- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pucni
csendes tag
http://mobilespeedtest.com/
Ez nem flash alapú, de az első teszt után válaszd a grafikon alatti 3MB-os csomagot, mert úgy pontosabb lesz az eredmény. -
pucni
csendes tag
válasz
Flashget #28903 üzenetére
Ha jobban belegondolunk, akkor nem is olyan vicces dolog a kémkedés. Mint ahogy az android lebukott a Carrier IQ-val, elvileg az okosTV-ben is lehet program, ami figyeli a szokásaidat.
Mikor és mennyit nézed a TV-t. Milyen csatornákat és még ki tudja mit nem. Akinek meg Skype kamera is lóg rajta, annak távolról bekapcsolják azt és az interneten keresztül lefigyelik mit csinál otthon. Úgyhogy a szégyenlősek ne keféljenek a TV előtt, ha rá van kötve a karácsonykor ajándékba adott kamera.
Ki tudja milyen kódokat rejtettek el a Samygo-s fiúk a firmware-ekben. Szerintem elvileg lehetséges megcsinálni. -
-
pucni
csendes tag
UE**D65** és UE**D67** új firmware megjelent ma.
T-GASDEUC-1020.1
http://www.samsung.com/hu/support/model/UE40D6570WSXXH-downloads# -
pucni
csendes tag
válasz
Bull Boss #20705 üzenetére
Tesóm domestos-os törlőkendővel plazmatévé képét pucolta meg egyszer. Azóta azon is van "felhősödés", de a legdurvább fajta. Bekapcsolva szerencsére nem látszik. Vegyi anyagokkal és oldószerekkel jobb vigyázni. Érdemes csak a TV sarkában kipróbálni a hatást és ha nincs gond akkor telibe törölni.
-
pucni
csendes tag
válasz
ChrYsler #20593 üzenetére
Azért nem fogja lejátszani a tv-d a demo-world -ről töltött videókat, mert m2ts-ben vannak. Anno nekem is gondot okozott ez, de a tsMuxeR és a mkvtoolnix (mkvmerge) kombóval megoldottam az mkv-ra való kódolást.
A D6570-es simán vitte őket átkódolás nélkül, csak mint már írtam az m2ts kiterjesztést át kell nevezni simán ts kiterjesztésre.
Érdekességképpen írom le, hogy egy Panasonic full HD videokamera m2ts formátumú rögzítését nem vitte a ts-re átnevezés után sem. Viszont itt jön a csavar, mert avi-nak átnevezve meg az is ment gond nélkül. -
pucni
csendes tag
Ha valaki bármilyen külső eszközt szeretne a tv-re kötni, lehetőség szerint az alábbi sorrendben tegye.
1. HDMI/DVI (ez a régebbi beltéri egységeken nem szokott lenni, legjobb képminőség)
2 .Component (3 db RCA csatlakozóból áll, színe zöld-kék-piros, felirat: Y-Pb-Pr)
3. RGB (Ez SCART csatlakozón érhető el. Ha több scart is van, akkor amelyikhez oda van írva az RGB az kell. Van, hogy a beállítások menüben még ki kell választani, hogy RGB kimenetként használja a scart- ot. Olyan scart kábel kell hozzá, ami teljes bekötésű, azaz 22 vezeték van beforrasztva.)
4. S-Video (1 kicsi kerek csatlakozó középen pár tüskével, ha a scart nem képes RGB jelet kiadni, akkor ez megelőzi minőségben a scart-ot)
5. Composite (1 db sárga RCA csatlakozó, a legrosszabb minőség) -
pucni
csendes tag
válasz
joey04 #20515 üzenetére
46D7000 = 340e FT
55D6500 = 420e FT
46D6500 = 280e FT
Ajánlott nézési távolság
Ha nem számít a pénz és kell a nagy képátló, akkor 55D6500.
Ha kicsit közelebb is tudnál ülni 3.5 m-nél, akkor 46D7000.
Ha tervezed 5 év múlva új tv vásárlását, akkor vedd a legolcsóbb 46D6500-at.A legjobb a 46D7000 lenne közelebbről nézve, mert olcsóbb és szebbnek is látod a képét.
-
pucni
csendes tag
Most, hogy jobban megnéztem, tényleg tudja a 6-os széria a 3D full hd-t. Csak átverés a samsung bejelentése, miszerint képtelen rá a TV.
Szerintem a következő firrmware-rel már a "3. típusú találkozások" is fog menni neki. -
pucni
csendes tag
D6570-ben van beépített wifi, de elég gyenge. Nálam egy 3 antennás router adta a netet wifin, ami vasbeton miatt legyengült. Ennek ellenére a PC-be dugott TP-LINK usb wifi stick vette gond nélkül. A TV-be épített wifi már csak fele akkora sebességre volt képes és még arra is érzékeny, hogy kicsit elfordítom a TV-t.
Úgyhogy beszereztem egy TP-LINK TL-WR743ND routert. Erre van kötve vezetékkel a TV, NAS.
Így a TV stabil kapcsolattal eléri a számítógépet és a hálózati merevlemezt, az internet. Továbbá a telefonomról is tudok vezeték nélkül videót, képet megosztani a TV-vel és a telefon működik TV távirányítóként és billentyűzetként is.
A tl-wr743-as client módba van állítva és a wifin érkező internetet wifin is adja tovább, nem csak vezetéken. Azaz térerőt is nyertem vele ha telefonnal netezek, de a régi routerre is lehet kapcsolódni.
6-7 ezerből megvan ez a router típus. -
pucni
csendes tag
válasz
Roland93 #20300 üzenetére
Tudtommal a kábelben lévő zavarok miatt is előfordulhat ilyen. Ebben az esetben egy izolátor beszerzése segíthet. 1500 - 2500 FT forint és a legtöbb antennaboltban kapható. Csak be kell iktatni az antennakábel és a TV antennacsatlakozója közé. Ha nem is oldódik meg a problémád, akkor sem pénzkidobás, mert az esetleges földhurok miatti búgást megszünteti. Továbbá a kábelhálózat felől érkező túlfeszültségektől és védi a TV készüléket.
Erről van szó:
http://bolt.sat.hu/fldhurok_levlaszt_izoltor_catv_720?keyword=izol%C3%A1tor -
pucni
csendes tag
December első hetében készült tv-n már rajta volt gyárilag a 1016-os firmware, ami a honlapon csak kb. 2 nap múlva volt letölthető. Most elég hamar kijött az új. Hálózaton telepítettem. Ajánlom, hogy mindenki várja meg amíg ki nem írja a "Telepítés befejeződött" szöveget, mert mikor telepítette és ki-be kapcsolt a TV, utána beugrott az utoljára nézett csatorna. Én meg be akartam lépni a menübe megnézni a változást, de kikapcsolt újra bekapcsolt és megint bejött a TV adás. Ezek után írta csak ki a telepítés befejezését.
Jobb nem babrálni a teljes befejezésig. -
pucni
csendes tag
válasz
sandró60 #20281 üzenetére
Úgy értelmeztem, hogy a pixelhibák miatt van gondod a tévék minőségével. Márpedig ez az év minden időszakában előfordul. Függetlenül attól milyen nagy a hajrá a gyártásban.
Én is tartottam attól, szabad-e ilyenkor vásárolni, mikor kapkodás van a gyártásban. De a gépsorok működése adott, a kézi összeszerelésben sem lehet hiba, mert tesztelnek. Esetleg abból lehetne baj, ha valami alkatrész hiánya miatt gyengébb minőségűvel cserélnének fel valamit, mert nincs megállás a gyártásban. De ilyent azért csak nem csinál egy neves cég. Ami meg 5 évnyi garanciaidőn belül jól működik az többet is ki fog bírni. -
pucni
csendes tag
A 3D iso lehet DVD iso is anaglyph "sima" red cyan szemüveges. Sajnos ezt nem kezeli a készülék belső lejátszója, de ha számítógépen kicsomagolod a tartalmát, akkor a VOB kiterjesztésű fájlokat lejátssza. Viszont több vob is van, amit mind le kell játszani a komplett filmhez.
-
pucni
csendes tag
válasz
ficere #20247 üzenetére
Nem írtál képátlót, de árban minimum 80-100e Ft különbség van.
Tudtommal a lényegi különbség a 3D full hd lejátszás a 7000-es esetén. És jobb képfeldolgozó áramkör. Keskenyebb káva. (A 6510-es kávája tudtommal fehér színű!, viszont a többi 6500-as sorozat talpa nem azonos a 7000-essel)
Ha van pénze az embernek, akkor mindig megéri megvenni a drágább és jobb készüléket. Ha számít a pénz, akkor véleményem szerint nem érdemes árban a +50%. Manapság amúgy sem érdemes hosszú távra tervezni, mert túl gyorsan változik minden. Inkább vedd meg a 6510-est és pár év múlva a megtakarítást költsd TV cserére. -
pucni
csendes tag
válasz
sandró60 #20261 üzenetére
Ha a pixelhibára gondolsz, akkor ezzel nem értek egyet. Vannak nemzetközi szinten elfogadott normák, amiket a gyártók figyelembe vesznek pixelhibára. Számít, hogy hol helyezkedik el a hiba, hány darab van belőle és milyen közel egymáshoz. Ez az LCD-t tartalmazó készülékek használati utasításában is benne szokott lenni. A samsung üzletpolitikája miatt vállalja a 3 napos 0 pixelhiba garanciát monitorra, laptopra. Itt van is jelentősége, mert egy fehér hátterű szövegszerkesztőben zavaró lehet a fekete pont 30 cm távolságból. TV esetén nem olvastam a cseréről. Lehet, hogy létezik, vagy csak bizonyos árkategória felett alkalmazzák.
Manapság a telefonon keresztül a fényképezőkig, digitális képkeretig szinte minden műszaki ketyerében van LCD. Ha a gyárban a legkisebb hiba miatt selejt lenne, akkor igencsak megnőne a környezetszennyezés és az árukba is beépítenék a veszteséget.
Kár felfújni a dolgot. Leülsz a foteledbe és nézed a filmet. Ha nem látsz pixelhibát, akkor ne foglalkozz vele.
A felhősödés ennél nagyobb probléma, mégsem zavar senkit. Szerencsére nekem is csak a stáblistában tűnik fel. A médialejátszó inkompatibilitása bizonyos fájlokkal is nagyobb probléma. Vagy az, hogy a 46B650-es TV nem képes párhuzamosan földi és kábel csatornákat tárolni. Na ez a hiba.
De a legdurvább mégiscsak az, hogy 2011-ben még mindig csak SD-ben nézzük az adókat, de ez nem a samsung hibája. -
pucni
csendes tag
válasz
sandró60 #20257 üzenetére
Euronics, hivatalos 5 évre kiterjesztett garanciával. Jó két hete és épp akkor érkezett pár db.
40D6500-ra vadásztam, de nem volt így a 6570-es lett. (Aminek csak a talpa és kávája más kicsit és 220e Ft volt 200e helyett.) Azért a gyárilag belecsomagolt 1 pár szemüveg mellé kértem még 1 párat ajándékba.
Meg vagyok elégedve a képével és a médialejátszóval is.
A 3D egy nagy parasztvakítás. Először engem is lenyűgözött és meg akartam fogni a képből "kiúszó" halat, de ennyi. 2D-3D konverzió használhatatlan.
Valós HALF SBS 3D filmet nézni biztos jó dolog, de szerintem szemrongáló halott technológia. Aki ma sokat néz így TV-t, az pár év múlva majd az utcán is szemüveggel lesz kénytelen járni úgy kinyírja a szemét.
Van a bakelit lemez és a CD, amihez 30 év múlva is lesz lejátszó. És van a minidisc, DAT, laserdisc, amik zsákutcák lettek. A szemrongáló szemüveges 3D TV is csak egy fellángolás, amihez ha megveszed a gyűjteményedbe a jó drága filmet, akkor 15 év múlva ha meg akarod nézni lehet, hogy problémát okoz majd lejátszót és megjelenítőt szerezni. Egy PC-n mondjuk nem lenne gond majd a lejátszás. A szemüveg párosítás már inkább. Nem véletlenül nem ajánlják gyerekeknek a szemüveg használatát.
A jövő a szemüveg nélküli 3D vagy a holográfia.
Ez az én véleményem. Én így látom.
Szóval ha 40 colos helyett kaptam volna egy 46 colos hasonló tulajdonságú és azonos árú samsung TV-t, akkor azt kértem volna. -
pucni
csendes tag
válasz
Flashget #20253 üzenetére
Ha a prémium kártyádra házhoz jönnek, és hozzák az originál új TV-t pixelhibára, akkor le a kalappal előttük.
De mint kiderült, hetekig ülnek rajta, majd szétbarmolva visszaviszik a B mezős szöveggel.
Akkor inkább 1 nem látszó muslinca piszoknyi hiba, mint egy összezsírozott, karcolt kijelző.
Az, hogy a kijelző melyik zónájában van a pixel, ahhoz nem kellene elszállítani.
Mellesleg pixelhiba bármikor előjöhet a készüléken a használat során 3 nap múltán is, ami természetes jelenség.
Tehát ha cserélik az a legjobb. Ha marad, de nem feltűnő a hiba, az is oké. De ha csak összekarcolásszák és a pixelhiba is marad, az már gáz. -
pucni
csendes tag
válasz
myckie2 #20123 üzenetére
Ha a tv-m támogatja az all share funkciót akkor hogyan tudnám vezérelni telefonnal ha nincs benne wifi? Kössem rá a wifi hálózatra és úgy?
Nem írtál telefontípust, de feltételezem, hogy egy androidos és nem egy Nokia 1011-es.
Ha egy router LAN portjára kötöd a TV-t és a telefonra feltelepíted ezt:
https://market.android.com/details?id=com.samsung.smartview
esetleg ezt:
https://market.android.com/details?id=de.quist.app.samyGoRemote
akkor helyes hálózati beállítás esetén teljes értékű távirányítód lesz. Sőt, a telefonod billentyűzetként is használhatod. -
pucni
csendes tag
válasz
RedCat #20155 üzenetére
Mikor nagynehezen 2 napi kutatás és telefonálás után megvettem a 40D6570 TV-m, én is elégedetten próbálgattam. Majd több órai használat múlva egész közelről megnéztem a panelt és szomorúan vettem észre, hogy pixelhibás alul középen a samsung felirat felett. Nagyon kényes vagyok a legkisebb hibákra is és egyből arra gondoltam, visszavigyem-e. Végiggondoltam milyen procedúra lenne és nem is biztos, hogy igazat adnának, mert a 3 napos cseregarancia ha jól tudom csak a samsung monitorokra vonatkozik. Csak néztem a pixelhibát és sajnálkoztam. Aztán megunva az önmarcangolást leültem nézni a TV-t és nem is láttam a hibát, mert csak egész közelről látszik ha fekete a háttér.
Mivel a TV-t nem 10cm-ről szokás nézni, 1 méterről meg már nem is látszik, így nagy nyugodtan elfelejtettem az egészet.
A csomagolóanyagot mindenképp érdemes megtartani költözködés, szállítás, javítás esetére.
Ez sem megoldás egy barbár szerelővel szemben. Nekem 5 éves CRT-s monitorom volt gyári karcmentes állapotban és egy kisebb táp javítás miatt elvittem szervizelni. Még egy kemény átlátszó fóliát is ragasztottam a képcső elé. A szerelő persze leszedte, és csinált is egy 10 centis karcot, pedig szétszedéshez nem kellett volna leszednie a fóliát. -
pucni
csendes tag
d6570 tv lejátssza az m2ts fájt?
Nekem lejátszotta a következő módon:
A *.m2ts kiterjesztést először nevezd át *.ts kiterjesztésre a számítógépen. Ha utána USB-ről játszod le, akkor elvileg vinni fogja.
Ha hálózatról, akkor lehet, hogy előbb frissíteni is kell a mappatartalmat, ahonnan játszod. Példának okáért a PC megosztott mappájából néztem filmet, majd a filmet átmozgattam máshova, viszont a TV még akkor is ott látta a már elmozgatott filmeket és lejátszásnál azt írta nem támogatott formátum. Pedig már ott sem volt a film.Egy másik trükk:
A TV *.mov fájlokat sem játszik le. Viszont ha előbb átnevezed *.mp4 kiterjesztésre, akkor szerencsés esetben menni fog. Ez nem minden mov esetén működik, csak aminek a kódolása mp4-es. Nekem egy kamerám vesz fel mov-ba és azt nem játssza a TV, de ha átnevezem, akkor kép és hang is megy. -
pucni
csendes tag
Nálam megjegyzi a beállított értékeket. Most nincs bekapcsolva a TV-m, de arra tudok gondolni, hogy az INFO gombbal elérhető menüben állítottad át. Én a MENU gomb képbeállításainál állítottam be és megjegyzi.
Próbálgattam a képbeállításokat is mindenféle interneten fellelhető állásba tenni, meg magamtól is variálgattam, de végül mindig a gyári értékre állítottam vissza. Biztos van egy két képjavító funkció, ami kikapcsolva javítja a képet, de akkor meg más forrás vagy műsor esetén nem lesz tökéletes. Ez egy türelemjáték.
Ha jó képet akarsz, akkor állítsad alapállapotra és FILM módra. A többi gyári alapséma nekem totál használhatatlanul világos és természetellenes. A FILM mód színei elég nyugtatóak és nem túl fényes.
Más persze mást javasolna.
Ha csak a fényerő zavar, akkor a MENU -> Rendszer -> Eco megoldások részben tudod a háttérvilágítást lejjebb venni, ráadásul energiát is megtakarítasz. -
pucni
csendes tag
válasz
kischico #19547 üzenetére
Ha ki akarod nyomtatni a használatit, akkor kövesd a leírásom.
1. Foxit Reader nevű ingyenes pdf olvasót használok.
2. Használati utasítást megnyitod. Lapozz a 3. oldalára, mert nálam az első kettőnél marad a sötét háttér.
3. Foxit Readerben menünél Toos -> Preferences -> Accessibility.
Replace Document Colors-nál legyen pipa. Custom Color kijelölése. Page Background-nál fekete szín beállítása. Document Text-nél fehér szín beállítása. Only Change...B/W color-nál pipa kivesz. Majd nyomni egy OK gombot.Így fehér háttérhez fekete betűk lesznek. Annak ellenére, hogy oldal hátterének adtam a fekete színt. Ez elírás lehet a programban. Ha másik verziót használsz a programból (nálam 5.1.0.1021), vagy másik pdf olvasót, akkor is lehet ilyen beállítás szerintem, de akkor lehet, hogy fordítva kell kijelölnöd a színeket. Background fehér és text fekete.
-
pucni
csendes tag
Ha van benne DVB-T tuner, akkor szerintem be kell tudni hangolnod az ingyenes HD adókat.
Én jelenleg ideiglenesen egy koax kábelbe dugott 10 cm-es szigetelt elektromos vezetékkel fogom kifogástalanul ezeket a műsorokat.
A Kab-hegyi adótoronytól kb. 25km-re vagyok viszonylag jó rálátással és a TV egy Samsung D6570-es modell. Semmi akadás vagy kockásodás.
Előtte a 10 éves képcsövesemmel néztem ezeket az adókat egy WayteQ HD-95CX tunerrel, ami szintén befogta, de ha a mikrohullámú sütőt bekapcsoltuk, akkor törött a kép nagyon. D6500-at nem zavarja a mikrosütő sem.
Behangolásnál válaszd az automata hangolást földi digitális adásokhoz. Viszont egy jó kültéri esetleg beltéri antenna lehet, hogy nem ártana. -
pucni
csendes tag
Szerintem csak az elemnél lesz kontakthibás. Először is próbálj meg beletenni márkás új elemet. Ellenőrizd, hogy a rugó nekifeszül és a pozitív pólus is hozzáér a csatlakozóhoz, majd FORGASD MEG néhányszor az elemeket.
Oxidáció, vagy savkifolyás után szokott ilyen hiba lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest