- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
DaDy0219 #4535 üzenetére
Jól tudod, hogy a mac cimet kell klónozni. A géped mac cimét kell klonoznod, ha a szolgáltató felé az lett regisztrálva. (Ezt könnyen megnézheted, router nélkül, ha megy a gépeden a net, akkor az van reggelve.) Esetleg az SMC mac cime lett, akkor nézd meg az smc menüjében a mac cimét és ird be a tp-link-be wan mac address-nél.
Lásd aláírásom!
-
DaDy0219
tag
válasz
DaDy0219 #4534 üzenetére
Megoldva!
Viszont a probléma továbbra is fenn áll, vagyis:
Kábel netes vagyok, eddig használtam egy smc routert a szolgáltat által adott modemmel.Az smc routerrel a net néha-néha megszakadt.Kicseréltettem a modemet a szolgáltatómmal, majd vettem egy másik routert( TP-Link).
A routert beállítottam, ahogyan kell, de nincs továbbra sem netem, ha visszateszem az eddig használt routert (SMC), akkor egyből van.
Valami mac címet kellene beállítanom az új routernél, de fogalmam sincs, hogy hol, a sokadig próbálkozásom is kudarc.
Az a baj, hogy a modemnek, routereknek és a hálókártyámnak is van saját mac címe.
Ha jól tudom, akkor a LAN és a WAN mac címnek egyezni kell, hogy működjön az internet?
Mit állítsak be?
Előre is köszönöm a választ! -
DaDy0219
tag
válasz
DaDy0219 #4532 üzenetére
...és még annyit, hogy
a TP Link TL-R460 routerhez tartozó 255.255.0.0 alhálózati maszkot hol tudom visszaállítani 255.255.255.0-ra, mert egy hiba folytán sajnos a router beállításokat nem érem el a 192.168.1.1 IP címen.
...vagyis a 192.168.1.1 router IP címét nem érem el. -
BGI
tag
válasz
DaDy0219 #2114 üzenetére
Hali,
Amit érdemes még ellenőrizni, hogy a két gép ugyanabban a munkacsoportban legyen.
Célszerű megnézni azt is, hogy a File- és nyomtató megosztás engedélyezve van-e mindkét gépen.
Parancssorból próbáld ping-etni a másik gép IP címét (ennek munkacsoporttól függetlenül működni kellene).
Nagyjából ez jutott eszembe hirtelen.
Remélem segíteni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest