Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Tottalino #96294 üzenetére
Hát, egérmozin persze hogy élmény. Meg a forrás minőségétől, a film elkészítésének minőségétől függ az hogy élmény nézni a 3D filmet, vagy a pokolba kívánod. Én pl ma délután ezt néztem meg. És gyönyörű volt, 55 colon. Bár már bánom hogy nem volt több pénzem rá, 20 inch pluszban még jöhetne hozzá, akkor már elég nagy lenne az e-péniszem
-
dethroner
veterán
A smart távkapcs gond még mindig mjelen van. Csináltam smarthub újraindítást, újra párosítottam a tévével a távkapcsot, a visszajelzés szerint kb 70% áram van az elemekben, de továbbra is teljesen random viselkedik. Néha megy minden, néha semmi, aztán teljesen kiszámíthatatlan módon ismét megy. Tököm már bele ebbe a szarba.
-
dethroner
veterán
Á, nem gondolod hogy adok érte pénzt?
Tökre elég lenne egy nyomkodó is, de ha már megvan a kettő, akkor a nagyot itt tartom a monitor mellett és innen kapcsolgatok a meccsek között a csajom nagy örömére, a kicsi meg a kanapé környékén van és ha ott vagyunk, akkor azt birizgáljuk. A fehér világítós izé az tök jópofa volt pár hétig, de aztán rohadtul meguntam a fénykardozást, sokkal könnyebb volt a telefonon megkeresni a youtube videót és kidobni a képet a tévére. Manapság meg már nem is használom a tévé smárt bénaságait, szóval funkcióját vesztette. Jobb lenne helyette egy másik nagy, sok gombos messzigomb
Amúgy fizikailag teljesen rendben van, nincs semmi baja, mint az új, olyan. Csak néha baszik működni
-
dethroner
veterán
válasz
Flashget #96181 üzenetére
Amikor beleraktam az új elemeket akkor természetesen párosítottam. De megteszem újra, mert a vágott szemű koreai ördög nem alszik.
Amúgy ha nincs párosítva, akkor egyáltalán nem is kéne mennie, ugye? Ez meg megy, miután a másik távkapcs bemozgatta a előtteVagyis ha jól tudom, akkor a be-ki kapcs annak mennie kéne, viszont a többi gomb az bluetooth alapon megy, viszont ha bekapcsolta a tévét, utána már ki sem kapcsolja, semmire nem jó, egész amíg a másik kapcsoló helyre nem pofozza. Na, remélem érthető voltam
Most bekapcsoltam a kicsivel, váltottam pár csatornát, változtattam a hangerőn és utána halt be
Ez nem sima elem vagy párosodási probléma lesz. (vagyis az édes anyját teherbe rakhatná)
2 perc várakozás után megjavul magától és megy minden ahogy kell
-
dethroner
veterán
Smart távkapcs guruk, segítség
H6400 tévé, a smart távkapcs bekapcsolni tudja a tévét, de utána semmi. Led sem villog, mintha egy darab kő lenne a kezemben. Másik irányítóval csinálok valamit, pl csatornát váltok, hangerőt állítok bármi ilyesmi és utána megy a kicsi is tökéletesen.
Elem jó, pár hónapja tettem bele és láttam előtte napokon keresztül jelezte hogy le fog merülni, szóval ismerem ezt a jelenséget. Ezt pár napja kezdte csinálni. Mi a franc ütött bele? -
dethroner
veterán
H6400 nem kifutó modell, hanem valószinüleg a samsung legnagyobb darabszámban eladott, tehát legsikeresebb tévéje. Mivel a kifutó modell azt jelenti hogy az adott széria lecsengése után "még épp kapható 1-2 helyen" ezt viszont több mint 2 éve folyamatosan gyártják.
Én és azt hiszem jópár fórumtársunk egyáltalán nem bánkódnánk ha megszűnne mindenféle támogatottság a tévére. Olyan a smart tévé applikáció,is mint az okostelefonra letölthető játékok, 1-2 kivételtől eltekintve haszontalan mind. Szóval adná az ég hogy beszüntetnék a támogatottságot, és nem nyomnánk folyton a pofánkba az új fw-ket -
dethroner
veterán
válasz
Flashget #96037 üzenetére
Csupán azért fosnak a szülők az utcára engedni a kölyköket és érzik inkább biztonságban ha a lakásban nyomja a fészbukot, xboxot stb, mert nem képesek megtanítani nekik hogyan vigyázzanak magukra.De így meg rettegnek attól, hogy a neten milyen szatírok botlanak beléjük, milyen képeket és hová tesznek fel magukról, stb. Melyik a jobb? Régen kevesebb volt az autó, kisebb volt a forgalom, ez igaz. De ha sétálás, bicajozás stb közben normálisan körülnéz mielőtt átkel az úttesten, figyeli a lámpák jelzéseit, akkor nem történik baja. Meg kell őket tanítani közlekedni, élni, mert különben annyira önállótlan emberek lesznek, hogy a fehérköpenyesek jól fognak keresi rajtuk.
És nem kell fosni hogy majd megtapasztalom ha a sajátomról lesz szó, mert nem lesz. Egyénileg el lehet dönteni ezt, és nekem semmi szükségem nincs rájuk -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #96030 üzenetére
Hát ezzel most is zárom az off témát, mert lassan szürke lesz az egész topik. De leírom gyerekkori történetem. Falunk éltünk, őseim a konyhában egy amolyan régi vas fűtőeszközzel oldották meg a melegítést, sparheltnak hívták, ha mond még valakinek ez a szó valamit. Én is mint a többi kíváncsi kölyök mentem felé, anyámék mondták ne fogjam meg mert forró. De ezt nem lehet hónapokon keresztül minden nap többször mondani, nézni mikor mit csinálok. Sztem hagyták hogy egyszer hozzáérjek, megégetett és egy életre megtanultam hogy nem szabad. A mai szülők nagy része mindent megenged inkább a kölyöknek, csak hogy addig is nyugodtan nézhesse a tévében a sorozatot, vagy nyomhassa a telefonon a fészbúkot. A nevelés lassan kimerül abban hogy enni adnak neki, meg adnak rá néha tiszta ruhát, a többit meg majd megoldja a társadalom, az utca meg az óvod/iskola. Nagy most ez a liberális eszme, ne csapj rá a gyerekre, ne beszélj vele csúnyán mert jogok, meg stb. Hát látszik is hogy robog a világ a végzetébe. Amíg nem volt ez a nagy módszerváltás, nem fosott minden szülő attól hogy a szomszéd, tanárnő vagy maga a saját gyerek jelenti fel bántalmazásért, elcsattant néha pár pofon, előkerült néha 1 pálca esetleg nadrágszíj. És fura módon a gyerek tudtak tisztességesen viselkedni az utcán, nem zaklatták a többi gyereket, megadták a tiszteletet a tanároknak, idősebbeknek, egyszerűen emberként viselkedtek. Én is kurvára haragudtam őseimre amikor néha kaptam egy nyaklevest, sőt, amikor nagyon nagy hülyeséget csináltam, akkor egy kis vékony akác vesszővel igen könnyen hurkát tudott anyám varázsolni a csupasz lábszáramra (érdekes hogy az ilyen nagy hülyeségek mindig csak nyáron, póló és rövidgatya szezonban következett be, amikor igen látványos eredményre volt képes a pálca
), de nem volt tartós nyoma, és minden ilyen hibát csak egyszer követtem el, mert tudtam hogy fájdalommal jár. És itt vagyok 38 évesen, nem bűnözök, a fentebb említett tiszteletet megadom a többi embernek stb.
Őszintén, köztetek, akik azért elmúltak legalább 30 évesek, nem kellett néha fizikai módon is nevelni a szülőknek? Szerintem a többség igenis kapott néha pár pofont, ilyesmi. És tanultunk belőle, ugye?A mindent megtapogató gyereknek meg akkor nem tudod megmagyarázni pl vendégségben hogy ne vegye el a kutyától az ételt, ne nyúljon bele a kapcsolóba, ne játsszon késsel, stb? Ha nem tudod a veszélyes dolgokat megértetni vele, akkor egy rettegésben élsz, mert minden pillanatban szemmel kell tartanod.
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #96017 üzenetére
Nálam is konzolon lóg a tévé mint Bécinél. Sőt, az én konzolom minden irányban mozgatható, amit minden filmnézésnél ki is használok, előrehúzom kb 40 centit hogy meglegyen az ideális nézési távolság
utána meg visszatolom. Szóval elég sok alakom lenne arra hogy összetapicskoljam, de nem nyúl senki a kijelzőhöz.
A gyerek témához meg annyi, igaz hogy nincs benne saját tapasztalatom, de látom normális szülőknél hogy működik az, hogy már 1,5 éves korban meg lehet értetni ha valamit nem szabad. Ez kizárólag hozzáállás akarat kérdése -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #96015 üzenetére
WTF? Nektek mitől lesz koszos a képernyő, ami miatt ilyen puculó szarokkal kell nekiesni?
-
dethroner
veterán
válasz
#45185024 #96008 üzenetére
Nem teljesen tiszta számomra a hozzászólásod, de az megbökte a szemem hogy fontos lenne az 5col különbség. Egyetlen kérdésem van. Mi a szarért nem veszel egy tisztességes 55H6400-at? Mi a lófaszért küzdesz és ragaszkodsz ahhoz az UHD-hoz? Olcsóbb is és sokkal jobb. Ahogy flashget is írta, amiket nézel azok a belépő szintű UHD modellek, tipikusan azoknak kitalálva, akik azt hiszik okosabbak a gyártóknál, mert miért adnának egy UHD tévéért 400K-t, amikor bő 200-ból is megvehető. Nos, nem. A minőséget mindig meg kell fizetni, nincsenek csodák. Pláne a samsungnál nincsenek. UHD6-os sorozat monitornak, vagy fénykép nézegetésre jó, minden másra ott a mastercard
55H6400-am van, meg jópár emberkének is itt, nem lősz vele mellé. És olcsóbb is, mint amiket kinéztél.
De ha a szomszédod előtt akarod lóbálni az e-f@szodat hogy neked mekkora király UHD tévéd van, vedd bátran, a te pénzed. De akkor ne kérj itt tanácsot, ha úgyis megvan a kiválasztott! -
dethroner
veterán
válasz
Intel fan11 #95999 üzenetére
Ha nem nyúlkálsz hozzá, akkor semmivel nem kell, mivel a képernyő tökéletesen taszítja a port. Max a keret poros, azt meg egy darab pzs-vel végighúzod oszt csókolom.
De ha valaki összetapogatja a kijelzőt, akkor is elég szerintem egy mikroszálas törlő, vagy egy szemüveghez adott törlő. -
dethroner
veterán
válasz
Miklós1982 #95965 üzenetére
Inkább keress rá itt a topikban arra, hogy mennyire érdemes egy másik tévé kalibrált értékeit a sajátodra alkalmazni, és meg fogsz lepődni. Kb olyan, mintha a szomszéd Marika néni elmegy a dokihoz mert fáj a feje. A vizsgálatokból a dokik megállapítják hogy magas a vérnyomása és ezért fáj a feje és felírnak neki egy vérnyomáscsökkentő gyógyszert. Aztán pár nap múlva Marika néni beszélget Pista bácsival, aki arról panaszkodik neki hogy mostanában fáj a feje. Marika néni a sok vizsgálat után úgy érzi ő már mindent tud a fejfájásokról és hogy biztos az öregnek is magas a vérnyomása, így tud segíteni Pista bána és hogy megkímélje a hosszú és gyötrelmes kórházi vizsgálatoktól ad neki a saját vérnyomáscsökkentőjétől. Pista bácsi szedni kezdi a gyógyszert de pár hét után meghal agyhártyagyulladásban
-
dethroner
veterán
Hát persze, el is mondom miért. Őseim nagyon vidéken élnek, sajna kábeltévéről álmodni sem lehet (többek között arról sem), marad a tányéros digi. Tavaly ősszel vették életük első lapos tévéjét, addig egy aszem 70 centis crt tévét néztek. Ugye pár éve a legtöbb tévéadó átállt a 16:9-es képarányra, ők meg nézték a 4:3-as tévét. Az ideális nézési távolságnál jóval messzebbről nézik, meg a szemük se az igazi már, apámnak pl már nem tud a szemész erősebb lencsét felírni, szóval képzelheted hogy nem túl acélos a látása. Nos, anyám, hogy a képarány átállás ne hozzon náluk radikális méretcsökkenést, beállította úgy a tévét, hogy kitöltse a teljes képernyőt. Nem járok gyakran haza, de amikor legközelebb mentem néztem nagyon hogy mi az a szar amit a képpel csináltak. Nem volt nehéz meggyőzni őket, pár perc alatt még apámmal is megértettem hogy inkább nézze kisebb méretben a focit, mint olyan torz képpel, ahol az emberek úgy néznek ki mint egy bohózatban és a képernyő szélén lévő tartalom gyakorlatilag láthatatlan. Szóval ha egy 60 körüli házaspárnak könnyen el lehet magyarázni az ilyen borzalom "káros" hatásait, és meg lehet velük értetni hogy inkább a "képminőség" győzzön a crt tévén, mint az a pár centi amit a nyújtással el lehet érni, akkor végképp nem értem hogy az ilyen fórumokat látogató ember hogy képes ilyen merényletre?
A legszebb rész az volt a hozzászólásában hogy meg lehet szokni. Nos, én úgy vélem megszokni azt kell, ami nem természetes, amire amúgy azt mondanám hogy rossz és kellemetlen, de jobb híján, ha nem tudok ellene semmit tenni, kibírom, elviselem, megszokom. De ez ellen nemcsak hogy lehet tenni, hanem épp ellenkezőleg, ha nem torzítja el, akkor nincs mit megszokni, ott a tökéletes látvány. Ki érti az embereket? Én nem. -
dethroner
veterán
Na, akkor mindenki visszateheti a polc magányába a kis állathatározót és folytassuk a témát, miszerint milyen jó megvenni a drága tévét, ügyelni és keresni a helyes beállításokat, aztán etetni valami 700 megás divx tartalommal, vagy addig nyújtani a képet, amíg már az ajtófélfára is kikönyököl a kép a tévéből
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #95719 üzenetére
Szóval szétbarmolod a képet, nyújtod és torzítod minden lehető módon, mert ha már megvetted a kijelző minden pixelét, akkor azok igenis adjanak képet, dolgozzanak a qrva anyjukat?
Ezen felbuzdulva, a mekiben szoktad kérni a platnira ragadt hambihús összes morzsáját is? Igaz hogy ocsmány és égett, de ha már kifizetted, akkor naná hogy megeszed? -
dethroner
veterán
válasz
pinkcc #95628 üzenetére
Elolvasva azt amit írtál, engedd meg hogy tegyek pár kijelentést:
1; Nincs szükséged 4K tévére.
2; Nagyon nem értesz hozzá, szóval ne menj műszaki boltba, mert nagyon át fognak b@szni.
3; Elegendő pénzt sem szánsz rá, szóval ha veszel olcsóért valamit, qrvára meg fogod bánni. -
dethroner
veterán
válasz
PHenis #95488 üzenetére
Megnéztem, és tényleg világít a piros fény a pc-ből akkor is, amikor elvileg nem az optika van kijelölve kimenetnek. De, a fény jelenléte az elsődleges feltétel, tehát ha a fény átjön az elosztón, akkor akár a hangnak is jönnie kellene. A másik meg, ha a kábeleket közvetlenül összeérintem, akkor van hang.
-
dethroner
veterán
válasz
PHenis #95485 üzenetére
A pc-ről küldött jelet tudom ki és bekapcsolni a gépen, szóval nem lenne összevisszaság. A tévé ugyan folyton adja optikán a hangot, de ha nem kap hangot, vagyis csak hdmi-n képet kap, nem tud beleszólni a dologba. Menne ez jól, csak menjen már
Sajnos akkor sincs semmi, ha csak az egyik forrás van rádugva. Picit olyan, mintha a műanyag tokba, ahová be kell pattintani a csatlakozót, nem pontosan illeszkedne a piros fényre. De mondom, ez csak amolyan feltételezés, semmi nem utal rá, csak az hogy nem jön át a jel. -
dethroner
veterán
válasz
tupacamaru #95483 üzenetére
Ezekben nincs irányváltás. Ami bemegy az egyik oldalon, az kijön a másikon
-
dethroner
veterán
válasz
sandró60 #95481 üzenetére
Nem, ez amit a képen a van ahhoz hasonlít, ami egy percet sem működött. Ami nálam elromlott, abba három forrásból lehetett jelet venni, és egy forgató kapcsolóval kellett a forrást kiválasztani. Ami a képen van és ami nálam is van, abban nincs választási lehetőség, vagy 1 forrás küldi 2 kimenetre, vagy 2 bemenet küldi 1 kimenetre egy időben.
Te amúgy kipróbáltad a kapott adaptert? -
dethroner
veterán
Picit off lesz a kérdésem, de mivel szoktunk itt külső hangról beszélni, gondoltam feltehetem.
Szóval a tévé hangját ki szoktam tenni néha külső forrásra és ehhez toshlink kábelt használok. Néha pedig a pc-ről lejátszott film hangját teszem ugyanabba a külső erősítőbe, szóval a kábelek ki-be dugdosását elkerülendő, eddig használtam egy ilyen elosztót:Jól is működött hónapokon keresztül, majd egyszer csak már nem váltott a bemeneti források között. Szétszedtem, próbálkoztam vele, de semmi fizikai elváltozás nem volt, így nem tudtam életre kelteni sem. Kidobtam és vettem egy ilyet:
Ez viszont egy percet sem működött. Ugyanazokat a kábeleket használom, mint az első kapcsolóhoz, miután a bemenetre rádugtam a kábelt, megnézve a kimenetnél ott világít a piros fény és tudtommal ez a fény viszi az adatot. De a látható fény ellenére nem adja tovább a hangot. Mindhárom kábel jó, külön-külön mind jól működik, de ez az elosztó valamiért nem működik velük.
Sőt, a kábeleket összeérintve is van hang. Mi lehet benne a rossz? Tudom, lehet megoldás az hogy pl vegyek egy másik ilyen elosztót párszáz forintért, de mi a garancia hogy az jó lesz? Egyáltalán, mi lehet az oka annak hogy nem működik egy ilyen eszköz, amiben végső soron nincs is olyan ami elromolhat?
-
-
dethroner
veterán
válasz
amperallat #95345 üzenetére
Á, erről a teljesen ismeretlen típusról nem rendelkezünk infóval. Mi is a pontos neve, hatezer-négyszáz?
Végre kezd már el használni a keresőtGondolom ha már betévedtél az oldalra és a topikba, akkor tudod hogy működnek a dolgok. Keres, olvas, aztán kérdez!
-
dethroner
veterán
Ebbe bizony nincs külső tár, ritkán dugok bele usb-t, és ha megnéztem róla a megnézni valót, veszem is. Még elbassza nekem ha benne hagyom
Valamennyi tárhely biztos van benne, mert amikor még az elején nézegettem milyen appok vannak rá, láttam hogy kb GB méretű belső hely van benne. Szóval romot kapott bőven, csak normális cpu-t nem.
-
dethroner
veterán
Nem feltétlenül. Emlékszel, írtam is hogy nálam nincs állandóan net alatt, csak akkor kapja meg ha nézek youtube-ot. És a kis köcsög még abban az 1-2 órában is (bekapcsolt állapotban) képes magába vonzani az újítást, amit a következő bekapcsolás kérdés nélkül telepít és csak annyit ír ki utána hogy megtette amit megkövetelt Korea
-
dethroner
veterán
válasz
Janesz1981 #95131 üzenetére
Én műszeres kalibráció nélkül a normál képmódot használnám.
-
dethroner
veterán
válasz
Janesz1981 #95119 üzenetére
Ugyan már, hol van a samsung "Film" képmód a valósághoz?
Ne vicceljünk már! A film mód akkor ér valamit, ha kalibráltatja műszerrel a delikvens, mert abban a módban lehet hozzápiszkálni a legtöbb lehetőséghez.Ha csak azt lövi be hogy Film, meg kikapcsolgatja a képmódosító effekteket, meleg 2-re, a lóf@szhoz közelebb lesz a tévé képe, mint az operatőr által felvett képi világhoz. Ha műszerrel az összes színt, fehéregyensúlyt stb mind-mind beállítja akkor igen, az már valóságos, de ezek nélkül fos az egész. Apámék 6270-es tévét vettek, akkor javasoltam nekik hogy lőjék be a képet az ajánlóhoz. Pár héttel később amikor megláttam, elszörnyedtem. Olyan volt, mintha egy szürkés fátylon keresztül jönni a kép. Van összehasonlítási alapom, az én 6400-as tévémben kalibrálva van a film mód, és perfekt.
És nem kell a színeket másképp látni, elegendő az, hogy valakinek a hidegebb árnyalatok jönnek be, valakinek a melegebb színek. Ha minden ember egyformán látná a világot, és ugyanolyanok lennének az igények, akkor minden autó, ház, ruha stb egyszínű lenne. Ehhez képest igen változatos a világ, mert mások az igényeink. -
dethroner
veterán
Ha lenézel a lábaid közé, ott is látsz valamit, nem?
Akárcsak a képi világnál. És az én példámban szereplő javasolt hímtag méret sem szélső érték, pont hogy a közép értéket képviseli. Mintha egy iso szabvány lenne. De érdekes módon, ez a szabvány méret sokaknak túl nagy, másoknak meg túl kicsi. Akkor ők mit tegyenek? Csak azért használják a szabványos méretű hancurlécet, mert ez a szabvány és ezt állapították meg a mérnökök?
-
dethroner
veterán
A lényeg akkor is az hogy ne más mondja meg hogy kinek mi legyen a szép és jó, hanem mindenki döntse el magának. De sajnos az emberek nem tudnak már gondolkozni, mert megtanulták hogy majd a média megmondja mit kell tudni, sőt, azt is hogy azokról a hírekről mit kell gondolni. De a "divat" világában is ez megy, azt veszik ami trendi és nem azt ami tetszik és jól áll. Ezért volt annyi úszógumis kispicsa olyan csípőnadrágokban, amikből csak úgy buggyant ki a hurka. De azt kellett hordani, mert az a menő, az önálló, kritikus vélemény, meg a stílus, na az hiányzott/hiányzik.
-
dethroner
veterán
válasz
Criton #95102 üzenetére
Csak a saját szemedre hallgass, azt állítsd be ami neked a legjobban tetszik! Próbáld ki az összes opciót, ne hallgass másokra, elvégre te vetted a tévét és te fogod használni, neked kell hogy tetsszen. Nem az a lényeg hogy milyen képvilág áll a szabványokhoz a legközelebb, hanem az, hogy a néző elégedett legyen. Pl ha az jönne ki statisztikailag hogy 18 cm-es hímtaggal lehet a legnagyobb élvezetet nyújtani egy nőnek, akkor azok a nők, akik saját tapasztalatból kiindulva csak jóval kisebb, vagy pont hogy jóval nagyobb szerszámot részesítettek eddig előnyben szerinted mit tesznek? Bevállalják a "szabvány" szerinti méretet és ezzel az egyik részük fájdalommal fog együtt élni, a másik meg megtapasztalja a belülről harangozás semmivel össze nem téveszthető csalódását? Nem hinném
Tehát fontos hogy neked okozzon élvezetet a tévéd, és ne a szabványokra hivatkozóknak.
Amúgy meg van egy másik opció, pénzért műszerrel bekalibráltatod. -
-
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #94905 üzenetére
Én csak annyit írtam hogy az is okozhat ilyet, ha utólag belenyúl a háttérvilágításba. Én is észrevettem már azt, hogy ha be van kapcsolva az eco szezonzor és be van lőve a minimum háttérfény amire visszavegye és utána még piszkálom a háttérfényt, kikapcsolja a szenzort. De ha a bekapcsolt szenzor se veszi vissza, akkor nemcsak panel lottó van ennél a gyártónál, hanem sok-sok más különbség is adott típuson belül. Vagy lehet hogy pont a panelek különbözősége okozza ezt a sokszínűséget?
Amúgy te mióta macskásodtál így meg?
(#94909) sandró60 JU6000 ajánlott? Miért? Mióta?
-
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #94870 üzenetére
Látod, a magad fajták miatt csinálja azt a samu hogy a user megkérdezése nélkül frissít
A tévé bátor dolog, ő nem fél frissíteni magát. Amúgy megjegyzem én sem frissítettem, megteszi a tévé ezt akkor is, ha tiltod neki.
-
dethroner
veterán
Vazze, updételem a hozzászólásom. Ez a frissítés kurva jól sikerült, szerintem. Minden frissítés után reménykedve megnézem hogy sikerült-e kezdeni valamit a led képtisztasággal, mostanáig csak a villódzás és a sötétebb kép volt ugye az eredmény. Most viszont úgy látom a mozgókép folyamatosabb lett. Sőt, eddig ha bekapcsoltam a ledes cuccot, inaktív lett a két felette lévő csúszka, de az egyedileg bevitt értékek olvashatóak voltak. Most mindkettőt 0-ra állítja
Szóval tessék meglesni kollégák, és mondjátok meg hogy valóban működik a dolog, vagy én hülyültem-e meg
-
dethroner
veterán
Ezt a szemét köcsög tévét nem lehet kicselezni. Korábban olvastam olyan hozzászólásokat, hogy ha éjjel kattog, meg egyéb módon zajong a tévé, akkor frissít. És én is úgy vettem észre eddig, hogy a bekapcsolás után dobálja fel a frissítési üzenetet. Szóval, úgy gondoltam teszek egy próbát az auto frissítés letiltás mellett el is veszem a netet a tévétől és csak akkor adok neki, ha a youtube-ot nézem. Az elmúlt pár hétben nagyon büszke voltam magamra, nem dobált frissítést, gondoltam kib@sztam a samuval. De nem, most bekapcsoláskor közölte hogy felrakta a 2820-as szoftvert. Tegnap kapott pár percre netet, úgy látszik az alatt az idő alatt szívta magába a köcsög
Természetesen kikapcsolt frissítés mellett.
-
dethroner
veterán
válasz
poisonborz #94767 üzenetére
Ha netezésre kell, akkor vegyetek egy korrekt laptopot abból a pénzből. A tévé teljes mértékben alkalmatlan böngészésre. Max a yt app ami használható.
-
dethroner
veterán
válasz
Mikeee89 #94730 üzenetére
A film mód azért nagyon jó, mert ebben az opcióban lehet a legtöbb változtatást elvégezni, mindenbe bele lehet nyúlni, kalibrálásra tökéletes. De kalibrálás nélkül ebben a módban gyári értéken nézni, hát nem annyira nyerő. Inkább a normál vagy a természeteset választanám.
-
dethroner
veterán
Egy észrevétel az összefoglalóban lévő képbeállító ajánlóhoz. Az én tévém kalibrálva van, tökéletesen elégedett vagyok vele. Anyámék pár hónapja vettek tévét, ők nem fognak pénzt kiadni egy műszeres kalibrálásért, amit részükről tökéletesen meg is értek, ezért az első perctől kezdve az ajánlóhoz állíttattam be muterral a tévét. Mivel elég messze lakunk egymástól, most vettem jobban szemügyre a képi világot. Apámmal meccset néztünk és feltűnt, hogy teljesen homályosnak tűnik a kép. Pedig a fő csapásirány nálam is úgy van belőve mint náluk, mégis eszméletlenül zavaró volt ez a szürkés fátyol. Próbaképpen átraktam normál és természetes módra is, és egyből frankó lett, csak a fehér színek voltak szembántóan élénkek, vakítóak. Annyira nem másztam bele hogy azzal próbáljak valamit kezdeni, de meggyőződésem hogy némi piszkálás a fehéregyensúly-gamma témában megváltást hozott volna. Szóval szerintem aki kalibrálás nélkül használj a tévét, az jobban járna a természetes vagy normál képmóddal, mert műszeres korrigálás nélkül a filmmód eléggé foscsi
-
dethroner
veterán
Milyen szép is ez a felbontás harc. Nyomják a paraszt pofájába a 4K-t és már sok helyen láttam hogy a 8K-t tervezik, a jutubon meg nézzed a 720P-t. És ha jó a forrás, akkor az a kurva 720p is nagyon szép. Tehát, osztály, van értelme a FHD felbontás fölött bárminek?
Nincs
-
dethroner
veterán
Az roppant érdekes, hogy a készülék egyik olyan jellemzőjét veszi ki, ami a hivatalos weboldalon a műszaki jellemzők között szerepel.
Apropó! Találkozott már valaki a vásárlás során olyan kitétellel, amiben a samsung felhívja a figyelmeztet, hogy a műszaki paraméterek, jellemzők a vásárlás után megváltozhatnak? Vagy van-e arra valami szabályozás, hogy egy tévét eladnak bizonyos képességekkel, akkor azok működését meddig kell szavatolni?
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94234 üzenetére
Engem is zavar, épp ezért használom még a 24p-s filmek pc-ről való lejátszása közben is a MP-t
Na, most azt hiszem ezért páran legszívesebben kiherélnének
Sok függ a szolgáltatódtól is. Az említett 4GB-os filmremek kapcsán láthatod hogy egy szarul sikerült kódolás milyen hibákat okozhat, így ha a szolgáltatód nagyon tömörítve sugároz bizonyos csatornákat, azok is viselkedhetnek így. Sport M nálam is ocsmány, sd-s fos, még jó hogy nincs mit nézni rajta. Sport2 is sd, de azért ránézésre jobb a minősége, ezen is kevés tartalom tud lázba hozni. Sport1 és a többi sport adó szerencsére FHD. -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #94232 üzenetére
Sose tudni, ahány ház, annyi szokás
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94199 üzenetére
Amit te látsz (látni vélsz) az házimozifanok legkedvesebb jelensége, a 24képkocka/másodperc. Olyan mintha moziban néznéd a filmet, folyamatos apró röcögés látható. Ilyen jelenséget látva, minden magára valamit is adó házimozista, aki félmillákat adott ki képmegjelenítőre és hangkeltőkre, álló brével a gatyájába élvez, te meg itt sopánkodsz
Viccet félretéve a képnek ilyennek kell lennie, amennyiben nem kapcsolsz be Motion Plus-t. A szemkímélőt meg sürgősen felejtsd el, borzasztó sok képi anomáliát fogsz tapasztalni. Én 6 fölé nem tudom tenni a torzításcsökkentést, a szemkímélő meg szerintem 10-est jelent. -
dethroner
veterán
Mit reagáljátok túl ezt a tévés internetsebesség dolgot? Mit vártok egy olyan hardvertől, amit a tervezője még attól is féltett hogy a smart részt 1080p felbontásban futassa
Azért a 100 megabit fölötti sebességhez hardver is kellene, amiben ezek a távol-keleti cuccok nem túl erősek.
-
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94097 üzenetére
Futólag összehasonlítottam a videó értékeit a saját kalibrált tévémmel, és köszönő viszonyban sincs a kettő. Szóval szerintem ha igazi minőségre vágysz, akkor adsz érte pénzt és műszerrel kalibráltatod. Vagy van az olcsóbb módszer, amikor a saját szemedhez igazítod a képet. De azt hogy egy tévé beállításait egy az egyben a sajátodra alkalmazd, az nem létezik
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94094 üzenetére
Na, itt a mások beállításaival nem sokra fogsz menni. Egyrészt jó eséllyel csak ront a képminőségeden, másrészt még meg is dobálunk kővel, amiért ilyen szakmaiatlan dolgot szeretnél
(#94084) pinkcc Melyik mérővel teszteltél? Nálam a 200/100-as diginet speedtesten 30mb,
Digi saját mérőn és a szélessávon is kb 40mb vezetékkel összedugva. -
dethroner
veterán
válasz
sityupityu #93991 üzenetére
-
dethroner
veterán
válasz
Buckey #93810 üzenetére
Aki meg van győződve róla hogy a tévéje YT appja FHD-ban játssza le a videókat, nézze mát meg legyen szíves hogy ha belép a YT-ba, a beállításokban megkerei a videóinformációk mutatását, engedélyezi és utána elindítja a videót. Ott megnézhető hogy valójában milyen felbontásban is megy a videó. Lehet fejlesztették a J6-os szériát a H6-hoz képest, de nem lepődnék meg azon sem, ha nem
Mert az egy dolog hogy elindítja, látszólag lejátssza a FHD videókat, de a felbontást lehet visszaveszi 720p-re. -
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #93715 üzenetére
Akkor neked mflex kollégával kell szövetkezned, mert az ő tévéje is visszaveszi a fényt. Meg azt hiszem vannak még ezzel a jelenséggel páran itt.
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #93704 üzenetére
Én nem játszok a tévén, de a kedvedért megnéztem és nálam se lehet bekapcsolni a játék módot pc módban.
Ha azt aktiválni akarod, akkor a hdmi-t át kell nevezned játék-ra.
De miért gond ez? Ha kell a panel sebessége a játákhoz akkor átnevezed, ha meg filmet akarsz nézni, visszakattintod. Pár gombnyomás. Vagy használj 2 hdmi kábelt, és egyiket játékra, másikat filmezésre használod. -
dethroner
veterán
válasz
sityuka80 #93701 üzenetére
Ilyen videó akadozós gondom nekem is volt korábban. Igaz, nem a tévén, hanem pc-n futottam bele, volt olyan amit bármennyiszer indítottam, ugyanazon a ponton mindig megakadt, de ha átpörgettem a kritikus ponton, utána már gond nélkül ment. Úgy emlékszem akkor ez valamelyik böngészőre volt csak igaz, másik böngészőn hibátlan volt. Szóval ha csak ennél az egy videónál van gond, akkor az nem hinném hogy hálózati gond, ott a YT lesz a hunyó, vagy esetleg a tévé YT app valami kódolással nem bír, amit a videó alkalmaz.
-
dethroner
veterán
válasz
sityuka80 #93693 üzenetére
Fw nem fogja megoldani hogy FHD legyen, a hardver így van beállítva. Ez a samsung marketing, okos FHD tévé. Ja hogy ha smartot akarsz használni, az csak 720p? És miért? Feltettem ezt a kérdést a samsungnak, amire azt mondták, ez fejlesztői döntés. Vagyis pofáznak hogy mennyi app (amiből az idők alatt sokat elvesznek) és szinte alig van amit valóban érdemes használni, 4 magos cpu, hú, azta kurva, de jól hangzik. De minek, ha a smart részt nem bírja FHD-ban működtetni?
-
dethroner
veterán
válasz
SunMount3r #93685 üzenetére
HDMI forrást nevezd át játékra és utána már ki be tudod kapcsolni a játék módot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Windows 10
- Lézervágás, gravírozás
- Elite: Dangerous
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Automata kávégépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- További aktív témák...
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest