Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Hunter_
őstag
Nagyon jó volt. Bár én csak tényleg keveset láttam. No meg úgy lett volna izgi hogyha közelebb megy a forma 1-s mert elég messze volt. Persze tudom a biztonsági intézkedések fontosak.
Amúgy volt egy számomra nagyon irigylésre méltó eset. Mondjuk már az is irigylésre méltó hogy egyes emberek ilyen gépeken repülnek. Biztos nagyon jó lehet.
Eléggé szeretem a forma 1-t így közelebbről is megcsodáltam a Red Bull autóját. Azt jött egy pár akik valszeg árulták a Red Bull-t és lefényképezkedhettek az autó mellett. Sőt utánna meg is engedték nekik, hogy beleüljenek. Nah azt én is kipróbáltam volna. De ez van. -
Sanyo
senior tag
Egy amerikai repülőnapon volt szerencsém élőben látni egy F-117A-t (népies nevén: lopakodó
), bár nem repült és 3 katona őrizte a kordondon belül (!), ez a gép inkább a XXI. század technikája, annak ellenére hogy kb. 20 éves fejlesztés. Európában talán 2 repülőnapra viszik el ezt a gépet, Angliába Fairfordba, és a franciákhoz Farnboroughba. Időnként átruccan egy B-2 Spirit is, a saját bázisáról oda-vissza, leszállás nélkül. -
Sanyo
senior tag
A repülőgéphordozókról gőzkatapult segítségével gyorsítják fel a gépeket a felszállósebességükre, miközben alattuk a hajó teljes sebességgel szélirányban halad. Ritkán de előfordul, hogy a gőzkatapult nem gyorsítja fel eléggé a gépet, akkor a pilóta jön a saját katapultjával...

A Jas-39 Gripen C változatának átesési sebessége kb. 170km/h, ez természetesen sosem pontosan ennyi. Meglévő üzemanyag mennyiség, fegyverzet, stb. nagyban befolyásolja.
Bővebben: link
A gyorsulási témához annyit tudok hozzászólni, hogy ha álló helyzetből indul az F1 és a repülőgép, rövid távon az előbbi ugyan legyorsulja a vadászt, de úgy 4-500m után a repülőgép jobban gyorsul, majd a levegőbe emelkedik. A felszállósebességről még a pályán megállni nagyon nagy igénybevétel a fékrendszernek (fékernyő ide vagy oda), szvsz mindenképpen repülni fog. Ha a levegőböl indul a verseny, az teljesen más lesz, de kiváncsian várom.
-
NoLF
veterán
hordozóról speckó gépek szállnak, brutál gyorsulással, meg ott ha pálya vége, nem egyből fel, hanem kicsit még úgymond ''leesnek'' a hajóról, és utána emelkednek. mig 29 nagyon jó gép, modernebbre nincs pénze a magyar államnak (dehogynincs, lassan jönnek a gripenek de az is ugyanígy gyorsul mint a 29).
én nem hallgatok rádiót, nem olvastam erről semmit, tehát pontosabbat nem tudok.
viszont megkérdeztem havert, aki azt mondta hogy
a Gripen pedig „átesési sebességgel” – hozzávetőleg 200 km/h tempóval – a levegőben érkezik meg a rajtvonalhoz.
tehát - nem is 29es lesz hanem gripen, és nem álló helyből, tehát innen már durva esélyei vannak a gépnek. -
NoLF
veterán
akár hiszed akár nem az 1500 m-es pályán az f1 autó simán lenyomja a mig29et, mivel az f1 már 600 méter alatt 340el megy... a gép meg a maga 20 tonnáját (lehet hülyeséget írok) nehezen tudja elindítani, utánégető is később kapcsol be, és bizony csak a kifutópálya közepén (1500m) körül éri el a felszállási sebességet, ami nemtom menyni, de olyan 400 körül lehet (leeht kevesebb)
tehát az f1 fog nyerni, míg fel nem száll a gép, és ha jól tudom 1500 métert adtak meg pályaként... csak nemtom hogy felszáll a gép, vagy vhogy lefékezik és lennmarad?
gépet nem butítanak, csöppet drága lenne
-
NoLF
veterán
igen, valszeg ezért is olyan drága a jegy... egyébként én tuti nem veszek jegyet, kimegyek a reptér mögé az erdő elé és kész. látni meg hallani ugyanazt lehet...
és semmibe nem kerül...
egyébként nem jobb ha előző nap jöttök és megszálltok itt vmi kis motelban? akkor nincs hajnali utazás, meg kocsisor, meg semmi...
sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Crimson Desert
- Modding és elektronikai kérdések
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), bár nem repült és 3 katona őrizte a kordondon belül (!), ez a gép inkább a XXI. század technikája, annak ellenére hogy kb. 20 éves fejlesztés. Európában talán 2 repülőnapra viszik el ezt a gépet, Angliába Fairfordba, és a franciákhoz Farnboroughba. Időnként átruccan egy B-2 Spirit is, a saját bázisáról oda-vissza, leszállás nélkül.