- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Yettel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez tényleg nagyon szép lett, de egy xenon-villanó bekerülhetett volna...
-
Nel
csendes tag
végre egy jó méretű és szép telefon!
-
Sztif
aktív tag
X-ray
-
mrlujoak
veterán
Nem is célja versenyezni a Sony Ericssonnak (a ray-jel sem) a Retina Display-jel...
Nézd, az átlag felhasználók - nem a sasszeműek - még a nagy, 4,3"-on is bőségesen szépnek látják a WVGA-t, akkor 1"-lal kisebb képátlón meg pláne.
Az FWVGA-t pedig direkt csak megjegyzésképp írtam - nem feltétlen neked, de tudok olyat, aki ebbe is belekötne, csakazért is, hogy hehehe rosszul tudom...
-
r4z
nagyúr
Hát azért én a 3,7"-os WVGA SLCD Dézimen is látom a pixeleket (lehet, át kéne állítanom az avatarom arra a sasra
), a 4,3"-os kijelzőkre viszont már kifejezetten kevés (pl. HD2). De a 3,3" már jó lehet, bár még az sem egy retina display - ott még egészen közelről sem láttam pixeleket.
Jólvanna', de az a +54 pixelsor annyit nem számít nagy általánosságban. És a Motorola is az FWVGA-t használja.
-
mrlujoak
veterán
De ne rajtam, kérlek, én nem bántottalak.
(na majd ezután)
Egyébként nem lehetetlen. Bár ha a WVGA felbontás még 4,3"-on sem kevés - mert ugyebár nem (SGS2-4,27"WVGA) - akkor ebből kiindulva az Xperia neo és pro kijelzője is hasonlóan gyönyörű a 3,7"-on. A 3.3"-on, meg naná hogy még szebb...
SE-ok esetében (X10, arc, neo, pro, PLAY, ray) most hanyagoljuk el, hogy kicsit nagyobb is a felbontásuk, mint a WVGA...
WVGA(480x800)
Sony Ericsson féle WVGA--> FWVGA(480x854) -
-
mrlujoak
veterán
Komolyan. Most teszteled a türelmem?
#61:
"a 960 x 540-es (qHD) felbontás inkább a 4"+ kategóriában mozog a nagy átlagban..." PONT.
következő szál - totál függetlenül a nagy átlagtól:
"Az tény, 3,7"-on igazi csemege lenne a qHD, de most a ray 3,3"-on is brutál a maga felbontásával..."
ERGO: a SE ray felbontása kuriózum a 3.3"-on. NEM NAGY ÁTLAGBAN!
Remélem így már okés lesz.
Más:
Az active melett a ray, hosszabb videó bemutatója is felkerült a netre:
-
mrlujoak
veterán
Jah, majd' megfeledkeztem:
-
r4z
nagyúr
Az tény, 3,7"-on igazi csemege lenne a qHD, de most a ray 3,3"-on is brutál a maga felbontásával...
Pont ezért írtam, mert ha az Apple (LG) meg tudta csinálni 3,5"-on a 960x640-et, a Sony Ericssonnak se lehetne akadály a saját kijelzőjükkel (SLCD, amit a HTC is használ).
Én régóta egy Desire méretű kétmagos készüléket szeretnék qHD kijelzővel, és a SE, mint gyártó nekem újra szimpatikussá vált az utóbbi időben
-
mrlujoak
veterán
a 960 x 540-es (qHD) felbontás inkább a 4"+ kategóriában mozog a nagy átlagban...
3,7-es kijelzővel, és a ray felbontásával a neo és pro van/lesz a piacon. A qHD-k meg majd jöhetnek az arc (4,2") feletti modellekbeAz tény, 3,7"-on igazi csemege lenne a qHD, de most a ray 3,3"-on is brutál a maga felbontásával...
-
r4z
nagyúr
3,7-es qHD kijelzővel lenne igazán brutál, de így is kéne
-
dokee78
félisten
Kár az ára,pedig tetszik nagyon.
Beindul az SE,úgy tűnik. -
tommjee
senior tag
3,3 hüvelykes kijelző hát sokkal nagyobbnak néztem 3,7-re tippeltem amikor megláttam a képet !
-
LEFTHORSE1
őstag
Szép meg minden, de nem tudom kivánni, ezen sem lehet a kijelzőzárat személyre szabni, no meg ezen is task killerekkel kell kinlódni.
Meg aztán kameravédő sincsen (úgy látszik totál elfelejtették) meg kamera gomb sem, a teljes előlapot fedő üveg egyáltalán nem jó ötlet, csak kimondottan a kijelző elé kellett volna tegyenek, így ha leesik, és valamelyik sarkán landol tuti elreped, de hát erre van tervezve.. Én továbbra is látom a SE-ben a gonoszságot, szándékosan nem akarnak tökéletes mobilt csinálni, mindig van bennük valami huncutság, no de más gyártó nálam azért szóba sem jöhet
-
IkszIpszilon
aktív tag
Tetszik.70ért kéne;többért nem.Több RAM,több ROM és egy kicsit nagyobb kijelző és akkor úgy rendbe is lenne.Szép telefon lett
-
mrlujoak
veterán
Ha már itt kimaradtak az újdonságok bemutatásának sorából az extrák, íme egy kis videó, a LiveSound hi-fi headset-ről ray közreműködésével:
Demo of Xperia ray and LiveSound hi-fi headset featuring LiveKey
-
foxymaci
senior tag
húhh nekem is nagyon bejövős szép darab
+1
-
skajwa
senior tag
Ha az eddigi szabvány felbontást már 3,3-as kijelzőbe is belezsúfolják, lehet nem is kacsa a nexus 4g 1mpixeles felbontása...
-
doncortio
senior tag
Már nem azért, de a ray fantázianév kissé gyanús... talán megártott nekik a radioaktív sugárzás tokió felett...de ihletnek min. jöhetett onnan
-
Sztif
aktív tag
Határozottan tetszik, márcsak azért is mert jó anyagokat alkalmaztak. A hátlapja gyönyörű. Azért ennek olcsóbban kell érkeznie mint az Arc, mert ez egy Mini nagyobb kijelzővel és jobb fizikai paraméterekkel.
-
Xaels
félisten
Nagyon szép lett és azt kell mondjam, hogyha most vennék telefont elgondolkoznék rajta. Úgy néz ki Design-ban és Support-ban is magára talált az SE. Ez örvendetes, már csak egy igazi 2magos "Flagship" kéne és egy kicseszett dedikált kameraelsütő billentyű. Mi a tökömért hagyják le mindenhol
-
vinibali
őstag
úgy tűnik felébredt a Sony a Japánt súlytotta katasztrófák után. nagy örvendetes
-
doncortio
senior tag
Oh, das als nächstes schön. Ich würde es akzeptieren
Most villogtam egy keveset a német tudásommal, de egyébként télleg gyenyerű
-
szimike79
őstag
Egyre jobban tetszik az SE felhozatala. Nemcsak szép de anyaghasználatban is kitettek magukért. A hardver is elfogadható kategória, még ha nem is kétmagos. Hajrá SE.
-
rep3at
őstag
Hú ez aztán nagyon szépre sikeredett. Csak így tovább SE
-
Külsőre ütős a kicsike
-
Brutális eb
addikt
Gyönyörű csak a mérete kicsi nekem.Képtelen lennék 4.3-ról visszaváltani.
+A led mellé igazán elférne már manapság a jófajta xenon villanó.
Droidba nem nagyon erőltetik talán ha két xenonos teló jelent meg eddig.Szerk.: A képek alapján jobban tetszett a videót megnézve már kevésbé.
-
tDr1v3r
veterán
Rettentő szép (az első kikerült proto óta a kedvencem), ellenben nagyon bánt hogy nem WP7-es.
-
r4z
nagyúr
válasz
PowerBuldog #11 üzenetére
LOL
Egy szó: KÉNE!
-
mrlujoak
veterán
-
tjb007
nagyúr
Ray sajnos nem gyere be.
Az az Xperia felirat kegyetlen ronda a telefon elején, igazán kihagyhatták volna.
Annak viszont örülök, hogy Sony Ericsson nem gyárt (még) tepsiket. -
Valentino K.
senior tag
Lépjünk tovább a marketing bullshiten. Konkrétan mekkora ez a csudajó szenzor?
-
Ezzel az a baj, hogy pont a nagy helyet foglaló alkalmazások nem támogatják az SD-re másolást (FB, Gmail, Adobe Flash, navigációk, Opera) - és emiatt rootoltam anno én is. Lehet hogy azóta ez már javult valamit, de 2.2 alatt fél éve még nem volt ilyen triviális a helyzet.
Az Exmor-R -ről annyit, hogy lehet hogy itt egy nagyon jó megoldás, de ez egy másik szakma
-
kolosanyi
veterán
Az Ice Cream Sandwichig semmi előnye nincs a két magnak, vagy legalábbis nem sok. Nem biztos, hogy az a jó stratégia, ha mindig az első vagy. Nézd csak meg a 2X-et. Ok, hogy első kétmagos, de szoftveresen nem az igazi. A későn jövők előnye ebben az esetben az lehet, hogy a SE jól optimalizálva adja ki a kétmagosát, egy olyan rendszerrel, ami már ki is használja a hardvert. Lehet benne valami. Egyébként meg kapsz egy egyedi UI-t, egy szép dizájnt, és most már elég jó supportot is. Idén bekeményítettek rendesen, úgy látszik komolyan gondolják ezt az "elsőszámú Android gyártó" dolgot. Nagyon szimpatikus idén ez a cég nekem. Még a végén én is náluk költöm el a nyáron megkeresett pénzem...
-
mrlujoak
veterán
...ezt csak azért írod, mert van már kemény 3 db itthon is kapható modell, ami 2 magos.
Ugye ezt te sem gondolod komolyan...
Nyugi, a SE is készül kétmagossal, csak épp tesztel, és nem teszteltet, mint a három másik.Bele is hülyülnék, ha vennék egy 2magos szörnyet, és gyári ROM-okkal azt a bug/hibahalmazt tenné elém, mint mondjuk a 2X...
-
hurrikan
addikt
Több memória teljesen felesleges 2.1felett, hiszen az alkalmazások egyre nagyobb része támogatja az SD-re telepítés. Mikor a neo nálam volt teszten több mint 150alkalmazást tettem rá, és még 109mega szabad helyem volt.
Videókat, képeket, zenéket meg az android úgyis csak SD-n tárol. Én inkább azt mondom minek a 2-3-8gb-os ROM-ok. Az életben nem használod ki.
És azért valljuk be a felhasználók nagy része jó ha 40-50alkalmazást telepít, melyeknek nek már több mint70%-a SD kompatibilis.
És egyébként a proci még máig is az egyik legjobb 1magos, a 2mag meg teljesen felesleges amíg az Android nem kezdi el kezelni, kihasználni azt.
HTC is ugyan ezt a procit tette idén is az 1magos modelljeibe, mégpedig azért mert a legjobb 1magos. -
-
rumos14
nagyúr
válasz
én azért örülnék, ha 3,7"-es telók is jönnének. 3,3" kicsi, 4" meg fölötte már nagy számomra.
-
Lilifee
tag
Nem értem az SE miért van ennyire lemaradva hw tekintetében a telefonoknál.. A "csúcsmodellekbe" is tavalyi procikat rak kevés memóriával, s közben nem is olcsóbbak a konkurensek fejlettebb készülékeitől (SGS II, Optimus 2x, HTC Sens., stb..). Tudom persze, Sony. Régen is erről szólt a márka (adjunk kevesebbet Sony névvel, úgyis veszik), na de mégis.. Pedig tényleg szép telefon, kár érte. Most ezt kiadják 150e-ért, miközben Galaxy S-t, Desire HD-t meg lehet kapni fele ennyiért, és ugyanezt tudják..
-
draco31
veterán
Feketében nagyon jól néz ki.
-
engusz
veterán
Nekem is nagyon tetszik. Végre nem ping-pong ütő méretű, de jól felbontású kijelzővel rendelkező telefon, ami még jól is néz ki.
-
korpicschess
veterán
Design jó, a belső nem..
-
Prien
addikt
Tavaly nagy dobás lett volna, most inkább érdekesség. Meg persze gyönyörűség.
-
Gusztáv
addikt
ez tényleg gyönyörű lett. Az anyaghasználat is jeles. Az előlapi gombok elhelyezése is igen szép és egyedi. Viszont az új képérzékelőtől nem kell csodákat várni, tesóm fényképezőgépe is ilyen rendszerű, és nincs igazán látható különbség.
-
mrlujoak
veterán
"... mely a rendkívül karcsú kialakítása ellenére képalkotásra született."
Semmiben nem nyút többet, mint az arc, neo, vagy a pro. Ráadásul a SE sajtóban kiemelt külső alu keretbe nem is lett integrálva a kameragomb (
) így inkább kevesebb, mint több a képalkotás terén...
sajna csak: Touch capture és Touch fókusz van...
-
mrlujoak
veterán
válasz
...meg aktívkodni...
-
JNashville
senior tag
Ha "képalkotásra született", nem kéne, hogy legyen egy exponálógomb a jobb oldalán alul?
Failgyanús...
-
lmisi
senior tag
500 mega ram még elmegy, de 300 mega rom mi van??? vagyis miért nincs több?
Aki megveszi és telepítgetni is akar, vért fog vele izzadni. Az sd kártyára való átrakás csak elodázza az idétlenkedést egy 600 dodós telefonról beszél a Sony és nem egy 100 -asról. -
PowerBuldog
veterán
Sony Ericsonnal most már lehet majd arcoskoni meg rayoskodni.
-
Nagyon tetszik, de nem hiszem, hogy az én pénztárcám vágyait tükrözi majd az árcédula...
-
Sefter
veterán
de kib@ szép lett...
hw is rendben..KELL -
joey04
titán
nagyon szép. és az anyaghasználat is okés, amiben az Arc nem feltétlen remekel.
-
Saccco
nagyúr
Ez schön!
-
tha_answer
őstag
rajtelefon
-
traumschiff
csendes tag
Inkább a nokia
-
bekes.andras
tag
HDMI? Szintén a microUSB-n keresztül?
-
ZEN1TH
őstag
Ez bizony szép lett nagyon.
-
csokad
senior tag
De gyönyörű! Elfogadnék egyet, de könnyen lehet, hogy egy 4-es iPhone árával vetekszik majd...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyetlen üvegfelületből álló előlappal és fémes hátlappal érkezik a Sony Exmor-R képérzékelőt és Bravia motort felvonultató, 9,3 milliméter vastag Sony Ericsson Xperia Ray.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- Spórolós topik
- Gmail
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest