vagyok elégedve minden tekintetben, de ez azért fiatalabb, garanciális lenne. A jogtiszta os se hátrány. Meg a procit leszámítva minden erősebb lenne. Nah meg még AMD-s proci/videókarim se volt még

-
Norberto666
tag
Üdvözlök mindenkit!
Nemrég vásároltam egy np300e5a-s01uk laptop-ot,és az lenne a kérdésem hogy az hogyan tudom vagy be lehet e állítani egyáltalán, amikor a kijelzö kikapcsol és ujra bekapcsol akkor jelszot kérjen?
Elöre is köszönöm a segítséget!
-
czklk
csendes tag
Sziasztok! Egy NP350U2B tipusú gépem van, létezik olyan program amivel tudom a ventilátort szabályozni?

-
-
törölt tag
válasz
logitech25
üzenetére
Próbáld frissíteni az nVidia drivert. Ennek az opciónak ott kellene lennie jobb gombos kattintásnál.
Az exe-n próbáltad ugye? Lehet parancsikonnál nem hozza ki.(#2547) V.Stryker: Tekintve az easy settings minőségét úgy általában, én már meg sem lepődnék.
-
V.Stryker
nagyúr
Hi,
Találkoztatok már olyannal, hogy az easy settings beállításai köv ujrainditas utan nem maadnak meg?
-
logitech25
tag
válasz
logitech25
üzenetére
megtaláltam és úgy indítottam el,,viszont semmi változás-
nem értem mi lehet a baj. -
-
törölt tag
válasz
logitech25
üzenetére
Simán lehet hogy az integráltat használja. Ha Steames a játék akkor keresd meg a listában a steamservices.exe-t és állítsd be hogy mindenképp az nVidia GPU-t használja. Lehet ki kell venned a pipát a "csak a telepített programok megjelenítése" mellől. Ha nem akkor a játékon jobb klikk, futtatás grafikus processzorral, nagy teljesítményű nVidia GPU.
-
logitech25
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,van egy notebookom és játszani szeretnék,paraméterek még engednék is,viszont valami gubanc van.
http://www.youtube.com/watch?v=AzCMKX1cMac
itt egy videó,látható,h jól fut a játék!Az én hardverem még erősebb is!
Processor: Intel Core i3 3110m (2.4GHz, 3MB L3 cache)
Display: 15.6" HD AcerCineCrystal LED LCD
Graphics: NVIDIA GeForce GT 620M 1GB/ HD Graphics 4000
Memory: 8GB DDR3 1600mhzÉn arra gondolok,hogy az integrált vgat használja!
szerintetek mi lehet a probléma??Köszönöm a segítséget előre is

-
attyla85
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy Samsung ATIV Book 2 (270E) típusú laptopom. Tavaly októberben vásároltam, úgy hogy adtak hozzá egy windows 8-at, úgy hogy ugye a gép új dobozából kicsomagolva az első indításkor elkezd települni, vagyis gyakorlatilag már egy előtelepített windows 8-at kell befejezni, mely pár perc múlva már használatra is kész. Tehát egy olyan windows 8-at kaptam amely recovery-s, csak a gép tudja magát újratelepíteni, helyreállítani ha kell. Nos én nem vagyok megelégedve a windows 8-al, sokáig használtam, gondoltam majd megszokom, de úgy döntöttem elég volt, szeretnék windows 7-et, mint ami az asztali gépemen is van. Biztos más is döntött már hasonlóan, hogy inkább a windows 7. Nos így gondoltam újratelepítem windows 7-el a laptopomat. Fogtam betettem a window 7 telepítő lemezt, ugye előtte pár dolgot át kell állítani a BIOS-ban, hogy egyáltalán hagyja magát be boot-olni a win7 lemezről. (Secure boot: DISABLED, és OS mode selection: CMS-OS) Miután ezt beállítottam indul a telepítőlemez, szépen bejön a meghajtók formatálási és partícionálási lehetőégei. (Mondanom sem kell hogy egy ilyen előtelepített window 8-as új gép hdd-je agyon van partícionálva, vagyis az 500 GB-os hdd 5 partícióból állt. Egy recovery, egy rendszer akármilyére fenntartott meghajtó, egy akármilyen helyreállító meghajtó, szóval teljes káosz) Fogtam, leállítottam a telepítést és úgy gondoltam hogy egy formázásra és partícionálásra alkalmasabb boot lemezzel csinálom meg inkább eme sok meghajtó törlését. Nekem többet nincs szükségem a windows 8-ra, tűnjön a gépemről) Egy "parted magic" boot lemezzel töröltem mindent, és egybe gyalultam ntfs formátumban. Oké. Jöhet újra be a windows 7 telepítő lemez. Az operáció rendszer szépen feltelepül, és mikor kész még utoljára újraindítja magát, mikor minden beállítást véglegesít. Ugye ezután már úgy indulna a gép hogy a hdd-ről boot-olná a win7-et. És itt jön a PROBLÉMA! Kiveszem a telepítőlemezt, és visszaállítom a bootolást hogy hdd-ről induljon, de villog a kis "_" kurzor jel és abban a pillanatban újraindul a gép, és ez a folyamat ismétlődik a végtelenségig az én szomorúságomra. Mit tegyek? Próbáltam mindent, uefi, meg amit lehet engedélyezni, nem engedélyezni de ugyan az, nem indul a pár perce telepített windows 7.
Kérem segítsen nekem, akinek van valami ötlete. Köszönöm!
A telepítőlemez biztoan jó, más gépen is volt használva és egyéb másik win7 lemezről telepített oprendszernél is ugyanez a jelenség) -
Mikisys
őstag
válasz
hpeti84
üzenetére
Ha a töltő tölt, akkor vélhetőleg az jó. Világít a gépen a töltésjelző, akkor látja a töltőt és tölti az akkut.
Ki kelle próbálni csak akkuról, hogy mennyi ideig működik úgy a gép.
Ha elég sokáig, (több, mint egy óra), akkor az akku is jó még.
A melegedés természetes dolog, csak ha túlmelegszik, az lehet az élettertamára rossz hatással. mind a gépnek, mind a töltőnek, mind pedig az akkunak. Ha kézzel nem fogható, annyira forró, akkor az egész cuccot be kell vizsgáltatni a szervizben.
Szoftveres akku-állpotjelzésben ne bízzál, inkább a használat dönti el, hogy az akku még bírja, vagy nem.
A töltőt bedugva, töltődni kell az akkunak és így a működési idő hosszabbodik.
Amíg nem próbálod behatárolni, hogy pontosan mi lehet a hibás, addig ne keress szervizt.Üdv!
-
hpeti84
csendes tag
válasz
Dell XPS
üzenetére
Szia. Előszöris köszönöm a választ. Az a baj hogy a méréshez sem felszerelésem sem tudásom nincs. Esetleg nem tudnál, tudnátok ajánlani egy szervízt ahol korrekt áron meg tudnák javítani?? Illetve még az jutott eszembe hogy a töltő az még garis. Szerinted érdemes lehet azt megpróbálni gariztatni??
köszönöm.
-
Dell XPS
veterán
-
Sdani01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung R540-es notebookom, amit szeretnék lecserélni, mivel lassan 3 éves lesz. Nagyrészt irodai munkára használtam és használom is, folyamatosan karban volt tartva. Nehéz szívvel válok meg tőle, mert nagyon megbízható, soha semmilyen gondom nem volt vele.
A segítségeteket az ára meghatározásában szeretném kérni az alábbi paraméterek megadásával:
-processzor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz
-Memória (RAM) 3,00 GB
-Videokártya:Videokártya típusa ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series
Összes elérhető grafikus memória 1749 MB
Dedikált grafikus memória 512 MB
Dedikált rendszermemória 0 MB
Megosztott rendszermemória 1237 MB
Összes merevlemez-méret 298 GB
Windows 7 Home Premium
Ezek a fontosabb adatok.
Viszont van 1 nagy hibája, ami nagyon lecsökkentheti az értékét, hogy az aksi kipurcant, tehát áramforrás nélkül max 10 percet bír...
!
Segítségeteket előre is köszönöm. -
hpeti84
csendes tag
Sziasztok.
A barátnőmnek van egy SAMSUNG NP900X3A ilyen gépe.
Az a problémánk hogy bekapcsolt állapotban nem tölti a töltő az aksit.
Az állapot jelző narancs színben pompázik, hol fel villan hol nem.
A töltő melegszik nagyon. Egyébként kikapcsolt állapotban tölt.
Az aida 64 szerint 23% fogyott az aksi élettartamából.
A töltő szinte új, néhány hónapja vettük, a gyári megfáradt.
Amit vettünk szintén gyári.
Sajnos a gép már nem garanciális.
A kérdéseim a következők lennének:
Mi lehet a baj?? Töltő? Aksi?? Egész más???
Hogyan tudom kisilabizálni??
Ha az aksi lenne a ludas azt honnan érdemes beszerezni, illetve ki lehet e cserélni egyáltalán házilag, vagy mindenképpen szerviz?
És ha szerviz hova??Bocs ha sok a láma kérdés, de én csak asztalival nyomom, ahhoz pedig nem kell se töltő, se aksi, se szerelő....

-
DeltaPower
addikt
válasz
Norberto666
üzenetére
Milyen oprendszert akarsz tenni rá?
-
Norberto666
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egz Samsung np300e5a gepet es nem tudok uj rendszert rakni ra!
Probaltam usbrol,dvdrol.
Valaki segitsen mar mert sehogy sem akar elindulni a telepito!
Elore is koszonom! -
csasaKKP
senior tag
Persze, lehetséges a klónozás, abban az esetben is, ha a tárolókapacitásuk nem egyforma. A lényeg: az klónozandó adatmennyiség kisebb legyen, mint az SDD-é! Sőt, 80%-át se érje el, így biztosítod a TRIM helyes működését és a NAND chipek hosszabb élettartamát.
A Northon Ghost az szinte már professzionális, egyik legjobb választás, de otthoni felhasználásra a Samsung saját megoldása is kiváló, így neked ezt ejánlom!
-
cse978
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Samsung Series 5 NP530 ultrabook 500GB-os HDD-vel.
Ehhez vette megy Samsung EVO 250GB Laptop kit-es SSD-t.A gépen vna ugye C: illetve rendszerpartició is.
Szeretném az SSD belerakni a HDD helyett, kérdés az adat klónozás lehetséges?
Abban az esetben ha kissebb az SSD mint a HDD? (persze nincs 500GB kihasználva) menni fog a dolog?
Tudom a rendszer particiót is átklónozni?Mit érdemes használni?
Samsung saját progi, Acronis True Image, Norton GhostKöszi Nektek a segítséget,
-
csasaKKP
senior tag
A legjobb az, ha keresel egy olyan energiagazdálkodási programot (Samsungnál az Easy Settings azthiszem - igen az
), ami csak pl. 80%-ig tölti az akkut. Ez jobb esetben a BIOS-ban is bekapcsolható (Samsung Series 3 széria, és afelett tudtommal igen)!Kérdésedre válaszolva, ha a notidban olyan ("uninteligens") töltésvezérlő van, ami folyamatosan csepptölt, akkor semmiképp se hagyd töltőadapteren huzamosabb ideig - tehát hetekig - , ugyanis lassan túltölti, meg amúgy is jelentősen csökkenti az akku élettertamát. Úgy tudod megállapítani, hogy van-e csepptöltés, hogy ha az akksi mindig 100%-os töltöttségi szinten van, szinte biztos, hogy csepptölt. Illetve ha pl. 98-99%-nál dugod töltőre, és annyin is marad, akkor viszont nincs csepptöltés. Sajnos jobb módszert nem ismerek (vagyis de, de ahhoz szét kéne szedni a notit/akkut) a töltésvezérlő/PMIC tulajdonságának megállapítására.
Amennyiben nincs csepptöltés, akkor szerintem mindegy, hogy mindig adapteren hagyod-e vagy mindig lecsatlakoztatod arról, ha használod, ígyis-úgyis csökken az akku élettartama. -
baaka
tag
Hi!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha beépített akkumulátoros notim van, akkor mi az akku kímélőbb?
1.Feltöltöm, majd ahogy 100%-on van leveszem töltőről.
2.Hagyom folyamatosan töltőn és 100%-on . -
legenda007
aktív tag
Sziasztok! Haverom 300E tip. notebookját akarom újra rakni. Win8-al lett vásárolva és mostanában szarakodik. Indításnál a szokásos billentyűkre nem csinál semmit csak betölt a win8. A bios-t sem tudom behozni.
A segítségetek kellene. -
-=lacko=-
csendes tag
Sziasztok,
egy Samsung np350v5c-s03hu notihoz szeretnék csatlakoztatni egy Genius KB-8000 vezeték nélküli billentyűzetet és egeret. A gond az hogy nem működnek a billentyűzeten a funkció gombok, illetve ha a NumLock-ot bekapcsolom akkor a betűk helyett számok jelennek meg. Pl. poiu = *654 ha be van lapcsolva a Num Lock. Van valakinek hasonló tapasztalata? Lehet hogy vmi driver hiba?

Kösz a segítséget.
-
lsc
nagyúr
válasz
metalbambi
üzenetére
Szerintem 12,7-es, legalábbis az enyémbe az jó.
-
metalbambi
tag
Sziasztok. Samsung np350 e7c notebooknak milyen vastag optibay kell? 9,5es vagy 12mm-est használ? Üdv
-
bbazso
tag
Sziasztok,
Van egy np300e5c laptopom.
Létezik hogy külső behatás nélkül, normál használat mellett elreped az LCD ?
Az egyik zsanér nem kóser. -
Szervusztok!
Haverom Samsung NP530U4E-X01HU notija felajánlott egy BIOS-frissítést. Természetesen mivel fingja sincs arról, hogy mi az a BIOS, elfogadta
Kb. egy óra fagyizás után megunta a dolgot, és kikapcsolta a gépet. Azóta kék power-led a maximális tudása a gépnek, kép nyema. Itt jöttem én a képbe, flasheljem meg vakondok üzemben. Egy egészen pici gondom van a dologgal, nincs hozzá BIOS fájl a Samsung letöltés oldalán. Mondjuk driver sincs egy darab se, de ez épp nem fontos.Honnan a bánatból vegyek bios-t ehhez a tetszhalotthoz?
-
Gyurepszt
csendes tag
Sziasztok!
A 15 colos Samsung laptopok közül melyik a top jelenleg a piacon?
Kösz előre is a választ!
-
terencehIII
tag
válasz
terencehIII
üzenetére
rosszul írtam az usb3 sikerült, a fényerő szabályozás nem megy hiába van fenn a samsung control center,
valójában nem változik a fényerő.

-
Csorbi
addikt
válasz
terencehIII
üzenetére
Passzolom a kérdést. Windows újratelepítés nem jöhet szóba? Ezt a netmegosztós kifejezést nem értem igazán, mit csináltál pontosan?
-
Csorbi
addikt
válasz
terencehIII
üzenetére
Internetről barátnál, havernál, ismerősnél, rokonnál, munkahelyen, netkávézóban, stb...
Nem nagyon adnak már telepítő CD-ket notikhoz, gyárilag az előtelepített op.rendszeren előre fel van telepítve minden. -
lsc
nagyúr
válasz
terencehIII
üzenetére
Internet vagy telepítő cd/dvd nélkül sehonnan. A környékeden sehol sincs net?
-
Csorbi
addikt
válasz
terencehIII
üzenetére
Pont az általad linkelt oldalon

(További tartalmak letöltése -> SW Update)
-
terencehIII
tag
Valaki tudna segíteni, hol találok ehhez a típushoz drivereket?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fogyjunk le!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ehhez egyébként tényleg nem kell mágusnak lenned.

Egyébként van egy rejtett partíció a merevlemezen, ami tartalmazza a gyári Windows 8-at, ha nem törölted azt a partíciót, akkor visszarakhatod. Így ezzel is ellenőrizheted az ODD-t.