- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
steveetm
őstag
Jah, ha új kernelt kibontottad, és nem másoltad be a /boot ból a configot az új kernelhez és nem tölötted azt be, akkor csak hasonló beállítások jöhetnek ua nem:)
Ha a rendes fs van meg és ata is kernelbe, akkor a boot már valszeg sikerülni fog.
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
Hali!
Az usb azér még megnézem otthon majd és irok.
De van 5letem:)
Nekem vesa(meg még ahol próbáltam) val nem megy csak 16 bit.
A 24 bit meg asszem írja hogy gyakorlatilag 32 bit csak ő nem úgy hívja:)
a hw-s 3d hez pedig kell kártya(gondolom ez megvan), és dri support(radeonnal kell modul hozzá, de nvidiánál és maxtornál is ezvan). Majd a mesa OGL librarykat fel kell pakolni, és ha az xben nincs kiváálasztva az ogl akkor az sem árthat ha bejelölöd:)
Teszteéni a glxgears nevü progival lehet(asszem igy hívják), nekem szoftverben alapon olyan 1000 vagy 1500 fps el megy, már nem emléxem, szal hw nál neked ennél sokkal többet kell kapnod(nálam még rohadtul belassul a gép, szal ez is egy árulkodó jel lehet:) )
steveetm
őstag
Ja még annyit, hogy ha új kernelt forgacc, akkor ne feledkezz meg olyanokrol, hogy annak a praticiónak a filerenccere amin a linux van feltétlen kernelbe menjen, ide vezérlők beállítása, stb,stb, szal mindeképp olvass el egy how to-t ezügyben!!
nagy valószinüséggel kernel panic lesz az eredménye ha kihagysz vmi fontosat.
(mondjuk mindenhez van leírás, és elég részletes, szal ha tucc angolul, akkor nekivághacc, csak mindent olvass el és dönts el hogy kell e neked).
steveetm
őstag
Na asszem a USB hid device support vagy vmi hasnló hiánzikk...ugyanigy voltam régen azegeremmel, kiirtah goyeszköz found, de nem ment az istennek sem.
100% osan nem tom megmondani hogy mi kell neked, de megpróbálhacc midnent modulba tenni az usbtől, és próba cseresznye:D
steveetm
őstag
Hali!
amik kellnek modulba :
USB uhci support
USB HID support
USB keyboard support
majd modconffal töltsed be őket.
Az tökmidn1, hogy indulásnál rá van e dugva vagy nem, ha jól van fordítva a kernel, akkor rádugod a bill-t, és menni kell.
(ezeket most 2.4.18 asból néztem, de ha hazaérek, meg utdom mondani pontosan hogy 2.4.21 eshez mik kellnek)
Üdv.: Steveetm -
steveetm
őstag
Nem olvastad végig mit írtam:)
bontasd ki a /usr/src be
létrejön egy linux-2.4.21 köcsnvtár(Asszem ez a neve)
lépj be
írd be hogy make menuconfig
egyelőre eddig jussunk el:)
Üdv.:Steveetm -
steveetm
őstag
www.kernel.org ról szedd le a 2.4.21 es kernelt és bontsd ki a /usr/src könyvtárba
lépj be majd ird be hogy make menuconfig.
bekonfigolod a dolgot, madj lefordítod.
Na ezen a ponton más mondja meg hogy mit kell írni, mer nekem debian van, és itt elég annyi, hogy make-kpkg kernel-image:)
readhatnal talán, make bzimage, make modules, make modules-install de nem vagyok benne biztos hogy ezek a jó parancsok.
steveetm
őstag
Hali!
Kt133 as lapom volt régen és semmilyen driver nem kell az USB életre keltéséhez.
2.4.17 es kerneltől fölfele tuti hogy megy.
Az automount file a /etc/mtab ban van.
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest