-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdő
tag
Sziasztok!
Emlékszik valaki, hogy a Hullócsillagban mit kell tenni az Osztályozó (kezdő pálya) első elhagyásához? Megkaptam az engedélyt Kosztyától, betettem a kézi fegyver helyére, odamegyek a határhoz, nem lőnek, de semmi sem történik, nem engednek át. -
Erdő
tag
Közben belekukucskáltam az ST2-be is. Miért nem tudok lőni a géppisztolyokkal? Jó állapotú, betárazott - természetesen. A pisztolyokkal és a sörétessel lőhetek, a géppityuk nem működnek.
-
Erdő
tag
Sziasztok!
Először is: kösz a fordításokat, Laris2!
Másodszor: a Fotograf elején elakadtam: be kellene jutnom a banditák bárjába, de nem tudok. A leírásban olvastam, hogy előbb a boltba kellene menni, de ott is van egy ajtónálló, aki nem enged be. Egy végigjátszás videóban azt látom, hogy odébb sétál, ha közelít a delikvens, de nekem nem, és beszélni se lehet vele. Mi a túrót nézek be? -
Erdő
tag
válasz
Sensut #13864 üzenetére
Kösz!
Nekem tízszer egymás után belesétált az anomáliába, úgyhogy leszedtem egy másik változatot, amiben az Autumn Aurora is benne van. Újrakezdtem a játékot, és ebben nem sétált bele a tudós, ki bírta kerülni! De nem sokáig örültem, mert a kocogás végén, a jantari pályaváltás már kiakad, kilépés és újra belépés után is. Nekem ennyi jutott ebből a modból, Kasza. -
Erdő
tag
Hát, elég fura ez a Secret Trails 2 mod... Rögtön az elején, megtalálom a tudóst a föld alatti lukban, de alig lehet kijönni vele, mert szeret a létránál elakadni. Amikor ez nagy nehezen végre sikerül, akkor meg belegyalogol egy anomáliába és meghal, pedig kísérni kellene őt Jantarba, ha jól értem. Többször betöltöttem, és mindig ezt csinálja.
És a hab a tortán: sima gyorstöltésre állandóan kiakad. Ki kell lépni a játékból, és úgy betölteni.
Ez komolyan ennyire gagyi, vagy nálam nem oké valami? -
Erdő
tag
A
\bin\bin\ -ben lévő két fájlt a játék bin mappájába
a gamedata-ban lévő dolgokat a játék gamedata mappájába kell másolni, ahogy azt az info.txt írja.
Utána rá a magyarítást.
Nem tudom, hogy ez számít-e, de az info.txt-ben az van, hogy: Game requires Stalker SHOC 1.0005 Patch
Én így csináltam, 1.0005-ös pecsre raktam, és indul. -
Erdő
tag
válasz
Antonius1978 #13744 üzenetére
Ez volt a megoldás, kösz! Egy volt még hátra, akit a távcsővel sikerült kiszúrni. A büdös életbe nem jutott volna eszembe ez...
-
Erdő
tag
Hullócsillag - Generátorok pálya: Jermol atya ad egy olyan küldetést, hogy szedjek össze egy hiánytalan képződmény-gyűjteményt a zombik falujában. Már összeszedtem a faluban és környékén 35 db-ot, de még mindig nem írja ki, hogy kész a feladat. Eladni el tudom, de akkor sem. Hiányzik még a gyűjteményből, vagy trükközni kell itt is valamit? Kiírja, ha mind megvan, vagy el kell adogatni neki?
-
Erdő
tag
Hullócsillag: A limanszki kórházban vagyok Göröggel, aki aludni tért, nekem meg kulcsokat kellene találnom ahhoz, hogy visszajussak Kelet-Pripjatyba - ha jól értem. De a kulcsok sehol. Látom a visszajátszásban, hogy egy polcon lévő fémkazettában kellene lenniük, végigjártam a kórház folyosóit, de nem találom. Saga írja valahol, hogy az álom-folyóban álmodva talán a monolitkulcsok is felvillannak - nekem ez kimaradt, mert semmi sem történt, amikor a híd alatt a folyóban járkáltam. Lehet, hogy emiatt nem jelennek meg a kulcsok? Mit lehet tenni?
-
Erdő
tag
Kösz-kösz! Akkor levadászok egyet!
-
Erdő
tag
válasz
Balathruin #13692 üzenetére
Kösz!
Úgy látom, azt a sorozatot már nem nagyon árulják, csak használtan lehetne venni... -
Erdő
tag
BÚÉK!
Tanácsot kérnék: egy nem túl izmos, alaplapra integrált videókártyám van, ami miatt elég sokat szívok. Legutóbb a Hullócsillagnál voltak állandó kiakadásaim, visszatöltési problémáim. Mivel mások ilyesmiről nem nagyon számoltak be, gyanítom, hogy az én hardverem az oka, és abból is a leggyengébb láncszem, vagyis ő: AMD/ATI RS780L Radeon 3000 (Adapter: 400MHz; Memória: 256 Mbyte)
Nem nagyon értek hozzá; szerintetek egy ASUS GeForce 710-2-SL 2GB dobna valamit a dolgon? Sok pénzem nincs rá, profi kártyát nem tudok venni, de erre beruháznék (kb. 12 ezer).
Előre is kösz a segítséget! -
Erdő
tag
válasz
shield #13626 üzenetére
A legalsó folyosón már könnyebb volt: találtam két képződményt is (az egyiket ládában, a másikat katonánál), amik a sugárzást csökkentették. És, bár ezt csak a folyosók lerendezése után, amikor visszamentem, hogy kimenjek Pripjaty felé, még egy ládában egy exo ruhát is.
De az eleje, szerintem, elég kemény. -
Erdő
tag
Hullócsillag... még mindig.
Elsőre leálltam vele a szarkofágnál, mert nagyon szemétnek tűnt az a feladat, de némi rápihenés után újrakezdtem az egészet. Újból eljutottam a szarkofágig (nomen est omen).
Kérdésem: van ennek valami trükkje, vagy tényleg ilyen továbbörökítő-anyag ez a pálya?
Nagyon rühellem, de nem szívesen adnám fel itt újból, mert egyébként nagyon tetszik a mod: jó a története, fel van építve, még a sokak által kifogásolt üres pályákon is - szerintem - hangulatilag nagyon rendben van stb.
Szóval, minden ötletet, ami a szarkofágon való továbblendülést segíti, előre is köszönök! -
Erdő
tag
A Biolabor előtt én is a bal oldali ládába pakoltam, és nálam sem volt ilyen probléma.
Limanszkban a Bulldog-ot szedtem össze, és nagyon jól jött! Az, meg a Gauss.
A Tőr már nálam van, most épp az Elfeledett Erdőben próbálom kitalálni, hogy mit is kell csinálni. A hozzászólásaitokból úgy tűnt, hogy itt mindenféle feladatnak kellene lennie, de egyelőre csak egy levelet találtam, és buktam Bűnbánó megtalálását. Ha jól emlékszem, ez mindenképp bukó, de hogy utána mi a szösz van... Egyik kutyafalkától rohanok a másikig. Talán a kunyhó padlását kellett volna átnéznem...
Pedig a végigjátszás egyértelmű: "Körös-körül a csend, csak valaki szomorú lóg a yardarm... házkutatást és talál két hangot. Fuss keresni egy lyukat a régi helyén." -
Erdő
tag
Köszönöm a tippet, jól hangzik ez a fegyver, de szerintem még nem tartok ott - legalábbis remélem, hogy nem mentem el mellette. Limanszkban szívok - ez egy rémálom! Mint egy brutál Doom-pálya.
-
Erdő
tag
És még egy kis furcsaság, hátha másnál is előjön: mielőtt beléptem volna a Biolaborba, felvettem a Seva ruhát, de így kiakadt a pálya betöltés és a mentés betöltése is. Egy korábbi mentést tettem vissza, exo-ban mentem be a laborba, ott átvettem a Sevát, és nem volt semmi gond.
-
Erdő
tag
válasz
SaGa59 #13594 üzenetére
Kösz! Ripleyt most kísértem el, és egy SPSA igen jó társnak bizonyult, alig amortizálódott, és majdnem a Radar pálya végéig kitartott a lőszer is. Tulajdonképpen most már ezért spájzolok: mert nem tudom, hogy hol milyen fegyver lesz hasznos. 5.56-osból az M4-es tetszik, de elég hamar akadni kezd, így muszáj egy csere pityu; 5.45-ös lőszerből is van vagy ezer, tehát ehhez is kell egy eszköz stb. A Bárban lévő ládában meg például ott csücsül egy géppuska vagy 2500 lőszerrel (Ó jantari emlék...). Hamar összejön az a 200 kiló.
A pénzzel nincs gond, vagy 4 millió kp-vel + 8 xenoformmal érkeztem a szabadságos bázishoz, ahol végre javíttatni lehetett, szóval az exo rendbe hozataláért elkért 550 ezer meg sem kottyant -
Erdő
tag
A Bár után hová érdemes átcuccolni?
-
Erdő
tag
Nem tudok túljutni a Vadvidék - Chron és a bandita piac felszámolása feladaton. Háromszor csináltam meg, Chront először, Chront utoljára, Chront középen, mindannyiszor dobókéssel, néha az épület tetejéről, néha nem, a többieket pedig úgy ahogy. Utána hordók felrobbant - de nem adja be a feladat végét. Körbe néztem, mert olvastam, hogy néha egy tag beragad valahol, de nem találok sehol senkit. Van tuti recept, vagy addig kell csinálni, amíg valahogy el nem fogadja?
-
Erdő
tag
Az Osztályozón elfelejtettem kipucolni a repteret. Sokat veszítettem vele? (Cuccom így is nagyon sok volt, már nem nagyon bírtam volna, de esetleg valami különlegest otthagytam?)
-
Erdő
tag
válasz
SaGa59 #13580 üzenetére
Kösz a gyors választ!
Megint újraraktam mindent, és most csak a mentés fájlt másoltam vissza, a beállításokhoz nem nyúltam. Így elindul a játék. Próbálom az user.ltx-ben javítani azt, amit szükséges a beállításokban. Egyelőre ez van. Nem merek programból hozzányúlni, mert unom az újratelepítést.
De a video frissítést megnézem majd... -
Erdő
tag
Sziasztok! Egy kis (nagy) segítséget kérnék:
Visszalépnék a Hullócsillagba, de hibaüzenettel kivág. Kb. egy hete játszok a játékkal, semmi baja nem volt eddig. Föltettem a magyarítást, fényerő javításokat, és futott szépen. Érthetetlen, hogy mi történt... csak kiléptem, hogy megnézzek valamit a tippek között, és utána már nem engedett vissza.
A hibaüzenet ez:
Your video card doesn’t meet game requirements.
Pixel Shaders v1.1 or higher required.
A log file-ban pedig ezt a hibára utaló sort látom:
error is (1): error X3000: syntax error: unexpected token 'Ă'
Újratelepítettem a játékot, utána el is indul, de ahogy módosítok a Beállításokban (pl. statikus fényre), és kilépek, nem tudok visszalépni. Már 3-4-szer újraraktam, és mindig ez az eredmény.
Előtte is ugyanezeket módosítottam, és teljesen jó volt.
Előre is kösz, ha valakinek van ötlete!
Utóirat: Nagyon köszönöm a magyarítást, a javításokat, és a sok hasznos ötletet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mini-ITX
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest