- Yettel topik
- iPhone topik
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Honor 400 Pro - gép a képben
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lyzzard
aktív tag
na, máris upgrade lett a céges gépemen:
GenuineIntel
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz [x86 Family 6 Model 23 Stepping 10]
Memory 2005.22 MB
Cache 976.56 KB
Swap space 3376.28 MB
Total disk space 1.87 GB
Free Disk Space 1.21 GB
Measured floating point speed 1263.91 million ops/sec
Measured integer speed 1966.07 million ops/sec
pendrive
-
lyzzard
aktív tag
másnak is kell ott lenni, egyértelműen
ettől önmagban nem lehet. A proci alulfeszelése meg tlényleg sokat számít, -0,2V esetén 1,1 V a core, ha azt megszorzom a 96A-rel (jézusanyám!) akkor 105W jön ki, ha meg letornászta 1V-ra, akkor 96W. ha még az alá, akkor viszont 0,9*96=86W. az már elfogadható
bár most hirtelen nem tudom, mennyit enged még a mag lefele, erről kiszát kellene megkérdezni
-
dutsh
aktív tag
válasz
lyzzard #2488 üzenetére
A fent említetteket tudumásul vettük mostis, régen is.
Akkor mi a konklúzió szerinted; lehet 15k ugrás rozi miat v sem?
(nekem nyáron volt dolgom 940 X4-el, reális az a 180W, bár sztem kevesebb, mert kisza alulfeszelt rendesen, szóval sztem az övé akár 120-130W is lehet. -> így sztem lehetetlen ezt a rozira kenni); a 15 k havi szinten csak úgy lehetséges ha fél kilowattot benyel, de az lehetetlen.
-
lyzzard
aktív tag
továbbra is fenntartom, hogy ebből írtam szagdogát
www.processorfinder.intel.com -> intel procik TDP-je itt található meg. A tdp meg nagyon leegyszerűsítve az a fogyasztás, amire a hűtőrendszer van tervezve. Normális, nem OC használat mellett TDP-15% a proci fogyasztása 100%-os terhelés mellett.
vagyis kisza esetében, akinél viszont AMD-ben kell számolni, és elbuktam az első bejegyzés értelmét, így az AMD ACP (average CPU power) rendszerében kell nézelődni, ami viszont a konkrét 100% kihasználtság melletti telesítményfelvételt mutatja, vagyiiiiiis A phenom II X3 esetében: 95W. (ez az ájemdé oldaláról). Ehhez még hozzájön az a +1 bekapcsolt mag, vagyis akkor már egy X4-gyel kell számolnunk, így lesz 125W a fogyi 100%-on. Ez már húzós, mert rozi kipörgeti. Ehhez hozzájön +10W az alaplapra, legalább +20-30 W a vidkarira, ha csak egy 8600 GT-vel számolunk (20W akkor, ha csak filmet nézel, vagy az asztalt, 45 akkor, ha játszol is). Ha már 8800, vagy 9800 GT, akkor játék közben megszalad +70-80W-ra.
Tehát most vidkari függően tartunk 165 - 190 W-nál. Erre rájön a vinyók + ODD-k összesen + 20W-ja, tehát 200 W körül járunk monitor nélkül! A monitor ha CRT, akkor 35-65W, ha LCD, akkor 15-35W a fogyasztás.
De maradjunk a monitor nélküli átlagosan számolt 180W-nál, kb annyira tippelem rozi mellett a rendszerét. Rozi nélkül saccra 135W. ha a dutsh által említett 47Ft-os KWh-ánkénti díjat veszem, akkor egy nap, és egy hónap: ( (180*24) / 1000 = 4,32 * 47 = 203 Ft, 203*30 = 6091 Ft / hó) nemrossz. rozi nélkül ugyanez egy napra: 152 Ft, egy hónapra: 4568, ha folyamatos üzemet nézem.Összevetve egy p4 celeron folyamatos üzemével, ami egy hónapra rozi mellett 2500 Ft-ot produkál, hááát
Na, lehet kötözködni
Jha, kisza, szerezz már egy fogyasztásmérőt, és nézd már meg nekem, mennyit tévedtem, légyszi
Pontosabban az adott pillanatbeli fogyasztás érdekelne.
-
dutsh
aktív tag
válasz
kingabo #2486 üzenetére
Ha havi lebontásban ennyit változott az azt jelenti, hogy (az eon legdrágább 47ftos tömbjével számolva is)
15000 Ft / 47 ft / 30 nap / 24 óra = 0.443 kWh(24/7-et feltételezve), ha kevesebb akkor mégdrasztikusabb
Azaz a rozi nála 443 W fogyasztásnövekedést eredményezett.
Hűha, vmi durva procival tolja akkor.
-
dutsh
aktív tag
Úgylátom megint bővültünk: Yoka csatlakozott.
Reméljük mellbedobással használja majd a Q9400-t. -
dutsh
aktív tag
ZCoyotenak gratulációhegyek újfent, 4+ k RAC, besz*rás.
-
kingabo
őstag
válasz
Badman 4ever #2470 üzenetére
Délután 4 körül még működött, volt is kb 40 000 új csomag, de mire hazaértem már megint nem ment.
Nálam most feltöltötte a kész wu-kat, de jelenti nem tudja őket.
Régebben is voltak ilyen leállások? Valahogy mindig a belépésem után nem sokkal jöttek a gondok. Ez sorban az 5. -
Brae
őstag
válasz
Badman 4ever #2470 üzenetére
Ja, még mindig rossz, az elkészült csomagokat sem tölti fel...
-
ZCoyote
őstag
Ha jól látom van egy új tagunk!
Jó számolgatást!Ja és úgy néz ki rendbe jöttek a dolgok a szerverekkel is.
-
lyzzard
aktív tag
na akkor mégis jól tettem, hogy 10 órás csomikat kértem, 3 napra
így minden gépemen van kb 4-5 kiszámolatlan csomag még
mondjuk az a durva, hogy ha egy újonnan belépő gépre rakom fel, akkor arra 14 csomag jön. ami nehezen készül el, mondjuk a munkahelyemen 8 órában, úgyhogy mivel pendriveon van, itthon folytatom egy részét, hogy azért kész legyen
-
kingabo
őstag
-
Brae
őstag
Ezért kell betárazni, sajnos ezek a szervergondok rendszeresek, de mindig elhárítják pár napa alatt.
-
Olajbogyesz
tag
Nekem is elfogytak a feladatok.
Ha jól nézem az üziket , vmikor 12.30 körül állt le a szerver.
-
kingabo
őstag
Grat nektek!
Másnak sem működik a projekt honlapja? Van 3 csomagom amiket most számol a gépem, aztán kifogytam.
-
ZCoyote
őstag
Ja és átléptük a 15000-es RAC-et
Lassan 16k lesz
-
kisza25
félisten
most már nekem is
-
kisza25
félisten
nekem most már 10.-e óta nem számolja el a csomagokat
mitévő legyek -
Brae
őstag
válasz
Badman 4ever #2442 üzenetére
Projektek-->Frissítés
-
Badman 4ever
őstag
Hogy tudom rávenni a gépet, hogy a kész feladatot azonnal elküldje?
Van ugyanis olyan, hogy órákig vagy fél-1 napig nem küldi el a feladatot és zavar, hogy ott csücsül jelentésre készen.
-
BandiHUN
veterán
a gép maga menne sokat...de jellemzően sokat használom,akkor nem tud menni.viszont a tv szerepét is a gép tölti be,olyankor futhatna,éjszaka,stb nem járatom...sikerült belőni.egyébként annyira nem érdekel a pontszám,max amennyire a PH!-ba beleszámithatok valamivel,de nem török csúcsra
-
kingabo
őstag
Nálam pl 3 órára vannak állítva a csomag méretek, de van olyan ami csak 1,5h-t fut, de épp most van egy olyan ami 8,5h-t futott...
A pontszámítás engem is érdekelne, de a honlapon lévő infók nem igazak.(fentebb már írtam)
-
BandiHUN
veterán
köszi!
csak bámulok bele a világba...már számolok egy ideje,de nem rágtam át igazán az egészet,csak pár alapbeállitás...de egyébként igaz az,hogy ha egy adott idő alatt az ember több kisebbet csinál meg 1 nagyobb helyett,kevesebb pontot kap?egyáltalán mi határozza meg a pontszámot?
-
dutsh
aktív tag
válasz
BandiHUN #2436 üzenetére
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/home.php
Rosetta@home preferences
Target CPU run timeA határidő ott van a feladataid után feltüntetve, addig azt csinálsz vele, amit akarsz, sztem semmi más nem számít.
-
BandiHUN
veterán
nahát üdv mindenki!lenne némi kérdésem...meg lehet valahogy oldani,hogy az ember kisebb feladatokkal csinálja?olyan 1-2 órásakkal?nem tudom olyan sokat futtatni a gépet,sokszor kell másra is,de azért számolgatnék vele,viszont csak jobb lenne rendesen,befejezve.lehet valahol tudni,hogy egy 5-6 órás feladatra mi az időhatár/mit számit pontban,ha 4-5 napig megy egy feladat,mert nem tudok épp számoltatni?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
lyzzard #2430 üzenetére
Akkor nálam is azt a nagy feladatot számolgatta a gépem.
(#2418) lyzzard: A Target CPU time ugyanúgy 1 napon van, mint eddig, de nem is volt ebből gond. Azért állítottam be ennyire, mert így kaptam a legtöbb pontot eddig.
(#2419) dutsh: a számláló járt, mégha tetű lassan is.
Közbe megvolt az első Compute errorom is egy hete. Rossz feladatot kaphattam valószínűleg, mert a másik gép, ami ezt a feladatot számolta, az egy Core2 volt és az nincs egy súlycsoportban a Tualatinnal. Az összes többi feladatot meg egyedül én számoltam ki más gép meg se kapta őket. -
dutsh
aktív tag
válasz
kisza25 #2431 üzenetére
Kb 2-3 havonata jön nehézség, egyben már részed lehetett, hogy nem jött új feladat számolnivaló. Ilyen "pending" problémát is láttam már, tán ekkora méretben még nem, de BIZTOS HOGY NEM SZÁMOLTOK HIÁBA. (legalábbis nagyon remélem) Előbbutóbb lepontozzák, és akkor egyszerre fog nagyot ugrani a TC meg a RAC, úgyhogy nem kell aludni.
-
lyzzard
aktív tag
válasz
lyzzard #2424 üzenetére
nem, ne javítsatok, tudom, hogy ejtettem hibákat a fordításban. eleve sejtelmes a "a large work unit" kifejezés az elején. Mivel nem azt jelenti, hogy a nagy feladatokat, hanem a nagy feladatot. mi az a feladat, amit több szerver lassan dolgoz fel? vagy csak elírás lenne?
na az utána levő részt is eléggé elírtam (jó, sorry, péntek este, meg az a pár sör, na). Ugyanis a
We have reprioritized the WU after finding that it is causing server problem.
rész azt írja pontosabban, hogy átütemezték a fenti feladat prioritását, miután rájöttek, hogy az okozza a lassulást.a többi nagyjából stimmel.
de a kérdésem attól még él. milyen feladatot futtathatnak ők, ráadásul olyan szervereken, amelyeknek teljesen más feladata lenne? ezek szerint eléggé nagy dologról lehet szó... vagy csak én konspirálok? najó. inkább alukálok ma estére... -
dutsh
aktív tag
válasz
Olajbogyesz #2425 üzenetére
Teljesen tuningmentes a gép? (cpu, fsb, mem)
(ha igen, akkor télleg csak gány feladat lehetett) -
lyzzard
aktív tag
válasz
Olajbogyesz #2425 üzenetére
akkor valami gány feladatokat kaphattál. bár emlékszem, amikor melegedés miatt volt compute errorom egy p3-nál. de az régebben volt már.
-
lyzzard
aktív tag
válasz
kisza25 #2423 üzenetére
ahogy dutsh írta nemrég:
(#2414) dutsh
Új Válasz Privát 2009-09-10 23:52:38dutsh
(tag)Sep 10, 2009
The validator and scheduler servers are currently slowly processing a large work unit. We have reprioritized the WU after finding that it is causing server problem. However, it will take a while for the existing jobs to clean out. Meanwhile, server lags are expected.ezért a sok függőben lévő feladat...
A jóváhagyó és ütemező szerverek jelenleg lassan dolgozzák fel a nagy feladatokat. Módosítjuk a feladatok prioritását, miután kiderítettük, mi okozza a szerverlassulást. Mindez egy kis időbe fog telni, hogy a jelenlegi feladatok kifussanak. Szerverlaggolás ezidőalatt előfordulhat. -
kisza25
félisten
az mitől van, hogy az utolsó 30 számításomra nem adott pontot csak azt írja pending
[link] -
dutsh
aktív tag
válasz
lyzzard #2420 üzenetére
De miután megcsinál csomót hibátlanul, azután 4-et sorban elront
nemhinném, mert a memhibának semmi köze ahhoz h ottvan és basztatja -e a gépet, mert a memó úgyis mindig "100%" terheltséggel jár. (Illetve azért köze van, mert a netezgetés javítja az esélyt a memhibára, de máskoris kellene akkor hibáznia, ha az lenne a ludas, meg fagyiznia is időközönként már ennyi compute errortól)
-
dutsh
aktív tag
válasz
Badman 4ever #2416 üzenetére
sztem nagy hiba volt azt tenni, lehet h valami bónuszcsomagot kaptál, amiért 100000 credit járt volna
ment még előre a %-számláló v már órák óta 65% volt?
(amugy sztem simán megeshet ilyen csomag, mert aki egyórás csomagot kér azokat is néha néha megdobják egy 10-20ezer másodpercessel -
lyzzard
aktív tag
válasz
Badman 4ever #2416 üzenetére
vedd lejjebb a target CPU time-ot
-
dutsh
aktív tag
válasz
Olajbogyesz #2415 üzenetére
Elvileg ágyúval is lőheted a gépedet rosetta közben, akkorsem kéne hibás csomagot dobnia, kivéve, ha a csomag eleve hibás vagy rosszak a (feszültség)beállításaid, de mivel az első elég sok feladatot lenyomta hibátlanul nemhinném; vagy esetleg kifutott a memóriából miközben mást csináltál; ez esetben vizsgáld felül a kilensben a beállítások között, hogy mennyi ramot/lapozót használhat.
-
Badman 4ever
őstag
Nálam kifutott a Compaq PIII a számítási időből. Mondom ránézek és mit látok? 113 órát dolgozott a feladaton és 65%-ig volt csak kész.
Eldobtam a feladatot, mert így már nem sok értelme volt számolgatni.
-
Olajbogyesz
tag
Addig nyektettem a gépem amíg lett két számítási hibám.
Legközelebb leállítom.
-
dutsh
aktív tag
Sep 10, 2009
The validator and scheduler servers are currently slowly processing a large work unit. We have reprioritized the WU after finding that it is causing server problem. However, it will take a while for the existing jobs to clean out. Meanwhile, server lags are expected.ezért a sok függőben lévő feladat...
-
kisza25
félisten
na jó átállítottam napi 10órára az napi+3óra
azért már az 50000 creditet én is túlszárnyaltam -
ZCoyote
őstag
válasz
Badman 4ever #2407 üzenetére
Csak 5 gép mert az e8300-ast ki kellett vonnom a forgalomból:-(
A kitartás a fontos ittlyzzard: mondjuk úgy hogy közöm van a témához
-
Solfrutta
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyenkor mi van?
Nézegetem hogy miért csökken a RAC-em, amikor mindig számol a húzott e5200, aztán ezt látom. Még az előző húszból is van vagy 10, ami "pending"... nem értem miért csinálja.
Jövök majd még egy 766-os (persze húzva vagy 850-re) Celeronnal is számolni, csak kondikat kéne cserélni a hozzá való lapomban...
-
lyzzard
aktív tag
nah, bevetettem a munkahelyi gépem is, napi minimum 8 órában fut.
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz -
lyzzard
aktív tag
hopp, túl vagyok a 100.000 krediten
Kisza, adj két ugyanolyan tualatin p3-as procit, és duplázok neked
ha nem adsz az se baj, akkor én veszek majd október-november környékén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- Akciókamerák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged