Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolix
tag
Összedugtam DVI-vel a monitort + a jack dugón a hang most nem sistereg hanem sípol de ha kihúzom a hangot akkor is tehát a DVI jellel ezek szerint hang is jön:-))))
Ebből csere lesz sajnos.
-
Zolix
tag
Leteszteltem egy másik dvd lejátszóval is több csatlakozón (sajnos egyik sem hdmi-s),de kb. ugyanaz a számítógéppel ma már nincs türelmem! Úgy vettem észre amint külső jelet kap egyből sistereg!
-
tome.jr
addikt
Még egy dolog jutott eszembe. A saját tápkábelével nem tudtam használni mert nem illett bele a hátlapjába, kisebb volt a csatlakozója és állandóan kilazult. WTF.

Még egy gondom van vele, ez lehet csak beállítás kérdése. Amikor bekapcsolom a gépet (a monitor már be van kapcsolva és villog mert még nem kap jelet) és elkezd boot-olni akkor a legelső kép amit látok az vagy a BIOS (F9 nyomkodás esetén) vagy a jelszó kérése. Az előtte levő boot screen nem jelenik meg. Boot-olás alatt is folyamatos villogás van mintha a boot screent nem érzékelné. Ez mitől van?
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Látom az utóbbi pár hozzászólás a Samsung T2XHD monitorokról szól, megint leírom megosztásképpen. Egy T260HD-t használok karácsony óta, nálam a hang akkor recseg-pattog kb percenként, amikor a HDMi-n keresztül a szgépet használom, amikor TV-zek tökéletes a hang.
nálam nem "múlt" még el...
A kép meg néha felbontásváltás vagy színmélységváltás (16-32bit) után középen elkezd hullámozni 5-6 cm vastagon, és csak úgy "tüntethető" el, ha a source gombon végigmegyek a külső eszközökön, újra a HDMi-t kiválasztva...
Most erre mit mondjak??
Jahm az első hozzászólásos "szervízmenüt" nekem sem sikerült behozni a leírtak szerint.Üdv
-
Zolix
tag
Arra rájöttem, hogy a dvd lejátszó nincs bekapcsolva akkor tiszta csönd van 100-as hangerőn is! Ha bekapcsolom akkor viszont sistergés akkor most a dvd a rossz vagy ha bemenő jelet kap a monitor akkor ez lesz a a hangjával?Na erre hogy jövök rá még van 2 napom a 3 napos cseréből:-(((
-
tome.jr
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
Azt lehet tudni hogy a T240HD alkalmaz-e Overdrive technológiát? -
Zolix
tag
A hangja nektek is sistereg 50-es hangerő fölött vagy ez hiba lenne?
Van erre valami ötletetek? -
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Van egy T240HD monitorom. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Az első pár napban recsegett kicsit a hangszórója, de aztán elmúlt teljesen ez a tünet.
Nem is ez a lényges, hanem arra lennék kíváncsi hogy mit kell tudni erről a TN panelről. Amikor vettem csak az volt a szempont hogy 24 colos legyen + a tv tuner. Azóta több helyről hallottam hogy ez a TN panel nem a legjobb csak az nem derült ki hogy miért. Van esetleg valami infótok a témáról? -
CséZé
őstag
Hi!
Tavaly májusban vettem egy 2043BW-t, nos a sötétkékje nem valami fasza gyárilag, van valakinek valami jó ki színbeállítás ezekhez a moncsikhoz?

-
Vasinger!
nagyúr
A T220 és a 2233BW csak a válaszidőben tér el? Esetleg vki mondana olyan típust ami tök ua. tudja mint a 2233BW, csak 2 ms-es?

-
Zolix
tag
Sziasztok!
Megvettem a T220HD-t a szerencsére nincs pixelhiba. Monitorként iszonyat jó a képe a hozzáadott DVI kábellal probáltam csak, sajnos a menüben nem látom hogy milyen felbontáson megy a monitor csak a nvidia beállításoknál 1280x1024-be ment de széthúzta a képet 16:10-re ekkor átraktam 1680x1050-re nagyon éles szép a képe és még nem is állítgattam viszont a hangszórója automatikus hangerőn kicsit sistereg ezt kikapcsolva szinte tökéletes csönd. Készenléti állapotban semmi hangja sincs talán ha nagyon fülelek 1cm-ről akkor valami.
Viszont lenne egy gondom dvd lejátszót Scart csatival kötöttem össze és elég gáz a kép a feliratok széle elég (pixeles) vagy ilyesmi és nem olyan mint hagyományos tv-n ez normális?
Ez már a dvd lejátszó menüjében is jelentkezik tehát nem a film rossz minőségű.Ha a P. mode gombbal kiválasztom a film beállítást akkor egész élvezhető, de a kiemelt módban nagyon szőrnyű még a műsoros dvd-k is!
Ha van valakinek valami ötlete jelentkezzen!
Ha valakinek kérdése van a monitorral kapcsolatban annak szívesen válaszolok.
Köszönöm!
-
Furky
őstag
Neviccelj
A HD4850 elég a FullHD-ra, max a későbbiekben okozhat problémát, és nem 16x-os élsimítással, meg ilyen beállításokkal játszasz, hanem 2-4x-essel "csak"...
Vagy anélkül... Ekkora felbontásban anélkül is szép, és a nagy felület élménye úgyis kárpótol minden ilyesmiért. Szóval szerintem simán megveheted, a videókártyád megbírkózik vele. 
-
Mappa
addikt
áhá értem köszi ..most megy ám a filózás mert néztem ezt SAMSUNG 2333SW
utána is olvastam csak kérdés a HD4850 vga alá merhető-e ilyet venni
....mert ha nem is full felbontáson játszanék "számolnunk kell az erős homályosodással." kérdés ugye megint csak ez mennyire zavaró 
-
sti10p
senior tag
Hi!
A kérdésem az lenne, hogy ezek közül a régi Samsung 17" CRT-k közül melyik a legjobb (Felbontás/frekvencia):
750, 753s, 793s ?
Ha valaki esetleg tudna linket a leírásukhoz az is jól jönne, mert a gyártó honlapján már nincsenek róluk!
Köszi! -
Mappa
addikt
2232BW-nek mennyi a látható képmérete ? samu oldalán nincs megadva...mert 2233BW a másik amit néztem ez szebb is és ennek 22" a látható képmérete
-
Dean
tag
Sziasztok!
Azon gondolkodom, érdemes-e lecserélni egy 970p-t t260 v. t260hd-re?
Látott már valaki egymás mellett két ilye működni?Köszi!
-
Pá
addikt
Magic Tune nem megy 64bites oprendszer alatt (XP).
Erre tud valaki megoldát? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Leírnám problémám. Játszok a szgépemen, és egyszer csak elmegy a kép. Hang van, a gép megy, de semmi több. Ezt már egyszer csinálta, de egy reset megoldotta gondot. Most bekapcsolom a gépem, és 2mp-ig van gép, majd megint fekete képernyő. Minden egyes indításnál ez van Az látszik, hogy van jel, mert akkor egy idő bejönne az, hogy keresné a jelet, ugye ez a samu moncsiknál így van. A VGA halt be, vagy a monitor? 29 fokos volt, nagy nehezen megnéztem, szval túlmelegedés kizárva.
-
kbenceee
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samu 932B-t használok, és szeretnék váltani egy 2233bw-re.
Munkám miatt néha még kénytelen vagyok olyan programokat használni, amiket csak 4:3-ban lehet normálisan futtatni. Azt tudom, hogy az LG-kben ez megoldható, de ennél a monitornál tudok váltani 16:10 és 4:3 között?
-
Pá
addikt
Végül 245B+ lett, most érkezett meg pár órája.
Eddig nagyon tetszik, nyoma sincs a két centis bevilágításnak, szóval az előző hibás darab lehetett. Nincs pixelhiba sem és nem is búg, szóval eddig happiness.
A színeket próbáltam kézzel belőni, majd még finomítom, de már most klasszisokkal jobb mint az előző. Végre barna a PH és nem szürke.
A fekete szép mély. Ha direkt keresem találok benne nem homogén részeket a háttérvilágításon, de mindennapi használat során egyáltalán nem zavaró (gyakorlatilag észrevehetetlen).
Ha más szögből nézem arra valóban érzékeny, de szerintem a tesztekben ez is el van túlozva. Aki a színekkel dolgozik ne ilyet vegyen, de mindenki másnak bőven jó szvsz. Legalábbis én nem mocorgok annyit hogy zavarjon.
Főleg nem a vertikális tengely mentén, amire érzékenyebb.Nah hát így hirtelen ennyi, ha esetleg valaki ilyet szeretne és kérdése van, kérdezzen bátran.
-
FreeZer25
csendes tag
Hello!
Van egy monitor ami nagyon megtetszett, név szerint az ASUS VW202NR. A problémám az, hogy nem értem miért kerül csak ennyibe ez a monitor (pedig DVI-s és a többi paraméter is rendben van). Namármost, szerintetek érdemesebb venni helyette pl egy Samsung (2032BW) vagy LG monitort 40k forint környékén? Annál több pénzt sajna nem tudok rááldozni.
Remélem tudtok segíteni, mert nem találtam erről az ASUS modellről túl sok információt és nem tudom bízhatok e benne. -
reandre
tag
Hali!
Olvasgatva a hozzászólásokat, két monitorra szűkítettem az én jelöltjeimet:
2333SW és 2494HS
A kérdés pedig: melyiket?
A mostani 17" HannsG-mnél szeretnék nagyobb, komolyabb monitort, ami jó minőségű, szépek a színei, gyors válaszidővel rendelkezik, CADezni, netezni, játszani, filmet nézni alkalmatos.
Kérlek segítsetek!
Bandi -
maathe
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
Megnézem, thx :]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Próbáld meg ezt, hátha segít a T220-hoz, de ez csak alternatív megoldást jelent, mivel nincs hozzá fényerő, kontraszt és RGB %-os beállítások, azt neked kell "kibogyarászni a monitorból"!
-
maathe
senior tag
T220-hoz tudna adni valaki egy icc-t? :]
-
Pá
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
Köszi.
Input lag annyira nem szempont, csak netre és filmekre lesz, játszani nem szoktam.
A 245b+ ról tudom, hogy Samu paneles, a másikéról nincs infod? -
old_artist
addikt
Üdv!
A 245B+ nak van az egyik legjobb input-lag-ja, bár már vagy 2-3 éves model, de ha jól tudom, akkor 3-8ms közötti eredményeket találhatunk a neten, viszont a 160°/160°-as betekintési szöge tényleg nem valami jó, viszont kedvelt modell volt a gamerek között!
A 2443BW-nek 21-35ms közötti a lagja, viszont a betekintési szöge is majd' ua. mint a 245B+ nak. -
Pá
addikt
Sziasztok!
2443BW és 245B+ között mi a különbség? Melyiket vegyem ha mindkettő ugyanannyiba kerül? Mindkettő Samsung paneles?
Egyébként ha valakit érdekel tegnap volt szerencsém kipróbálni egy 245B-t. Nem búgott, pixel hiba sem volt rajta. A színek alapon sokkal szebbek voltak mint a régi 17"-os Samu tftmen, állítgatni már nem volt kedvem.
Egy dolog nem tetszett a két oldalán és felül volt egy kb két centis nagyon erős bevilágítás. Nem tudom, hogy ez normális vagy hiba, érdekes módon alul rendben volt és ezt leszámítva az egész panel viszonylag homogénnek tűnt. De azon a 3 oldalon mármár zavaróan erős, szinte világított, mindenképp többnek tűnt, mint amit a TN panel indokolhat, még nappal jól látszódott.szerk: kiemeltem a kérdésemet, nehogy elsüllyedjen

-
shteer
titán
-
csui83
tag
Samsung 2333SW tulajoktól kérdezném, hogy van-e vmi 4:3-ra szűkító opció a monitorban? Tvnézés miatt kellene. Köszi.
-
Hevius
tag
Hali valakinek van Samsung T220HD monitorja? Akinek van létszíves írjon már rám PÜ-n hogy hogyan működik ez az egész hogy egyszerre TV és Monitor is? Vagy akár itt a Fórumba is leírhatná csak értesítsen pls, hogy leírta. Köszi.
-
xpike
tag
Sziasztok,
Hát én most az alábbinál tartok mert láttam media marktban s gyönyörű...valamint árértékarányban ahogy látom ez most nagyon oké.
Monitor 22'' Samsung 2243BW 5ms/300/8000:1 (DC) 45996 huf
tudtok ennél jobbat esetleg 20''-22'' colos kaegóriában???
Mintha LGket is láttam volna jó áron, de azok minőségéről nem vagyok meggyőződve...
köszi a tippeket -
Barto
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Előre is elnézést, ha nem ide vág a téma, de nem volt jobb ötletem.
Vettem egy 2233BW monitort. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Annyit vettem észre, amit nem volt nehéz, hogy ha megnyitok egy DVD filmet a Power DVD-vel akkor teljes képernyőn szaggat. Ezt csinálja a BSplayerrel, a VLCplayerrel, a KMplayerrel is kivéve a Media Playert. Azzal megy simán. Más tapasztalt ilyen problémát?Persze natívban megy (1680*1050). A masina: Athlon64x2 6000+, MSI 9600GT HF 1GB rammal, a rendszerben 4 GB ram van. Vista 64 bit.
Még egyszer elnézést ha off topic, azért mertem ide írni, mert amióta megvettem azóta áll fenn a bibi.
Előre is köszönöm a válaszokat.u.i.: a fent említett PhotoShopos dolog nekem is jelentkezik, de nem értem miért.
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Samsung 2032MW monitort, de a 225Mw-t is nézegetem tudna valaki segíteni milyen különbségek vannak a a méreten kívűl , esetleg van valami plussz?
Akinek esetleg van ilyen megoszthatná a véleményét!Előre is köszönöm!
-
vinacarlos
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Nem akarok akadékoskodni, de most néztem a samsung oldalról szedett pdf leírásában, hogy nincs benne

-
vinacarlos
tag
válasz
vinacarlos
üzenetére
köszinem az enyémre kellett volna válaszolni
-
South Velen
addikt
válasz
vinacarlos
üzenetére
van
-
vinacarlos
tag
Akinek 2032BW-s monitora van, vagy valami infóval rendelkezik, kérem írja be, hogy van e monitorhoz dvi kábel.
köszi -
Furky
őstag
Én pedig a 2333-ast venném, mert a 22"-es 1680x1050-est kinőttem már úgy érzem. Játszani nem játszom már, nameg nagyon nem is tudnék..

A fullHD-s filmnézést sajnos még a gépem miatt el is felejthetem, 720p-t még tudom nézni akadásmentesen XP-n, Vista-n meg sem próbáltam még, majd a napokban erre is sort kerítek.
A WoW-nak pedig járj utána a topicjában, hogy ekkora felbnsátokhoz ki milyen vga-t használ, s milyen kellene. Mert lehet a 7300GT nem elég az 1680x1050hez sem, és akkor már kb mindegy, hogy melyik monitort veszed, úgyis visszább kellene venni. Játékoknál ez nem annyira vészes. Pl. a CoD: Modern Warfare-t én 1024x768-ba állítottam, de teljesképernyősre, és nem tudom hogyan csinálták, de olyan intelligensen kezelte, hogy egy csöppet nem volt nyújtott semmi sem. Pedig kellett volna. Nem is értettem miért... Mindegy. WoW-nak járj utána, és fontold meg más véleményét is, én csak azért választanám a nagyobbat, mert ezt (226BW) "kinőttem".
-
South Velen
addikt
Én mindenképpen 2233BW-t vennék, épphogy a kisebb natív felbontás miatt.
A natív felbontásban való játékhoz a 2333-ason úgyis erős kártya kell, de a rendszerben, böngészéshez, stb. is sokkal jobban megfelel az 1680x1050 illetve a 16:10 képarány még.
Filmeknél lenne előnyös csak a 2333SW.
Az újabb játékok többnyire támogatják a FullHD-t, a régiekkel nem tudom mi a helyzet, de sokkal könnyebb kiszolgálni a videókarinak a 2233-ast, ergo gyengébb VGA is elég hozzá (HD4830 pl.) -
Huan28
csendes tag
Ismet feltennem ezt, mivel senki nem valaszolt

Hali!
Uj vagyok, es sry, hogy egyből témát nyitok, de már 2 napja olvaslak Titeket, és nem találtam választ!
Tehát:
E két monitor közül vacilálok, mert az ár majdnem ugyanaz, viszont a 2333 full hd...
A 2233rol sok velemenyt olvastam, azt írták összesegeben tökéletes monitor, viszont a 2333 nemrég jött be, nem sok mindent tudtam olvasni róla, de, amit tudtam: a lényeg, ha kisebb felbontásban használom, mint a full hd szétmosódnak a játékok...
Ezért vacilálok a 2 monitor között, mert, ha a full hd-sat választom, akkor lehet nem lesznek jók a játékok...
A gépem: AMD athlon 3500+ 2,21Ghz, 1 giga ram (ez lehetne 2 gondolom), GeForce 7300 GT kartya...
Többnyire wowozok, filmek, póker... Utóbbi kettőt gondolom nem érinti a felbontás dolog, mert futnak majd full hd-ban, viszont például wowot, ha kétszer kisebb felbontásra állítom, mint max, mar nagyban homalyos lehet...
Tehát e paraméterek ismeretében melyiket vegyem meg?
Az még egy opció hogy 30-35ezer forintból veszek új videókártyát, de ez a végső megoldás, szóval ezt mintha nem is írtam volna...
Remélem érthetően írtam le, köszönöm a válaszokat!!! -
xpike
tag
Sziasztok,
Segitsetek már, e három monitor között illetve kb ebben maximum árkategóriában évődök. Nem játékra kell, de azért vistát szeretnék telepíteni stb....
http://www.ipon.hu/dodiff/items/23500,24125,24052
LG W2242S-SF
SAMSUNG 2043BW
SAMSUNG 2043NWszerintetek melyik felé hajlik a ráció, illetve más tipp??
hálás köszi -
Habsteve
tag
Sziasztok!
Tudok most rendelni 1 samu2333sw-t, csak 1 probléma van ami miatt nem véglegesítettem a rendelést az pedig az h akitől venném nem tudja vállalni a 3 napos pixelhibát, csak az isos szabvány szerintit
Akiknek vannak tapasztalatai pixelhibával ezen a moncsit, vagy 1ettalán a helyezettel kapcsolatban, szívesen fogadok bármiféle véleményt mert most igy 1 kicsit tanácstalan lettem. 
-
Pollux66
tag
Hy all!
1 felettébb érdekes anomália kísérti a monitoromat.(Samsung 2232BW)
1-2napja minden reggel bekapcsoláskor villódzik a kép, brutál ütemben váltogatja
az analóg ill. a digitális jelre várás képernyőt. Jel van a vid karinak nincs semmi baja.
kb. fél perc után az egész jelenség megszűnik magától & nem is jön vissza ha ki is kapcsolom a monitort.
Vkinek hasonló tapasztalat? THX! -
maathe
senior tag
válasz
South Velen
üzenetére
Shappire HD4830
Azon belül? -
maathe
senior tag
Üdv!
3 napja lett meg a T220-as monitorom, elég jó de észrevettem egy hibát(?). Mondjuk ott van a Mirror's Edge, na ha abban kicsit gyorsabban mozgatom körbe az egeret akkor van mindig egy szakasz a minotoron ami lemarad a többi képből és ugye elcsúszik, ez néha filmeknél is előjön. Mi lehet a gond? -
Dany007
veterán
Valaki tud nekem infot mondani a Samsung T260-as monitorról?
Erőteljesen tervezem a megvételét. De nem az I-ponból. Láttam 107 ezerért is.
Viszont az iponnál mondtak pár negatívumot... Nemtom... Nem gyakran veszek monitort.
Eddig egy Samsung 1100MB-volt. A Samsunggal meg vok elégedve.
Csak kiváncsi vagyok van e valakinek valami véleménye, aki hozzáértőbb mint én.
Előre is köszi.
Ha rossz helyen kérdeztem, akkor bocs
-
xpike
tag
sziasztok
20-40 ezer huf sávban szeretnék egy monitort. Nem játékra kell. Amit értek eddig az egészből hogy ez TN paneles monitor lesz, ahol nem is oly nagyok a minőségi különbségek.
Amit még látok hogy elég sokan samsung pártiak
nézegetem a 2043NW-et, de nem tudom, ajáánlották a syncmaster 953W-t ilyet nem is nagyon találtan az ipon-on pl.
Köszönk minden tippet ami segít hozzátenni, cágolni a fentieket, s tippeket ad.Valamint ha van ennek itt helye megköszönöm ha valaki csak cimszavakaben elárulja mi a BW, NW, W, stb jelek
köszönööm
-
old_artist
addikt
válasz
Zoleee89
üzenetére
... vagy ez az EIZO tesztelő!
-
euchi
aktív tag
válasz
Zoleee89
üzenetére
Nem hiszem, hogy a boltban lesz erre lehetőség. De a Samu monitorokra van 3 napos pixelhiba garancia. Otthon kényelmesen letesztelheted és ha rossz, visszaviszed. Ami a tesztprogramot illeti, itt van neked egy.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Pixel hibára van valami program amivel lehet tesztelni a monitort?Holnap jön meg a 2233bw monitorom és le akarom tesztelni még a boltban.
Előre is köszönöm a válaszotokat
Zoleee -
Huan28
csendes tag
Hali!
Uj vagyok, es sry, hogy egyből témát nyitok, de már 2 napja olvaslak Titeket, és nem találtam választ!
Tehát:
E két monitor közül vacilálok, mert az ár majdnem ugyanaz, viszont a 2333 full hd...
A 2233rol sok velemenyt olvastam, azt írták összesegeben tökéletes monitor, viszont a 2333 nemrég jött be, nem sok mindent tudtam olvasni róla, de, amit tudtam: a lényeg, ha kisebb felbontásban használom, mint a full hd szétmosódnak a játékok...
Ezért vacilálok a 2 monitor között, mert, ha a full hd-sat választom, akkor lehet nem lesznek jók a játékok...
A gépem: AMD athlon 3500+ 2,21Ghz, 1 giga ram (ez lehetne 2 gondolom), GeForce 7300 GT kartya...
Többnyire wowozok, filmek, póker... Utóbbi kettőt gondolom nem érinti a felbontás dolog, mert futnak majd full hd-ban, viszont például wowot, ha kétszer kisebb felbontásra állítom, mint max, mar nagyban homalyos lehet...
Tehát e paraméterek ismeretében melyiket vegyem meg?
Az még egy opció hogy 30-35ezer forintból veszek új videókártyát, de ez a végső megoldás, szóval ezt mintha nem is írtam volna...
Remélem érthetően írtam le, köszönöm a válaszokat!!! -
old_artist
addikt
válasz
adam.szennai
üzenetére
Üdv!
A 226BW, 226CW és a 223BW már régi konstrukció!
A 2253LW már újabb a már említettektől, de szvsz vagy 2233BW-t vegyél, vagy a legújabb FullHD-s 2333SW-t, ha tanácsolhatnám, ezek is ~50e környékén mozognak! Mindkét legutóbbi modell samu paneles! -
adam.szennai
csendes tag
Sziasztok, találtam egy boltot, ahol egyforma (alacsony) áron kaphatóak a következő monitorok.
2253LW, 226BW, 226CW és 223 BW : 37kÉrdemes ezek közül választani? Lenne még T220 48k-ért, de nem vagyok biztos a különbségekben.
köszi -
Pá
addikt
Ez amúgy mennyire megbízható? Visszaolvasgattam a topicba és láttam, hogy pár embernél hülyeséget írt ki...
Meg most jut eszembe, hogy most is Samsung monitorom van, igaz régi darab, kb 2004-es de ezen nem tudtam előcsalogatni a menüt... Lehet, hogy régebb másképp kellett? Valaki tudja, hogy? Samsung 172x a monitor.
-
Pá
addikt
válasz
nagylaci32
üzenetére
Köszi szépen, pont ez kellett!
Már csak az érdekelne, hogy ezt valahogy lehet-e nullázni, vagy megbízható?
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Valahol a menüben vagy akárhol meg lehet nézni, hogy hány órát futott már a monitor összesen?
Konkrétan az érdekel, hogy tudom megállapítani, hogy egy monitor vadiúj-e vagy már használták (pl kiállított darab stb). Van erre valami tuti módszer?
-
ddekany
nagyúr
válasz
kolakola
üzenetére
Ha a sötétedés mértéke és helye attól függ, hogy honnan nézel rá a monitorra (kicsit jobban alulról, kicsit jobban felülről...), akkor ez nem hiba, hanem a TN panelek egy jól iosmert jellegzetessége. Általában van egy pont, ahonnan nézve alig látszik, legalábbis a legtöbb színnél. Ha nem akarsz ilyen gondot, akkor sajnos TN helyett valamilyen xVA-s (PVA, MVA, S-PVA, stb) vagy -- még sokkal jobb betekintés terén -- valamilyen IPS paneleset kéne venned, de azok kb dupla árnál kezdődnek... hacsak nem vadászol le egy használtat.
-
ddekany
nagyúr
válasz
kutyman
üzenetére
"Sajnos ez a TN-Film paneles monitorok egyik gyengéje.
Alulról felfelé sötétednek a színek."Általában alig, ha jó a monitor magassága és dőlésszöge. A szemöldöködnek vagy homlokod kezdetének kb a képernyő tetejével kell egy vonalban lennie. Aztán ha ez még nem elég, egy kicsit kell rajta dönteni, előre.
-
SteadyMan
aktív tag
Hi!
A Samu 2493HM fényes kávájú 24"-os moncsi után a 2494HM talán segít a "porfogó" minősítés kiküszöbölésében.
[link] -
ddekany
nagyúr
válasz
BenceShearer
üzenetére
Jaj ezek búgások... Épp itt van előttem egy Samsung 943B, és 86 világosság alatt olyan, mintha zúgna az ember füle (a lehető legidegesítőbb frekvencia, tudjátok, az ami még elég mély ahhoz hogy simán halljad, de már elég magas ahhoz, hogy ne tudd megállapítani az irányát). De szerencsére 33 világosság körül is van egy nagyon picit tartomány, ahol ha az ember megáll ott és vár, abbahagyja a zúgást, szóval az jó lesz a dolgozós beállításokhoz. (Az alacsony világosság értékek azért jobbak, mint hasonló hatás elérése magas világossággal plusz durván letekert kontraszttal, mert utóbbi esetben a fekete sokkal világosabb, és persze a fogyasztás is nagyobb.) Na de amúgy kapja be az összes monitor gyártó... nem lehet igaz, hogy ezt idestova már 10 éve nem lehet megoldani, hogy ez ne zsákbamacska legyen.

Amúgy ha már írok... 943B (19", nem széles, DVI, TN) szakvélemény következik!
(Nem tudom milyen panel, aki tudja dekódolja: M-MY19B0CJA-1002.1... AU talán?)
Állati hideg (kék) alapból a fénye... R 32, G 27, B 19-re átállítottam. Grádiensek rém korrektek, gyakorlatilag semmi sávosodás, kivéve nagyon szélsőséges beállításoknál, vagy ha a gammát elállítod az alapértelmezésről (utóbbira "kényes"). Kép nyugodt, gyakorlatilag nem zizeg (már DVI-vel). Sötét árnyalatok nincsenek lecsalva (levágva), egy sem, viszont túl meredeken emelkedik a világosság a sötétség-skála legelején, és ez bizony gáz. Magyarul, minden kis részlet látszik a legsötétebb képen is, túlságosan is, és ettől pl. rondák lesznek a filmek a sötét részeknél, mert a tömörítők erősen blokkosítanak a majdnem-fekete részeken, arra számítva, hogy azt már úgyis alig látod... és hát ennél a monitornál ebben tévedtek. A világosakat sem csapja le, csak alig (simán jónak számít még), legalábbis 50-es kontrasztnál még. 75-es kontrasztnál már kezd gond lenni, főleg a zöld komponensnél, de amúgy az 50-es az, ahol még nem izzadtság szagú a kép, szóval nem kell aggódni. A maximális fényerő borzalmas magas... kiég a szemem. De le lehet jól tekerni, meg a kontrasztot is, szóval akár éjjeli szövegszerkesztésre is jó. A fekete mélysége... pfff... nem tudom a többi TN-hez hol van, mert én xVA-hoz vagyok szokva, és ahhoz képest nekem így emlékből minden TN kb egyformán ronda, szürke. Betekintési szögek dettó, TN, elmegy. Aztán, dinamikus kontraszt... szerencsére mindenhol le van kapcsolva, kivéve egyetlen gyári módban (ahol semmit nem állíthatsz), mint ahogy ez Samsungoknál lenni szokott. Ja, szóval eltúlzott fos, kb arra való, hogy rikítson, villogjon. Kár, mert ha nem viszik így túlzásba, lett volna min javítania a sötét jeleneteknél. Na aztán... kezelhetőség: RAKÁS SZAR. A gombok felejthetőek, mert nem látszanak, és nem is tapinthatóak (érintős gombok). Marad a MagicTune, de csak egy saját beállítást enged (a gyáriak meg nem nyerték meg a tetszésemet), és azt is állati könnyű véletlenül felülírni. És hotkey-es üzemmódváltás sincs. Szóval MagicTune-vel is elég vacak a cucc. DE, megy a monitorral a Display Tuner (ingyenes cucc, [link]), és ott annyi profilt csinálsz magadnak amennyit akarsz, és hotkeyhez rendelheted őket. Dinamikus kontraszt módot mondjuk nem tudja előhívni, meg a gamma állítást sem (3 fix fokozat van csak amúgy...), de hát nem hiányolom őket. Úgyhogy Magic Tune-t és fel se teszem. Őőő... na, ennyi. -
Zolix
tag
Köszi a választ!
Akkor megveszem a 2032MW-t
-
kolakola
tag
Sziasztok,
lenne egy elég komoly problémám, ami a monitorjaimat illeti.
Karácsonyra vettem Anyának egy Samsung 931C típusú monitort (A 4:3-miatt, de nem ez a lényeg). Pénteken, amikor hazamentem újságolta, hogy valami gond van, mert a képernyő felső 1/3-adában sötétednek a színek. Hogy kipróbáljam, a hátteret állandó pirosra-fehérre, majd zöldre állítottam, és az asztalon lévő parancsikonra kattintottam. Ekkor a parancsikon alatti szövegdoboz kap egy világoskék hátteret, ami a lap alján világoskék. Ha felhúzom a képernyő tetejére, akkor pedig sötétkék lesz.
Nem igazán értem mi lehet a gond. Ma hazajöttem Pestre, és megnéztem a T200-amat is, és ott is ugyanezt tapasztaltam.
Tippet kérnék, hogy ez most milyen probléma lehet. Engem nem zavar, mert színtévesztő vagyok
, de Anya videókat vágna, meg fényképekkel dolgozna (hobbi szinten), és kikészíti, hogy az új monitor ezt produkálja.
Ha valakinek lenne bármilyen ötlete, szívesen fogadnám, mindkét moncsi garanciális amúgy.
Tippeket előre is Köszi -
maathe
senior tag
Vagy mondjuk a 2343BW nem lenne jobb? Élőben nem furcsa az hogy horizontálisan szélesebb? Nem tűnik ilyen csík monitornak? :>
Illetve az milyen lenne játékra? -
maathe
senior tag
Vagyis ennél 1920x1080-asba igaz? Szerintem úgyis ekkorában használnám de még nem láttam élőben hogy milyen, szöveget normálisan lehet olvasni kb. 1 méterről?
iPon tesztben azt írták hogy ha 1920x1080-asnál kisebbe játszunk akkor ERŐSEN homályosodik, szóval épp ezért kérdeztem, de ezek szerint ez nem olyan erős.
Egyébként a leendő konfigom:
Intel Core2 Duo E7400
Shappire HD4830
Geil Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KiTSzerintem ezzel nem fogok akkora felbontásban, élsimítással meg mindennel játszani.
-
maathe
senior tag
Üdv!
Van valakinek 2333SW-je? Most szeretnék venni, főleg játékra használnám de azt írták hogy ha nem max felbontásban játszunk akkor homályosodik, ez mennyire igaz? Illetve mennyire zavaró? -
Scrym
tag
Én igazából azt nem értem, hogy ez a 16:10-es felbontás miért lett kitalálva?
Mert ugye volt a 16:9, elkezdték ebbe a filmeket nyomatni. Tök jó, veszel 16:9-es moncsit és teljes felbontáson az egész képernyőt kihasználva tudsz filmeket nézni. Namost ugye az én 20"-asom 16:10-es felbontáson megy, mert ugye ez a natív felbontása, és most ott egy fekete csík filmeknél!!!!
Miért nem maradhatott meg a 16:9??? -
Furky
őstag
Ha nincs kisebb 16:10es felbontás a beállításoknál, akkor csinálni kell. Van olyan opció, ahol egyedi felbontásokat lehet létrehozni, és máris jó a dolog. 1440x900, vagy 1280x800 például igen elterjedt felbontások. Előbbi a 19"-os wide monitorokra, utóbbi pedig inkább a laptopok kijelzőire jellemző. Amúgy ha DVI-vel kötöd össze, akkor akár játszhatsz úgy is, hogy beállítod az 1280x1024-et, és a monitoron nem nyújtja szét a képet, hanem a nem hazsnált képpontokat fekete kerettel "helyettesíti".
Az 1280x1024 az nem 4:3, hanem 5:4 arány amúgy.
A 60Hz-vel amúgy az ég világon semmi gond, ez tök normális, máshogy működik az LCD, nem vibrál, mint a CRT, ezért ez nem számít. -
Zolix
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2032Mw TV tuneres monitort de nem igazán értem, a felbontásokat.
1680-ban nem minden játék fog szaggatás nélkül menni, de lejjebb pedig nincsen ilyen oldalarányban kisebb felbontás! Ha az 1280x1024-et választom akkor meg csík lesz a képernyőn, mert az 4:3 arány...Azonkívül a 60Hz nem lesz nagyon zavaró, habár LCD-nél nem nagyon lehetne, nem?Ha esetleg valakinek van ilyen kiváncsi lennék rá, hogyan használja!
üzemmód (kHz) (Hz) (MHz) (H/V)
VESA, 1024 x 768 48,363 60,004 65,000 -/-
VESA, 1024 x 768 56,476 70,069 75,000 -/-
VESA, 1024 x 768 60,023 75,029 78,750 +/+
VESA, 1152 x 864 67,500 75,000 108,000 +/+
VESA, 1280 x 960 60,000 60,000 108,000 +/+
VESA, 1280 x 1024 63,981 60,020 108,000 +/+
VESA, 1280 x 1024 79,976 75,025 135,000 +/+
VESA, 1680 x 1050 64,674 59,883 119,000 +/-
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI G24C4 180Hz Ívelt garanciás monitorom eladó
- 2db Odyssey G5 ívelt 165Hz és ívelt 144Hz Monitor, és HUANUO dupla monitor kar 13 32", VESA
- LG 28MQ780 27,6 16:18 DualUp monitor Ergo talppal és USB Type-C csatlakozással
- LG UltraWide 29WQ600-W
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azt lehet tudni hogy a T240HD alkalmaz-e Overdrive technológiát?
Vagy anélkül... Ekkora felbontásban anélkül is szép, és a nagy felület élménye úgyis kárpótol minden ilyesmiért. Szóval szerintem simán megveheted, a videókártyád megbírkózik vele. 

Főleg nem a vertikális tengely mentén, amire érzékenyebb.

azért, hogy nehogymá jól érezzük magunkat