- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Jackson-
őstag
válasz
dr.bubo #4198 üzenetére
van egy gép. abból az utp kábel (bocs de csak kicsit vagyok "kocka") megy fel a tetőn található antennába ami 2.4ghz-en kapja a netet. szóval ahogy nézem a válaszodat a kettes verzióról van szó
. a router azért kell hogy a család többi tagja képes legyen wifin keresztül használni a "netemet".
a gond pedig az, hogy eddig 3 routerből csak egy volt képes kommunikálni az antennával, az viszont csak kölcsönben volt, és egy ősrégi microsoft termék (nem sűrűn látok microsoft routereket boltokban).
több ismerős (rendszergazda, informatikus stb) járt nálam, a nem megfelelően működő routerek logjába nézve egyedüli valószínűsíthető hiba az volt, hogy az MTU -nak minimum 1500-as értéket kellene beállítanom, azonban ez mind a sweex, mind az edimax routerben 1492-ig engedélyezett. a microsoft router tökéletes volt, reset után megadtam neki a logint/passt és működött hibátlanul.
ezért érdekelne hogy mivel próbálkozzak, mert olyan ötletet már kaptam hogy kérjek egy boltból 3-4 féle routert kipróbálásra, hátha valamelyik... ez viszont nem biztos hogy megoldható. -
Csury
csendes tag
válasz
dr.bubo #4157 üzenetére
Hello.a setup wizard a fix gépen nem tudom miért de be se jön.Ha összedugom a laptoppal akkor végigfut viszont csatlakozni nem akar.A fix gép webwes felületén látom a routert,de a device discovery nem,ez lehet a hiba oka és ha igen akkor hogyan tovább?Viszont a netem jelszavas azt is meg kell adnom a routernek a csatlakozáshoz???
-
SziAtee
csendes tag
válasz
dr.bubo #3914 üzenetére
Megoldódott a gondom. Magával a laptop driverénél volt valami gubanc, de az sem világos mi. Nem is gondoltam rá, mivel frissen volt telepítve az egész rendszer. Ráadásul ugyan azt a wifi drivert tettem vissza, ami volt is rajta és mégis így műkszik (remélem nem csak ideiglenesen). Bocs a vaklármáért!!!
Nem tudom mi az a dd-wrt, de majd utána olvasok.
-
silent07
csendes tag
válasz
dr.bubo #3897 üzenetére
Persze felraktam mindent. Ha csak modemmel van összekötve a gép akkor megy rendben a net. Csak, ha a router közte van akkor nem. A router viszont érzékeli, hogy valami rá van kötve, mert az a lan port ahová csatlakozik a kábel, villog. Nem vibrál mint amikor adatforgalom van, hanem villog ütemesen.
-
G.I.B.I.
csendes tag
válasz
dr.bubo #3852 üzenetére
Na szóval akkor:
Tehát a routeredet sem éred el?-Ez nem tudom mit jelent de biztos igen!
Ősszeköttöd a router lan portját a gépeddel -Ez is ment
böngészőbe (IE) beírod a router ip-jét, aztán megadod, a felbukkanó ablakban a router felh.nevét és jelszavát-ez sajnos nem ment csak akkor ha volt netem,de akkor nincsen router csatlakoztatva ha csatlakoztatva van akkor nincs net így nem hozza be az ablakot hiába írom be az ip!
(ezeket a router alján, dobozán vagy leírásában megtalálod.)-Igen ez megvan megtaláltam ezt másoltam be!
előtte a gépedet állítsad automatikus ip kérésre, így elfogod érni a routert.-Ezt sajnos nem tudom hogyan kell?
A routerben kiválasztod a az internet csat típusát Fix ip-d van? Akkor a fix ip-t, de itt még meg kell adnod pár adatot, gondolom azokat tudod-Igen tudom Átjáró stb stb stb!
Sajnos nem tudok belépni ha belépni tudnék a routerbe menne minden -
G.I.B.I.
csendes tag
válasz
dr.bubo #3850 üzenetére
Szia
Nem értem annyira mire gondolsz!
Nem a szolgáltatómtól van!Közel 3 éve megvan az internetem a dunawebtől!Csak most vettem egy routert!ÉS nem tudok bemenni a beállításába!Hogyan tudnék bemenni??Amikor összedugdosom nincsen internet mivel be kéne állítani,de nem tudom, mert gondolom csatlakozni akar a böngészőm vagy nem tudom!Mikor beírom az ip a beállításokhoz még csak a jelszót sem kéri mert annyira szarkaszik akkor mikor a router csatlakoztatva van! -
Mishra1987
csendes tag
válasz
dr.bubo #3788 üzenetére
köszi a válaszokat mind2 őtöknek hát közeli wifi hálózat nincs hozzám közel (meg is néztem) egy családi házban vagyok minden technológiától 1 km es távolságban
sztem 50 házon belül nincs internet sem. Megpróbálom ezt a frekvenciaváltást azt jelzem hogy szuperált amúgy az is furcsa hogy 10-17 óráig szokott inkább előfordulni a szakadás estefelé meg reggel nem érdekes
-
Mishra1987
csendes tag
-
gzsolt99
csendes tag
válasz
dr.bubo #3688 üzenetére
lehet émn is olvastam. de máshol meg ue modemek vigan müködnek, meg nálam is jo volt 3 évig. no és mind a 2 rossz lenne, és ugyanugy viselkedne? érdekes.
amugy meg sokmindenre nemtudom cserélni , T-home hálózathoz nem jo csak pár modem. vegyek 360T-t?
de majd kipróbálom a héten egy rokonnál. kiváncsi vagyok ott mit csinál. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dr.bubo #3605 üzenetére
Annak a drivernek/programnak egy másik verziójával, amit linkeltél tegnap. Csalóka, mert elvileg használhatatlan, de kis türelemmel csak ki lehet tölteni ami szükséges. Nem csak a driver részére volt szükség, a szoftver is kell a csatlakozáshoz.
Eddig stabilnak tűnik, hozza is a teljes g sávszélt 4 falon keresztül a lakás másik sarkából.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dr.bubo #3591 üzenetére
Megszületett a megoldás!
Nagyon nagy köszönet kalinak és dr.bubónak.
Egy speciális driver és program kellett hozzá, hogy működjön. Kalandos volt, mert tiszta bug, be sem lehet írni rendesen a jelszót, minden betű után oda kell kattintani, a szoftver fele teljesen használhatatlan, mert nem lehet ráklikkelni a legördülő menükre, de a lényeg az, hogy cipőkanállal beleerőltettem, és csatlakozott. Aztán már csak egy profilmentés kellett (röpke negyed óra a két kattintás) és már automatikusan megy is minden magától.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dr.bubo #3571 üzenetére
Na, csak csendben kiabálok, mert már késő van a félkövér betűhöz de:
Abban a pillanatban, ahogy a pontos idő beállításakor megnyomom a GET GMT gombot a router menüjében beáll a kapcsolat, és marad csatlakoztatva.
Aki erre magyarázatot talál (mitöbb, megoldja, hogy ne kelljen ezt megtenni) felterjed a jövő évi nobel díjra.
re: a WEP-et viszont én nem tudom beállítani. de gondolom nem ez lesz a probléma, lásd fent... egyre kíváncsibb vagyok
-
Voice24
őstag
válasz
dr.bubo #3565 üzenetére
Gépet újraindítottam, akkor sem ment. Aztán a torrentprogiban a beállításokban visszatettem a pipát az UpnP port elé. Utána próbáltam egy új torrentet elindítani, az jött is szépen, még a feltöltés is elindult, de a régebbi torrentek nem mennek, pedig úgy mutatja, hogy lenne letöltő.
Az a visszarakott pipa befolyásol valamit? -
-
diagram
csendes tag
válasz
dr.bubo #3449 üzenetére
Igen! Az Address Lease Time-t maxra állítottam. Az ip stb. marad, de újra indítás után már van, hogy új ip-t ír. Firmware-t azért nem frissítettem, mert egy jött ki ami frissebb, de a változások közt nincs erre utaló javítás.
"1.Fixed a PPPoE dial-up problem in Germany
2.Modified some default settings" -
Sacerdon
csendes tag
válasz
dr.bubo #3336 üzenetére
Akkor leírom mégegyszer
Bedugom a kábelt a gépbe és a routerbe (auto IPre van állítva a gép). És nem ismeri fel a hálózatot. így ha beírom a 192.168.1.1 akkor azt írja ki h az oldal nem elérhető.
ha wifin keresztül akarok csatlakozni, akkor meg jelszót kér, amit nem tudok.
-
-
-
ha8bq
csendes tag
válasz
dr.bubo #3119 üzenetére
Igen mindent igy probaltam csinálni még mielött az ADD-ot beklikkeltem volna.
Tehát mikor legelösször rákattitottam az ADD-ra rögtön kiirta az INPUT ERROR-t.
Akkor aztán probáltam elöször a TCP-t beütni mint ahogy leirtad és utána ráklikkelni az ADD-ra. Akkor is ERROR.
Majd megint TCP majd SAVE akkor is ERROR.
Hát igy néz ki.
Most mit csináljak? -
ha8bq
csendes tag
válasz
dr.bubo #3104 üzenetére
Hallo doki.
Köszi a választ,de mint irtam én nagyon csöves vagyok ebben a témában,igy nemigen tudom használni.
Interace-nél be kéne állitani az UDP 5198 5199-et
TCP 27222 27223-at
EchoLink-nél az UDP 5198 5199
TCP 5200 5198-5199Ennyit tudtam meg,de azt sem tudom hogy hol találom ezt a beállitási lehetöságet.
A router-t megtalálom ha beütöm a 192-168.10.1-et,de utána hüle vagyok.
Skype cimem:ha8bqmisi
Üdv: ha8bq -
glutamin
őstag
válasz
dr.bubo #3020 üzenetére
Na vééégre sikerült!!!
A linkelt oldalról letöltöttem a Port ellenőrző programot. Azzal kerestem két szabad portot, amit aztán beállítottam TCP-nek illetve UDP-nek és most jó.
Hihetetlen, de pl a 40002-es porton is volt valami. A legfrissebb Firmware van fenn a routerem-en és azon nem lehet BOTH beállítást alkalmazni egy Port-ra.
-
Bulitt
addikt
válasz
dr.bubo #3009 üzenetére
hát mikor megvettem a routert, volt fent egy oprendszer, és az akkori P5B alaplapom. Kicseréltem az alaplapot és újra telepítettem az op rendszert. A routerben a régi alaplap által megadott mac cím volt, és ment a nett de időközönként megszakadt. Most hogy ezt a szakadást, pontosabban inkább fagyást kiküszöböljem újra clone-oztam a mac címet. Aminek az lett az eredménye, hogy a net egyáltalán nem megy olyan rendesen ahogy azt kellene. Mire nagy nehezen rájöttem hogy mi a gond, kidobta a upc által a regisztrációt. Regisztráltam is újra, de semmi. Azt dobja ki mindig hogy regisztrálni kell a modemet.
Jelzem úgy regeltem, hogy a routerbe ment be a net, és onnan a gépbe. Szóval nem értem mi lehet a gond -
-
L7wy
őstag
válasz
dr.bubo #2903 üzenetére
Na, szóltam a szolgáltatómnak (EUnet) e-mailben a Szabadkai office-ba. Rá 20 percre hívott az ember telefonon, az ADSL mode-ot kellett átállítanom T1.413 ra, az ADSL tipus-t meg ANNEX A/I/J/L/M re (a weblapjuk szerint auto sync és ANNEX A). Eddig 2ésfél órája megy. Az SNR margin 26.0 26.0. A Line Attenuation 25.0 13,5 re változott. Remélem jó lesz. Azért érdekelne h ez a mód (T1.413 és ANNEX A/I/J/L/M) mit változtat (nem mintha nem lennék képes keresni), de wiki-n csak angol van, máshol meg nem találtam normális szöveget róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest