- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Stealth #42347 üzenetére
A upc/vodafone/one örökségben connect boxnak hívják a home gateway-t.
Modem módban 3, egymástól független session jár a one-nál az előfizetőknek kábeles területen. Ezek akár egyszerre is működnek. Váltani viszont nem mindig problémamentes. A legbiztosabb a modem és a router/ek kikapcsolása és egymás utáni elindítása. Először a modem, majd ha jelzi a folyamatos kapcsolatot, akkor a router indítása.
Esetedben a laptop és a router külön ip-címet kapott a rendszertől. Ha a laptopot átteszed a közvetlen kapcsolatról router mögé, akkor illene egy hálózatfrissítés és (ha nem működik) a modem/router párosnak az áramtalanítás/indítás.
Ami nem tiszta nekem, az a modem módban említett egyező ip a modemen és a routeren. Ilyen nincs. Modem módban a modem nem kap ip-címet. -
4Grider
félisten
válasz
Stealth #42342 üzenetére
Idáig nem olvastam vissza. Nyilván ha egy híd módban lévő eszköz mögé kötött routeren nem változik a kapott ip cím az után sem, hogy azt a szolgáltató elvileg megváltoztatta, akkor ott komoly gond van, főleg az után, hogy a modem és router is újra lett indítva. Gyakorlatban meg még ilyennel nem találkoztam.
-
-
mezis
félisten
válasz
Stealth #42311 üzenetére
Üdv.!
"Hogy tudnám kideríteni, hogy a Connectbox a szar..."
Úgy, hogy visszakapcsolod (visszakapcsoltatod) router üzemmódba. Amíg modem módban van, addig úgyis a Te routered a hibás -a szolgáltató szerint."A routert épp ma frissítettem, tehát az FW naprakész"
A frissítésig minden jó volt?
A frissítéshez UTP kábeleket kellett dugdosni? -
4Grider
félisten
válasz
Stealth #42311 üzenetére
Azt írtad, hogy a LAN-ra kötött eszközök működnek. Ez azt jelenti, hogy van rajtuk net is? Vagy ilyenkor csak egymást látják?
Ha van net is, akkor csak a "hibás" státuszjelzés a problémád? Ha igen, akkor ellenőrizném, hogy a routeren nem-e kapcsoltam be az internet detection kapcsolót, mert az sokszor fals értéket jelez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Filmvilág
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BIOS topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest