- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Akinek diktálósként számláztak piaci áron, az az enyhe szeptember miatt alacsony jellegőrbe érték miatt lehetett, legalábbis ismerősömnek a szolgáltató így indokolta.
-
korcsi
veterán
Tárgytalan, napelemes topikba ki lett tárgyalva
-
korcsi
veterán
válasz
leslieke #8277 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy aki éves kedvezményes keret alatt fogyaszt, az is kaphat számlát piaci árazású gázzal, és ha igen éves elszámoláskor ezt rendezi a szolgáltató?
Mert ahogy hallom igazándiból arról van szó, hogy az éves kedvezményes keret fölötti részt az azt a leolvasás utáni egy-két hónapban számlázzák ki, vagy félre értem a probléma lényegét?
Nem értem az átalányosoknál miért jellegörbéz-nek? Nem az lenne a logikus, hogy havi keret felett piaci ár egész évbe egységesen és kész?
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Ha nem nézegette a számlákat, csak az 5ft/kwh áram díj hiányzott róla (korábban 11) volt számlája, fizette. Ennél több szerintem nem elvárható egy átlagpolgártól, pláne amilyen egyszerű felépítésű egy ilyen számla...
Amúgy ki is fizette amit később kiszámláztak.
"Én mondjuk kifizettetném vele az egészet. Az áramot elhasználta."
"Szerencséje" volt, ne aggódj az élet hosszú és végtelen lehetőség adódhat, hogy neked is legyen... (nem kell a szomszéd tehenének is megdögleni...) -
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
A piaci ár miatt nem igazán mindegy, mert még ha köbméterben el is számolják azonnal forintosítva csak az elszámoláskor.
Nekem most volt egy óra átírásom, és a két havi 80m3 helyett kiszámláztak plusz 40m3 piaci áron, ezt csak elszámoláskor tudom érvényesíteni. 28000Ft 8 havi kamatát bukja az ember ami 3000Ft teljesen indokolatlanul. És szerencsésnek mondhatom magam, hogy tízszer ennyivel számoltak el, mondjuk akkor lenne motiváció utána menni. -
korcsi
veterán
válasz
tom120514 #7316 üzenetére
Szia!
Lett valami fejlemény?Hasonló cipőben járok, szerencsére csak aprópénzzel, de bosszantó.
Irreálisan magas becsült értékkel számoltak, amit véleményem szerint semmi nem indokolt. Január 31-el át lett íratva az óra (az igaz, hogy az átírást csak március elején kezdeményeztem) a nevemre, egy hónapig üres volt az ingatlan, azóta fogyott 80m3 és kiszámláztak 236m3-öt.Érdemes nekiindulni a dolognak? Engem nem zavarna, ha elszámoláskor kifizetnék a kamatot is a túlszámlázásra.
-
korcsi
veterán
Mekkora vitát gerjesztetettem.
Az én esetemben:
1 350 000Ft volt OFT-vel a rendszer
28700FT-is havi villanyszámlát tud kiváltani (a teljes fogyasztásra csak a lakossági kedvezményes árral (37Ft/kwh) számolva), plusz a kieső gázfogyasztás a klímás fűtés miatt.47 hónap megtérülés, de most számoltam ki először.
De ez csak ma igaz, minden megváltozhat, pozitív és negatív irányba is, akár holnap reggelre is.
Ha lesz havi szaldó, az nyilván ront a helyzeten, ha piaci áron lenne a villamos energia, az is sokat változtatna a helyzeten.
-
korcsi
veterán
víz 6000, gáz 6500, villany napelem, net 5870, 3 teló 6400, szemét 2000
~26300Ft.
100m2 ház, 2 felnőtt 2 gyerek -
korcsi
veterán
7 m3/hó, 2 felnőtt, 2 gyerek, csak zuhanyzó van és van mosogatógép.
750Ft/m3 bruttó, fele víz, fel szennyvíz díj
342Ft/hó alapdíjE.R.Ö.V Egyesült regionális Önkormányzati Vízközmű (Tolna)
-
korcsi
veterán
De ha nem szökik ki az ablakon a maradék 10% jelentős része is hőve alakul
.
Az elfogyasztott villamos fogyasztás tetemes része, a háztartás hőmérsékletét emeli, jelentős kivétel a kifolyó meleg szennyvíz, illetve ha villamos fogyasztók háztartáson kívül vannak (bojler a szuterénban stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest