- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansim
újonc
válasz
battag #31397 üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék BattaG írására reagálni ami úgy néz ki,hogy leteszteltem és segít megoldani a Sagem fast 3686 és a repeater között lévő 24h órában történő "leakadást" mivel ugyanezzel a problémával szembesültem.
Mivel én nem azt az opciót választottam ,hogy minden nap hajnali 4kor újrainduljon a repeater mivel nem voltam meggyőződve arról ill nem tudtam kiszámolni , hogy pont 24 óra alatt dobja le a Sagem a repeatert vagy pedig elég neki a 10-18 is én a következőt találtam megfelelőnek egy szakértővel.
Röviden a megoldás: Kössetek a Sagem-re egy routert kábellel de csak olyan router lesz jó ami AP módban is működik. Majd pedig a repeater wifin keresztül fog kommunikálni a Sagemre kötött AP/routerrel 0-24h órában így megkímélve attól ,hogy a Sagem ledobja a hálózatról a repeatert.
Nekem ez a megoldás bejött annyi a hátránya , hogy picit zsebbe nyúlós mivel kell hozzá egy router ami AP módban is használható ill egy repeater is.Köszönöm BattaG-nek az útmutatást ill elindulást azon az úton ,hogy működjön szeretett hálózatunk a Sagem fast 3686-val.
Üdv : Jansim
-
válasz
battag #31413 üzenetére
A link sebesség felezödik de ha a net sebesség nagyobb mint a felezett link sebességgel elérhető mérhető sebesség akkor lesz mérhető sebesség csökkenés is.
Egy N150-es linken 40-50 Mbps vihető át így egy 72 Mbps-n ennek úgy a fele de ez tovább csökkenhet a környezeti viszonyoktól függően.
Én az A megoldást javasolnám inkább. -
válasz
battag #31397 üzenetére
A repeater üzemmód felezi az elérhető link sebességet, emiatt van a repeter-en kisebb sebesség wifi használatánál.
Mindenképpen ajánlott a fix csatorna beállítás használata.
Használhatod a Linksys-t a repeater-re kábelre csatlakoztatva is mint AP.
Van amikor frissíti a firmware-t a szolgáltató de előre nem lehet tudni, hogy mikor lesz ez. -
battag
aktív tag
válasz
battag #31245 üzenetére
Sziasztok!
Korábbi kisregényem után többen is visszajeleztetek (ezúton is köszönöm!), sikerült is előrelépnem. A szomszédnál elhelyeztem végül a SagemCom FAST3686 Home Gateway mellé (máshová nem nagyon lehetett) az ASUS RT-N12 D1-et, a csatornát automatikusra állítottam. Ehhez csatlakoztattam a TP-Link TL-WA850RE repeatert. Az ASUS-on rezerváltam IP címet a repeaternek, a repeatert statikus IP-re állatottam és kikapcsoltam a DHCP-t, azt is az ASUS router látja így el. A biztonság kedvéért mind az router, mind a repeater újraindul hajnal 4 kor. Kb. ugyanazt a jelerősséggel látja a repeater, viszont a kapcsolat stabil, egy hét alatt egyszer sem szakadt meg a kapcsolat. Tegnap Home Office az egyébként érzékeny céges VPN, egyszer sem szakadt meg a laptopon.
Azért még van egy-két furcsaság.
(1) Ha a repeater aljába bedugott UTP kábelen mérek, akkor elég jó eredmáényeket kapok Speedtesten; up: 22-26 Mbit/s, down: 5-5,5 Mbit/s, ping 7 (az előfizetés 30/5-ös). De ha wifin próbálkozom, a repeater-től kb. 1 méterre, akkor már csak 10-15 közötti a feltöltés, a ping 20 és 30 közötti (a feltöltés ilyenkor is legalább 5). Ennyit levenne az, hogy wifin vagyok (amikor az ASUS-t használtam repeaterként, akkor wifin is tudta ugyanezeket - bár nem stabilan)? Azért bosszantó, mert sokat TV-zünk TVGO-val vagy nagy ritkán a Mediaklikken és elég sűrűn szakadozik az adás (ha jól tudom, a FullHD min. sávszélessége 10 Mbit körül van). Lehet, hogy nem kellene auto-n hagyni a csatornát?
(2) a repeater logjait böngészve eléggé visszatérőek a pirossal kiemeltek
Bár a fenti képen nem ez látszik, de ezek a szakadozások kb 1 óránként ismétlődnek, annak lehet valami köze az ASUS routerben beállított Group Key Rotation Interval (=3600) értékhez?Még meg fogom próbálni azt is, hogy a repeater helyett a Linksys E2500+DD-WRT-t wireless kliens módra állítva házasítom össze az ASUS routerrel és erre kötöm UTP-vel repeatert, ami így lényegében egy wireless AP-ra degradálódna. Ennek az elképzelésnek hátránya, hogy emlékeim szerint a Linksys router elég gyengén látta csak a szomszéd eszközeit, a mostani repeater köröket ver rá ilyen szempontból.
Még egy kérdés; a sokat emlegetett SagemCom FAST3686 Home Gateway-en az alábbi FW van. Szerintetek a T szokott FW-t frissíteni, lehetséges, hogy az javítana bármit is az én esetemben (az utóbbi költői kérdés volt)?
Üdv.: BattaG
-
-
krealon
veterán
válasz
battag #31245 üzenetére
"Mivel gyenge a jel, Wifi repeatert kell használnom és itt kezdődtek a gondjaim.
Eddig több próbálkozásom volt,"Jol lathato, hogy a repeat-eles a problema forrasa.
Javasolnam, hogy a kliens- es Access Point funkciokat kulonitsd el egymastol, es valoszinuleg megszunnek a problemak.Kliens-bridge uzemmodra barmely OpenWRT-t (vagy az egyszerusitett kezelofeluletu Gargoyle firmware-t) tamogato router raveheto.
Access Point-kent pedig minden Wifi router kepes mukodni. Lasd AP / Switch mod.
A ket eszkozt pedig UTP kabellel erdemes osszekotni.A beallitast, a Wifi-link leirasban szereplo masodik epulethez (jobb oldalon) hasonlo modon erdemes elvegezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest