- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3ven
addikt
Egy nagy gond van csak ezzel a Zorinnal: rendszeresen eldobálja a wifit.
Más eszköz nem dobálja ugyanezt a wifit. Sőt, másik gép (Zorinnal) másik wifit szintén dobálja.
-
St3ven
addikt
Köszi srácok, alakul.
Az alábbiak közül úgy általánosságban melyike(ke)t érdemes bekapcsolva hagyni?
-
St3ven
addikt
Sajnos terminálból nem ment, megpróbálom majd a linkelt módszerrel. Egyébként ezt az üzenetet kaptam:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Ez a csomag nem található: skypeNem lehet, hogy engedélyezni kell pluszban valamilyen tárolót?
-
St3ven
addikt
A Lemezek nevű alkalmazásban véletlenül kikapcsoltam a swap partíció automatikus csatlakoztatását minden induláskor. A többi partícióét akartam kikapcsolni, mert ilyen módon csatolva nem tudtak együttműködni a Kukával, de a swap is belekerült a szórásba.
Viszont nem tudom visszakapcsolni, csak mindig manuálisan becsatolni a lejátszás gombbal, ugyanis a fogaskerékre bökve - csak ennél a meghajtónál, csak a szerencsétlen eset óta - inaktív a Csatolási beállítások szerkesztése... menüpont.
Hogyan tudnám a swap-ot újra automatikusan csatoltatni az eredeti módon/helyére/beállításokkal?
-
St3ven
addikt
Köszönöm, tényleg írta, hogy nincs minden telepítve!
Egyelőre maradok a LO-nál, ha már feltettem, de jó tudni, hogy van ide OO is. Eddig azt hittem, a LO a linuxos változata az OO-nak.
Az elsőre megoldás lehet talán, ha superuser módban állítgatom át. Hogyan is lehetne a fájkezelőt su módban indítani?
-
St3ven
addikt
Két apróbb megoldandó problémám lenne.
1. A beépített fájlkezelőben (PCManFM 1.2.0) hiába veszem ki a pipát az alábbi helyekről, a következő indításkor mégis mutatja a rejtett könyvtárakat, fájlokat.
Show Hidden
Preserve This Folder's SettingsA fenti beállításokat minden lehetséges sorrendben megpróbáltam ki/be pipálgatni, de semmi hatása, illetve talán a következő indításig megjegyzi, de utána megint elfelejti, és mindkettő be lesz pipálva.
2. A LibreOffice-t (4.2.6.3) a Zorin OS Lite Extra Software-ből telepítve az angol nyelvű, és a Tools - Options - Language Settings - Languages menüpontban nem is választható más. Hogyan lehetne ezt magyarítani? A korábbi Zorinban magyar volt alapból.
-
St3ven
addikt
válasz
#40553216 #366 üzenetére
Most viszont en voltam a bena, mert a telepitesnel az elso opciot valasztottam (telepitse az Ubuntu 14.04.1 helyett, ami ugye tegnap fel sem ment rendesen), es csatolva hagytam az ext particiokat, mondvan sosem volt meg ebbol gond.
Most persze elszallt a telepites (szinte azonnal kidobott), es azota egy darabban latja az egesz merevlemezt.
Gparted szinten, egy osregi Peppermint Live CD szinten, eredeti rendszer nem indul...
Megmenthetok valahogy meg az adataim? Nem lehet, hogy csak a particios tabla szallt el? Kb. egy percet futott a telepito, az alatt biztosan nem formazta le a teljes merevlemezt.
A Gparted helyreallitoja (gpart) nem talalt semmit.
-
St3ven
addikt
Egy próbát megért.
A megoldás megvan itt, csak éppen nem tudtam még egy terminált sem elindítani, annyira hibrid állapotban volt a rendszer.
Most jön Live alól a telepítés. Kérdés: formázzam a "fő" partíciót előtte? Van egy külön partícióm a rendszernek, meg rajta kívül az extended.
-
-
St3ven
addikt
Végül éjjel leállítottam a másolást.
Utána nézem a könyvtár tulajdonságait, és csak számol, számol... 1,9 GB-nyi átmásolt adatnál léptem ki a panelből, akkor még mindig számolta, hogy az 1 GB-os home könyvtárból mennyit rakott át, amíg az éjjel le nem állítottam.
Ez egyáltalán hogy lehetséges? Nem láttam még ilyet.
-
St3ven
addikt
válasz
King Unique #326 üzenetére
Abban a leírásban azt nem értettem, hogy miért kell törölnöm az ext4 partíciókat. Azokon van minden adatom...
-
St3ven
addikt
Végre egy átfogó cikk és egy külön topik ennek a remek disztrónak!
És végre kitakarítva az a rengeteg OFF, amin két napja próbálom átverekedni magam.
Zorin OS 6.4 (?) Lite-ot szeretném Zorin OS 9 Lite-ra frissíteni.
Mi lenne ennek a legjobb és egyben legegyszerűbb módja? Csak toljam Live USB-ről az előző nyakára? Nem nagyon szeretnék a partíciókkal szórakozni, mert nem értek hozzá, és féltem az adataimat.
A rendszeresen felugró Szoftverfrissítés ablakban eddig mindig elvégeztem a frissítéseket, bár egy pár hónapja kínálgatja az Ubuntu 14.04 (?) LTS-t, csak arra nem mertem rányomni, mondván nekem nem az kell, hanem továbbra is a Zorin. Vagy pont, hogy ezzel frissülne a 9-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest