- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jefedrin
tag
Én próbáltam 2 félét is i13PM-hez. Gondoltam majd jól eljátszogatok a játékaimmal. Qva kényelmetlenek. Nekem nagyon fura, hogy a gombok közt van egy kijelző. Vettem egy xbox kontrollert, ég és föld. Minden tekintetben sokkal jobb mintha közrefogná valami a telót. Meg nem mozog a kijelző is minden egyes kézmozgásnál.
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
NightLord
tag
ja nyilván nem nativ switch élmény.
amugy ha már retroid pocket, most már elérhető az 5-ös verzió alig drágábban, ami sokkal jobb vételnek tűnik (erősebb soc, full HD amoled kijelző.) -
NightLord
tag
-
NightLord
tag
Szerintem játékra rohadtul nem ideális a mai telefonok ultrawide képaránya. Igazából szerintem ez adja a létjogosultságát ezeknek az eszközöknek, amellett persze, hogy az is egy szempont, hogy nincs "lekötve" / merítve a telefonod játék közben, ha van egy ilyened.
Amugy bár a cikk nem tér ki rá, mert kissé - hmm - szürke zóna, de ezen a gépen elméletileg a swtich játékok is elfogadható sebességgel mennek. -
senior tag
válasz Cooper911 #33 üzenetére
Igen, az elhelyezésre céloztam. Azért ajánlottam a 3DS szériát, mert olcsóbb mint bármelyik új dual screen handheld, és szerintem még mindig ezen a legjobb játszani a (3)DS címeket. Persze lemondásokkal jár, ha az emuláció is fontos tényező, de a New 2DS / 3DS-en több minden elfut, mint a simán
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Cooper911
senior tag
Miért?
A 2DSben is egy fizikai képernyő van, csak a felsőn van egy plexi és egy műanyaggal el van válaszva.
Vagy arra gondolsz, hogy 16:9-en rossz az elhelyezésük? Az igaz.
De aki nagyon 3DS / DS / PS2-ben utazna annak ott az Anbernic RG Cube.
Akinek elég a 3DS / DS / GBA / Snes stb. Annak jó lehet egy 3DS / 2DS is.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
SaGa59
őstag
-
Cooper911
senior tag
Az ilyen dedikált készülékek azért jók mert nem a telefonod merited amikor játszol rajta. Vagy ha elmész valahova felváltva tudod használni a telóval amig a másikat töltöd.
Oké lehet nálad egy másik teló meg kontroller, de tök gáz amikor a teló még bírná a kontroller meg lemerül.
Akinek gond egy ekkora kijelző annak hasznos lenne egy szemüveg. Én is úgy voltam vele, hogy nem kell szemüveg de amióta van, nem gond egy ilyen kisebb kijelző, teljesen jól látom.
Ha nagyon ritkán vinnél magaddal egy retro konzolt, egy Miyoo mini / RG35XX (H) bőven elég lesz, jókat el lehet azokon is jászani.
Ha valaki gyakrabban utazik akkor egy ilyen Retroid konzol jó megoldás lehet. Kis helyet foglal, 3DS / PS2 / Wii / GC játékok is szépen elmennek rajta. Igen neked kell beállitani mindent, cserébe olyan lesz amilyennek szeretnéd.
A cfw switch azért a komolyab emulált játékokkal nehezen bírkózik meg. De ha már van switch akkor minek retrózni ott vannak a switch játékok. Sok régi játék újra kiadása.
A steam deck jó lehet de én pl 3DS Mario kartot beállitottam tök jó volt jött egy frissités ami megvariálta a képernyőbillentyőzetet és utánna képtelen voltam normálisan beállitani.
Viszont steamen is sok régi játékot adnak ki.
Szóval mindenkinél más a preferencia és a felhasználási igény én örülök hogy ennyi féle retro gép jön ki, van miből vállogatni.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
A múltkori handheld konzolok bemutatójánál kritikával illettelek a teszt rövidsége, hiányossága miatt.
Most úgy dukál a dolog, hogy Gratuláljak a cikkhez.
Remek lett! -
herion
tag
TRIMUI Smart Pro kezelők kiosztása gyakorlatilag ugyanez. Kb. két 2 hónapja vettem egy ilyen kütyüt és baromira nem áll kézre ez a kiosztás. Szóval meh...ezért a pénzért hiába a jobb hardver én kihagynám.
Btw Ali-n akcióban 18-20 ezerért behúzható a 64GB-os SD kártyával szerelt változat (a TRIMUI Smart Pro), amin gyakorlatilag az összes retro játéktermes game rajta van. Az Atari Adventure-től kezdve N64 Super Mario-ig.[ Szerkesztve ]
Who Let The Dogs Out?
-
gubacsino
aktív tag
Hogy hogy nem, véletlen pont van itthon egy ASUS ROG 5. Amiben snapi 888 van.
Gondoltam ránézek. Mire számíthatok majd a 865 töl.
Szal Nativ 2x felbontáson a MotorStorm: Arctic Edge PPSSPP Gold emulátoron remekül "eldöcög" 29/30 (101.1%)
Azt a kérdés meg nem ér feltenni hogy akkor meg minek neked ilyen kütyü. Pont azt tudom rá mondani mint a feleségemnek:
MERT CSAK!!! LESZ ÉS KÉSZ![ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz gubacsino #24 üzenetére
"az emu rész közösségi támogatása harmat gyenge"
Pont ugyan azt kapod az Anbernic, Retroid, Ayaneo stb. vonalon is. Ezek is ugyan azt az emu csomagot használják, és nem adnak hozzá semmit pluszt."Mondhatnám, handheld oldaról a PS Vita-ig ez az eszköz megfelelő lesz."
Nem lesz, ezt előre mondom. Egy Snapdragon 888-at is megfingat még a PPSSPP is ha komolyabb címet akarsz futtatni. pl. MotorstormPersze csak fanyalgok, igazából jó ez mind. Nekem csak a szar szemem miatt van gondom a kijelző mérettel
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
gubacsino
aktív tag
És értem én, hogy vékonyak a határok, de a retro játékra szánt eszköz között árkategórián belül a legjobb. Jobb a dinnyét a dinnyével összehasonlítani...
Persze miért nem veszek egy AyaNEO2 est az mindent visz. Ja de akkor árban már ajánlható egy Steam Deck, Asus ROG Ally stb Várj! kicsit hozzá teszek és veszek egy gamer laptopot, azon aztán mind is működik...Jaj pöcörö... de mért WIN11el használod? térj át Linuxra az az igazi... sose lesz vége...
Komolyra fordítva. Van itthon Switch CFW-el, de valahogy az emu rész közösségi támogatása harmat gyenge, próbáltam, nem adja. Akkor már inkább 3DS-2DS XL, na az emu szempontjából rendben van, de hát az meg csak bizonyos szintig.
Mondhatnám, handheld oldaról a PS Vita-ig ez az eszköz megfelelő lesz. (remélem)
Meg persze, ma már mindet mindenre rálehet "hegeszteni" amikor meg elkezded használni érkeznek szépen a kéretlen kompromisszumok. Kösz, raktam fel egy időben CFW android-ot a telomra... aham stabil volt mint a forint. Egy hétig.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz gubacsino #22 üzenetére
De miért lesz ez király, ha egy cfw-s switch lite-ot megkapsz ennyiért erősebb soc-al, az ofw mellett van rá android 11, vagy akár lakka os? A fullhd oled lehet, hogy jól hangzik, de tuti nem fogsz rajta olyan tartalmat futtatni ami ezt ki is használja. 5 év alatt hol a fejlődés???
[ Szerkesztve ]
-
gubacsino
aktív tag
Köszönöm a tesztet.
Régóta szemzek egy dedikált retro eszközzel. Jó hogy vártam!
Azt gondolom az új király [link] előtt készletkisöprés van. Az előrendelés nemsokára indul. A cikkben említett YT csatornán a tesztet megvárom, de ez gyanúsan eldőlt. -
SaGa59
őstag
Közben nézelődtem még egy kicsit és ezzel a Retroid Pocket Pro 4-gyel szemben az Anbernic RG556 kicsivel kevesebbért, nagyobb képernyővel és felbontással (5,48", full hd), 8700+ előretelepített játék, vagyis nem kell a beállításokkal vergődni, jobbnak tűnik. És szintén android 13.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
direwolf
őstag
Én is pont így vagyok. Kipróbáltam egy R36S-t, ami tetszett, de a kijelző nekem nagyon kicsi. Aztán egy cfw-s Switch Lite-ot is, de annak is kisebb a kijelzője egy mai mobilnál. Meg az árával volt bajom...
Most egy ilyenen agyalok: BSP-D11 kontroller mobilokhoz[ Szerkesztve ]
-
SaGa59
őstag
Sziasztok!
(Ha van már ilyen fórum, nyugodtan küldjetek oda.) A kérdésem a téma kapcsán, hogy melyik kontroller megoldás javasolt leginkább, ha egy androidos telefonra és/vagy tabletre tennék egy Retroarch emulátort? Kicsit elvesztem a rengetegben. Ezek a pici konzolok túl kis képernyőt kaptak, gyanítom nem igazán látnám már rendesen, vagy ha igen, akkor is hamar kifárasztana. Egy mai mobil durván a duplája ezeknek, hogy egy 10"-es tabletről ne is beszéljünk. Mondjuk az utóbbihoz egy állvány és egy ds4 kontroller pont meg is teszi, de a mobilhoz nem annyira…
Illetve, ha már így szóba került, mobilokra, tabletekre melyik a legjobb emulátor. A retroarchot használom PC-n, de ha van jobb, szívesen kipróálok mást is…STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Celithrandi
addikt
ds re van jó game egyáltalán? nekem van egy a fiókban, de kb a hozzá adott mario tetszett, más értelmeset nem találtam anno
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz Sirandrish #13 üzenetére
ár arányban nem jó, de cserébe adja a hangulatot ez a gép ami hivatalos zelda konzol [link]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
senior tag
válasz Sirandrish #15 üzenetére
DS / 3DS játékokhoz azért nem rossz a valós 2 képernyő, nem pedig egy nagyobb osztott, szóval:
-
Sirandrish
legenda
-
senior tag
válasz Sirandrish #13 üzenetére
Ha a PS2-ről le tudsz mondani, akkor egy moddolt (New) 2 vagy 3DS. Van rá Half Life és GTA III is
-
Sirandrish
legenda
Elég régóta gondolkodom egy ilyen masinán.
Mármint ilyen retro gépsason. Mit lehet érdemes megvenni, ha az N64, PS2, 3DS éra is fontos lenne.
Gondolom NES, SNES, DS már mindenen hibátlanúl megy. Az se lenne rossz, ha TV-re lehetne kötni, mert én évente félszer vinném magammal bárhova, de nem feltétel.
Hja és azért az ilyen 300 dolláros árcímkét azért kerülném.
Csak jó lenne néha letolni 1-2 Retro Zeldát, vagy PS2es Okamit, amiket imádtam régenEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Danipicur2
tag
Itthon lenne igény szerintem egy ilyesmire, csak WiFi nélkül (elég a szoftveres letiltás) és akkor már a suliban nem minősül használatában korlátozott tárgynak (mert nem tudna netre csatlakozni, kamera és mikrofon sincs benne), tehát csak egy kis marketing és itthon vennék, mint a cukrot . Retro gameket amúgyse nettel nyomja az ember, szóval gondolom, csak azért van benne WiFi, mert az SoC-val jár.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Az irány jó, de ennyiért nem túl versenyképes.
A kisebb RG-sekből majdnem vettem egyet, de az apple pont beengedte az emulatorokat a platformjára, uh egyelőre elmarad.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Számomra is meglepő, hogy a negyed/ötöd ennyibe kerülő Miyoo Mini Plus és Anbernic RG53XX Plus esetében minden előre be van kalibrálva, és játék közben is tök könnyű elérni alapvető és hasznos beállításokat (pl. CRT filterek közötti váltás), míg itt egy csomó mindennel kell szöszölni. De valahol ez meg érthető, mert itt Android fut, ami meg több dologra ad lehetőséget (pl. natív androidos játékok futtatására), de ez persze nem mentség az alól, hogy bizonyos alap dolgok előre be lehetnének állítva (pl. ki akar konzolnál képernyőzárat használni?).
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Rossz kijelző, kényelmetlen analóg elhelyezés, semmi extra hardver, de legalább magam állíthatok be mindent.
Elég rossz üzlet ez szerintem.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
agaron
tag
Múltkor olvastam egy kommentet, hogy pislogsz kettőt, és jön egy új Anbernic eszköz.... szóval van miből választani.
Egy ideig gondolkoztam, hogy kell-e nekem vagy sem egy ilyen konzol. A telefon+kontroller kombó ok, de a legtöbb kontroller sok helyet foglal, napi utazáshoz sok ilyen eszköz kényelmesebb lehet (redditen ez volt az általános érv kb, de ahogy nézem a legtöbb kontroller egész nagy). Én elengedtem egyelőre, mert nem utazok annyit, amire meg kell, ott a Steam Deck. És ha mégis, akkor pedig nem olyan drágán mérik tényleg a telefonhoz a kobtrollereket.
A tesztet viszont köszi. Még amit emlegnek sokan, hogy jó ár-érték arányú, az a Trimui Smart Pro egyébként.Steam Deck | PC | PS5
-
Steve1207
veterán
Azért a Dimensity 1100 erősebb annál, de vegyük egálnak a jobb Snapdragon támogatás miatt. Mindenesetre pont ez volt az első gondolat, igaz én a PS2 emu miatt Snapi 7+ gen 2-t mondtam volna minimum, ha meg annyira emuláltor, akkor egy Winlator vagy bármelyik Switch emulátor se esik ki, amelyeknél ez elvérezne. Mellé egy X2S kontroller vagy amelyik épp bejön szintén a 15-20e-es árán teli áron is és le van tudva. Kb ez lesz igazából a felár. És van egy korrekt mai középkategóriás telód emellett annak minden előnyével.
Szerintem ez tudásra nem korrekt "mindenesenek", rosszul van pozícionálva ennyiért és támogatásra se egy életbiztosítás. Alap retrózásra meg ott van RG35XX-tól Miyoo Mini plus-ig 15e körül és a 80%-át lefedi arra, amire kell.
Amúgy szerencsére annyi minden van, hogy bárki talál az igényeihez jó árú megoldást, akár több eszközzel karöltve is és nem fogja a földhöz vágni(#2) DaemonX: egy RG40XXV tesztet a népnek!
[ Szerkesztve ]
.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Nekem is volt egy hasonló konklúzióm a cikkben, hogy sok felhasználó számára ez talán nem lesz egy érdemi alternatíva (csak azoknak, akik valóban egy dedikált és kompakt eszközre vágynak). Nagyon jó kütyü, csak egyszerűen ebben az ársávban olyan nagy a verseny telefonok terén, hogy nehéz egy Android konzolnak labdába rúgni. Arról nem is beszélve, hogy mobilja amúgy is van mindenkinek. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nagyon régiófüggő, mert azt hiszem USA-beli szemmel a Retroid körökkel jobb vételnek számít, mint a hasonló árazású telefonok (plusz kontroller). Lesz még teszt a képeken lévő Anbernic konzolról is. A kapcsán viszont azt érzem, hogy annak több létjogosultsága lesz/van a piacon.
-
nagyúr
Hát, nem kaptam kedvet hozzá. Egy használt mi 9t pro (notch nélkül!), egy gamesir kontrollerel olcsóbban megvan, 2x ekkora teljesítménnyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest