- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
lanszelot #439 üzenetére
Én megértelek. Ezt a hibát láttam is élőben tesómnál, GIGABYTE B550 Aorus Master alaplapja van. A fent leírt módszerrel oldottam meg neki. Csak annyi, hogy mikor ő kezdte akkor még korai bios volt neki, amikor én megcsináltam, akkor már újabb bios került rá (Agesa 1.2.0.3 B), lehetséges hogy bios probléma is lehetett, nem tudom. Nálad hányas verziójú bios van? (agesa verzió is kellene - cpu-z-vel könnyen kinézhető a "mainboard" fülön).
(magam részéről nem tudok nyilatkozni, igaz am4 konfigom van, de én dac-ot használok alaplapi hangkártya helyett.)
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
lanszelot #437 üzenetére
Szia!
Először letöltöd innét a telepítőt (Realtek HD Audio Driver 6.0.9239.1 WHQL Win 10/11 - 32/64bit) vagy az alatta levőt, (itt a mediafire letöltő oldalra vezet, 185.67MB a mérete.
Na akkor próbáld meg minden realtek hangkártya szoftverét eltávolítani, de mielőtt újraindítod a géped, a net elérést szüntesd meg a gépnek - ezt rád bízom hogy hogyan.
Utána amikor újraindult, a letöltött fájlt kicsomagolod és a setup.exe-vel telepítesz ahogyan kell. Azután újraindítás, de a neted még most sem adsz neki, hanem majd ha újraindult, akkor minden rendben találsz, akkor netet is adhatsz. Ha minden jól megy, akkor nem fog loopolni a telepítő és lesz normális drivered, bár nem tudom megígérni, hogy lesz-e grafikus felülete. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Brian_GT #309 üzenetére
Szia!
Akkor először is amit eddig feltelepitettél azt szépen eltávolítod, gép újraindítás.
Ezt követően (előtte letöltöd) FF00 a sima alap GUI-val (én ezt használom asrock lapon) vagy a Asus-hoz való ? FF03. -
Sz_Imre
senior tag
Realtek High Definition Audio 6.0.1.8633 WHQL
Saját tapasztalat nincs, de külföldi fórumokon jónak mondták. -
-
Sz_Imre
senior tag
Realtek High Definition Audio (HDA) Version 6.0.1.8586 WHQL WIN 10 driver
Letöltés (mediafire) Teljes telepítő
Forrás: NecacomSzép egyenletes, kiegyensúlyozott hangzás hallható ezzel a driverel, nincs probléma vele.
-
Sz_Imre
senior tag
Mivel a Realtek nem sűrűn rak ki a saját weboldalára drivereket, ezért megosztom, hogy hol találhattok újabbat.
Itt ez a külföldi fórum: TenForums és ezen belül is a realtek driverek.
Itt mindig frissítik bejegyzést az éppen aktuális friss drivert. Igaz a Microsoft Update katalógusban van benne. Persze a windows is letudja tölteni a drivert, de nem mindig a legfrissebbet, hanem pl. félév ezelőttit tölti le. Ilyenkor van hogy kiválasszuk az adott Windows 10 kiadásait (FCU) és az letöltjük. Itt mondanám el, hogy két különböző méret láthatóak, a 64 bitesek általában kb. 130-140 MB-os, míg a 32bit csak 80-90 MB. Amit letöltesz az egy cab-ban van tömörítve, de semmi ok mivel ezt csak ki kell tömöríteni egy mappában és ezen eljárásával feltelepíteni.
Persze nem kell minden új driver megjelenéskor frissíteni, de időközönként azért nem árt ránézni, vagy ha épp valami miatt nem jó.
Jelenleg ami elérhető: Realtek 6.0.1.8328 - nálam semmi gond vele, hangzás jó szóval bátram ajánlom ezt a verziót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest