- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
bsanya #147629 üzenetére
Én ugyan nem tudok de a Milyen routert ? topikban tuti kapsz választ.
Előbb az összefoglalót olvasd el az oldal tetején. -
Borisz76
nagyúr
válasz
bsanya #147627 üzenetére
TV-n szinte minden esetben Fast Ethernet van ( 10/100 ) ami elviekben 12.5 MB/s sebességet tud.
A Gigabit Ethernet ( 10/100/1000 ) elviekben 125 MB/s -ra képes.
Az AC-s wifi ( 5GHz ) akkor lesz jó ha a Router vagy Acces Point ( ami a wifi jelet sugározza ) abban a szobában van ahol a TV is.....akkor mehet wifivel a csatlakozás.
A "klasszik" 2.4 Ghz-s wifi lassabb....de jobban veszi az akadályokat : fal, födém , stb...
Az újabb AC-s wifi - ami 5 GHz-n megy - nagyobb átviteli sebességet tud de cserébe jobban blokkolják a falak, födémek....stb.
Tehát kisebb a hatósugara.Wifi-nél jelentősen ronthat a vételen / jel erősségen ha mondjuk lakótelepi a környezet...sok a WIFI-t sugárzó eszköz és zavarják egymást.
-
Celtis
veterán
válasz
bsanya #143099 üzenetére
Valószínűleg az van amire tippeltem sajnos, de nem igazán van ötletem. Ennek működnie kellene.
Ellenőrizd, hogy a legfrissebb szoftver legyen tv-n és az erősítőn is. Amúgy mi a készülékek pontos típusa?
Még egy teszt: ha kihúzod az stb hdmi kábelét, akkor is így viselkedik a rendszer? -
Celtis
veterán
válasz
bsanya #143083 üzenetére
Ennek alapból így kéne működnie, meg kéne tartania a hangkimenet beállítást. Nézd át az erősítő és a TV ide vonatkozó menüit.
Azt tudom elképzelni, hogy a TV bekapcsoláskor azt hiszi nincs az erősítő csatlakoztatva, ezért átvált hangszóró kimenetre. Ha előbb az erősítőt kapcsolod be és pár másodperc múlva a TV-t, akkor is átvált a hang TV hangszóróra?
-
Celtis
veterán
válasz
bsanya #143075 üzenetére
1. Ez nem a TV hibája. Az STB beállításait nézd át, hátha a HDMI-CEC-en történő kikapcsolás engedélyezhető.
2. Nem véletlenül kapcsol át az erősítő, pontosan így kell működnie. EZ a HDMI-CEC és az ARC.
Ha HDMI1-en maradna ez arősítő, akkor a YT-ot néznéd és az STB-t hallanád. Biztos, hogy ezt akarod? Szerintem nem.
Viszont feltételezem, hogy az STB-nek is van saját hangerő szabályozási lehetősége. Egyszerűen ott vedd lejjebb a hangerőt.
Továbbá erősítő függő, de lehet, hogy az is tud bemenetenkénti hangerő eltolást. -
hyppo!
aktív tag
válasz
bsanya #142556 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a biztosításoknál úgy van, hogy amennyiben a tvt bevizsgálást követően a szervíz megállapítja gazdaságilag nem éri meg megjavítani akkor felajánlnak neked egy összeget. Ez az összeg nem egyenlő értékű a vételárral, hanem amortizációt belekalkulálnak.
-
Celtis
veterán
válasz
bsanya #142474 üzenetére
Mivel az erősítőd csak fullHD-t tud, 4K-t nem, ezért a FHD-nál nagyobb felbontással rendelkező eszközöket - jelenleg Xbox - közvetlenül a TV-re kössed. HDMI-CEC és ARC legyen engedélyezve mind az erősítőn mind a TV-n, és az erősítő a TV ARC jelölésű HDMI portjára legyen csatlakoztatva.
Így a TV távirányítójával tudsz majd bármilyen forrást választani és mindig az fog szólni az erősítőn, amit látsz a TV képernyőn, illetve az erősítő a TV-vel együtt fog be és kikapcsolni.Azt tudnod kell viszont, hogy a HDMI ARC a HD hangok továbbítását nem támogatja, így a TV-re közvetlenül kötött eszközökről biztosan nem tudsz majd Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio hangot a TV-n keresztül lejátszani, hiába tudja az erősítőd. (A Dolby Atmosban bizoyntalan vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest