- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
Üdv! Elővettem a régi redmi4x-emet (aksi még egész jó) és vettem bele egy digimobil pluszt 15GB/1000Ft-ért.
Az volt a cél, hogy hotspotnak használjam, de egy idő után mindig megszakad.Van erre már megoldás?
Vagy a folyamatos megosztásra ez a készülék nem alkalmas? Nem állandóan akarom használni, hanem pár óránként egy tableten kéne net, de ez nem megy. -
szazbolha
addikt
Redmi 4x aksiját rendbe hoztam egy netes útmutató alapján 2+ éves és 4-5 hónapot állt, aztán nem akart töltődni rendesen.
Majd 1 nap alatt 20%-ra feltöltődött saját töltővel, ezután képernyőt bekapcsolva hagyva lemerült kb 4 óra alatt.
Ekkor ráraktam egy nagy áramú töltőre és 50%-ig töltöttem, majd megint lassú lemerítés.
Ismét nagyáramúval 100%-ra töltés. Azóta jó. -
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha #29318 üzenetére
Végül ez a yt video segített: https://www.youtube.com/watch?v=Sd5j9L34-n0
Xiaomi Redmi 4 (MAI132) FRP Unlock or Google Account Bypass || MIUI 11 (Without PC)
.
Kiiktattam a Google acc kötelező megadását.
Ennyit a lopás védelemről...
.
Most egész gyors a teló. Nincs wifi, nincs SIM adatforgalom. (remélem nem is kapcsolja be)
És akkor frissítés sem lesz. -
szazbolha
addikt
válasz
gyulaszu #29313 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Számítógépen letöröltem a fiókból, a redmi 4x-en újabb factory reset, nincs benne SIM, nem állitom be a wifi-t azaz nincs a külvilággal kapcsolata, mégis végtelen ciklusba kerülök, a google fiók beállítással.Azt hiszen kéne nekem valami egyszerű ROM
-
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha #29310 üzenetére
Még egy kérdés: Redmi4x-re létezik valami minimál android? MIU nélkül.
bekapcsol és lehet telefonálni. Esetleg Wazze.... Semmi más, és gyors.
.
Mégvalami: nagyon-nagyon lassan töltődik. lehet hogy 3-4 hónap állás alatt kipurcant az aksija? 0%-on volt, pedig full feltöltve tettem el. -
szazbolha
addikt
Üdv! Redmi 4x-et pár hónapja nem használom, de most vettem bele egy új sim kártyát, legyen még egy telóm.
Csak telefonálni akarok vele és a régi adatok nem kellenek.
Csináltam egy factory resetet így: Hard reset, recovery, wipe all data,
.
Minden OK, újra indul: nyelv beállítás, elfogadom a szerződést, majd utána kér egy google fiókot. (ezt nem lehet megkerülni???)
OK, semmi gond készítettem egy új google fiókot + gmailt. PC-n műxik
Ha az új fiókot adom meg a redmi 4x-nek akkor azt nem fogadja el, azt írja olyan google fiókot adjak meg amely korábban a telefonhoz volt kötve, hogy szinkronizálni tudja. (de nem akarom szinkronizálni...)
.
Végtelen ciklus... ebből nem tudok kilépni csak kikapcsolással.
Beállításokat sem érem el.
Mit tegyek, hogy legyen egy factory resetes "szűz" telóm, de még a google fiók sem kell hozzá. -
szazbolha
addikt
Nekem nem volt védő üveg. Illetve volt csak leszedtem, mert az is zsírosodott, maszatolódott és valahogy nem is tetszett. A szervíz szerint hasznos a védő üveg, de csak az esetek egy részében ad védelmet.
Az enyémről azt mondták olyan súlyosan sérült, hogy nem csak az üveg repedt és törött hanem alatta a kijelző is teljesen szétment, mintha odavágtam volna valamihez. Védő üveggel is eltörött volna.
Pedig csak a kabát zsebből esett ki, de sajnos egy földön heverő HDD fém sarkával találkozott.
Azért ez ritka... általában valami sík vagy puhább felületre esnek le a telók. -
szazbolha
addikt
válasz
dugynok #24747 üzenetére
Igen, normálisan csinálták: Fixity.hu.
Az új kijelző szemre megfelelő, de mintha más üvegből lenne. Jobban zsírosodik, alul a 3 "gomb" kicsit aranyszínűbb és a két szélső mintha kicsit beljebb lenne érzékeny vagy kisebb az érzékeny terület - nem vészes. A másikon megszoktam, hogy szinte a jobb szélén nyomom. 2 nap alatt átszoktam az új pozícióra. -
szazbolha
addikt
válasz
bodnar10261 #24694 üzenetére
Én is keresem az utódot, de ha a méret is számít akkor még nincs meg....
-
szazbolha
addikt
Hol lehet állítani 4x-en hogy az ujjlenyomat olvasó oldja fel a zárolt képernyőt?
Megszoktam már hogy csak rátapintok. Nem volt titkosítva, bárki ujjára működött, most meg nem. -
szazbolha
addikt
válasz
siddis #24640 üzenetére
Ezt a cuccot már próbáltad vagy használtad?
Érdemes feltenni vagy van jobb ajánlat olyan usernek aki leginkább csak telefonál.
.
A régi telómhoz volt egy takarékos oS, minden fekete és kb zero app. 4x-hez még nem piszkáltam hozzá.
De kijelző csere után már úgy érzem, mehetne rá valami érdekes OS. Nem sajnálom, nem féltem.
A MUI nem nyerte el a tetszésem.... -
szazbolha
addikt
Köszönöm a szervizes válaszokat.
Úgy tűnik kifutó széria lett a 4x. Kevés helyen kapni, LCD sem mindenhol volt.
A linkelt helyen 15K-ért cserélik. Pár nap, de sürgössbe 3 óra, végül egy másik helyet gugliztam ki a 14. kerületben. Közel volt, 1 óra alatt megvárható, igaz 20K a költség.
Már átvettem a javított telót LCD csere megtörtént, de még 2 óráig gumi szorítja a panelt. (??)
.
Nem tudom mit vegyek 4x helyett.... jövőre már biztos nem lesz ilyen kicsi kezes telefon. -
szazbolha
addikt
Üdv! Redmi !X-em leesett és kijelző megrepedt.
Hol tudnámleggyorsabban cseréltetni és kb. mennyibe fájna.
.
Esetleg vennék használtat is jó áron (3/32GB) ha drága a javíttatás.
9% telózás + 10% App használat, a jó aksi előfeltétel, a mostanit 3 naponta töltöttem.Illetve tudok ajánlani a Redmi 4x-hez hasonlóü telót? Viszonylag kicsi kijelző + nagy aksi + 32GB tárhely.
-
szazbolha
addikt
válasz
SenorGrande #19129 üzenetére
Lehet nagyon béna vagyok, de ezt nem találom: "meg kell keresni az alkalmazáskezelőt "
Gogglin is kerestem. Ezt találtam: 2. képernyő -> Beállítások -> Alkalmazások.-?? -
szazbolha
addikt
Üdv!
Hogy lehet videó hívást kezdeményezni? Iletve fogadni. -
szazbolha
addikt
válasz
orso0355 #18832 üzenetére
Gondolom ez sokan nem írják le... Nekem sem foltos, kamera se kattog, alul se recseg... minden ok eddig. 4 nap üzemidő volt az első feltöltés után.
A3-mal versenyzett nálam is. Nem egyértelműen, de 4X lett a nyerő.
Matt fekete ultra vékony tok OK, pedig sohasem tokoztam, az üveg még folyamatban, de lehet nem is kell. Nem farzsebben hordom.Ami nem vált be: ingyenes navigációs appok, de ez nem a telő hibája. IGO jön vissza.
Ami lehet hiányzik: Lite mode. De ez sem biztos.Kieg:
- telefonhíváskor engem tökéletesen hallanak. Jobban mint a régebbi samuval
- én viszont gyengébben hallom az engem hívókat, nem hakk, hanem inkább dobozos, szintelen. Kihangosítva viszont kiváló. -
szazbolha
addikt
Joga van megtagadni, ezt senki nem vitatja. De ez nem a vég állapot, innentől kell érvényesíteni a vásárló jogait.
El kéne felejteni azt a rossz reflexet, hogy a házmester meg a szerviz mint "hatóság" vagy mint polgár felett álló entitás léphet fel. Nem az, a szolgáltató is csak szolgáltat, nem az van amit ö mond, akkor sem azt hiszi.
-
szazbolha
addikt
Lehet hiába írom le, lehet hülyeségnek tartjátok, de teljesen mindegy, hogy a gyártó fogalmazó mit ír le garanciális feltételként, ha Magyarországon vásárol magánszemély műszaki cikket xxxx forint felett.
Ettől még lehet igaza a boltnak/szerviznek vitás ügyekben, de nem az általa hozott "szabályok" miatt.
A boltnak/szerviznek van bizonyítási kényszere az 1 éves kötelező jótállási időszakban, tehát ha azt állítja, hogy a készüléket nem rendeltetés szerűen használták akkor azt neki kell bizonyítania a saját költségére bármilyen testület vagy joghatóság előtt. -
szazbolha
addikt
válasz
grafnet #18594 üzenetére
"Ők szabályszerűen járnak el."
.
Igen, ezt nevezem rizsának. A saját cégük szabálya szerint járnak el, ami vonatkozhat az alkalmazottaik munkavégzésére, de semmiképp a vevőre.
Szóval ez semmit nem számít egy vitás esetben, sem az hogy mit írtak a garpapirra, sem az, hogy a gyártó mit köt ki garancia feltételnek.. Ezt mind felülírják a magyar törvények, amennyiben magánszemély vásárolta a készüléket Magyarországon kiskereskedelmi boltban vagy webáruházban és ezt hitelt érdemlően tudja bizonyítani is. -
szazbolha
addikt
válasz
grafnet #18583 üzenetére
Ha csak két állítás van egymással szemben, akkor a vásárló. Ha a szervíznek megéri erősködni, bizonyosan többe fog neki kerülni mint a telefon teljes ára. Akkor is ha végül neki adnak igazat.
Szóval kétélű fegyver ez. A vásárlót erősen védik a törvények. Szerintem, de mindenki azt csinál amit akar.
A te nézeted a szolgáltatóé, ahova a sok "hülye" bejön panaszkodni és a 99%-át elküldik, az enyém meg az, hogy ne nézzenek hülyének akkor sem ha nem vagyok szakember csak egy ügyfél.A konkrét esetet én nem tudom eldönteni, főleg nem ilyen képek alapján.
-
szazbolha
addikt
válasz
grafnet #18574 üzenetére
Nem értek egyet veled.
A szerinted kósza emberek, valóban kevesen lehetnek, de ők azok akik végigviszik az ügyeket.
Minden esetben a szolgáltató, bolt, szervíz hátrányban van a vásárlóval szemben. Ilyenek a törvények, csak gyakran a szerviz vagy szolgáltató embere nem ismeri, vagy kötelezik rá, hogy úgy viselkedjen mintha nem ismerné..
Még egyszer: a boltnak/szerviznek kell bizonyítania, hogy a készülék hibája a vásárló miatt következett be, Ezt pedig igen, igen nehéz bizonyítani, hacsaknem az átvételkor dokumentálták azt amit a vásárlóra akarnak kenni.Az emberek többsége azért nem szívózik, mert "kisembernek" érzi magát, és a kellemetlen vita helyett (pereskedni nem kell, azért van a fogyvédelem) a megalázó és hülyének néző helyzetből szabadulna, inkább fizet. Ráadásul nem akar teló nélkül maradni (azt mondják neki lehet ez 3-6 hónap is), pedig a jogszabály azt is meghatározza mennyi ideje van a boltnak szerviznek az ügy rendezésére.
Samsunggal volt ilyen ügyem, Autóval is. Rendezték. Az volt a szerencsém, hogy azt a telót nem cégesre vettem, hanem a feleségem nevére.
Céges számlával tényleg kár a szolgáltatónál/boltnál/szervíznél próbálkozni problémás esetben, akkor már egyenlő partnerek, de eltérő gazdasági háttérrel állnak szemben egymással.De ha tudom hogy tuti nem én csesztem el a telót, nem miattam foltosodik, tuti végig vinném a dolgot.
Csakazért is. Semmi balhé, semmi fenyegetőzés, csak ok rendben, akkor innentől fogyvédelem.Szerintem tipikus rossz felvetés, hogy a vásárlónak kell nézegetnie mennyire hajlott a telefonja.
Nem... neki úgy kell visszakapnia a szervízbe leadott telót, hogy ne legyen foltos, ha ez nem lehetséges kapjon másik készüléket, ha ez sem lehet akkor a pénzét kell visszakapnia.
Nem az ő gondja....
Írja le a szerviz miből gondolja, hogy a készülék hibáját a vásárló okozta. (a szó elszáll)
Azzal lehet menni tovább. -
szazbolha
addikt
1.0-ás kérdés.
GPlay-ról letöltott nekem tetsző (fekete) tárcsázó, keyboard, témák működnek a telón, vagy a MUI9 miatt regisztrálnom kell a MUI-ra és csak onnan tölthetek le dizájn cuccokat? Pl fekete témát, és akkor megváltozik a tárcsázó meg keyboard színe is?
Szóval mi az ami csak MUI9-el működik? -
szazbolha
addikt
válasz
trebrona #18459 üzenetére
Köszi azzal mér megtudtam nagyítani a betüket, de ez csak a menűkre meg az értesítésekre vonatkozik,
A kezdő oldalt (vagy mi?) is szeretném nagyítani. Pl. úgy hogy csak 3 ikon férjen egy sorba és alatuk a kiírás is nagyobb legyen? Túlzás?
Igazából a telefonkönyvben kéne nagyobb betű. -
szazbolha
addikt
válasz
trebrona #18453 üzenetére
Köszi!
Nagyin tetszik ez a teló, bár inkább a gyerekeim szoktak ilyen kütyükért lelkesedni, nekem csak eszköz
2018.01 gyártású, eleve 7-es android volt rajta meg 9-es mui.
Egyszerű kezelni, hamar megtaláltam a kézi frissítést és most valamit frissít...
A telefont pattogós, gyorsnak érzem, de lassan bootol.A legnagyobb problémám eddig.. a betűk rendkívül kicsik az én szememnek. Kb 50-60%-al szeretnék mindent nagyítani. Van erre lehetőség?
Samsung után hiányzik az alsó gombok világítása, meg a funkció is más.
-
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha #18445 üzenetére
Ha PC-ről szeretnék a telo belső tárhelyére másolni az hogy megy?
A régi samsungra ftp-vel vagy valamilyen win megosztással csináltam.Amikor még lehetett ingyen jutottam az Igo10-hez. Azt kéne így telepítsem.
Kicsit elavult... ha van más navigációs app, ami magyarul beszél kérem írjátok meg -
szazbolha
addikt
válasz
grafnet #18444 üzenetére
Model MAG138 (teló hátlapra gravírozva, dobozon 2. sor vége nem 3. ahogy az összefoglalóban)
Globalstore nevű "cégnél" vettem. Majdnem a legolcsóbb ajánlat volt árukeresőn.
Ahol ettől olcsóbb volt, ott vaqy nem volt raktáron, nem volt rendelhető sem, vagy nem volt fekete.
Amúgy minden oké volt a vásárlással, mivel ma épp arra autóztam így erősködtem a személyes átvétellel. -
szazbolha
addikt
Megvetem ma a Redmi 4x-et (elég érdekesek ezek a websopock)
Bocsi, de lesz egymás után sok kérdésem.
Most kezdeném a beüzemelést. Wifi-t beállítom és hagyom frissülni. Sim kártya kell ehhez, vagy elég berakni, ha már a legfrissebb OS és MUI rajta van?A régi telómról a címlistára van csak szükségem, az a tervem, hogy sd kártyára mentem a régin, majd az újba átrakom és ott importálom. Van gmail fiókom, de szeretnék egy újat nyitni, nem goglin keresztül szinkronizálnék.
Dobozán "Globál version" felírat. Ok ez B20, de a telón ezt lehet ellenörízni?
-
szazbolha
addikt
-
-
szazbolha
addikt
Köszi a válaszokat!
Új verzión az android 7 vagy 8-at értem, a bolti hirdetések speckójában a 6-os van feltüntetve és a MIUI8 felület. Tehát bekapcsolom az új telót, wifi-t beállítom és befrissít android7-re meg a legújabb MIUI-ra?
Vagy azért ennyire nem egyszerű?MIUI-val még sosem volt dolgom, ha nem tudom megszokni, vagy nem tetszik akkor kikapcsolható/deaktiválható/letörölhető? Egy fapados Androiddal is megelégednék, mert kevés alkalmazást használok. Telefonálás, sms, gps/térkép, rdp kliens, netezés. Nincs játék, sem közösségi oldalazás.
2-3-4 GB-os 5"-os középkategóriás telót kerestem, és kézbe fogva ez a telefon tetszett legjobban.
rdp estén nagy előny lenne, ha valamiféle fizikai billentyűzet csatlakoztatható lenne pl. olyasmi mint a tableteknél. -
szazbolha
addikt
Köszi, meg van! Olvastam is, csak a sok infó már túlcsordult.
Gondolom bárhol veszem a régebbi Android és MUI van rajta. Ezek automatán befrissülnek, vagy machinálni kell, hogy újabb verzióra váltson?
A vélemények közt sok mindent olvastam.... mivel nekem a hosszú üzemidő fontos, lehet nem is kéne váltani. -
szazbolha
addikt
válasz
wanted5 #18276 üzenetére
Vásárlás elött állok. Hogyan lehet megtudni milyen kijelzős a 4X 3/32GB?
Ha kibontatom, ránézésre nem fog feltűnni hogy BOE vagy nem az.Szerk: Bocs.. megvolt a válasz: (#18283) DarthFader [link]
A B20 képességet is lehet ellenörízni? Elég a cikkszámot megkeresni a készüléken?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest