- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5 #26651 üzenetére
Kipróbálom...
Meg is van....köszi szépen,te egy Isten vagy! -
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5 #26649 üzenetére
Másik új ip-t, kábelnetről van szó,az invitel javasolta,de nem találom a routerben a renew-t,pedig a tplinkben benne volt anno....de az asusban nincs?
Parancssorban nem működik, routeren keresztül -
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5 #26646 üzenetére
Hali....egy kérdésem lenne Asus Rt-n12D routeren,hogyan kell renew ip-t "csinálni" ?
Köszi szépen! -
golyós
addikt
válasz
Intruder2k5 #26646 üzenetére
Köszönöm!
Visszaállították, csináltak egy központi resetet és torrent kliens újraindítás után egyből jó! -
bigrob
őstag
válasz
Intruder2k5 #26611 üzenetére
Így villog.
Először a gyártói honlapról letöltött 8 258 048 bytes méretű wr1043v2_en_3_17_38_up_boot(140613).bin, majd a DD-WRT oldalról letöltött "WR1043N(D) v1.x Webrevert - Back to stock" 8 060 956 bytes "tl-wr1043nd-webflash.bin".
A gyártói oldalról beszerzettel végigfutott a folyamat de a custom firmware jött be továbbra is aztán kerestük ki a dd-wrt oldalról ezt a típust és gondoltuk ha ez van rajta akkor biztos ez lesz ami visszaállítja, de ez lett belőle.. -
bigrob
őstag
válasz
Intruder2k5 #26609 üzenetére
V2 fekete, Power és a csillag led világít a többi villog.
Találtam egy videót amint végigmutatják hogy kell visszatenni a régi fw-t, nem gondoltam volna, hogy ekkora baj lesz ebből... -
vaakuum
addikt
válasz
Intruder2k5 #26583 üzenetére
Ezeket nem tudom, resetelve lett, gondolom a gyári értéket kellene.
Vagy hol lehetne megnézni? -
Gergosz2
veterán
válasz
Intruder2k5 #26558 üzenetére
Gyári firmware van rajta. Hogy abból melyik azt nem tudom, azt hiszem egyszer sem frissítettem.
Az átjáró elvileg rendben lesz, 192.168.0.1, és 45678 porton lehet elérni elvileg a routert. Nem értem mi lehet, előtte 1-2 héttel minden ment rendesen, mert akkor tettem be egy új nyomtatót a hálózatba.
(#26559) mezis
Egy modem-router. A szervizes kijött, ezt rakta be mert csak ez volt nála.
-
westend2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26542 üzenetére
Nem értem
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Intruder2k5 #26512 üzenetére
Nekünk pl pont optikai a cuccos.
-
Tonus
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26476 üzenetére
Köszi, de a lenti gépen nem fut semmilyen torrent.(De a fentieken sem gyakran)
Szóval itt valami más lesz a probléma.(nem tudom az számít-e Win8.1 van rajta , a többin meg 7-es)
-
Tonus
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26474 üzenetére
Szia!
Köszi szépen,segített. Újra van net.
Viszont most ,ha lent használom a laptopot olyan mintha "elszívná" a netet a többi (fenti)laptopoktól.
(Vagy mintha valamilyen priorítása lenne a többi laptoppal szemben).És a többi nagyon belassul.
Szinte alig hoz be akármilyen oldalt.Esetleg ha erre is lenne valamilyen ötleted,megköszönném!
-
Jimmy66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26468 üzenetére
-
Jimmy66
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26466 üzenetére
Én a tápra soha nem gondoltam volna!
-
Roachy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26363 üzenetére
Közben találtam ezt a módszert. Működhet nálam is, ki merjem próbálni?
-
Roachy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26363 üzenetére
Mi a hátránya a bridge-hez képest? -
Roachy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26361 üzenetére
Köszi a választ!
Holnap hívom őket, ha nem megy a bridge átállítás, akkor DMZ. Erről viszont most olvastam a hup-on, hogy valakinél rendesen visszalassult tőle a net. Ez mennyire valós? -
Roachy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26359 üzenetére
Ok, megpróbálom. És ha nem járok sikerrel, mit tudok tenni?
-
Roachy
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26357 üzenetére
Externet 30/5 és nincs se telefon, se tv. Csak a net. Ja és telekomos szerelő jött, onnan is hívtak az időpont egyeztetéshez. Szóval telekom hálózat.
-
suszi82
újonc
válasz
Intruder2k5 #26342 üzenetére
Értem,köszönöm. Tudsz ajánlani ehhez a nethez típust?
-
suszi82
újonc
válasz
Intruder2k5 #26334 üzenetére
Diginet 50 de százzal jön mert duplázták. PPPoe-s. Pár hete kezdett szarakodni a router. Elment visszajött. Aztán már csak ha resetelted. Utána meg már úgy sem. HA belépek a menüjébe akkor sem tudok állítani hogy dinamikus IP címen legyen Az internetkapcsolaton
semmit sem tudok állítani. -
petrson
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26337 üzenetére
Köszi a gyors választ, de hol állítsam a routerben, ha nem tudok csatlakozni? Nem igazán értek hozzá.
-
lezerkard
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26314 üzenetére
Most frissítettem a router agyát, de az sem használt.
Firmware Version:
3.15.9 Build 140724 Rel.63227n
Hardware Version:
WR841N v8 00000000Áthívtam egy ismerősömet aki hozzább értő. Hozott magával mobíl netet. Azzal is kipróbáltuk, azzal sem ment. Nálam van a hiba, de nem tudom, hogy hol. Nincs fent olyan progi ami blokkolná a netet. Megnéztük. A tűzfalon és a routeren minden ki van engedve. Szóval nem tudom. Egy korábbi gépemen ami jóval régebbi és amin XP volt azon sem ment a Ubi multija. Azt az xp hibájának tudtam, be, de, hogy itt se legyen. Ez egy másik gép és Win7 van rajta.
-
Marcell2002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26311 üzenetére
Köszönöm!
Az a baj hogy Gargoyle-ban nem találom melyiket kéne letöltsem?
Vagy inkáb hagynom kéne ezt az egész hot-spotos dolgot. -
Marcell2002
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26294 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Ez jobb a dd-wrt-nél? Csak én nem találtam a routeremhez szoftvert? -
madmike
őstag
válasz
Intruder2k5 #26306 üzenetére
Próbáltam fix csatornát, javult valamennyit, de nem az igazi. A telefonom is hasonlóan viselkedik, bár az kicsit nehezebben dobja el.
-
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #26270 üzenetére
3rd party firmware nyert
DD-WRT
Köszi a segítséget -
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #26268 üzenetére
Nem, sajnos.
-
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #26266 üzenetére
Igen.
A net rendben van, ha a modemből direktbe a gépbe kötöm akkor rendben van net. -
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #26263 üzenetére
Szia.
Köszi a gyors választ.
Ezeken valamint firmware frissítésen is túlvagyok már. -
Locsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26250 üzenetére
Reset megvolt, ugyanaz a kb 40dBm-es különbség. Még van egy hónap gari, megy vissza.
-
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #26240 üzenetére
Igen WPA2+AES.
Az elérhető hálózatokra ballal kattintva kiválasztom az adott Wi-Fi-t és akkor csatlakozáshoz kéri a nevet és jelszót.Ha telefonról próbálok belépni akkor is ugyanez történik, csak akkor nem jön fel újra az hogy kéri ezeket az adatokat csak egyszerűen azonnal szétkapcsolja a csatlakozást.
-
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #26238 üzenetére
WPA2.
-
GT Riders
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #26209 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így menni fog -
válasz
Intruder2k5 #26166 üzenetére
Xiaomi mini router.
Csont maxon 10megabites a net és más is használja. Kábel vagy wifi egyre megy. -
válasz
Intruder2k5 #26164 üzenetére
Csak a router változott. A CPU kihasználtsága közel sem max, jobban megterheli ha USB-ről szedem vagy töltöm fel az adatot.
-
brown26
tag
válasz
Intruder2k5 #26156 üzenetére
Sikerült köszönöm
-
brown26
tag
válasz
Intruder2k5 #26154 üzenetére
Átdugtam, de nem jó.
A PPPoE kapcsolatot hogy tudom letiltani? Illetve milyen kapcsolatot hozzak majd létre? -
brown26
tag
válasz
Intruder2k5 #26147 üzenetére
Igen, T1E. Bocsi, de nem tudom mi az a bridged mód
-
Travelos
őstag
válasz
Intruder2k5 #26110 üzenetére
Ok, de még mielőtt megtenném:
A routerben már írtam a beállításaimat, de a windowsban is létre van hozva egy PPPoE kapcsolat, szintén megadva a név/jelszó, és szintén auzomatikus csatlakozásra állítva. Ez így rendben van?
-
Travelos
őstag
válasz
Intruder2k5 #26108 üzenetére
marad a tomato custom firmware?
-
Travelos
őstag
válasz
Intruder2k5 #26106 üzenetére
Ami furcsa, hogy a napló bejegyzéseknél nem jó az időpont. Mindent egy órával korábbra datál, mint a valós időpont.
Amúgy egy millió ilyen van a naplóban:
[LAN access from remote] from 212.96.55.37:29601 to 192.168.1.2:51515, Sunday, Aug 30,2015 23:40:39
Az 51515 a torrentben beállított portom
-
Travelos
őstag
válasz
Intruder2k5 #26104 üzenetére
A router beállításoknál a következők szerepelnek:
Bejelentkezés szükséges
PPPoE
Felhasználói név, jelszó
Szolgáltatás neve Digi
Mindig csatlakoztatott
IP cím dinamikus lekérdezés
DNS automatikus lekérdezés
Útválasztó MAC alapértelmezett címJók ezek így? Amúgy manuálisan hol konfiguráljak ezen kívül?
Legfrissebb gyári firmware van fent.
-
válasz
Intruder2k5 #26067 üzenetére
Köszi
Noigen, szolgáltatói modemrouteren nem biztos h nekiállnék firmware-t reszelni
. B megoldás lenne, hogy OpenWRT-zném a dobozába visszaköltözött saját routeremet, és ezzel oldanám meg a gondot, extra dobozt viszont nem szeretnék, úgyh marad az a 15-20 oldal, amit kézzel be tudok írni.
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #26067 üzenetére
TP 1043ND v2-vel megoldható amit a kolléga szeretne?
Gyári fw-n próbálnám. -
GipszJakabka
újonc
válasz
Intruder2k5 #26023 üzenetére
Igen a legfrissebb van rajta és ez már a 3. készülék nálam 2-t cserélt már a dlink......
A telefonos supporton is túlvagyok, Ők azt mondják állandóan, hogy készülék tudja, nálam a hiba, viszont én bemérettem a szolgáltatómmal is a vonalat router nélkül 980megabit, routerrel 250 körül....
én ilyent találtam a leírásban:" It is strongly recommended to replace your existing router with the DIR-868L instead of using both. If your modem is a combo router, you may want to contact your ISP or manufacturer’s user guide to put the router into Bridge mode, which will ‘turn off’ the router (NAT) functions."
Esetleg melyek azok a modellek, amik tutira tudják a gigabites netet? Én néztem egy Linksys AE6300-at, ez tudná?
-
válasz
Intruder2k5 #26023 üzenetére
Egy suppor-t hívást/e-mail-t még lehetne próbálni hátha "hivatalosan" tudnak segíteni.
-
Pinky77
újonc
válasz
Intruder2k5 #26016 üzenetére
Gyári van rajta. A resetet meg csináltam gombbal is meg a configjában gyári visszaállítással is.
-
drk88
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26012 üzenetére
Bármit állítok mintha be se venné az agya a routernak...átállitom a jelszót és utána nem enged be amire állítottam de az alappal sem.. csak egy hard reset után...megy a kukába
-
drk88
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26009 üzenetére
Beraktam őket, de ígysem jó. De lecsekkoltam ilyen port ellenörző oldalon h tényleg nyitva van e, és azt írja h nincs...hulladék ez a router már sztem
-
drk88
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26007 üzenetére
Próbáltam úgyis, semmi változás.
-
haddent
addikt
válasz
Intruder2k5 #25986 üzenetére
A Trénél 2 fw közt is ég és földnyi szakadék van. Anno ismerős (Tés) felküldte vissza nekem a régi fw -ét mert úgy legalább használható maradt.
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #25986 üzenetére
Ezeket végigolvastam, én is volt már példa hogy ezt a modemet elküldtem a francba, mert az tény hogy átok béna a legutóbbi frissítés óta az interface, IE-ből nem megy rendesen, meg a 2013 december előtti update-vel néha a dmz halt be, de ezeket leszámítva sztem nagyon jó, fenntebb írtam h van ami atomstabil...
Nem láttam még Dlink 704-et, meg TC7200-at, de hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel, jó nekem ez, pláne hogy mostanság nincsen vele semmi problémám. -
válasz
Intruder2k5 #25981 üzenetére
Érdekes dolog, hogy a T-nél szidják mint a bokrot a Cisco HGW-t, majdnem mindenki szabadulna tőle. Addig a UPC-nál meg istenítik, ezt vagy sima Cisco modemet szeretnének ha lehetne választani. Pedig elvileg ugyanaz a hardver van mindkét eszközben és a firmware is csak a szolgáltató specifikus beállításokban tér el.
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #25981 üzenetére
Csatlakozok, 2013 aug óta megy nálunk ilyen modem, különösebb problma nincs vele, nagyszüleimnél meg aztán állat, ott a wi-fi-je is isteni stabil, konkrétan 30 mega simán jön, torrentet bírja, és több klienssel sincs gondja.
-
válasz
Intruder2k5 #25972 üzenetére
Köszönöm!
Meglesem a tomatot, ha esetleg segítenél egy linkkel azt megköszönöm... (jöhet priviben is) -
válasz
Intruder2k5 #25970 üzenetére
(a legutóbb Merlin FW RT-N16-ra 2015.februári (és egyben utolsó sajnos))
Ez a Tomatos dolog, ha jól értem akkor minden kliens által látogatott domaint regisztrál, ugye?
-
válasz
Intruder2k5 #25968 üzenetére
Esetleg valamit extra progit futtatni merlin fw vagy OLEG alatt (RT-N16)?
-
kincsdesign
újonc
válasz
Intruder2k5 #25877 üzenetére
-
Cry0
őstag
válasz
Intruder2k5 #25867 üzenetére
ki írtam párba mert ugye ahova irtam ott nem igen ilyenekel foglalkoznak így meg hátha előbb kapok választ
-
válasz
Intruder2k5 #25785 üzenetére
-
semetka
őstag
válasz
Intruder2k5 #25776 üzenetére
Akkor szerencse hogy egyből ment
Jó lenne egyébként ez a tecnicolor is csak nincs antennája így a wifi gyenge, meg persze a tplinket már megtanultam konfigurálni és már 6 éve gondd nincs vele, pedig állandóan megy. Mondjuk kár h nem gigabites -
semetka
őstag
válasz
Intruder2k5 #25774 üzenetére
Igen szuperul megy, csak nem tudtam hogy jó-e a dynamic ip beállítás.
-
semetka
őstag
válasz
Intruder2k5 #25772 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Nem azonos szerencsére, a tplink 192.168.1.1 a tecnicolor az pedig 192.168.0.1. -
válasz
Intruder2k5 #25739 üzenetére
150-en lett 68dBM és 31-es quality.
iPad viszont sokkalta rosszabb lett: 17dBm -> 59
-
válasz
Intruder2k5 #25737 üzenetére
70 @ Version 1.28 by shibby
-
válasz
Intruder2k5 #25726 üzenetére
Kiprobaltam, abban a portban is maxon jon minden a gamer gepemmel, akkor a hgw jonak tunik. Ezert kertem, hogy konkretumokat irjal, nekem a halozat olyan, mint a noi agy.
Atmegyek akkor a halozat megosztas topikba. Koszi!
-
válasz
Intruder2k5 #25724 üzenetére
Atdugom a masik portba, hogy a hgw rendben van-e?
-
válasz
Intruder2k5 #25722 üzenetére
Konkret tanacsokat adj legyel szives, hogy mit csinaljak. Ellenorizni a halozati beallitasokat. Es mit ellenorizzek pontosan es hol? Alaplapi halokartya van es irtam is, hogy eddig mukodott. Hogy hogy nem ennek a temaja? Honnan tudod, hogy nem azzal van a baj?
-
válasz
Intruder2k5 #25719 üzenetére
Kihuztam mar a kabelt is. Ha odaultem a gep ele mit kell csinalnom?
-
válasz
Intruder2k5 #25717 üzenetére
Ertem, viszont tegnap tokeletesen mukodott es ma is egeszen addig, mig meg nem allt a kep. Akkor mit kellene tennem, hogy mukodjon?
-
johndeegwed
tag
válasz
Intruder2k5 #25711 üzenetére
Telekom router-t használok lanon keresztül
kapcsolatok száma max 200 -
XFoxyX
tag
válasz
Intruder2k5 #25704 üzenetére
Beállítottam 1-2 nap és kiderül segített-e. Majd írok róla. Esetleg ha nem fog van egyéb ötlet, hogy miért lehet ez?
-
bostone
addikt
válasz
Intruder2k5 #25692 üzenetére
A modem: D-Link DSL-360R
Elég régóta szolgál (5-10 éve?), két elődöt cserélt le az invitel, mert azok meghaltak.A router: TP-LINK TL-WR741ND, ő sem fiatal.
-
Barni22
tag
válasz
Intruder2k5 #25686 üzenetére
Hali!igen úgy értem.megadtam a jelszavamat hogy használják,de már nem kell nekik és törölni akarom őket a listáról
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Intruder2k5 #25608 üzenetére
OpenWrt van most rajta. Az mentette meg. Gyári fw-vel használhatatlan. Most csak kb egy switch-ként üzemel.
Elmagyaráznád hogyan tudok a LAN portból WAN portot csinálni?
-
Lalllerrr
tag
válasz
Intruder2k5 #25603 üzenetére
Köszönöm!
Most be tudok lépni a konfig felületre be is állítgattam, csak internet nincs. -
bb.bocs
őstag
válasz
Intruder2k5 #25591 üzenetére
HÁT INKÁBB NEM PRÓBÁLKOZOM... TRX FÁJLOKAT NEM SZERETI(ez a caps looock)
-
Hapi18
tag
válasz
Intruder2k5 #25580 üzenetére
Felhúztam 233 Mhz-re így most a végén is van 52Mb/sec.Ha megadja magát veszek egy gigabitest! Köszi még egyszer!
-
Hapi18
tag
válasz
Intruder2k5 #25578 üzenetére
Köszi ezt nem tudtam!
Tudsz ajánlani olyan routert ami tudná esetleg a 100Mb/s-et is, és semmi extra nem kell legyen benne csak wifi. -
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #25574 üzenetére
Ettől féltem :S Kitudja, hogy ott ugyebár milyen portok vannak nyitva hogyan miképpen...
Erre gondolom egy megoldás lenne valamiféle hosting ami közvetlen kapcsolatban van routerrel esetleg PC-vel és IP-től függetlenül mindig elérném..
Na mindegy még teszek egy próbát hívok szerelőnek, hogy ezeken az átjátszókon milyen beállítások vannak..
Minden esetre köszönöm a segítséget
-
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #25562 üzenetére
Az esélyes mert most nézem szaki a papírra 2.254-et írt, de ha asus wan portját statikusra teszem a 2.254-re nem tölt be semmit se
Pingelni tudok mindent de FF csak gondolkodik felette, ahogy vissza teszem DHCP-re asus van portját egyből megy.
Sajnos most mennem kell melóba, de ha hazaértem még teszek egy próbát ha semmi akkor át tetetem a DMZ-t 2.158-ra és punktum
-
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #25520 üzenetére
Sajnos így sem, no de mindegy
De szükségem lenne még szakértelmedre
Viszont most elő állt egy másik helyzet... Volt itt szerelő szolgáltatótól kikunyerbáltam egy DMZ-t(hogy ne kelljen portokkal szenvedni hozzáférés hiányában).
Az ubiquitit 192.168.2.158-192.168.2.258 tartományban osztja IP-t DHCP-n. Alap esetben a 2.158-as IP-t kapja routerem WAN portja. Gondolván akkor routerem WAN portját statikusra teszem DHCP helyett.IP 192.168.2.258(azt kaptam DMZ-re de hogy miért ezt?)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Getaway 192.168.2.222
MTU 1500,
De valamiért nem engedi router a 2.258-as IP-vel mentem Invaild IP-t ír.Érdekesség ha próbáltam statikusan a 2.158-at amit DHCP-n is kap router azzal sem megy semmi weboldal. Pingelni tudom ubiquitit és google dns-ét is, overview-ban WAN résznél DNS-nél nem ír semmit, ez lehet a baj? De nincs is mező ahol ki tudnám tölteni DNS-t
Egyszerűbb lenne megkérni szolgáltató, hogy írják át a DMZ-t a 2.158-as IP-re amit alapból kap router WAN portja?
Előre is köszönöm
-
Mexildos
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25535 üzenetére
Tehát akkor a router megkapja a FIX IP-t és én pedig csak simán a routeren belül beállítom, hogy ezen az IP-n keresztül tudjanak a szerverhez kapcsolódni? Ezt pontosan hol kell megtenni (általánosságban?)
Egy másik út!
Olyat lehet csinálni, hogy a router kap dinamikus IP-t és a FIX IP csak a szerverhez szól? Bár most így végig gondolva nem lehet
Vagy igen?
-
trebrona
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25528 üzenetére
Értem, lehetséges opcióként írtam, azért is raktam bele a PC-t. Bocs, hogy nem fogalmaztam egyértelműbben.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Intruder2k5 #25524 üzenetére
Köszönöm
Odáig eljutottam a SAMBA verzióval, hogy a számítógéphez hozza csatlakoztattam ezt a meghajtót amiben van a film, ami ugye a Ruterbe van csatlakoztatva.
A gondom hogy a TV nem tudom mire kell állítanom a készülék egy LG-42LB650V
Ehhez a típushoz belehet valahogy állítani valamelyiket?Vagy inkább ne is próbálkozzak vele.
-
erikke17
őstag
válasz
Intruder2k5 #25517 üzenetére
Ez sajnos nem jó
Teli szórja logfájlt ezekkel a sorokkal:Jun 22 10:07:01 unknown user.debug init[1]: dnsmasq terminated unexpectedly, restarting.
Jun 22 10:07:01 unknown daemon.crit dnsmasq[4153]: bad option at line 16 of /etc/dnsmasq.conf
Jun 22 10:07:01 unknown daemon.crit dnsmasq[4153]: FAILED to start up -
csubuka
addikt
válasz
Intruder2k5 #25511 üzenetére
Köszi, akkor az egész pusztult el, ahogy van. Mivel bármit állítok rajta utána nem tudok belelépni soha többet. Alaphangon reset után még agy belépni, úgy, hogy magam írom be a Windows beállításokba az ip-t és nem automatikusan kapja a gép. De ha be akarom kapcsolni a dhcp-t akkor már nem hagy semmit később. Kuka akkor.
-
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #25480 üzenetére
Le van tiltva alapból és nem is változtattam rajta.
-
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #25478 üzenetére
Én is bután állok a dolog előtt és nézek ki a fejemből.
Szerintem is hw hiba, reméltem, hogy esetleg valaki
többet tud mint én.
A custom firmware nem játszik nem az enyém a cuccos,
csak egy kliens-ap pároson keresztül lógok rajta én is.Köszi a segítséget.
Üdv.
Szerk: semmi torrent vagy extrém felhasználás.
-
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #25476 üzenetére
Csak a DHCP kérések és címkiosztás, amik rendben is vannak.
Egyéb semmi. -
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #25474 üzenetére
Szia!
Igen, a router mindig elérhető, minden adminisztráció
elvégezhető, a kábelek tuti jók, bármelyikkel egy gépet
direktben modemre kötve megy a net.Ha a hiba fennáll, a Cisco elérhetetlen és a logja pedig
elérhetetlen de akkor is amikor müxik minden. -
maxima
tag
válasz
Intruder2k5 #25472 üzenetére
Szia!
> A UPC eszköz pontos típusa
Ez egy Cisco kábelmodem, a pontos tipust nem tudom mert most
nem vagyok a közelében.>A UPC eszközt milyen IP címen éred el otthon, LAN-on?
Ha működik a router jól akkor 192.168.100.1, ha nem működik
akkor sehogy.>A UPC eszközt router vagy bridge módban használod?
Passz, csak a status oldal jön be, semmi mást nem enged
még megnézni se.
Annyi tuti, hogy ha rendben van minden akkor a router
direkt külső ip-t kap, a modem mintha ott sem lenne
akár egy ap vagy repeater.
Amikor a router nem müxik a külső ip akkor is megvan+gw+dns
is de adatforgalom a WAN és LAN oldal között nincs.>A TP-LINK-nek mi a LAN IP címe?
192.168.0.1Üdv.
-
PAUBEN
tag
válasz
Intruder2k5 #25467 üzenetére
Akkor az adsl modem és router között teljesen felesleges cat5 nél jobb kábelt raknom ugye?
Router és gépek között már vettem is cat 7 es kábeleket. -
dre11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25403 üzenetére
Bocsi az off kérdésért, és köszi a választ!
Felraktam a legújabb firmware-t (factory reset, firmware up, factory reset) és javult a helyzet. Most már nem kell kézzel újrakapcsolódni a netre admin felületen, már megcsinálja magától is. Viszont úgy, hogy amikor az előző, N10-es router már csatlakozott (a bekapcsolás után kb 1 perccel), ez az N12-nek nem sikerül, hanem ezután újra próbálkozik egyet (még kb. 1 perc), és azzal már megy.
Miközben újra próbál csatlakozni, ez van az admin felületen:
A beállítások:
Van esetleg bármi ötleted mitől lehet ez az első sikertelen csatlakozási kísérlet?
-
dre11
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25401 üzenetére
A verziót megnézem majd és frissítek ha kell, köszi a tippet!
DIGI-s (ONT) eszköz nem hiszem hogy van (de lehet hogy tévedek), szal valszeg LAN net lesz (panellakásban lakunk, egy utp kábelen keresztül jön a net).
A PPPoE csatlakozást az ASUS csinálja? Igen, azt ő csinálja.
100-as netből kb. 90 jön át, ami még elfogadható veszteségnek tűnik. De Asus vonalon tudnál ajánlani légyszi routert, amivel menne a 100 is?
Köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #25397 üzenetére
Mindegy még jó ha esetleg holnapra elmenne akkor jövök megint
Nagyon szépen köszönöm a segítséget Szép estét
-
válasz
Intruder2k5 #25397 üzenetére
Most megcsináltam az elsőt amit javasoltál 192.168.1.254 igy most van net és wifi is mind kettőn,de legutóbb is így volt és kis idő után a tp linken elment a net.Lehet hogy most jó lesz de ha nem akkor még van valami amit esetleg kilehet próbálni? Vagy csináljam meg még most a 192.168.0.254 ip címet?
-
válasz
Intruder2k5 #25394 üzenetére
legelső hozzászólásban már javasoltad, hogy állítsam át a tpl ink ip címét 192.168.0.1,és azt akkor megcsináltam de sajnos nem lett jo. Akkor próbáljam meg 192.168.1.254 re állítani? A upc menüjébe ezen a címen tudok belépni 192.168.100.1 on tudok belépni az jó? Ha beírom azt hogy 192.168.1.1 akkor nem jön be semmi. Ha belépek a upc menüjébe akkor ott is átkel állítani az ip címet? Mert ott nem igazán találom hogy hol kell.A dhcp kikapcsoltam legelső próbálkozáskor a tp linkben.
a upc menüjében ilyeneket látokIP-cím89.133.184.39
hálózati konfiguráció ip címe 192.168.0.1kezdő helyi cím 192.168.0.2
Ennyit találtam,ne haragudj hogy ennyire láma vagyok
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #25381 üzenetére
Jaj igen, el is felejtettem, hogy mi után felment a gyári fw, utána rögvest frissítettem.
(#25392) lajosx: akkor most pontosan milyen típusú is a TP-LINK?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest