Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szep1z
csendes tag
Sziasztok!
2233BW monitorral kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani:
Az itt olvasottak alapján kerestem egy jó jó ár/érték arányú monitort. Az 2233BW "személyében" az igényeimnek megfelelő színvisszaadású és késleltetésű monitort kaptam, ami építész munkára teljesen megfelelőnek bizonyult. Azonban a vásárlástól számított 2 hét múlva jelentkezett a már másoknál is tapasztalt búgás, ami idővel egyre hangosabb lett. Nem szeretem az előre beállított profilokat, ezért bátorkodtam egy saját profilt létrehozni, ahol a fényerőt 35, a kontrasztot 30 %-ra állítottam. A búgást 50 % alatti fényerőnél tapasztaltam.
Nem gondolkoztam sokat, elvittem egy hivatalos Samsung szervízbe, ahol közölték, hogy az adott típusnál -nem hivatalosan- ismert hiba az általam is jelzett búgás, viszont a javítására csupán 10% esélyt látnak, mivel a hiba a kijelző-panelben található, amit hiába cserélnek, az újban is előfordulhat. Persze otthagytam a monitort, próbáljanak valamit kezdeni vele, ha pedig nem sikerül a javítás, igényt tartok egy hivatalos szakvéleményre. Most várom a fejleményeket.Senkit nem akarok lebeszélni az adott típusról, mert "biztos én fogtam ki egy hibás darabot", de én többet Samsung monitort nem fogok venni, pedig megfordult már pár darab az arcom előtt.

-
fire kroki
csendes tag
Sziasztok!
Mfranky-hez hasonlóan én is a T2xxHD DVB tunere felől érdeklődöm. Milyen minőségben tudom nézni rajta a TV adásokat akár digitális, akár egyszerű kábeltv adásra gondolok?
-
SZATA
senior tag
válasz
Csaby25
üzenetére
Az én olvasatomban:
Teljesen (mindig) fehér pixelek: 3db vagy 1x2db egymás melletti még "elmegy".
Teljesen (mindig) fekete (halott) pixelek: 7db vagy 2x 2db egymás melletti, vagy 1x3db egymás melletti még "elmegy".
Összesen 7db pixelhiba még elmegy. Ha ennél több van cserélik.
-
gjohnny
tag
Meglett szombaton az edigital-tól a T220-as monitor, még 52900-as áron. Végül is nem néztem meg elhozatalkor, gondoltam nyugodtabban meg tudom nézni otthon. Lekopogom szerencsére nem pixelhibás (minden nap megnéztem, ma reggel is). Nagyon jó a képe, szép színek, tűéles kép. Samsung paneles, és nem zúg. A dinamikus kontrasztot kikapcsoltam, nincs értelme, egyrészt mert nem ér semmit, másrészt mert nagyon jó a normál kontrasztja. A 2 ms módot is kikapcsoltam, teljesen jó 5ms-en is mindenre. A 17 -es CRT után hatalmas a képernyő, szokni kell, de wide módban a játékok eszméletlen látványosak, a filmeket is nagyon jó nézni rajta. Brutális a fényereje, 17%-on használom, a kontraszt meg 50%-on, illetve miután bekapcsoltam az intelligent módot a magiccolor-nál nem a kontraszt nem volt állítható. Érdekes, mert nem vettem észre, hogy dinamikus kontrasztba menne. A nem natív felbontáson a játékoknál is teljesen jó a képe. Sapphire 4850 toxic-om van, a NFS undercover fullon meg natívban, de az új Tomb Raider-t már le kellett full grafikánál venni 1300 wide-ba. Amúgy ajánlom mindenkinek, hogy ne használja a 2ms-os módot semelyik monitornál, mert TFT szervizestől azt hallottam, hogy a képpontok töltésével variálnak ebben a módban, és előfordul, hogy nem bírják. Továbbá kerülendő a pixel hiba rendberakó program, meg nagyobb kárt csinál, mint hasznot.
Üdv,
-
Furky
őstag
válasz
Csaby25
üzenetére
És a 3 napos garanciáról nem kérdezted? Az a fontos, hogy van-e nálatok 72 órás cseregarancia, ami akár egy alpixelhibára is érvényes, mert ha igen, akkor visszaviheted akár akkor is, ha csak egy alpixelhiba van.
Amit meg leírtak, azt nem tudom értelmezni. Nálunk úgy van, hogy pl:
1764000/1000000*2=3,528 ---> ennyi fényes pixelhiba lehet az 1680x1050-es felbontású kijelzőn. (1680x1050=1764000) Tehát 4 már nem lehet, ekkor cserélnek.
1764000/1000000*5=8,82 -----> ennyi színes pixelhiba lehet az 1680x1050-es felbontású kijelzőn. Tehát 9 színes pixelhiba már nem lehet, ekkor cserélnek.
De ez elég bonyolult, mert valahol az sem mindegy, hogy hol helyezkednek el. Ha középen van, akkor kevesebb is elég, nem tudom ezt.
Nálad az a fontos, hogy van-e 3 napos alpixelhiba garancia a Samsung monitorokra, vagy sem. Ha van, akkor visszaviheted a boltba, és hivatkozhatsz erre. Ha nincs, és zavar, de kevés számú, akkor finoman nyomkodd meg egy ronggyal(hogy ujjlenyomat ne legyen), sokaknak bevált ez a trükk. -
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
Erre van valakinek valami ötlete? Jelenleg kikapcsoltam a betüelsímítást, és megváltoztattam a betűtípusokat az XP által használtra, így pont olyan mint XP alatt, de az alkalmazások által az ablakokban használt betűtípust nem lehet megváltoztatni, ami elsimítás nélkül elég csúnya, de így is jó (jobb) minden egyéb helyen. A Samsung HelpDesk egy nagy rakás guánó, most várok a 3. levél válaszára. Panelgyengeség lenne? Hétvégén megnézem egy 225MW-vel amit Vista alatt használt anno a tulaj, összehasonlításképp, de nem hinném, hogy ez a VGA kártya miatt lenne, én ezt a lehetőséget kizárom, főleg mert ezt a hibát a céges 710N is produkálja az XP alatt, ha bekapcsolom a betűelsimítást.
Ha nem jutok semmire, és a 225MW-vel tökéletes lesz, akkor lehet eladom, és veszek egy 2233BW-t. Kezdem már unni. -
Csaby25
őstag
Hello!
Megkerdeztem a romaniai Samsung kepviseletet a halott pixelekrol, ezt valaszoltak:BRIGHT DOT: RANDOM =< 3, 2DOT=< 1
DARK DOT: RANDOM =< 7, 2DOT=< 2, 3DOT=< 1
MAX TOTAL =< 7Elmagyarazna ezt nekem valaki
?
Koszi!! -
tonyo90
csendes tag
sziasztok .
T220-as samsung menüben mi az az RTA , és a mode 1 vagy mode 2 a jobb, mi a különbség? -
mfranky
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a láma kérdésért, de mi a különbség egy "mezei" LCD TV tunere között, és egy monitor, névszerint Samsung 260HD DVB-T analog-digital tunere között???
Ha most veszek ilyet, nem tudom ugyanolyan minőségbe nézni a tv adásokat, mint egy hagyományos LCD-n??Köszi

-
Furky
őstag
válasz
Csaby25
üzenetére
Ez jó kérdés, megfogtál. Menj fel a román nyelvű samsung oldalra, és ott elvileg lesz olyan, hogy segítségkérés, vagy hasonló, egy call center, amit ha felhívsz, megtudhatod, hogy a termékre milyen garanciális feltételek vannak. A monitorhoz kapott tájékoztatóban nincs leírva ilyesmi? agyarországon van egy ingyenesen hívható telefonszám, a 06-80-SAMSUNG, ami a magyar call center. Gondolom van ilyesmi nálatok is, szóval utána kell járni, és a 72 órád holnap fog csak letelni, ha pénteken vetted.

-
mhorvat
senior tag
válasz
Csaby25
üzenetére
A 72 órás pixelgarancia az úgy néz ki, hogy 3 munkanap, és a 3. munkanap zárásig kell bejelentened (legyen nyoma, ahogy mondták). Én csütörtök délelőtt vettem át a monitort, azt mondták, hogy hétfő zárásig van időm szórakozni velük, utána szerviz.
Szóval inkább napok kérdése, minthogy perceken múlik... -
Furky
őstag
válasz
Csaby25
üzenetére
Akkor átvernek. A Samsung 3 napos pixelhibagaranciát ad, ami akár egy subpixelhiba esetén is cserére kötelezi/jogosítja az eladó felet. A 3 napba nem számít bele az a nap, amikor a bolt nincs nyitva, tehát a munkanapok. Tehát bennevagy elvileg a 3 napban, vidd vissza, és nyugodtan kérd el a panaszkönyvet, ha erősködnek.
-
Csaby25
őstag
Na, beszeltem az uzlettel..
Azt mondtak ha 4 teljes pixel hiba van(nem subpixel), akkor kicserelik...
Na most ha ez minden hatteren latszik csak feketen nem(fekete szinuek a pixelek) akkor ez teljes pixel hiba?
Ja es meg az a gond hogy atloba vannak egymas mellett es nemtudom hogy 3 vagy 4 van, nagyon nehez megszamolni...
-
Csaby25
őstag
válasz
old_artist
üzenetére
Szoltam mar a boltba ahonnan vettem(egy ismerosom a tulaj).
O is felhivja a ceget ahonnan vasarolta, kesobb meg visszahivom, remelem kicserelik...
Asszem nem sub-pixel, hanem pixel problema, mert fekete, es minden hatterszinnel latszik, csak feketenel nem...
Koszi a tanacsokat...
-
-
old_artist
addikt
válasz
Csaby25
üzenetére
Üdv!
Mivel a samu monitorokhoz érvényben van a 3 napos pixel/sub-pixel garancia, ezért nagyon gyorsan cselekedned kell, küldj nekik gyorsan egy mailt (nyoma legyen) és utána hívd fel a boltot, és közöld, hogy pixel/sub-pixelek vannak a panelon, és hogy mikor viheted vissza, vagy mikor kapsz egy csere készüléket!!!

Garanciába cserélik!!!

-
Csaby25
őstag
válasz
old_artist
üzenetére
Koszi, megoldottam

Van egy komolyabb problemam:december 5-en vettem a monitort, es most vettem, eszre 3 halott pixelt egymas mellett a bal also sarokban
Hogy is van a pixelgari a Samsungnal?
Vajon kicserelik...?
Mefg1 pixelhiba mintha lenne kb 1 cm-re ettol a 3-tol, de nem teljesen "halott"..meg atlatni rajta... -
old_artist
addikt
válasz
Csaby25
üzenetére
Üdv!
Nem elég, ha csak a fényerő, kontraszt, RGB %-os értékeket, vagy csak az icc profilt töltöd be, mert csak együtt érvényesek a kalibráció által keletkezett értékek!
Mielőtt az icc profil file-t beépítenéd a rendszerbe, előbb a CD-n lévő anyagot jól olvasd el, és ragd fel róla minden program installációs anyagát!
Ja, és mindenféleképpen a DVI-vel csatlakoztasd a monitorodat a VGA-val!!
A kalibrálált ICC profilt a monitorod OSD-jében beállított értékek (fényerő, kontraszt, RGB %-os eltérések) után, a következő képpen kell beillleszteni:
"C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color\" könyvtárba berakva (copy/paste) aktivizálhatunk, a "dektop" jobb egérgomb>Properties>Setting>Advanced>Color Management>Add>megkeresni az icc profilt (mint előbb írtam, arról a helyről), és hozzáadva a Color profilt>megjelenik>egérrel kijelölni (kiszürküljön/kikéküljön) az új icc profil >Set As Default (megnyomása a legfontosabb)>OK gomb megnyomásával már aktivizáltad is a kalibrációt, - és Kikapcsolva>Restart a gépet!
mod: természetesem minden színkezelő programot ki kell kapcsolni!
-
Csaby25
őstag
válasz
old_artist
üzenetére
Koszi!
Sajna nincs kalibralo eszkozom..
Hogy kell betolteni az icc profilt?
Vagy eleg ha csak beallitom a megadott ertekekre a szineket fenyerot es kontrasztot? -
old_artist
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
Hopsz, egy kis utánjárás a PH-n, és már meg is van! Nem-de-bár?

-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Vegre megvan a Samsung 971P.
Nagyon tetszik.
Viszont a szinek mintha tul elesek lennenek...
Esetleg valami otlet, hogy lehetne callibral-ni..?
Koszi! -
SZATA
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
A 971P-nél hogy lehet bemenni a szervíz menübe, mert nincs hagyományos OSD menü, csak egy testreszabható "varázsgomb" a bekapcsolón kívül?
-
Furky
őstag
válasz
tilbury
üzenetére
DVI-vel érdemes (mondhatni kötelező) használni.
Amikor bekapcsolod a monitort, akkor keresi a jelet, ezért írja ki, hogy analog, meg digital. Ez normális, ugyanis megtalálja, és látod amit kell, igaz?
A programokat felrakni felesleges, eleinte újdonság, és esetenként nyomkodod, de utána lemorzsolódik. Valamint elég sok kompatibilitási problémája is van ezeknek a programoknak.
A 226CW-hez nem jó a 226BW színprofilja, jobban körbe kell nézni az interneten, vagy sokkal jobb megoldás, ha bekalibráltatjátok a monitorokat, ha szemfüles vagy, akkor vannak többen a fórumon, akik vállalnak kalibrálást egészen jó áron. A bolti ár kb 15-20-30 ezer is lehet monitoronként, na ennek a töredékét megéri rászánni, és például old_artist ezt vállalja is, erről bővebben tőle kaphatsz információt privát üzenet formájában.mod: megelőztek.
kiegészíteném, hogy a 226CW azért más, mert egy újfajta háttérvilágítást kapott, amivel sokkal szebb színeket lehet elérni, és ez valóban így van, anno többen igazolták ezt. Nem, ez nem ledes háttérvilágítás, az drágább kategória. 
-
mhorvat
senior tag
válasz
tilbury
üzenetére
"Mindkettőhöz volt D-sub, illetve DVI kábel. Melyikkel jobb használni?"
Szerintem DVI kábellel.
"a és az rendeltetésszerű ha bootoláskor a bal sarokban felugrik egy digital feliratú ablak, 2493HM-nél meg hdmi, analóg, digital felirat váltakozik szintén bootoláskor."
Igen, rendeltetésszerű! És nem csak bootoláskor, hanem minden egyes alkalommal, mikor készenléti vagy kikapcsolt állapotból feléled a monitor."Ja és a "Natural Color"-t és a "MagicTune"-t érdemes feltenni?"
Szerintem nem. Kézi kalibrálást segítő ábrákat rejtenek, ezen kívül gépen pötyögve állíthatod a monitor tulajdonságait, nem a monitor gombjaival (brightness, contrast, stb...).
"És még vmi: a 226CW-hez jó a 226BW ICC profil is? Csak azt találtam itt prohardveren"
Nem túl jó ötlet más monitor profilját beadni neki, sőt, egyenesen rossz ötlet! Még az ugyanazon típusok darabjai között is van eltérés, nemhogy két más típus között (a 226CW azért más, mint a BW, mert nem szerelik annyiféle panellal tudtommal, vagy másik féle is van benne, ez nem biztos, de lényeg, hogy nem jó a profilja hozzá).
-
tilbury
csendes tag
Sziasztok!
Cégünknél vettünk két új moncsit: samsung 226CW 22", illetve samsung 2493HM 24".
Mindkettőhöz volt D-sub, illetve DVI kábel. Melyikkel jobb használni? gondlom a DVi-vel, most azt dugtam rá. Ja és az rendeltetésszerű ha bootoláskor a bal sarokban felugrik egy digital feliratú ablak, 2493HM-nél meg hdmi, analóg, digital felirat váltakozik szintén bootoláskor.
Ja és a "Natural Color"-t és a "MagicTune"-t érdemes feltenni?
És még vmi: a 226CW-hez jó a 226BW ICC profil is? Csak azt találtam itt prohardveren
Vagy elég neki a default?
Előre is köszi a válaszokat,
Bye, tilbury -
mhorvat
senior tag
Szia!
Beállításaim: a T220-hoz letöltött színprofil a korábban linkelt oldalról, valamint:
Brightness: 57
Contrast: 91Color Controlban pedig:
Red: 43
Green: 46
Blue: 53Egyebek:
Gamma: Mode 2
Sharpness: 68Így egy egész tűrhető képet kapok, ami persze közel biztos, hogy nem színhelyes, de a gyári sárgásnál jobb.
És persze az sem garancia, hogy nálad ez egy normálishoz közeli beállítás lesz, de egy próbát megér! -
mhorvat
senior tag
Viszonyításképpen, egy 22"-os WIDE monitor panel magassága méretileg majdnem mm-re megegyezik egy 19" 4:3-as monitor panel magasságával. Egy 19"-os wide monitor szinte nem jelentene méretileg előrelépést számodra a 17"-eshez képest. 45.000 Ft-ért T200-ast kapsz, ami 20"-os, és pont úgy néz ki, mint a T190-es. De ahogy Old_artist említette, 40-45.000 Ft tájékán már film és játékra kiváló 22"-os monitort is kapsz!
-
mhorvat
senior tag
válasz
szteff14
üzenetére
Szia!
A T220-ban nincsen TV tuner, ezt elhiheted, ilyenem van. A T220HD a T220 TV tuneres változata valamivel gyengébb kontraszttal és válaszidővel, de ezt a valóságban nem hiszem, hogy észrevennéd.
A kettő közül ÉN a T220-at javaslom, mert szvsz nem ér meg plusz 10-15.000 Ft-ot egy digitális TV tuner Magyarországon. De ez abszolút szubjektív, ha fontos a tuner, és tudod, mit tudsz vele fogni, és mit nem, akkor T220 kicsukva.

-
szteff14
csendes tag
Akkor 22” monitorban csak a 220 HD és a 225 MW az amelyikben van Tv-tuner?
Érdekes nekem a boltban a t 220 wide monitorra is azt mondták, hogy van benne tuner .
A kettő között melyiket javasolod? Miért?Köszi
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hogy samu panel van-e benne, azt ezzel meg tudod nézni!
A pixel garancia a samunál 3 nap, utána meg Class II. osztály!
45e-ért szvsz már 22"-osat is kapnál, nézz körül ebben a ketegóriában is, mivel a 19"-os wide méretileg még egy 17"-ostól is kisebb, egy 22"-ossal szvsz jobban járnál! Pl. 22"-osból ami játékra és filmezésre is tökéletesen megfelel, az a 2233BW. -
Bigyó
tag
Ezt [link] néztem ki magamnak karácsonyra a mostani Samu713N helyett mert megérdemlem. Szerintetek jó választás? Valakinek véleménye? Samunál hogyan van most a pixel gari?
Kritériumok:
- 19" wide
- szép legyen
- fekete
- játékra is
- ár: 45 max.Valamit elfelejtettem. Ebben samu panel van? Vagy van valami kód amit figyelni kell esetleg?
Thx
-
spammer
veterán
-
szteff14
csendes tag
Sziasztok
Monitor vásárlás előtt állok.
Szeretnék egy tuneres monitort venni.
22” monitorban gondolkodtam, és fontos, hogy első sorban monitor másodsorban tv legyen.
Két típust néztem ki a t 220 és a t220 HD . A monitort játékra és filmnézésre és TV nézésére használnám.
Bár azt az információt kaptam, hogy a 220hd esetén, mivel a válaszidő 5 ms ezért előfordul, hogy játékok alatt elmosódik a kép. Kérdésem, hogy ez igaz-e?
Illetve, hogy melyik monitort ajánljátok.
Vagy esetleg valami másik tipust.Zsolt
-
-
Furky
őstag
válasz
Márklár
üzenetére
Szerintem fogadd meg márklár véleményét a márklárról, és ne azt a márklárt vedd, hanem amit ajánlottak márklárt. Azért jó, mert márklár panel van benne, nem pedig márklár, valamint kb ugyanannyiba kerül ez a két márklár, és az utóbbi márklárral jobban járhatsz.
Összegezve: hallgass márklárra.
-
Márklár
tag
válasz
old_artist
üzenetére
Köszi!
-
Márklár
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a 2253BW-ről mi a vélemény, érdemes-e megvenni?
-
smashup01
csendes tag
köszi a segítséget
-
mhorvat
senior tag
válasz
smashup01
üzenetére
Ez az LCD TV, amit kinéztél kb. ugyanannyira monitor, mint amennyire LCD TV. 19", 1440x900, 300 cd/m2, ezek a paraméterek eléggé "monitorosak", ezzel szemben a kontrasztja ténylegesen gyengének mondható. Ahogy említették, TV-k esetében is ugyanúgy kifoghatsz pixelhibás darabot.
Ha a 3 napos pixelgaranciát akarod beváltani, természetesen ugyanúgy, mint egyéb garancia esetén, neked kell visszajuttatni a terméket, annyi különbséggel, hogy nem a szervizbe, hanem oda, ahol vetted a készüléket. Az iPon-ban van olyan, hogy garanciafutár, ami ha jól tudom plusz pénzbe kerül, de garanciális hiba esetén viszik-hozzák neked a terméket. Bővebben erről itt (reg. szükséges hozzá).
-
llax
senior tag
válasz
smashup01
üzenetére
LCD tv-nél is előfordilhat pixelhiba...
Lenne hátránya egy monitorhoz képest: felbontás... Az említett méret (19") ez alól éppen kivétel, viszont a kontrasztarány, a betekintési szögei és a válaszideje is gyengébbek egy monitorhoz képest... Önmagában egyik paraméter "gyengesége" sem lenne súlyos egy TN monitorhoz képest, de így együtt már érvényesül a "sok kicsi sokra megy" elve...
-
smashup01
csendes tag
hi
két kérdésben kérném ismét a segítségetek

az első, ha ilyen gyakori a pixel hiba monitoroknál,nem volna jobb döntés venni egy lcd tv-t?
épp most találtam egyet véletlenszerűen,igaz csak 19"os,de 47db ezres az ára [link], mert azt halottam h összelehet kötni a géppel,és monitorként is lehet használni,tényleg igaz ez? és ha igaz, lenne vmi hátránya a monitorhoz képest?
a második kérdésem, h ha már megvenném a T220-amat,és pixelhibát sikerülne felfedeznem 3om napon belül,akkor ők szállítják el,vagy nekem kell vissza juttatnom vhogy a monitort? -
mhorvat
senior tag
Aki T220 iránt érdeklődik, vagy csak szimplán egy kellemes 22"-os Samsungról szeretne kicsit bővebben tájékozódni, ajánlom szíves figyelmébe most elkészült Logout bejegyzésem a monitorról!

-
vers
tag
nekem samsung T260hd van, az egyetlen hibája hogy nincs PIP, de amugy tökéletesen megéri az árát
oldalain semmiféle fényeröcsökkenést nem látok , inkább felül-alul érzékeny, és célszerü pont szembe forditani emiatt, ez is csak 2 hétig volt zavaro
igy 3 honapos használat után azt mondom hogy jo vétel volt
az meg hogy nem jo monitornak vicc, nemtom ki irta de biztos 19"-sa van
-
Furky
őstag
Leírtuk milliószór, és ha megnézed a tulajdonságait a különböző típusoknak, akkor találsz különbséget eleget. Pusztán olvasnod kell a sorok közt, csak ha a lustaság fájna...
NW-n pl nincs DVI bemenet.
MW meg multimédiás, tvtunerrel, hangszóróval
UW-n szokott lenni webkamera is, és hangszóró is talán.
LW általában valamiben kevesebbet tud, mint a BW.
BW-n van DVI bemenet, tök egyszerű, csak monitor, se hangszóró, se semmi ilyesmi extra, ez az alap... -
Clemi
veterán
Egy dolog még mindíg nem világos.
Mi a különbség a BW, NW, MW, UW, LW és a TW között?
-
Furky
őstag
Beragadt az árlistába, vagy hasonló. Mindenesetre nem törölték ki, megfeledkeztek róla... Hanyagság, stb...

mod: Ja és már miért ne lehetne kikapcsolni a 2053BW-t?
Van azon is gomb, csak nem elöl, hanem a monitor alján. A többi gomb mellett. Ugyanolyan elrendezésben, mint a 206BW-den, csak 90 fokkal elfordítva, alulra kerültek. Fura megszokni, most láttam először működés közben hugom 2253LW-jét, annak is ugyanolyan a külseje, és fura volt, eleinte nehezen találtam a gombokat... -
mhorvat
senior tag
Szia!
Ez a 3 monitor nagyon-nagyon hasonlít egymásra:
A 2043BW-nek 5ms a válaszideje, amit aligha fogsz észrevenni (2ms-hoz képest). A 2043BW-nél 8000:1-hez kontrasztot írnak, ez dinamikus, a másik kettőnek 1000:1-hez, gondolom én, hogy a 2043BW-nek is ennyi körül van a valós kontrasztaránya.Speckók alapján kb. ennyi a különbség, én a három közül egy 2032BW-re szavaznék, mert szerintem szebb (viszont ez egy régebbi típus!!), mint a másik kettő, valamint forgatható a panel. Ajánlom még figyelmedbe a T200-ast is, ami "csupán" 4-5.000 Ft-tal drágább, cserébe a legszebb. Én azt venném (mondom úgy, hogy egy T220-am van).
Neki 20000:1-hez a dinamikus kontrasztja, ez persze szintén ne hagyd, hogy megtévesszen. -
spammer
veterán
-
Clemi
veterán
Hali mindenki!
Lassan egy év telt el, mióta aktívan olvasgattam ezt a fórumot, és az itt olvasottak alapján döntöttem a SyncMaster 206BW mellett. Lekopogom, tökéletesen működik, semmi pixelhiba, és szerintem szép a képe is (igaz nehéz volt megszokni a CRT után).
Most megint monitor vásárlás előtt állok, csakhogy nem magamnak, hanem az asszonynak akarok egyet ajándék gyanánt. Meglepődve tapasztaltam, hogy ennek a tipusnak az ára gyakorlatilag alig változott (egy éve 59e volt). Miért ilyen drága szerintetek még mindíg ez a tipus?
Az asszonynak a 2032BW, 2043BW és a 2053BW között vacillálok. Az Ipon-nál mindhárom 45e alatti áron kapható, de vajon melyik a legjobb ár érték arányú?
Na és egy kérdés amit nem értek: Mi a különbség a BW, NW, MW, UW és a TW között?
-
Furky
őstag
válasz
gAbor555
üzenetére
Az a hír járja régóta, hogy a T220HD nem tudja a PIP-et. És leírásban sem találtak róla semmit. Van Samsungból régebbi modell, a 225MW, az tudja a PIP-et tutira, de az már tényleg régi modell, nem tudom, hogy kapható-e. Esetleg más márkák után kellene keresgélni még...
-
gAbor555
csendes tag
válasz
*seven7
üzenetére
Én már többször is vásároltam pixmaniánál és korrektek nagyon! Amúgy meg nem találkoztam még olyan hellyel ahol utólag lehetett volna utalni
, nem értem mi olyan furcsa benne
..Naah akkor viszont nekem is lenne kérdésem!
Szeretnék egy tuneres monitort venni. (A kiszemeltem a Samsung T220HD).viszont én úgy szeretném használni, hogy notihoz csatlakoztatom és miközben dolgozok tudjak közben tv-t is nézni(PIP funkció! ami nálam nagyon fontos!!). A leírások alapján van ilyen funkció ebben a monitorban viszont több embertől is hallottam, hogy ez így nem működik. Van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? Esetleg valaki tud olyan monitort amelyben ilyen formában biztosan működik a PIP? Vagy szoftveresen valahogy el lehet érni bármilyen tuneres monitorban a PIP funkciót (mert egy asztali gép, amiben van tuner ez biztosan megoldható, hiszen én is használtam úgy)?
köszi a segítséget!
gAbor
-
_t0Mi_
aktív tag
Megvan a T220! Egyenlőre hibátlan , 2szer is néztem a pixel hibákat. A fényereje hihetetlen, alap beállításon is majd kiesik a szemem!

-
llax
senior tag
válasz
mhorvat
üzenetére
A TN paneles 26-osok inkább amolyan státusszimbólumok, mivel monitorként használhatatlanok... Szerintem.
Ahogy nézegettem 24-es TN-eket, számomra kellemes távolságból, a két szélén már erősen látszott a kontrasztcsökkenés. 120-150cm-ről már nincs gond, de "monitorként" nézve 70-90 cm-ről már erősen látszik a nagy wide TN-ek minden átka... Viszon "multimédiás" felhasználásra továbbra is érdekelnek a 22"-24"-es TN-ek, a 24"-es különösen csábító a mérete + a full HD-t kiszolgáló felbontása miatt. A 1920px széles 22"-es viszont netezésre a használhatóság alsó határait súrolja a pixelméret miatt. Ugyanis közelebből nézve (1680px széleshez képest) ugyanazok a gondok erősebben jönnek elő, mint a 24"-esnél... Akkor már inkább a nagyobb
Ez egy 19"-es, "kőkori" TN-t váltana, ahhoz képest nem csak méretben, hanem minőségben is nagy előrelépés lenne.Mint korábban írtam, a jelenlegi CRT-met viszont csak "x-y"VA-ra cserélném, de a 214T hiába jó, de akkor is nagyon régi modell... Ráadásul ahol gyakorlatban is beszerezkető (azaz nem csak az árlistán létezik) ott mindenütt bőven 120 felett van az ára... Ehhez képest a fiatalabb 245T 160 körüli ára sem vészes...
De nem akarom magam anyagi csődbe vinni
, így a korábbi 4:3, 21" megkötésemet inkább 1200px magasra módosítanám
Igaz relatíve kicsi pixelmérettel, de így képbe kerülnek az 1200px magas wide 22"-ak is, de ezeknél közel sem annyira zavaró, ha közelebbről nézem. -
S e t h
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
-
llax
senior tag
válasz
mhorvat
üzenetére
Főleg, ha valaki monitorral együtt vásárolt konfigra szán ennyit valamelyik nagyáruházban...
Ahhoz képest drága 77e csak monitorért... 26" ennyiért nagyon olcsó, de én ezt valahogy nem merném megvenni. Még a pontos típusát sem sikerült kideríteni mivel dobozostól "lent" nem találtam (így le kellett volna venni a polctól), így még utána sem tudok nézni, mit tudhat... -
_t0Mi_
aktív tag
Nos, holnap én is belépek a T220-asok táborába. Reménykedem a pixelhiba mentességen. Addig is, valaki tudna hozzá ilyen profilt, amiket linkelgettetek fentebb? Gondolom attól szebb lesz a képe! Köszi!
-
mhorvat
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Monitorokat nem sokan tesztelnek, gondolom azért, mert nincs hozzá felszerelésük. Leginkább egy koloriméter, ami nem olcsó mulatság, márpedig kalibrálás nélkül szerintem kár nekiesni egy monitortesztnek.
Szerintem teszteket kevesen olvasnak egy-egy monitorról, sokkal inkább fórumos hozzászólásokat róla, s mivel a 26" méret még talán mondhatjuk, hogy a kiváltságosok játékszere, nem sokan írnak róla. Ha játszol rajta vagy filmet nézel, elborzadni szerintem biztos nem fogsz, sokkal inkább nem hinni a szemednek, mert az ilyen kategóriás monitorok 90%-a "játékos" célokra van. -
S e t h
nagyúr
Sziasztok.
SAmsung T260-as monitort szeretnék venni, de az iponos teszten kívül nem találtam más tesztet, amely esetleg részletezte volna a minőségét.
Elsősorban játékra és filmnézésre szolgálna.
Tudnátok egy kicsit segíteni , hogy el tudjam dönteni megéri -e vásárolni ilyen típust?
Előre is köszönö ma segítséget! -
smashup01
csendes tag
köszi a segítséget, akkor jól gondoltam h csak apró különbség van a kettő között, hát nekem a T220as külseje tetszetősebb egy hangyafarknyival, csak hát az ára..
megérett már a csere, CRT-m oda van eléggé,de várok még,hátha kari előtt leviszik az árát..bár nem tom h mennyi az esély rá..
-
Furky
őstag
válasz
smashup01
üzenetére
T220 vs 2233BW:
Ár: drágább a T220 vagy 5-6-7-8 ezerrel is akár.
Válaszidő: 2ms vs 5ms - tulajdonképpen szemmel nem látni különbséget, tehát mindegy.
Pixelhiba: T220asoktól több panasz érkezik erre
Minden másban szinte ugyanaz, még a külcsín más picit.
Panel: mindkettőben Samsungpanel van, tehát ez egál.Összegezve: 2233BW van olyan jó, mint a T220, csak olcsóbb.
-
smashup01
csendes tag
hi!
T220 vagy inkább 2233BW?
gondolom mindkettő mellett van érv és ellenérv,megköszönném ha segítenétek a választásban
-
Furky
őstag
Az összes monitor TN+Film paneles ebben a kategóriában. Jobb panelek kb. 80-100-tól kezdődnek 20-22es méretben.
Egy ki panelinfo itt.
Az, hogy AUO, Samsung, LG.Philips, CMO, vagy CPT, ezek csak cégek, akik gyártják az adott technológiájú paneleket(TN+Film, S-IPS, S-PVA, MVA, stb...). -
Furky
őstag
50ezer pénzért a legjobb választás a 2233BW, igaz, hogy nagyobb, viszont nagyon nagy valószínűséggel Samsung panel van benne, olyan 95%-osra teszem a valószínűségét, mert csak szálíngóznak a hírek, hogy nem csak olyan panellal vannak szerelve, viszont gyakorlatilag az amióta a fórumozók vásároltak, mindegyik Samsung panelest kapott. Azért jó ez, mert neked fontosabb a színhűség, és az általad kinézett típusoknál nagy valószínűséggel csak CMO, vagy CPT panelesek vannak. A T190 nem tudom milyen, de a T200as meg AUO paneles, a T220 szintén Samsung paneles. Egyedül a 961GW érdekes számomra, mármint nem nagyon hallani róla, így nem is tudni, pontosan mivel szerelt. Legjobban a 2233BW-vel járnál szerintem. Még akkor is, ha nagyobb, mint amit kinéztél.

tigrian: sajnos ez van, amúgy próbaként felhívtam 2 boltot, az a4team-et, de nem vették fel egyik telefont sem, illetve a gépházat, ott meg nem volt 2 hete, és nagykerben nem is lesz. Szóval gépházat már nem kell hívnod.

-
tigrian
csendes tag
Hogy érted, hogy a depo.hu szerint sehol sincs? (0 Ft)
Nálam van mindegyik boltnál ár feltüntetve.Hát ez érdekes, most nálam is, de esküszöm, az előbb u.ezen a linken minden forgalmazó mellett 0 Ft szerepelt.
Mindenképpen új kell, és számlával, céges monitor lesz.
Szerettem volna megtudni, hol lehet kipróbálva megvenni, de akkor elfogadom, hogy a fülemhez kell tapasztanom a telefont... -
swatti
tag
Hi all!
Monitor vásárlás előtt állok és olyan bruttó 50k-ig gondoltam. 19"-20" monitorokban gondolkodatam. Elég sokat mazsolásztam itt a fórumon és keresztem teszteket más oldalakon, de nagyon gyér mivel nem nagyon csinálnak mostanában monitor teszteke ami kicsi is ki lenne vesézve. Tudom az Eizo nagyon jó meg használtam is régen meg haveroknak is volt 22" crt régebben és isteni jó egyébként is, de arra pénzem nincs ha csak 50 körül nincs ami jó lenne számomra TFTbe.Nos pár monitort néztem ami jónak tűnik webfejlesztésre, filmre, játékra(cs, cod, AA, egyéb újra).
Samsung 19" 943BW LCD 5ms WIDE DVI
Samsung 19" T190 Wide 2ms DVI
Samsung 19" 961GW LCD 2ms DVI
Samsung 20" 2053BW LCD 2ms DVI WideÖtleteke, észrevételeket, ajánlásokat szíesen fogadok.
Köszönöm előre is.bye
-
Furky
őstag
válasz
kolakola
üzenetére
Ha jól tudom, akkor a T széria nem készült 4:3-as méretarányban, és 5:4-esben sem, csak 16:10-ben. Tehát ha mindenképpen ilyent szeretne, akkor marad a T190, vagy a T200. Menj fel samsung honlapjára, és nézegessetek körül, hogy milyen 5:4-esek vannak 17-19"-os monitorokból, illetve milyen 21"-osok vannak 4:3-as képaránnyal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- EAFC 26
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Futás, futópályák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- LG 27GL850-B 27 QHD 144Hz Nano IPS hibátlan / G-SYNC / FreeSync
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS43FM700UUXUF) 4K GAMER SAMART MONITOR! 2025 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS43BM700UPXUF) 4K WIFI GAMER MONITOR N! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

?

Szóval inkább napok kérdése, minthogy perceken múlik...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az viszont látható, hogy a 26-osok a kiváltságosok világa (már ha nem használtan, vagy nem valami noname dolgot vesz):