- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirszevenap
addikt
válasz Hegyirabló #26023 üzenetére
Abszolút OFF: Ne aggódj. Sosem volt még olyan, hogy valamit ne tudtam volna megszerezni ami kell. Nyíregyházán lakom. Futár, Automata. 1x volt olyan, hogy pesti ismerőst kellett megkérnem, hogy vegye már át az eladótól mert nem hajlandó postázni. Átvette, becsomagolta és postázta. Sosem sérült semmim.
Bankkártyával? Hát persze!
-
-
pandras83
őstag
válasz Adam9503 #26024 üzenetére
Mennyi pénzt szánsz a cpu-ra? Maradna mellette a 1050ti? Milyen felbontáson játszol? Milyen a táp? A ház hűtése fel van készülve nagyobb hőtermelésre? És még megannyi kérdés...ezért érdemes kitölteni az adatlapod az összes géppel kapcsolatos infóval.
Cyberfuck Patchrunner
-
Adam9503
csendes tag
Üdv mindenki
Kaptam egy alaplapot, egy Asus msi ROG srix B760 Gold gaming wifi. Ebbe milyen processzort érdemes venni ami nem ég el? Nem szeretnék garanciával bajlódni, ha esetleg leég. Olvasni sok cikk, hogy nem megbízhatók az intel processzorok
Gondolkodtam inkább az AMD processzor, de ha már megvan alaplap, akkor maradna.
Játékra leszne használva, első sorban, és Netflixet nézni.Ryzen 7 2700x Gtx 1050ti oc 4gb
-
Hegyirabló
veterán
válasz dannyl #26022 üzenetére
Árukeresőn.
Egyébként pár hete gondolkodtam rajta, hogy néhány év múlva tartósan vidékre akarok költözni, de azért a gép építgetést folytatnám tovább. Viszont a hardverpiac nagyon Budapest központú.Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dannyl
addikt
válasz Hegyirabló #26021 üzenetére
Annyira azért nem brutálisan OFF, de amúgy hol lett volna jobb helye? De köszi a tippet, voltam bent délelőtt, akkor nem volt semmi, most felhívtam, és mondták, hogy délután érkezett. Köszönöm a segítséget
-
Hegyirabló
veterán
válasz dannyl #26020 üzenetére
Ez tényleg off. Kazy. MX-4 van nekik most raktáron.
KazyVén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dannyl
addikt
Lehet, hogy picit OFF, de nem tudjátok, hogy Székesfehérvár és környékén hol tudnék valami jó minőségű pasztát procira (még ma)? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz mihellers56 #26015 üzenetére
1700-es topikban kapsz bővebb infót. Szorzó emelésre felemeli a feszt. Előtte utána hwinfo teszt kimutatja.
-
Curtain
senior tag
válasz Hegyirabló #26016 üzenetére
Nálam 15-20 másodperc kb a ram training indításnál. Szerintem már nincsenek ilyen 2-3perces indulások de lehet hogy tévedek. Kérdezd meg valamelyik am5 topikban.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok és Boldog Új Évet!
Zen 5-re váltás a terv nálam, de nagyon sok helyen olvasok arról, hogy előfordul 2-3 perces boot ennél az architetchtúránál. Mi ez a jelenség, és mennyire akut?
Köszönöm!Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
mihellers56
tag
Sziasztok!
A gépem egy ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 Black / NZXT X73 Kraken hűtéssel
Mivel Ks a cpu fesz emelés nélkül emeltem a szorzót P magokon 55re és így stabil.
Az a kérdésem, hogy ezt tudják alapból fesz emelés nélkül vagy én vagyok szerencsés? Vagy én vagyok tudatlan és alul informált?
Eddig amd s gépeim vtak de nem engedhettem meg magamnak a csilli-villi x3d megoldást ezen az árakon amik most mennek, és nem ismerem az Intel rendszereket a mostaniakat mert az utolsó valami 2011es szörny volt
Legutolsó biosra frissítettem az alap volt, na de milyen beállításokat lehet kell alkalmazni h ne nyírjam ki és mi a egészséges tuning menete?
Érdemes e a E magokon is húzni?
Egy 4070ti Supert hajtok!
Csak a kíváncsiság vezérel mi lehet a vége csak tovább nem merem piszkálni!
Ehhez kérek segítséget aki tapasztaltabb![ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz sirszevenap #26008 üzenetére
Szinte biztosan a degradálódás okozza ezeket. Csak garancia fog segíteni és azonnal frissíts mikrokódot, hogy az új se haljon meg egy év múlva.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz sirszevenap #26011 üzenetére
Több probléma van ezzel a platformmal ha csak úgy összerakod.
A gyári keret olyan erős hogy meghajlik alatta a processzor, így a hűtővel sem fog normálisan érintkezni. Ero akármit teszel rá 100 fokos lesz.
De pontosan milyen is az a hűtő ami rajta van?
Másik probléma, hogy Gigabyte lapod van, én még nem láttam olyan Gigabyte alaplapot, ami ne feszelt volna túl alapból, mind intel és AMD oldalon is.
Msi/asust vegyél, azokkal kevésbé van ilyen gond, ha nem akarsz kinlódni a beállításokkal, vagy beállítod a giga biost.
Jah, valszeg a procidat gariban cseréltesd ki mert akkor szokott ilyet csinálni ha le van degradálva. Az újat pedig egy ilyennel rögzítsd az alaplapra, akkor hidegebb lesz: keret
Alaplap biosát frissítsd le legfrissebbre, hogy ne degradálja az új procit.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
-
hobizoli
nagyúr
ehhez a hiresen villanykazan CPU melle milyen hutot sikerult raknia....?
több drón kell ;P
-
Curtain
senior tag
Talán elkezdődött a degradálódás. 13/14.gen-nél sajnos ezzel számolni kell. Ha így van akkor ez csak rosszabb lesz.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
Adott egy 13900K és egy Giga B760M AORUS ELITE AX (rev. 1.x)
A hibajelenség a következő:
Játékok indítását követően kékhalál. Szintetikus tesztek alatt semmi baja. Pl:. cinebench r23Amint biosban kikapcsolom a Turbo Boostot a hiba megszűnik és minden játék tökéletesen fut, de ez nyilván nem végleges megoldás, hisz kb. 40% teljesítményveszteség realizálható.
Amiket megnéztem már:
MemTest86 - OK
VGA - OK
SSD - OK
Táp - OK - Egyszerre futott órákig a cinebench és a furmark
Bios - OK - Legfrissebb sem segített
Természetesen friss Win 11
.
Kb. másfél évig hibamentesen üzemelt, aztán jött elő ez.Két lehetséges dologra gondolok még:
- Lap vrm-je főtt le
- Proci sült megA gazdája sajnos nem vette észre, hogy terhelés közben a procija folyamatosan 100 fokon rotyog. Természetesen amikor hozzám került lelimitáltam a PL1 és PL2-őt. Lehetséges, hogy megfőzte és ez okozhatja a leírtakat? Esetleg mást nem vettem észre?
Köszi!
Bankkártyával? Hát persze!
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26004 üzenetére
Én megírtam volna, de a fiam kérte, hogy ne tegyem. Elnézést.
Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
-
Aku-Aku
tag
válasz mefistofeles #26000 üzenetére
Kiderült, hogy minden szerelés rendben történt. Egy banális hiba volt, ami miatt kétségbe estünk. Így most köszönöm mindenkinek a segítséget, de minden OK.
Boldog új évet a fórum közösségének!Két egyenes közt a legrövidebb pont az út.
-
HantekDSO
junior tag
válasz Aku-Aku #25999 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Ha végig a helyén volt, akkor szerintem kizárható. Speaker van az alaplapon? Ha igen, csipog-e bármit is?
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest