- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
utánvétel
aktív tag
válasz
mate198712 #39188 üzenetére
Nekem 15 méteres van, semmi extra, vagyis egyszerűen vettem egy 15 méterest és teljesen tökéletes.
Időnként szoktam a laptopot rákötni a 40colos samsungra monitorként használva azt. Kép. hang tökéletesen suhan oda-vissza, de a 3D filmekkel sincs gond, viszi vidáman. -
Tegla80
addikt
válasz
mate198712 #39188 üzenetére
Szia.
Teljes cikk,itt
[link]rád vonatkozó része ez lenne: (a mellékletből hiányzó képeket, megtalálod az eredeti cikkben!)
"Milyen HDMI kábelt vegyek?
Erről a témáról vérre menő vita folyik internet szerte. Két tábor van: vannak akik szerint a legolcsóbb kábel is tökéletesen megfelel és vannak akik megvannak győződve arról, hogy egy méterenként 20e forintba kerül HDMI kábel látványosan jobb képet közvetít az 1000 forintos társánál.
Mit érdemes tudni a HDMI szabványú kommunikációról: digitális, vagyis csak magas és alacsony jelszint, 1 és 0 közlekedik az ereken.Ez azt jelenti, hogy míg egy analóg jelnél különböző mértékben torzulhat a jelerősség és minőség mire a kábel egyik végétől a másikig ér (függően a környező elektromos zajoktól, vagy a kábel gyártási minőségétől) és ez megváltoztatja az eredményt, addig a digitális kommunikációnál ami az egyik oldalon jel bemegy, az a másik oldalon ugyan kijöhet torzulva, de vagy magas vagy alacsony jelszintnek lesz értelmezve. Nincs köztes átmenet. Vagyis ha bekerül az egyik oldalon egy 1-es, akkor a legrosszabb ami történhet, hogy a túloldalon egy nulla jön ki.
Namármost a HDMI esetében ezt úgy lehet értelmezni, hogy amikor rákötöd a tévét a blu-ray lejátszóra akkor vagy lesz kép a TV-n, vagy nem. Ha van kép, akkor az tökéletes (egy kisebb hibáról lejjebb írok), ha nincs, akkor tényleg rossz a kábel, venni kell egy másikat.
A HDMI szabvány hibajavítást is magában foglal. Tehát ha egyes képi részletek sérülnek a kommunikáció során, akkor azt a tévé képes helyreállítani. Nyilván ez csak egy bizonyos fokig megy. Amikor már a hibajavítás sem elegendő, akkor jön az egyik lehetséges HDMI hiba, a kép teleszóródása fehér pöttyökkel (angolul sparkle, azaz szikra, szikrázás):Ez az egyes fázisa a HDMI képi hibának. A kettes, hogy egyáltalán nincs kép. Mindkét hibajelenség esetén ki kell cserélni a kábelt. Ha esetleg olyan tesztet olvasol, ahol arról megy a fejtegetés, hogy a drágább kábellel sokkal szebbek a színek, élesebb a kép, jobb a 3D hatás, akkor jó ha tudod, hogy ilyen különbségek nem lehetnek két HDMI kábel között, csak ez a pöttyösödés, amit leírtam.
Az általam olvasott tesztek és technológiai magyarázatok arra is rávilágítanak, hogy kábelprobléma csak nagyobb távolságok esetében szokott előfordulni. Tehát 5 méter és annál rövidebb hossznál tényleg csak ritka esetben hibás a működés. Probléma csak 10, 15 vagy még hosszabb vezeték alkalmazásánál fordul elő, de még ott sem szín vagy kép torzulás, csak pöttyök vagy "nincs kép" hiba!
Most pedig megjelölném a forrásaimat, mivel tudom, hogy így is a nyakamnak fognak ugrani egyesek a saját igazukat bizonygatva. Én nem vagyok villamosmérnök, bizonyára sok mindent pontosabban is meglehetett volna fogalmazni a témában, de a lényeg, hogy a véleményen szerint a lehető legolcsóbb HDMI kábelt kell venni (én pl kereken 1000 forintért vettem 5 méterest az ebay-ről, és hiba nélkül működik)
Mérő műszerekkel végzett képminőség teszt. Eredmény: mind ugyanolyan
Kábel hasonlító teszt, 115e Ft-os vs 4e forintos, 15 méterenA hdmi.org 4 féle HDMI kábelről beszél:
- Standard HDMI Cable – 1080i és 720p felbontáshoz
- Standard HDMI Cable with Ethernet
- High Speed HDMI Cable – 1080p, 4K (Ultra HD) felbontáshoz, valamint 3D-hez
- High Speed HDMI Cable with Ethernet
Nagyon fontos hogy nincs olyan, hogy 1.4-es HDMI kábel, csak a fent említett 4 típus. Ebből talán jól látszik, hogy "High speed" minősítésű vezetéket kell keresni a boltban, mivel ez garantálja hogy az 1.4-es szabványban említett legnagyobb felbontást is átviszi, beleértve a 3D-t is, valamint ARC (Audio Return Channel) kompatibilis. Az ARC akkor jön jól, ha külső hangrendszerre van kötve a TV és mondjuk a blu-ray lejátszó. Ilyenkor megspórolhatunk egy extra hangért szükséges vezetéket (kétirányú hang, nem csak fogadni tudja a TV a hangjelet)" -
Flashget
félisten
válasz
mate198712 #38872 üzenetére
Nekem edigitaltól van a TV és a futárszolgalatos srác mondta februárban kb. 2 óráig ne kapcsoljam be, amíg átmelegszik.
Mondania sem kellett volna a 0 fokos hidegből hozta a tv-t...régebben még bele is írták a hasznáűlati útmutatókba, hogy ilyen esetekben hagyni kell, hogy felvegye a környezeti meleget elkerülve a párásodást is.
Ha ne agy isten hibás lenne a tv bekapcsolás után arra ott van a 3 nap (bolt nyitvatartása számít) garanciális csere. -
BBéci
legenda
válasz
mate198712 #38872 üzenetére
Télen, hidegben nem kapcsolja be a futár a tévéket, hogy jut eszedbe ilyesmi? Nemrég írta valaki, hogy a szállító srác felhívta a vevő figyelmét a szükséges melegedési időre. Szomszédom pont két éve vett C650-et attól a cégtől, éppen kifigyeltem, 5 perc alatt távozott. Nem leskelődési hajlamból, hanem meg akartam bízni egy 60 colos Sharp szállításával, de tele volt tévékkel a raktér.
-
flegos
senior tag
válasz
mate198712 #38861 üzenetére
Megérkezik, kibontod, vársz legalább másfél órát, hogy átvegye a szobahőmérsékletet.
Ezt minden elektromos készüléknél érdemes betartani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest