Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
Értem, nem vagyok otthon a stratégiában, soha nem volt a műfajom.
Lehet Gamestar melléklet volt. -
Egon
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ebből három RTS, pedig körökre osztottat keres, és három biztos hogy nem volt PC Guru melléklet...

-
Egon
nagyúr
Sokat mondok, ha ez alapján 20 perc kiguglizni...

Ha a mellékletbe kerülés évét mondjuk 5 év pontossággal (+/- 2.5 év) be tudja lőni, akkor 60, ha csak 10 év pontossággal, akkor 120 játékról beszélünk (valójában még annyiról sem, hiszen volt hogy adott játék sokadik része vagy kiegje lett a teljes játék pár éven belül). Egy jópár címről ránézésre el lehet dönteni, hogy nem a keresett program, hiszen ismert nevekről van szó vagy éppen a nézből kikövetkeztethető, hogy nem a keresett játék (pl. Car Tycoon, Football Generation, Pokoli Szomszédok stb.), ergo csak a maradékra kellene rákeresni. -
Egon
nagyúr
A 2.5D nézet az izometrikus nézetet jelenti? 20 éve szerintem még nem volt PC Guru melléklet.
Első blikkre a Massive Assault ugrott be, de az egyrészt 3D-s, másrészt ahova nem lehet lépni, azt nem pirossal hanem sárgával jelöli (ha jók a képek amiket néztem), harmadrészt ott robotok voltak robotok ellen, tehát nincsenek szörnyek, a többi stimmel...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy az is egy remek játék. -
doc
nagyúr
kolleganak keresunk egy regi (kb. 15-20 eves, mar windowsos) jatekot, segitsetek plz
amiket tudni lehet:
korokre osztott strategia, valoszinuleg hexracsos, 2.5D nezetes
a jarmuvek, mechek ugy neztek ki mint szornyek/alienek
piros/zold bogyokkal mutatta hogy hova lehet lepni es hova nem
valoszinuleg PC Guru melleklete volt a teljes jatekkoszi elore is

-
Whaazzup
senior tag
Szia.Nem ajánlgatom, és nem ezen a fórumon akarok hirdetéssel élni , csak valaki t érdekelt a retró játék, nem eladási szándékkal.Ha az lesz annak a helye nem itt van.Ha nem gond, mindig feltehetek ide egy adag listát, hogy mit tudnak róla, játszottak már evvel, ha elakadtak mi a megoldás, mi a vélemény az élményről amivel játszottak.Egy kicsit nosztalgiázni, és kicserélni egymás tapasztalatát a játékról, és lehet csámcsogni róla.
Természetesen csak olyan játékot teszek fel ami megvan nálam.ÜDV.

-
Whaazzup
senior tag
Semmi reakció.

-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok valakinek itt ígértem, Retro játék listát, ha beugrik neki, kérem írjon ide.ÜDV.
-
-
Weareus
addikt
Amiga lenne jó platform még retrora.
Ott volt egy Project X nevű oldalnèzetes űrhajós gama, ami nagyon nehéz volt. -
Weareus
addikt
Üdv.!
A Heavy Metal F.A.K.K. 2-vel játszott valaki esetleg? Amúgy nem káromkodok, ez a címe!
Ez volt az első olyan jàték, ami a Quake 3 Arena grafikus motorját használta, szóval nem mai darab.
Ha valakinek megvan eredetiben...
A főellen kinyírhatatlan, kb., bár egyszer yt-on làttam, hogy lekaszabolják röpke fél óra hent után. -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok. Ha nem gond megosztom, már nem igen tudod letölteni, több száz régi játékom, a mostaniak elődjei is van ha valakit érdekel.ÜDV.
-
akaido
addikt
Nekem rögtön a Dyna Blaster azaz a Bomberman ugrik be ahol különböző általam csak "pudingfej" idegeneknek nevezett labirintus rendszerén átverekedve kellett a játék elején elrabolt hercegnőt kiszabadítani.
Ezen kívül emléxem még a Ghosts 'N Goblins-ra amibe már ugrálni kellett a pályákon Artúr királlyal, mert a Sátán elrabolta Princess Prin Prin-t.
-
Espla
aktív tag
"Emulátorokkal lehet játszani több régi konzolos játékkal is.
...
És hogy melyek a legjobb emulátorok? " -
karakán
csendes tag
A gokartos játék esetében én a Mario Kart szerű Wacky Wheels-re tippelnék.
A másikat passzolom, talán a Commander Keen, abban voltak zöld, csápszerű idegen lények, viszont megmentésre váró, elrabolt hercegnőre nem emlékszek, hogy lett volna benne. Esetleg az Earthworm Jim, abban Hogyishívják hercegnőt kellett megmenteni, de abban meg az ellenfelekre nem emlékszem, hogy milyenek voltak.
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
épül a retro gépem, amin autentikus környezetben szeretnék majd a régi klasszikusokkal játszogatni, ahogy időm engedi:
Alone in the 1-2-3
Little Big Adventure 1-2
RollerCoaster Tycoon
Theme Hospital, Theme Park
Monkey Island széria
stb.kérdésem:
van két játék, aminek nincs meg a neve. az egyik egy gokartos játék volt, de nem a szó klasszikus értelmében, mert kellett földes úton is menni pl. falak között, és ilyen játékos figurával voltunk. kart.exe indította
a másik pedig egy oldalnézetes ugrálós platformjáték volt, ahol a királynőt/hercegnőt kellett megmenteni mindenféle zöld idegenektől akik elrabolták.
előre is köszi a helpet
-
cigam
titán
Felsimeritek ezt a játékot?

A fotó alapján egy magyar a cég a "PROmORG Kft" készítette. Az ilyen régi magyar játékokat hol lehetne megtalálni?
-
Egon
nagyúr
A minap megvetem a teljes Battle Isle szériát gog.com-on. Kipróbáltam az Incubation-t Windows 7 alatt, teljesen jól futott. Közben gépcsere volt, már Win 10-et használok. Sajnos elsőre nem működött a játék, kompatibilitási módban + rendszergazdaként futtatva sem, de az alábbi linken levő megoldás (sound.dll cseréje) megoldotta a problémát...

[link] -
karakán
csendes tag
válasz
prtvlogan
üzenetére
Szia!
Nem tudom mennyire régi a játék, amire gondolsz, de én még C64-en játszottam a leírásod alapján teljesen ráillő játékkal, aminek az volt a neve, hogy [Bubble Dizzy].
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Keresek egy régi játékot, azonban nem jut eszembe a neve. Amennyire emlékszem rá, egy tenger mélyéről kellett feljutni a felszínre buborékok segítségével. Szálltak fel a buborékok, és azokon kellett ugrálni, ezek idővel szétpukkantak, kb mint a Doodle Jump. Ennyire emlékszem belőle, évek óta nem tudom kiverni a fejemből, de eddig még nem sikerült megtalálnom, vagy rájönnöm, mi a címe..
-
horky
csendes tag
Egy kis Retro ajánló, figyelemfelhívás. Ebben a topikban hátha van rá érdeklődés. Ha nem fér bele a topicba töröljétek.
Arok Party Ajka 29-31. July 2016
[Angolul a program]
[Arok Party facebook oldal]
[Youtube videó a rendezvényről] -
akaido
addikt
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ignition kisautóverseny
Win XP-től felfelé, csak olyan fránya beállítások mellett fut, hogy kell hozzá a "dgVoodooSetup.exe"
Aztán bemásolni a windows mappába a "glide.dll, glide2x.dll" fájlokat. Ezután indítható az "Ign_3dfx.exe". -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok retro játékosok!
Arra volnék kíváncsi, hogy van-e olyan régi játék, aminek nem nagyon van mostani verziója. Ma már valami miatt nem lehet vele játszani, vagy rá férne egy felújítás.
Szívesen foglalkoznék vele.
-
akaido
addikt
[JogoBox] Retro remake játék gyűjtemény
-
akaido
addikt
3 elég régi játékot szeretnék bemutatni a a Commodore "h_őskorából":
- Xargon Wars
- TimeslipAz ezt megelőző időben a Wizard Lair játékkal játszottam Enterprise-on, na nem a Star Trek Enterprise gyorsaságún...
Ma már csak emulátorral tudom játszani őket.
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Itt is megköszönöm mindenkinek a segítséget, itt is, és privátban is többen írtatok.
Ma szétgugliztam az agyam, és a sokadik keresési kulcs végre eredményes volt, az általam keresett játék a Loco Mania volt.
További sok sikert.
Zoli -
saelin
veterán
Júj. Topic mentve!
Olvasgattam kicsit és úgy látom főként régi PC játékok a téma. Van itt helye régi konzol játékoknak is?
Gondolok itt: NES, SNES, PSX, N64, GBA játékokra.
-
akaido
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
-
Fire_Vire
tag
Helló!
A segítségetek szeretném kérni a következő játék nevének felkutatásában.
Ez a demó 96/97/98 as PC gurun volt rajta és MS-Doss vagy Windows operációs rendszeren futott.
Próbáltam letölteni a PC guru oldalán az újságokat PDF-ben, de csak előfizetéssel lehet.
Ha jól tudom ez egy "platform" játék, az biztos hogy 2D és létrákon lehet fel és le mászkálni.
A játék elején három törp / wiking valamilyen módon elteleportálódik valahova és haza szeretnének jutni. Mindhárom karakternek külön képessége volt. Az egyiknek rúgóval kilőhető keze volt a másik össze tudott zsugorodni kicsire a harmadik meg (ezt sajnos nem tudom). Ezeket a képességeket felhasználva kellett összeszedni a pályákon az almákat a gombákat amiből egy boszorkány löttyöt főzött. A pálya vége mindig az volt hogy a boszorkánnyal beszélni kellett. A karakterek között egy billentyűzettel lehetett váltani.
Egy próbát megért. Ha megtalálom időközben akkor visszajelzem ide.Köszönöm a segítségeteket.

-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Jó pár éve nem foglalkozom játékokkal már idő híján, viszont a lomjaim közt turkálva a napokban, felbukkant pár game telepítője, amivel még 2000 környékén nagyon nyomtuk a haverokkal.
Az egyik ilyen volt a LucasArts Outlaws nevű 1st psn mászkálós lövöldözős western játék (ez biz jó régi, még vmikor 97-ben adták ki). Illetve volt a Desperado stratégiai játék is amit nagyon szerettünk.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, akik napi szinten benne vagytok ebben, hogy hasonló, csak nyilván a mai kor igényeinek megfelelő westernes játékokat tudtok esetleg ami story tekintetében az előzőekhez hasonlítható?
Az Outlaws pl. még olyan volt, ha emlékeztek, hogy rendes mixed módú cd-n volt a játék, és sima asztali lejátszóból is hellgathatóak voltak a nagyon igényesen, sztem stúdióban élő zenészekkel felvett soundtrackek, ill. a játék alatt is ezek az aláfestők mentek, igazi spagetti western hangulatot keltve.
Szóval ilyesmire gondolok, csak mai grafikával. Az sem gond ha 5-10 éves játékokat javasoltok ilyen kategóriában, nem feltétlen arra vágyom amihez gépet kell cserélni.
Bóklásztam a neten, kerestem pl. az Outlaws folytatását, de western stílusban, csak ilyen nyomi online flash játékok vannak ahogy látom, kb egy 3 éves értelmi szintjéhez és grafikai igénytelenségéhez mérten... 
Köszi!
-
elfelejtette
veterán
Aramir: Ennél újabb, PC-s game, 2002 körüli.
MurdR: Sajna nem. Nem volt benne stratégia, nem kellett építeni, fix pályák voltak, nem számított az rakomány, csak egy kívülröl körbejárható nagy terepasztal volt. Az számított, hogy hol jött be a szerelvény, és hol megy ki. Alagutak elött, meg állomásoknál volt lámpa, hogy meg lehetett állítani.
-
MurdR
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Nem a transport Tycoonra gondolsz, ugye?
-
-
karakán
csendes tag
válasz
Panthera
üzenetére
Nem tudom mennyire régi játékra gondoltál, de ezen az oldalon lehet válogatni DOS-os logikai játékok között.
-
Aramir
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ez esetleg?
[link] -
Sziasztok!
Régi (egyszerűen játszható) logikai játékokat keresek. A gugli találatok nem a legjobbak, több gyűjtőoldalt is megnéztem, de azokon nincs ilyen kategória.
Idős személynek kellene. Köszönöm előre is! -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Régi vasút szimulátor programot keresek, 10+ éves játék, egy terepasztalhoz hasonló a játékmenet egyre nehezedő, bonyolultabbá váló pályákkal. Lámpákkal lehetett megállítani a szerelvényeket, és a többire nem emlékszem, rémlik hogy meg kellett találni a kijáratot, ahol a szerelvénynek el kellett hagyni a pályát. Az a legszarabb, hogy a gugli nem segít, még képet se találok róla... -
Tök jó volt végigolvasgatni ezt a témát
Nekem a Hacktivity-n jött szembe egy arcade gép a deloitte standon, amivel gyerekkoromban sokat játszottam (nem a space invaders, hanem a mászkálós, gyümölcsgyűjtögetős játék). A helyet is bezárták azóta, ahol a zsebpénzemet eljátszottam anno.
Régi (PC) játékok, amiket a mai napig szívesen előveszek: Albion, Unreal, FF7 -
CaNNa3IS
senior tag
Death Rally full letölthető ingyenesen. Windowsra átírt változat. Sajnos a multit kivették mert csak IPX volt benne.
[link]Persze ez dosboxxal és az eredeti DOS-os verzióval megoldható.
-
mickemoto
őstag
Ja és ha esetleg valaki tudja egy régi commodore64 játék címét, felülnézetes lövöldözős játék volt amiben véges számú töltényünk volt azaz nagyon kevés és rengeteg ellenséges katonát kellett likvidálni.Valakinek ötlete?
-
mickemoto
őstag
Sziasztok.
Keresek pc-re egy régi sega megadrive játékot, a címe ha jól emlékszem echos.Delfines.Ha lehet egyáltalán ilyen régi játékokkal játszani win7 alatt.
-
-
karakán
csendes tag
-
Egy régi játék címe nem jut eszembe.
A google sem segített.
Egy űrhajón, vagy űrállomáson tartózkodunk, és egy szál pisztollyal kell keveregni.
Vannak csapdák, robotok, idegenek azt hiszem, és egy helyen ha kilövik az ablakot,meghalunk a vákum miatt.
Ennyi maradt meg belőle.
Nem flashback a címe mert az már van 2d-ben, hanem valami hasonló hangzású.
azt hiszem 3td(hátbanézős) game, talán mintha célozni is kellene benne.
Nagyon égi játék, talán még a dos-os korszakból.
A segítséget megköszönném. -
FlDutchman
tag
válasz
FlDutchman
üzenetére
Első fele meg van, Dosbox viszi

-
FlDutchman
tag
Van egy Best of 1994 és 1995 játékgyűjteményem, ami 2 CD-n 288 játékot jelent (Duke Nukem, Fifa Soccer, NBA Live 95...)

Viszont elég öreg már a CD és nem tölti be rendesen, legutóbbi emlékeim szerint Windows 98-on tudtam teljesen futtatni. Valakinek nincs meg véletlenül?
Plusz keresek egy block breaker (Arkanoid klón) típusú játékot, ami az Arkanoidnál egyszerűbb grafikájú volt, és még dos-szal bootoló gépen játszottam vele először.
-
VoidXs
nagyúr
Nem ismeri valaki a Space Invaders Invasion nevű klónját? Régen megvolt egy Free Games 2002/3 nevezetű CD-n, de arra a természeti hatások halálos sebet mértek. Semmi nyomát nem lelem a zinterneten. Tudnátok segíteni a fellelésében?
-
WayneGace
őstag
Üdv. Volt, illetve van egy játék C64-re. 1942 a címe. Azt lehet valahogy pc-én játszani?
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Kellene egy kis segítség. D-Fend felületet használok a játékok beállításaihoz. Kompletten mindent (játékokat, DOSBox-ot, D-Fend-et) átmásoltam egy másik gépre. Most pedig ez az üzenet fogad, bármilyen játékot akarok elindítani:
"There is no mounted drive that is allowed to reach the physical folder C:\Games\DOSGAMES\JAZZ, which is needed to be able to run the program. D-Fend REloaded will try to interpret the path as a DOSBox local path.
Pedig már módosítottam az elérési útvonalakat és a DOSBox.conf-ban is bemountoltam a DOS-gamés mappát. -
rbence
senior tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud nekem segíteni,kezdek már nagyon elkeseredni :/
Évek óta vadászok egy játékra,de senki nem tudja a címét,google-ben sem találtam rá,keresgéltem nagyobb játékadatbázisokban,semmi :/
A játék pofonegyszerű volt,még a múlt évezredben készült(talán még dos alá azt hiszem,egy pirosas színű kockákból kirakott pályán kellett egy fehér pöttyel ugrálni,ami csíkot húzott maga után és mókás hangot adott ki ugrás közben
Szóval egy 2d-s platform-ugrálós játék,nekem úgy rémlik,hogy a neve spot volt,de ez se biztos :/
Előre is köszi a válaszokat
-
kivulallo
tag
sziasztok!
Lenne egy kér(d)ésem:
Régen még olyan 8 éve sokat játszott 1. osztályban informatikán egy játékkal. Kis (ha jól tudom piros) autóval kellett mászkálni fel-alá egy irodában, ahol az út floppykból, cd-kből, könyvekből, papírokból volt kirakva. Nem volt sok értelme, vagy nem emlékszem nagyon rá, de imádtam. Az autó a startnál mindig egy nagy HP nyomtatóból vagy faxból jött ki, és oda lehetett bemenni bármikor. Nem akarok baromságot mondani, azt hiszem ha bementünk a nyomtatóba, bekerültünk a főmenübe...? vagy ilyesmi.... Tényleg nem emlékszem. Windows 98 futott akkoriban a suliban és könyörögtem az info tanáromnak, hogy írja ki cd-re de aztán nem sikerült. Én "HP Autó"nak neveztem, erről mindig tudta az info tanár, hogy mit akarok.
Szóval, ha valakinek beugrik, vagy homályos, esetleg tudja a játék nevét, vagy valami, tudna egy elérhetőséget adni? Mármint letölteni...

Köszi!
-
törölt tag
SSE-re normálisan optimalizált alkalmazásokban (pl Q3) az 1,4GHz-es P4 rommáverte a leggyorsabb P3-akat is.
Aki meg informálódás nélkül cserélgeti a cuccait, az megérdemli, de nem balhézzon. Ha valaki megnézte hogyan változott az architektúra, tudta, hogy 2,2GHz alatt nem érdemes a P4-gyel foglalkozni.
Egyébként azonos órajelen a Prescott is lassabb volt, mint a Northwood. A hőtermelésről ne is beszéljünk.
-
Q3-at sose toltam... azaz persze kipróbáltam meg minden, de nem nőtt a szívemhez... LAN-on toltuk azt tudom.. ott jó is volt.
Ez a Tualatin PIII meg elég masszívan dönget. Le a kalappal előtte. Jóval gyorsabbnak tűnik mint a sis/via alaplapokban a 2-2,4GHz körüli P4-ek.
Netezős gépnek is jó, ha minden szart megszűrünk
-
Köszönöm Uram!
Amint vissza térek a "régi" gépemre megpróbáloma dolgot!
De most épp retro konfig tesztben vagyok
Remélem a napokban visszaáll minden a régi kerék vágásba és újra az Athlon XP-met tudom majd koptatni.... bár most ez a P3-as(1133/512/133) is elég jól muzsikál.... na mind1 az a tuti 
Köszi mégegyszer!

-
Üdv Mindenkinek!
Van egy kis problemám! Tudom, hogy annyira nem retro game probléma, de talán valaki mégis próbálkozott már itt ezzel a játékkal.
Most szereztem be az Ultimate Stunts nevű Stunts remake-et. De valamiért nem tudom indítani.
Következő a probléma, indítás után közvetlen ezt kapom válaszként:
Ez ugye az OpenAL-re utaló probléma. Sajna ehhez tök hülye vagyok, mi ilyenkor a teendő?
Legfrissebbet telepítettem a játékból és az openal-ből is. WinXP SP3, Nforce2+ALC650 (Soundstorm) alaplapi hang. Friss DX fent van és minden egyéb driverből is a legfrissebb van telepítve. -
maszi99
őstag
FELHÍVÁS !!!
Mit szólnátok, ha az ősi magyar világsikerünket (Imperium Galaktica) újra lehetne éleszteni, pontosabban az eredeti készítők új stratégiai RPG köntösbe bújtatnák

Mert ha minden igaz némi lehetőség van rá

Jó részben a rajongói táboron múlik, hogy nekilássanak, mert amire nincs igény, annak minek nekifogni.
ITT LENNE AZ IDEJE (lehetősége) A HONI JÁTÉKTUDÁSUNK RÉGI DICSFÉNYÉNEK VISSZAÁLLÍTÁSÁRA !!!!!!!!!!!!!
Nyugodtan zaklathattok a kérdésekkel, és szebb jövőt uraim:

-
30z.Samu
titán
Én igen, meg lehet azt még valahonnan szerezni?

Én most retro játékokat gyűjtök össze, de nem mindegyik megy Win7 alatt.
Valaki tud valamilyen megoldást miként tudnám működésre bírni a régi játékokat? Gondolok itt pl Fifa 2002-re, vagy ennél régebbi játékra. Bár érdekes, hogy a Heroes III hibátlanul megy Windows 7 alatt. -
pcgamer1112
csendes tag
én meg mikor kisseb voltam a doom 2 vel nyomultam ugye akkor meg naon feltem
de ez nem is baj am mikor ezzel a játékkal jatszottam akkor minsig 1 Linkin Park szám ment de tenleg miikor jatszottam mindig ugyan az a szám ment szoval ez a jatek nagyon a szivemhez nött. -
zsolthee
senior tag
C64-es játékot keresek, de ne tudom mi a címe:
Egy ügyességi játék, ahol egy hangyászsünnel (vagy egyéb más állattal, már nem emlékszem, csak arra, hogy sokat kellett ugrálni, nehogy leess a párkányokról stb. Lehet hogy kenguru
) kellett menni, és utána ezeket ki tudta köpni hogy megtisztítsa az "ellenségtől" a pályát. Egyszerű oldalnézetes, talán lufik is voltak benne. Arra még emlékszem, hogy szép színes, változatos pályák voltak benne.
Tipp?
Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)