Új hozzászólás Aktív témák
-
és King Unique : Ne tudd meg... Szerencsére céges telefonja ezekből egynek van csak (ezek nagyrészt sima melósok), de az elég kemény...
Magyar feliratuk elolvasása, töltöttség figyelése már komoly kihívás.
Többi, akinek céges van, nagyjából elvan vele. Van amit úgy kellett nekik külön megmutatni, mert hiába kapják meg a manualt, meg se nézik.Amelyiknek saját van, azt szerencsére nem hozzám hordják, de nem is szeretném
@Outlander : Az UAC szerű kikapcsolását nem nagyon javaslom... a bejelentkezését max. akkor, ha szeretnéd a kollegák trollkodásait tapasztalni (nálunk lockolás nélkül hagyni a gépet igazi extrémsport
)
Otthon más a helyzet, de az UAC szerű ott is kell. Frissítéskor kér jelszót, meg esetleg wifire csatlakozásnál. -
ViZion
félisten
szvsz win dolgokra, ott kell várakozni. Megjegyzem a pikk-pakk gyors fedora (grub után 4 sec és minden van, net, HDD csatolva, bejelentkezve -ezt van, aki 3 sec alá is letolta), kikapcsoláskor kb. valami felvillan és kész. AMD driver felrakása után picit lomhább a belépés, a kilépés viszont határozottan lassabb. De nem nyekeg, csak lassabb.
-
King Unique
titán
Azt lefogadom nagyon is jól használja mindegyik, ahogy netezés, FB profil beállítása is pengén megy.
Csak, mivel asztali OS-ek nem érdeklik őket, egyszerűen leszarják, ezért ilyen elemi dolgok is problémát okoznak....de ez nagyon is jellemző manapság, máshol is.
Én inkább arra lennék kíváncsi, diplomamunkáját hogyan írta meg az ilyen, mert, ha a Windows nem, akkor gyanítom Office még inkább nem megy...Ctl+C, Ctrl +V, v megíratta vkivel... -
gtasystem
őstag
ez oké ebben egyetértünk, utána már tényleg jó, de ha fel se tudja tenni akármilyen egyszerű hiba miatt akkor azt fogja mondani hogy a linux szar és sajnos igaza lesz mert ez nem a júzer hibája..
én ettől kapok idegbajt hogy linuxnál állandóan a júzerre kenik a hibát..
ezért mondom hogy nem lenne szabad így kiadni vagy pedig előre figyelmeztetni a júzert vagy szoftveresen leellenőrizni a gépét mint ahogy a win8-nál van..amúgy ezt az ingyenességet is nagy hülyeségnek tartom, pont ezért volt nagy csalódás pl.a zorin pedig már azt hittem megjött az eszük amikor láttam hogy van fizetős verzió..
-
gtasystem
őstag
a nagyságrendi különbség azt jelenti hogy mondjuk van 1000-re 1 hiba itt meg 100-ra 20..
de most csak hasracsaptam..amúgy bocs hogy használom a topikot..
ViZion: csak általánosságban beszélünk az os-ről, amúgy eddig ha valami volt hiba meg tudtam oldani de ha lenne akkor a help topikba írnék..
-
Hát én itt pont ilyenekkel kerülök kapcsolatba... Nagy része bölcsész, de majd' mind diplomás. Igaz, a jellemzőbb inkább az, hogy azt nem tudják, hogy XP, 7 vagy 8 van a gépükön (jó, XP már nincs, de tavaly, mielőtt kiirtottuk,még volt.
Linuxról nem is hallottak, fel se tűnik nekik, hogy ha hozok be mutatni, akkor az nem win.@Attila2003 : Meg kell ani a telepítőnek a forcepae opciót, akkor felmegy.
Melyik majom volt, aki kitalálta, hogy a non-PAE támogatást ki kell szedni alapból... -
Ice&Lime
veterán
Számomra például az lenne a fontos egy linuxra áttérésnél, hogy legyen egy egyszerű, áttekinthető lista képekkel illusztrálva, minden változatot felsorolva, de tényleg mindegyiket, hogy melyiknek mi a fő célja, előnye, miket tartalmaz, mire alapoz inkább, és emellett még kategorizálva is van/lenne, a még könnyebb választásért. De az, hogy van 20 féle, szóval az jó dolog, mert biztosan előnyös, csak akkor rendet is kellene rakni köztük a pár sorral előbb írt ismertetőben. Azt senki nem gondolhatja komolyan és várhatja el egy embertől, hogy kiírjon 20 féle linux kiadást lemezekre (vagy pendrive-ra) és kezdje el próbálgatni 1 éven át mindet egymás után, mert az nem normális dolog, eléggé elvont lenne. A másik része, hogy amire végezne minddel kijön még 5 féle az alatt az idő alatt. Ezért kellene egy összegző, egyszerű és mindenki számára érthető táblázatszerű ismertető, ami mindenki számára érthető. Lenne, ha lenne.
Emellett megemlíteném, hogy nekem ami fontos lenne, hogy semmilyen felesleges dolog ne legyen benne, amire nincs szükségem, csak ami kell, tehát telepítés előtt jó lenne egy lista, amiből kilehetne választani mi kell és mi nem, mert biztosan több lenne az, ami nem kellene. Ha van ilyen, akkor nem szóltam.
A másik, hogy ne kelljen vele mókolni, sufnizni, hogyha egy driver vagy program kellene és gond van vele, és parancssorba kelljen speciális dolgokat megadni, azt nagyon nem szeretem és szerintem az átlag emberekből senki sem.DS39: ezt nem mind neked szántam, csak úgy általában.
-
-
DS39
nagyúr
camillus:
közben nézem, félreolvastam, szóval azt írod nem kell mindet kipróbálni, rendben, de párat csak ki kellene mert nem ismeri egyiket sem, és úgy senki nem fog belevágni az "éles" használatba. itt megint csak az oktatás hiányára térek ki, ahol olyan orbitális baromságokat tudnak terjeszteni az infó tanárok a Linuxról, közoktatás szintjén hogy az már fáj.
az átlag ember fejében az merül fel, ami itt is elhangzott hogy tud-e majd nézni netes flash videót, vagy dokumentumokat szerkeszteni stb.. olyan alap dolgok amit azért illene tudni mindenkinek egy alternatív oprendszerrel kapcsolatban, mert különben ördögtől valónak fogja tartani akárcsak 1 példány kipróbálását is.
és ebben lenne nagy szerepe egy tőkeerős cégnek és a marketingnek, ahol ezt elmondják az embernek, hogy mire is lehet használni, amíg ez nincs, mindig is megmarad a sufni rendszerek szintjén, ez a széttördelt platform.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Diablo IV
- Crypto Trade
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest