Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petymeg

addikt

válasz luca13 #3280 üzenetére

ezzel a memória dologgal én is szívok mint a torkos borz. a my device-ről már minden programot áttettem a my storage-ra de így is csak 40 körül van szabad hely. ram dettó. 50 körül bekapcsolásnál ami elfogy 30-ra és kilép egy csomó programból (igo transport tycoon) mert nincs elég memória. lehet vmi jó főzött rom megordja majd

• zack

nagyúr

válasz luca13 #3280 üzenetére

Jó, értelek én, de ha ezeken a dolgokon már túl vagy akkor nem értem miért nem csinálsz HR-t? :F Innentől kezdve csak ez fog segíteni, de ezt már az első neked intézett hsz-emben is javasoltam, és nem értem mi a bonyolult ebben, mert ha azt a pár fényképet, és a névjegyzékedet lemeneted gépre, már rég megoldódott volna a gondod. :U

• zack

nagyúr

válasz luca13 #3274 üzenetére

Természetesen a helyes mederbe való terelésed volt a célom. :K Remélem nem értetted félre. ;) Pár dolgot viszont javítanék. Az Omnia 2 nem okostelefon, hanem PDA. Tehát valójában nekem az első PDA-m, de okostelefonom volt sok az elmúlt pár évben. Okostelefonnak nevezzük a nyilt OP rendszeres telókat amiken nem Windows Mobile fut, mert ezek PDA-k. Nekem nagyon sok Symbian alapú Nokia-m volt amik egytől egyig okostelefonnak számítanak. Én úgy kezdtem hogy megvettem, és mások javaslatára átolvastam (többször is) a PDA Fan Club-ot, hogy megértsem mit is használok konkrétan.
    Nekem lehet egyszerűbb volt, bár IT szakember nem vagyok, de hálózatépítést és kezelést kivéve, asztali rendszerek ismeretét tekintve akár rendszergazda is lehetnék.
    Nem egyenlő alapokról kezdtük a PDA-val való ismerkedést, tehát ne belőlem induljunk ki.
    Az anyaság fontos dolog és az elsődleges. Ez nem is kérdés. De ha a téma érdekel, meg fogod találni azt a napszakot amikor nyugiban tudsz olvasgatni a WinMo-ról.
    Valószínű más is történt a PDA-n amiért a fő tárhely megtelt, és nem tudsz fényképezni. Biztos nem véletlen. Az is lehet hogy egyszerűen túl sok alkalmazás van nyitva, és fut a háttérben, és nem a tárhely kevés hanem a memória (RAM). Van magyar nyelvű kézikönyv is, ami a nagyon alap ismeretekhez elegendő. Hogy és hol zárod be a futó alkalmazásokat..stb. Ha nincs magyar nyelvű kézikönyved, akkor le tudod tölteni a Samsung honlapjáról *.pdf formátumban.
    Persze...segítséget kérni nem bűn. Írtam is hogy segítünk. De olyan alapismeretek hiányában, amiről beszéltem, sok esetben nem fog segíteni az amit javasolunk. Tudnod kell mit miért csinálsz a PDA-ban, ahhoz hogy megértsd, ezért kellene képezned magad.
    A WinMo-s PDA-k nem telefonok. 88 csatornán hirdetik az Omnia 2-öt hogy szuperfényes AMOLED kijelző, meg 20k kezdőrészlettől elvihető...de azt senki sem említi hogy az egyik legbonyolultabb, és legnehezebben használható rendszer egy laikus júzer számára.
    Nagyon sokan úgy veszik meg, hogy nem tudják mit vesznek valójában, mert ez a PDA nem (csak) arra való amire egy multimédia telefon. Mert ha számodra a fényképezés a fontos és a telefonfunkciók, akkor azt mondtam volna vegyél egy egyszerűbben kezelhető okostelefont...pl. Samsung I8910 HD-t.
    A PDA egy mini számítógép, és akkor van értelme ilyet venni, ha kihasználod az előnyeit, amit elsődlegesen az üzletemberek és IT beállítottságú júzerek tudnak kihasználni.
    Ezeket felejtik el közölni a reklámokban, ill. megvételkor ugye az eladó. Ez nagyon nagy hiba, mert sok esetben a júzer nem azt kapja amit várt, és amit a reklámokban látott.

A programok bezárása: Nyomod hosszan a középső gombot (3D kockát), és összes befejezése, vagy egyesével is be tudod zárni őket. A másik mód, beállítások-memóriabeállítások-program RAM. Itt is mindent be tudsz zárni. A Fő tárhely megnyitása után le tudod törölni a telepített programokat ha sok helyet foglalnak. A saját tárhely ill. a memóriakártya menüpontok alatt meg formázni tudod a meghajtókat.

• Napfénysüti

nagyúr

válasz luca13 #3274 üzenetére

A programokat is a fő tárhelyre telepítetted? Mert akkor megpróbálhatod azt hogy letörölsz párat és utána hátha felszabadul elég hely. A legtöbb programot telepítheted a My Storage-re is. :K

• zack

nagyúr

válasz luca13 #3272 üzenetére

Először is...nem akarlak megbántani, de te is "Ádámtól és Évától" kezdve várod el hogy segítsünk. Ezt már így az elején leszögezném, hogyha nem olvasol utána, ha nem próbálod meg képezni magad önállóan WinMo ügyben, gyorsan rá fogsz unni, és el fogod adni. Olyan alapvető dolgokat nem tudsz, amik nélkül nem lehet WinMo-t kezelni, és te így akarsz "takarítani", hogy a PDA-d meghajtóival se vagy tisztában? Ez így nem fog menni. Ezen a fórumon olvasgass itt minden alapvető ddolgot meg fogsz találni ami a kezeléséhez elengedhetetlen, persze be kell regisztrálnod. Mint írtam csinálj egy Hard Reset-et és utána töröld a My Storage-ot is. Ezek után fuss neki még1x hogy megértsd hogyan is működik egy PDA, és ne az legyen az első hogy azt se tudod mit vettél, de a fő tárhely már tele van telepítve minden xarral, hanem ismerd meg, és utána majd ráérsz telepíteni.
    "Ádámtól és Évától" senki se fogja neked leírni mit hogy csinálj, már csak azért se mert le van írva több helyen is...ha közben kérdésed lenne, és tudjuk a választ persze segítünk, de ehhez el kell kezdened okosítani magadat WinMo tekintetében. :U
    Gondolom senki sem mondta vásárlás előtt hogy a WinMo-hoz némi IT beállítottság, illetve alapvető ismeretek szükségesek...máskülönben kínszenvedés lesz az O2-vel együtt töltött idő. :U

• luca13

csendes tag

válasz luca13 #3268 üzenetére

...már az is nagy segítség lenne, ha tudnám, hol keressem ezt a "Fő tárhelyet" - talán tudnék rajta takarítani. Aki tudja, kérem írja meg, köszönöm.

• GALARDO

addikt

válasz luca13 #3268 üzenetére

Mért nem állítod át hogy ne a fő tárhelyre mentse hanem mondjuk My Storage-ra?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés