- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
KDOG
tag
válasz
lacibacsi #1196 üzenetére
hátsó szerelő nyilást egy csavar fogja, kicsavarod. letolod a lapot.
Alatta egy csavar ODD felirattal. Kitekerd, és kiesik a DVD....De egy ilyen laptopba keretet faragni?! Le kell venned az előlapot a kieső optikáról, azt az ilye univerzális keretre rárakni. Hátul az optikán lesz egy vagy két csavarral felfogott fül, azt is át kell raknod, hogy be tudd rögziteni a már említett csavarral.
Biztos ilyen kategóriás laptoppal kell ez? Vannak üzleti laptopok, ahol ez hotswapelhető... akár akkut is fogad az optika helyén, és kintről nyítható, nem kell csavarozni (Lenovo Thinkpad/Dell Latitude, igaz más minőség, más ár).
Helyedben bemennék egy számtechboltba, kérnék "ezeröccázé" egy külső merevlemez házat... beleraknám, és akkor mehet USB-n... ráadásul a lemezt is kíméled, mert nem folyamatos használatot kap.
-
lsc
nagyúr
válasz
lacibacsi #1196 üzenetére
Nem okozhat gondot hűtésileg, szellősebben van benne mint a gyári helyen. Szervizben nem hiszem hogy berakják, nem gyári cucc, viszont a dvd meghajtót általában 1 csavar fogja csak, tehát nem bonyolult a dvd cseréje /hacsak nem dugták el azt az 1 csavart, de nem hiszem/.
-
Lucky04
csendes tag
Sziasztok! Van nálam egy R580-as Samsung, nincs képe, sötét a monitor, de a ledek és a touch-pad is világítanak, mivel lehet probléma! Memóriát és a procit kipróbáltam, mivel próbálkozhatnék még?
-
lacibacsi
addikt
Nagyobb mennyiségű multimédiás anyag tárolását egy 1,5TB-os vinyón oldom meg. Hogy ne kelljen folyton vacakolni az összekötéssel, szeretném beépíteni a gyakorlatilag nem használt DVD-rom helyére. Milyen beépítő keretet érdemes venni? Vannak szabályok, vagy a legolcsóbb is tudja azt amit kell? (NP300E5X-S02HU) Köszönöm!
-
KDOG
tag
Üdv!
np300e5z-a04hu samsung laptop....
Érdekes dolgot csinál... kb két hónapja a wifi szarakodik rajta keményen.
Gondoltam visszarakom a szűz rendszert (mindig csinálok képfájlt külső programmal a meghajtókról), tehát az alap frissen települt rendszer került vissza.
Jelenség maradt ugyan az... nem mindig stabil a net, néha eltűnik. A router rendben, ráadásul cserélve is lett, minden egyéb gép normálisan működik a hálózaton.Tehát: router, net, hálozat minden rendben.
Op rendszer hibátlan, tiszta (hiszen ezzel ment hónapokig, tehát a visszatöltött image el mennie kellene, ha csak rendszer gond lenne)
Minden egyéb a hálózatra csatlakozott gép rendben üzemel.
Hálózaton nincs semmi extra, mezei DHCP, WPA2 kódolással.Kizárásos alapon maradt az, hogy a wifi kártya szar.
Most gyorsan megnéztem, hát a komplett alját le kell kapni 100%-ra.... (miért is kerül többe egy lenovo/dell?)Milyen foglalattal fogok találkozni?
TPLink TL-WN861N 300M mini pci jó lesz oda ?Vagy küldjem vissza garanciába? (amit nem szívesen tennék, mert csomó idő, egyszerűbb párezerért venni egy ilyet) Mennyire nézik amúgy az ilyen szerelést valódi hibánál ? (pl chipset elmelegszik és társai szokásos halálozás)
ohh közben megvan mini pci-e
Intel Centrino Wireless-N 1000 <<<< ez jó szerintetek? szintén mini pci-e.... -
lacibacsi
addikt
válasz
kadett16gsi #1186 üzenetére
Az ismerősöd csináljon egy szűz telepítést frissen formázott partícióra. A hibajelenség meg fog szűnni. A garanciával kapcsolatban nincs infóm.
-
kadett16gsi
csendes tag
Hali, az egyik ismerősömnek van egy kis problémája. Mégpedig
"Van egy Samsung NP300E5C-S03HU amin volt egy Windows 7 Home Premium, ez lett távolítva és helyette a Windows 7 Ultimate x64 lett feltelepítve. Eddig ez renben is van, de a rendszer nem indul el, folyamatban újra indul a gép. Mi ennek az oka? Olvastam olyat, hogy csak eredeti Windows-al indulnak a Samsung laptopok, mert ez valami kódolás miatt van így. A bökkenő az, hogy a Windows 7 ami fel lett telepítve eredeti lemeznek a biztonsági másolata. Tehát a kérdésem az, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy ne a Home Premium legyen az oprendszer hanem az Ultimate? A másik meg, hogy van valami recovery vagy valami ilyesmi egy külön meghajtóra telepítve és az le van foglalva a samsungnak. Ezt el lehet távolítani, nem jár garancia vesztéssel?
Köszönöm előre is. "Köszönöm, ha valaki tud megoldást.
-
-
Mikisys
őstag
Nekem hasonló gépemen Ubuntu van kezdettől fogva és mellé Win7-es.
Nincs problémám, a képernyő nem sötétült el sosem.Valami hardver-probléma lehet a háttérben, amit nehéz megfogni, mert ugye win-alatt működik a géped.
A Samu driverei viszont nálam nincsenek feltelepítve, mert semmire nem jók azon formában, ahogy adták a géphez. Szinte minden ütközik mindennel, lassú lesz, nincs hang, nincs kamera, nincs normális hálózati működés, stb.
Az Ubuntu CD-ről lett telepítve és semmilyen egyéb driver nem, megy tökéletesen minden és gyors a gép, nem melegszik.
Igaz, játék sincs a gépen, ami hazavághatná.
Ha Win7-et indítom, akkor állandóan firssülni akar, de nem engedem, ne kutyuljon össze nekem semmit a gépemben a frissítés.Üdv!
-
fPApi
őstag
Furcsa dolgot vettem észre a minap (samsung np350v5c):
Be van állítva, hogy 30 perc után menjen szépen aludni, amivel nincs is baj, viszont ha ez alapján alszik el, akkor folyamatosan megy utána is a ventilátor (lehet hallani), ha viszont úgy altatom, hogy rámegyek az alvás parancsra, akkor egy idő után leáll a ventilátor. Azt, hogy elalszik az első esetben is úgy látom, hogy a külső képernyőn ilyenkor nincs jel. Mi okozhatja a ventilátor működést? -
SZATA
senior tag
Hi!
Hogy lehet engedélyezni, hogy a gyári Win7-ben a user jogú felhasználóknak is menjenek a Samsung rendszerszoftverei?
Ha nem adminként lépek be, percenként jönnek különböző értesítések, hogy írjak be jelszót mindenféle Samu progik futtatásához. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Szóval, az előbbi Samsung - Ubuntu hibától függetlenül, lenne néhány kérdésem a laptop boot beállításaival kapcsolatban. Laptop NP300E5X-S02HU.
Win8 topikban is szóba került.
1) danee91 ezt írja:
"Nekem is Samsung laptopom van, azonban én fel tudtam tenni UEFI módban Win8-at, igaz pendrive-ról..A Samsung boot választója nem jelzi külön előtaggal, hogy UEFI boot készül, egyszerűen ha UEFI Enabled, akkor abban kéne települnie, bár megfogalmazása szerint ez csak annyit jelent, hogy ebben a módban képes GPT és MBR-ről is bootolni, míg ha Disabled ez a menüpont, akkor csak Legacy Boot lehetséges(MBR)."
Ezzel a notebookkal mi ezt nem tapasztaltuk! Engedélyeztük az UEFI-t, de max ennyit találtam a BIOS-ban. A Win8 install DVD UEFI kompatibilis, miért nem UEFI módban bootolt be?
Hogyan lehet rávenni a laptopot, hogy UEFI módban bootoljon?2) A Secure Boot menüt direkt kerestük benne, de nem találtunk ilyen menüpontot. Létezik az hogy nincs benne? Vagy csak mi vagyunk bénák?
3) Harmadik kérdésem a videokártya.
Kicsit össze vagyok zavarodva. A laptopot úgy vettük, hogy Nivida GT620 van benne. De tegnap amikor a Win8 fel lett rakva, Intel HD4000-et láttam benne, ami ugye a Sandy Bridge integrált. Ez most hogy van? Mindkét VGA benne van? Vagy hova lett az Nvidia?Kösz!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X-S02HU laptop gondok.
Kolléga ezen laptopja most már másodszor vált használhatatlanná. A jelenség, hogy a képernyőn semmi nem jelenik meg, a VGA kimeneten sem. A vinyót és a ventit hallani ahogy felpörög, de a képernyő tök sötét. Samsung szervízben "kijavították", a hét elején kaptuk vissza. Tegnap este nekiálltunk Win8-at telepíteni, ami gond nélkül fel is ment. Utána SystemRescueCD-vel bootoltunk, hogy a partíciókat megnézzük, utána tűnt el megint a kép.
Most, immár másodjára, vissza lett víve a szervízbe, ott egyből azt az infót kérdezték, hogy nem Ubuntu lett rá telepítve... Állítólag Ubuntu display driver okozza ezt, valami regisztert kinulláz az alaplapon és nem jelenik meg semmi. Így utólag nézve, valóban ilyesmiről van szó. A SystemRescueCD bár Gentoo alapú, de lehet hogy ugyanaz a display driver van rajta.
Még a Windows telepítés előtt Parted Magic nevű CD-ről is bootoltunk, az nem okozott gondot.
Egyébként pedig OpenSUSE-t akarunk rátenni a Win8-on kívül.Más találkozott ilyen hibával?
Gyorskereséssel egy találtam egy hasonló jellegű leriportált Ubuntu hibát. Itt az UEFI-vel hozzák összefüggésbe. Ami esetleg lehet igaz is, mert mi is engedélyeztük az UEFI-t, igazából UEFI módbna akartuk a Win8-at installálni, hogy a lemez GPT-re legyen formázva, de sajnos a Samsung laptop BIOS-a elég fapadosnak tűnik, és nem sikerült elérni, hogy a DVD UEFI módban bootoljon be.
Majd még lesz pár kérdésem ezzel a notebook-kal kapcsolatban.
-
DrKable
csendes tag
nagyon szépen köszönöm! utolsó kérdés, lehet kicsit érdekes a kérdés
http://hardverapro.hu/apro/kingmax_4gb_1333mhz_modul_elado/hsz_1-50.html
egy ilyen ramot bele tudok rakni? az én utánna lelésem azt mondja h semmi akadája! de annyi kompatibilitási problemről halottam már h gondoltam jobb ha megkrdem! -
DrKable
csendes tag
szervusztok! nekem egy samsung np300e5z s07-es laptopom lenne! és az a kérdésem vele kapcsolatban h procit és video karit lehet-e benne cserélni? vagyis h az nvidia kari cserélhető-e és h a proci integrált vagy cserélhető?! nem tudtam rájönni hosszas keresgélés után sem! ha valaki tujda akkor nagyon hálás lennék! köszönöm!
-
taylor67
csendes tag
Vettem egy NP350V5C A03HU laptopot win8-al. Le akarom cserélni az oprendszert, de meglepődve tapasztaltam, hogy a biosban szinte semmit nem lehet állítani. A boot priority két választási lehetőséget ad: windows boot manager és disabled. Disabled-et választva induláskor rögtön a biosba megy. Nem lehet választani sem USB-t, sem DVD-t, sem LAN-t. Hol találok egy normális biost és hogyan tudom rátenni, ha nincs bootolási lehetőségem külső eszközről?
-
cavman
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom 7 Chronos géppel. Win 8
Easeus partition programmal ketté osztottam a vinyót, és
most nem bírom elindítani. 0xc0000225 hibakódot dob.
Hiába teszek be win7 lemezt, mert csak az van itthon,nem reagál.
Segítségeteket kérném! Ötletet? Hogyan tovább? -
-
lacibacsi
addikt
A Samsung NP300E5X-S02HU típusnak milyen a kijelzője? Matt, avagy fényes? A billentyűzete milyen? Hajlik, vagy stabil?
Köszönöm! -
metaldog
aktív tag
A gyárilag felrakott win8 sincs aktiválva? Mert én legalább úgy láttam nincs, ilyenkor nem egy teljes win8-at adnak aktiválva? Azért kérdezek ennyit mert samu laptopom sem volt még ésnem olyan egyszerű a telepítés és win8-am sem volt még, meg ezek az előtelepített op rendszerekkel sem vagyok tisztában hogy teljes értékűek vagy sem.
-
Mikisys
őstag
Nekem kiadja alapból a VGA csatlakozón is a jelet, Linuxban.
Windows-nál nem próbáltam, és nem is izgat, hogy ott mit csinál.
Egyébként elvileg ki kell, hogy adja a jelet mindig, mert nincs sem elválasztás, sem kapcsolási lehetőség a csatlakozó aktiválására, vagy deaktiválására.
A külső monitor felbontása lehet korlátozó tényező, erre azért figyelni kell.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
metaldog #1150 üzenetére
Én nem igazán ismerem a szoftvereket, kezelem a gépet, használom, de semmibe nem nyúlok bele.
Nekem is Free-Dos volt a gépemen és az öcsém telepített rá Ubuntut, majd mellé, partícionáláskor egy kisebb részre a winchesteren a Windows7 lett feltelepítve.Az a baj az előtelepített Win7-el, vagy Win8-al, hogy valami biztos hiányzik belőle, meghajtóprogi, vagy valamilyen futtatáshoz szükséges egyéb.
Újrapartícionálást érdemes egy hozzáértővel készítettni, jelszót lehetőleg mellőzni, mert két perc múlva mindenki elfelejti, hogy mi a jelszó, meg egyáltalán.
A Windos telepítése után nálam azonnal ütközött a Samsung saját meghajtó-kezelő, mittudomén milyen nevű szoftverével, ezért a Samu driverei nincsenek feltelepítve.
Egyébként a Linuxot használom szinte mindenre, ami két-három tervezőprogi Windows-alatt működik, azt a Win7-ben használom.
Játék nincs, ez is előny, nem kuszálódnak össze a driverek, beállított dolgok.Üdv!
-
metaldog
aktív tag
válasz
Mikisys #1142 üzenetére
Szia
De ha újra particionálom és nem lesz rajta semmi olyan mintha ha üresen vettem volna, vagy lehet hogy nem?
Na tegnap megjött az új gép mert az első pixelhibás volt és kicserélték és win8 van ezen is, az eladó azt mondja hogy teljes értékű a win8 ami rajta van de megnéztem az sincs aktiválva akkor mindegy ha én rakok fel egyet szerintem. De javíts ki ha nincs igazam. -
srich
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy Samsung 300E, aminek be van törve a monitorja...hogy érem el, hogy kiadja a jelet a D-subra, vagy HDMI-re?...Egyikre sem akarja kiadni alapból -
Dhampir
félisten
válasz
Mikisys #1142 üzenetére
+1 a Linuxra.
Nem bántam meg, hogy FreeDOS-szal kaptam a gépet.
Az Ubuntu 12.04-en (én a Kiwi Linuxot használom, ami kissé módosított Ubuntu) még Windowsos játékot is tudok futtatni (Wine és Winetricks programokkal), és meglepődtem azon, hogy az utóbbi években milyen sokat fejlődött a Canonical terméke. A Windowst nem váltja ki, ha az valakinek nélkülözhetetlen, viszont jó alternatíva lehet.
-
törölt tag
Miért zavar ennyire mindenkit az előretelepített Win8?
-
metaldog
aktív tag
Hali
Tegnap vettünk egy Samsung NP350VC laptopot és van rajta egy előtelepített win8, én win7-et akartam felrakni de nem bootol be a gép róla csak egy kiírt win8-as lemezről. Aztán a setup-ban találtan olyat hogy security, és ott be lehet állítani állítólag hogy minden op rendszert elfogadjon?
-
Mikisys
őstag
válasz
aizen92 #1135 üzenetére
Ez a pasztázás valamilyen mánia itt a fórumokon.
SEMMI SZÜKSÉG NINCS RÁ! - mindaddig, míg nincs megbontva a hűtőrendszere, hűtőbordája a gépnek.
Ha melegszik a gép, esetleg jobban, mint régebben, tessék a felesleges kis háttérben futó programokat deaktiválni, vagy eltávolítani a gépből.
Ha indokolatlanul erősen melegszik, valamilyen kezdeti meghibásodás várható, vagy már valami hibásan működik a gépben.
Tessék szervizbe vinni, vagy szakemberhez, aki ismeri és érti a gép működését, kezelését és szakszerűen tud a gépben szerelést, javítást végezni.Üdv!
-
knuckle
aktív tag
Márpedig ha garanciális, akkor még véletlen sem szabad szétszedni!
Azonnali és teljes garanciavesztéssel jár a mutatvány!
Bizonyos tipusoknál RAM és HDD cserélhető garanciavesztés nélkül, vagyis majdnem mindegyik tipusnál
De ezen felül ha a többi csavart megmozdítod, akkor kampó -
Mikisys
őstag
válasz
aizen92 #1129 üzenetére
Nyolc hónapi használat nem indokolja az "újrapasztázást".
Mielőtt szétszedésre kerül a gép, minden kábelt ki kell húzni, akkut kivenni, félretenni.
Nem szabad kapkodni, ráncigálni a gépet, óvatosan kell megfordítani is.
Őszintén szólva, ha nem vagy járatos elektronikai készülékek javításában, szerelésében, akkor ne csináld.
Milyen pasztát kennél a procira, meg a többire egyáltalán?
Inkább javasolom a szervizt, ha indokolt a pasztázás, mert kötelesek garanciát vállalni az elvégzett munkájukra, ha törnek valamit, akkor azt nekik kell cserélni, vagy javítani.Üdv!
-
izsob
tag
válasz
aizen92 #1129 üzenetére
Szia. Nem hiszem h gar vesztéssel járna, mert sehol nem volt leragasztva, Kiszeded alulról az összes csavart, És a dvd író helye felől elkezded a szélét kipattintani körbe, úgy h egy vékony pengét óvatosan a 2 műanyag közé dugsz és a felsző(szürke) műanyagot kifelé feszíted, ha szétugrik, akkor tolod végig a résbe a pengét (lehetőleg a tompa oldalával) és szépen kipattan sorba az öszes fül. A hűtés felüli oldalon kicsit macerásabb szétpattintani. Óvatosan a fülekkel, mert könnyel eltörnek, (szervízbe volt az enyém is pasztázáson, és egy pár fület eltörtek nekem.) De ha a ha ilyen 50 C° környékén van a hőmérséklet akkor nem érdemes szétszedni.
Ha már szét van szedve a kijelző tartó csavarokat is érdemes meghúzgálni.
-
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adva van egy Samsung NP300e5c-s04hu típusú notebook.
Olyan problémám lenne, hogy a gyárilag rátelepített win8-at kellene lecserélnem win7-re, viszont a partíciók
típusából eredendően nem engedi telepíteni, illetve gyártó által lefoglalt a partíció.
A kérdésem az lenne, hogy törölhetem simán a partíciókat, és újraoszthatom, hogy fel tudjam rakni rá a win7-et, vagy nem ilyen egyszerű a helyzet? -
aizen92
addikt
Segítségeteket szeretném kérni.
adott egy NP300E5Z noti, amit 8 hónapja nyúz a barátnőm. Szinte minden notiról van szétszedős video de erről egyszerűen nem találok. Újra akarom pasztázni a gépet. Nem tudjátok hogy ez garivesztéssel jár? ( szervizbe nem akarom beadni mert nem nagyon bízok az ilyenbe és tuti h több mint 1 hetet ott csücsülne bent egy másfél órás meló miatt. ) -
JanoXP
aktív tag
válasz
Saphirahick #1125 üzenetére
SP -os windows kell rá! Nálam megoldotta a problémát!
Viszont abban kérnék segítséget, hogy nálam a funkcióbillentyűk nem működnek (az FN kombinációs billentyűkre gondolok). Állítólag van valami Easy Display Manager nevű szoftver, de én azt nem találom olyan formában, amiben nekem kellene (Windows7 x64). Egy Samsung NP550P5C-T02HU gépem van.
Tud valaki segíteni, hogyan kelthetők életre ezek a gombok?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Szia,
Meg Win7 SP1-t ??
-
dJ Peer
aktív tag
válasz
Ugye eredeti windows-t raksz rá?
-
Saphirahick
tag
Sziasztok,
pár órája kaptam kézhez egy Samsung - NP300E5X-S02HU típusú szépséget. Azonban a windows 7 telepítésének befejezése után, folyamatosan újraindul. A biost is alig tudom előhívni, de elő jön azért, a beállítások default-on vannak. Eredetileg DOS oprendszer volt rajta. Valakinek valami tippje, mit kéne átállítani, mi lehet a gond? Most újabb win 7-et telepítek, örülnék ha menne, de nem tudom....
Köszi előre is!! -
pro70
senior tag
válasz
dJ Peer #1123 üzenetére
Nem hiszem, üresjáratba is kikapcsol...megküldtem GTA-val is és akkor is 30 perc...játék közbe nem néztem a hőfokokat de gondolom 30 percnél hamarabb kikapcsolt volna..megküldve: [link] ...alaphangon se hűvös mondjuk [link], de a lényeg hogy 30 perc...mostmár legalább 5X megmértem, h-a-r-m-i-n-c perc
-
pro70
senior tag
Hi!
Tegnap kicseréltük a laposom B970-es processzorát egy i73610QE-re... a gép utána ment egy darabig, aztán kb. 30 perc után kikapcsolt...miután megcsinálta párszor, kicserétük egy i5 2510E-re, de ugyanaz a hibajelenség! Haveromnak ugyanez a laposa ill. az övébe gyárilag a fentebb említett i7 proci van és a tápja is nagyobb, 90/19-es!
Szóban forgó lapos: NP350V5C-S05, a táp 60/19-es
Igen a mi ötletünk is a tápcsere lett volna, de akksiról is ezt csinálja és mondom szinte óramű pontossággal 30 perc után lelövi magát!
-
Mikisys
őstag
válasz
mpeter0425 #1119 üzenetére
Ha jól működik a géped, akkor ne frissíts semmit!
Üdv!
-
Kevin1986
csendes tag
Sziasztok! a segítségeteket kérném egy probléma megoldásában.
Nem rég vettem egy Samsung Chronos notebookot, és úgy véltem hogy kissé meleg az alaphőmérséklete.
(Alaplap és processzor is 67 fok körül van sima netezéssel)AIDA64-et vizslatva észrevettem hogy "Balanced" üzemmódban, 2890 Mhz körül pörgeti a processzort, és soha nem megy 2800 Mhz alá. Ha leveszem 220-ról a gépet akkor lecsökkenti 1100Mhz körülre Balanced-módban is, de amint visszateszem már ugrik is 2800 fölé. (Intel i5 3210m proci van benne ami 2500Mhz-es, tehát már alapaból 16% túlhajtáson van így)
Nem tudjátok hogy a fenébe lehetne ezt megoldani? Nagyon bosszantó a dolog.
Bios-t próbáltam frissíteni de elvileg a legújabb van rajta.Köszönöm előre is a segítséget!!
Üdv.: Balázs
-
mpeter0425
csendes tag
Sziasztok!
Van egy NP300E5Z-S08HU samu laposom.Olyan problémám lenne,h van ez a gyári samsung software update nevű program,és frissíteni akarna.Van is egy listája de ez a típus mint az enyém,sehol nem szerepel.Mi lehetne a megoldás?
Előre is köszi! -
RedHarlow
aktív tag
-
törölt tag
válasz
RedHarlow #1114 üzenetére
Amennyire én tudom lekorlátozza a procit 800 MHz körülre és minimálisra veszi a hűtést, meg mindent a legenergiatakarékosabbra állít.
Nekem NP300V5A-m van, azon is Fn+F11 a parancs de elég hektikusan működik ha bekapcsolás után akarod használni mert ezt is a Samsungos szoftver vezérli ami egy kicsit szar.
Hasznos lehet ha akkuról használod a gépet és csak netezgetsz vagy szövegszerkesztesz, nincs szükséged komolyabb multitaskingra. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, a tegnapi napon egy Samsung NP300E5X-S02HU gép gazdája lettem. Nagyon meg vagyok elégedve eddig vele, minden pöccre indult. Egy olyan kérdésem viszont lenne, hogy a Silent Mód-nak mi a lényege? Ahogy utána néztem állitólag minden samsung notebook rendelkezik ilyen gomb parancsal, ti mikor használjátok ezt a gomb parancsot (Fn+F11)?
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X-S02HU (ITT) - ezt a notebookot néztem ki, van valakinek használható tapasztalata? Esetleg ajánlata, hogy ugyan ilyen árban (max 150e) ilyen gépet lehet venni ami jobb? Többnyire majd tanulásra kell, esetleg középszintű játékokra, természetesen filmnézés (HD
- 4 órás buszút - mennyit bír az akksi? ) plusz ANSA, ANSYS, SolidWorks, ha nem szaggatna az jó lenne.
Előre is köszi! -
-
Kevin1986
csendes tag
válasz
Mikisys #1109 üzenetére
Köszi a választ!! Annyit mondtak még küföldi fórumon hogy mivel nagyon halkra van optimalizálva a gép működése, ezért alapjáraton lassabban is forog a venti emiatt lehet ilyenkor melegebb.
Terhelés alatt viszont a Processzor elérte a 80 fokot (és ugye még most nincs olyan nagyon meleg bent mint pl nyáron lesz)
Remélem nem lesz gond belőle.
-
Mikisys
őstag
válasz
Kevin1986 #1108 üzenetére
Amennyiben a megadott hőmérséklet adatok hihetőek, az még elfogadható.
Aggódni nem érdemes, legfeljebb akkor, ha +70fokot eléri, vagy föléje megy, az már nem normális működést sejtet.
Én nem idegesítem magam különböző "szoftveres" hőmérséklet indikátorokkal, nem pontosak és ezért nem lehet elhinni, vagy elfogadni azt, amit jeleznek.
Inkább minden felesleges, a háttérben futó kis programot kell eltávolítani a géperől, azok valóban feleslegesen melegítik a belsejét, áramköreit.
Egyszerre csak egy alkalmazás fusson, pláne egy LAP-TOP-on, vagy Notebookon, mert az akku véges ideig bírja a terhelést.Üdv!
-
Kevin1986
csendes tag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem, nem régiben vettem Samsung 7 Chronos notebookot, lefutattam rajta az AIDA64-et és nekem magasnak tűnnek a hőmérséklet adatok:
Alaplap: 63 C
CPU 1.mag: 62 C
CPU 2.mag: 60 CÉppen netezek rajta, játéknál még nem mértem.
Gép adatai:
CPU: i5 3210m
integrált videó: Intel HD4000
GPU2: GeForce GT640m
HDD: 1000GBOlvastam hogy az Ivy Bridge.es processzorok magasabb hőfokon üzemelnek, de sajnos mivel nem értek hozzá örülnék ha valaki tudna segíteni.
Köszönöm előre is!!!
-
Dhampir
félisten
válasz
alec.cs #1105 üzenetére
A CloneZilla is egy jó, ingyenes eszköz, amellyel teljes merevlemezt, vagy egy adott partíciót lehet menteni lemezképként.
Képekkel illusztrált magyar nyelvű leírás a CloneZilláról.
-
izsob
tag
válasz
alec.cs #1105 üzenetére
én ezt szoktam használni:
http://download.chip.eu/hu/HDClone-Free-Edition_7858622.html
ingyenes, lehet vele partíciót ismásolni, komplett merevlemezt is (ennél van olyan beállítás, h a szabadhelyet ne másolja, csak a belakott területet) én ezt szoktam használni. 320 as vinyóról másoltam át vele 250 esre a vindózt minden probléma nélkül áttelepült.
-
alec.cs
tag
Sziasztok!
Adva van egy Samsung NP350V5C-S04HU notebook 1000GB HDD-vel rajta gyári windows 8-al.
Lett vásárolva egy Samsung 840 SSD 128GB. Hozzá adtak áttelepítő lemezt.A HDD-n lévő windows 8-at kellene átrakni az SSD-re.
Ekkor jönnek a problémák:
- Az SSD-hez adott lemez alapján történne az áttelepítés, de a Disk Clone-ra kattintva azt mondja, hogy töltsem le a Norton Ghost-t programot. Oké letöltve és futtatva. Jön a következő gond ekkor. A program 30 napos trial, így nem megy benne a Disk Clone. Megy a bosszankodás, mert akkor mi a fenéért adják az SSD-hez az áttelepítő lemezt, ha amivel kellene csinálni az fizetős!!!!- Ezekután egy boot lemezt vetem elő amin van Disk Clone. Most meg az a gond, hogy nem lehet bootoltani a gépet CD-ről. A biosban a CD látszik, de a boot sorrendnél nem lehet kiválasztani (csak egy van: Windows boot manager - hdd)
Na ilyenkor mi a teendő?
Hogy a fenébe lehet a működő Windows 8 rendszert az SSD-re átrakni (nyilván friss telepítés lenne legjobb az SSD-re, de nincs Windows 8 telepítő lemez)?
-
Echoo
senior tag
Szervusztok!
NP300V5A-S03HU gép gyárilag Win7 home pr rendszerrel. Gyári állapot visszaállítása (recovery particióból). És nincs webcam. Legnagyobb meglepetésemre egy gyárilag win7-tel előtelepített gépre nincs win7 webcam driver! XP bezzeg van, de azzal mit is kezdjek?
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak a kamerával (azon kívül, ami nekem eszembe jutott
) ?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Ismerősöm szeretné újrahúzni a Win8-at a Samsung NP350V5C-A01HU-s notiján.
Olvastam, hogy a Samsung Recovery Solution-al lehet újrahúzni.
De nem lett lementve vele semmi.
A C particiót viszont törölte az ismerősöm.
Tehát, hogyan telepítse újra a win-t?Előre is köszi.
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest