- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
starr
őstag
Időnként ajánlgatja valami google app, hogy pl. kell-e kevesebb feloldás, mert rajtam van a telefon, vagy ne zárjon le amíg otthon vagyok.
Hol tudom ezt utólag megváltoztatni? Egyáltalán melyik app csinálja? -
starr
őstag
Kikapcsoltam mind a négy 1.4GHz-es magot. Semmivel sem lett lassabb. Még mindig nem tart ott a tudomány, hogy rendesen kihasználják a multi cpu-t.
Amúgy a fogyasztás sem javult. -
starr
őstag
Csak nekem nem jön a frissítés globálra?
-
starr
őstag
válasz
Yellow73_a #5053 üzenetére
Global Stabil 8.2.10-en voltál? Nekem arra nem jön.
-
starr
őstag
válasz
J.Hetfield #5041 üzenetére
Tölts le másik kamera appot, azok többségén át lehet állítani.
-
starr
őstag
-
starr
őstag
-
starr
őstag
válasz
Parampara #4728 üzenetére
Igen az. Mi flash tool a neve, nem is Mi flasher.
És innen kell a fastboot rom-ot letölteni.
A Mi flash toolban alul kell kiválasztani azt hiszem a flash_all.bat-ot.
A C:\-be kell kitömöríteni a letöltött romot, különben nem megy az istennek sem.
(Két óra volt mire erre rájöttem)
-
starr
őstag
Kicsit nyomoztam. Három, a GPS-hez köthető service ébreszti fel a telefont napi kb. 8000-szer, és kb napi 3/4 órát ébren tartja. Most kikapcsoltam a GPS-t, meglátjuk.
-
starr
őstag
Egy ideje nem tudok felmenni a UPC Wi-Free-re. Minden úgy van beállítva, ahogy kell.
Én vagyok a béna, vagy másnak sem megy?
Global 8.2.10.0, ugyanezzel korábban ment. -
-
starr
őstag
Írtam két új trükköt a blogomba. Fényképezés lezárt kamerával, és a gyári kamera manuális üzemmódjának kibővítése. (már, ha valakit érdekel)
Root kell hozzá. -
starr
őstag
-
starr
őstag
válasz
gyurasz #4143 üzenetére
Nincs minden egyes takshoz külön CPU, és azokon mind Apmer mérő.
Jobb híján csak abból tud statisztikát csinálni, hogy mi hány mp-ig futott.
Ha egész nap nem nyúlnánk a telefonhoz, akkor az Android rendszer közel 100% lenne, mivel más nem futott.
Amikor sokat nyomkodom, az Android rendszerre kevesebb % esik.
A kijelzőn sincs Amper mérő, ezért azt is csak becsülni tudja a fényerő függvényében. -
starr
őstag
4 lassabb, és a 4 gyorsabb magból kettő állandóan ébren van. Megoldottam, hogy ha nincs dolga, akkor csak két lassabb mag maradjon ébren, a többi aludjon. Az akkuidő nem javult ettől. A Snapival nincs gond.
Zabál a kijelző, pláne így nyáron, amikor többet van max fényerőn. -
starr
őstag
Nálam mondjuk nem annyira vészes a fogyasztás 24 óra alatt kb 40%-ot szokott esni.
Este ezzel a segédprogrammal limitálom a töltést, hogy 80% fölé ne menjen. Másnap este 40% körül áll, ha sokat nyomkodtam 30%.
Még ezt is sokallom. A L640-em két évesen is hozta ezt fele ekkora akksival.
Kezdem azt hinni, hogy kamu a 4100mAh. -
starr
őstag
Több helyen olvastam, hogy a Google Play services-re nyomjunk egy adatok törlését.
Megcsináltam, meglátjuk javul-e az akku idő. -
starr
őstag
Itt ezzel a többszínű LED dologgal próbálkoznak.
(Még nem próbáltam.) -
starr
őstag
Mikorra várható a hivatalos globál rom-ra a Miui9 / nugát ?
-
starr
őstag
Még a legprofibb fényképezőgép sem tud egyszerre 10 centire, és a végtelenre is fókuszálni, de még a szemünk sem. Ha viszont olyat látsz, hogy a kép közepén lévő , és a szélén lévő dolgok is nagyjából egyenlő távolságra vannak az optikától, és a kép szélei homályosak, az a lencse rendszer hibája.
-
starr
őstag
válasz
Viktor0610 #3467 üzenetére
És tényleg Samsung! Köszönöm!
-
starr
őstag
A Wiki szerint kétféle képszenzorral gyártják a Redmi 4x-et.
Samsung ISOCELL S5K3L8 (4208x3120 pixels) és OmniVision OV13853 (4224 x 3136 pixels)
Hogy tudom biztosan megállapítani, hogy az enyémbe melyik került?
A DNG képek alapján a felbontás a Samsunggal egyezik. A Jpeg-eknél levágja a két szélét. 4160x3120-ra. -
starr
őstag
Hogy tudom a biztonság appban kinullázni az adatforgalmat, és újat beállítani?
Kaptam 1GB egyszerit, és még a múltkori 1GB miatt azt mondja túlléptem.
Most szeretném kinullázni, újra beállítani 1GB-ot, hogy lássam mennyit használtam már fel.
Egyszerűen nem találok ilyen opciót. -
starr
őstag
válasz
Viktor0610 #3308 üzenetére
Ebben a nagy melegben gyakran kell törölgetni az ujjlenyomat olvasót. Ha letörlöm ablakmosóval, akkor kb fél napig jó.
-
starr
őstag
válasz
pasztoha #3149 üzenetére
Visszakeresheted az én májusi kirohanásaimat
Ugyanezen mentem keresztül.
4év WP után azt hittem elhajítom.
A Blue mail OK, de sajnos nem szinkronizája elég gyakran a leveleket a háttérben. Valamiért a MIUI nem engedi futni. Ezért emellett az Outlook is fent van, azt használom levelezésre, az elég megbízható. -
starr
őstag
válasz
pasztoha #3145 üzenetére
Csak akkor van névjegy,és naptár, ha exchange-ként, vagy activesync-ként vetted fel a fiókot.
Az imap csak emailt jelent.
Mint látható Lócitrom kolléga ipmap-ot állított be, tehát abból nem lesz névjegyzék.
Én is sokat szívtam vele, amikor megvettem.
Töltsd le az outlook appot, az megcsinálja Neked, vagy ha nem, akkor a blue mail-el acvtive sync-ként, az még a kis képeket is áthozza.
(A gyári email app is megcsinálja, de akkor a szervert át kell írni office365.outlook.com-ra, és a felhasználónév helyére az emnail címed. ) -
starr
őstag
válasz
pasztoha #3122 üzenetére
A blue mail appal érdemes felvenni az outlookos fiókot. Exchange-ként. Akkor szinronizalodik a naptár és a névjegyek is. A gyári kapcsolatok appban hosszan nyomva az appváltó gombra megjelenik a menü. Ott megjelenítési beállítások, névjegyek megjelenítése, majd ott kiválasztani a fiókot.
-
starr
őstag
válasz
Viktor0610 #2933 üzenetére
Akkor jó, én nem tudtam. Pont ma a találtam meg véletlenül.
-
starr
őstag
válasz
Viktor0610 #2930 üzenetére
Biztonság, akkumulátor, jobb felső sarokban fogaskerék. Ott van beállítva, hogy hány fok fölött szóljon. Alapból 45.
-
starr
őstag
Találtam nagyon jó kis email appot. Bluemail. Mindenki dicséri. Kedvem szerint beállítottam mindent, nagyon megtetszett. Osztán nem jöttek a levelek. 4 helyen állítottam be, indító pult, indítás a háttérben, akkukímélőnél nincs korlátozás, miui optimalizálás kikapcs, memória optimalizálás kikapcs. Majd összes háttér folyamat mehet. App váltóban lezárva otthagyva.
Még rendszer appá is kovertáltam Link2SD-vel. Egy rövid ideig szinkronizál aztán nem. -
starr
őstag
Állítólag itt találtak megoldást a xarminőségű videóhangra.
Még nem próbáltam. -
starr
őstag
Mára ígérték a Miui9-et nugáttal. Gondolom hetek, mire megkapjuk.
-
starr
őstag
Tudja valaki mi akar lenni a hangnál ez a "Dirac"?
Tudja a mi telefonunk?
Vagy csak a fülhallgatóknál a különböző típusok egyedi equalizerét jelenti? -
starr
őstag
Nem kell törődni az akksival. Magában az akksiban van a töltésvezérlő IC. Min és max limitekkel.
3,6V-ig engedi merülni =0%, holott 3,2-3,3-ig bőven mehetne károsodás nélkül.
A Töltéskor meg az előírt feszülség fölé nem engedi.
Szóval 0-100% között bármikor bármennyi ideig lehet a töltöttség.
Viszont észrevettem egy érdekes dolgot:
A gyártók úgy trükköznek a töltőkkeel, hogy az USB adatvezetéket beállítják bizonyos feszültségekre ellenállásokkal.
A Redmi 4X ha gépre van dugva, vagy az adatvezetékek a levegőben lógnak, akkor csak 400mA-rel tölt.
Ha rövidzárban van a két adatvezeték 650-700mA.
Ha egy iPad 2A-es töltőjére dugom, 1A-rel tölt.
Ha pedig a sajátjára, akkor megvan az 1,7-1,8 A. Ami ugye 2A, csak a telefon megeszik 200-300mA-t.
Szóval csak a sajáttal tölt rendesen. Gondolom direkt. -
starr
őstag
Bő egy hónapja van meg a Redmi 4x-em.
Ezidő alatt kipróbáltam jópár tuningolási lehetőséget. Némelyik sikerült is.
Ma elkeztem itt összegyűjteni.
Rootolt telefon kell hozzá. -
starr
őstag
válasz
this is life #2246 üzenetére
Más problémám nincs vele. Egész jó, különösen a kikapcsolható animációk. A Squarehome 2 is bevált. Köszi!
-
starr
őstag
válasz
emerzee #2237 üzenetére
Ráadásul mégsem jobb az üzemidő, mint a Lumia640-en kétéves akksival (2500mAh).
Ezzel be tudom kapcsolni mind a 8-at, és ki tudom kapcsolni a gyorsabb 4-ett. A lassabbakhoz viszont nem tudok sehogysem nyúlni.
Látszik a programmal, hogy a lassabb magokból egyet hajt csutkán, a többi nem csinál semmit. Olyankor legalább kikapcsolhatná azokat is. A gyorsabb magokból kettő mindig megy 1 Ghz-en, ha kell ha nem.
Miért nem veszi vissza 300-400 Mhz-ig (mint más), vagy kapcsolja ki ha nem kell.
Lehet, hogy a többi androidoshoz képest ez üzemidő bajnok, de WP-n pl a két nap üzemidő nem jó, hanem alap. -
starr
őstag
válasz
Departed #2215 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy töltéskor a Li kis mennyiségben olyan anyaggá is alakul, amiből már később nem tud energiát nyerni, így elfogy a Li elektród egy idő után. Fél töltés idő alatt fele annyi keletkezik, tehát pl. 50-ről 100%-ra töltés csak féltöltésnek számít.
-
starr
őstag
Li akksikat már nem kell lemeríteni, és teljesen feltölteni, mint korábban a NiMH-kat.
Itt nincs az a memória hatás. Sőt, nagyon kényesek. Sem a teljesen feltöltött, sem a teljesen lemerített állapotot nem kedvelik. Különösen káros, ha állandóan töltőn van hagyva teljesen feltöltve.
Saját tapasztalatom, hogy l.xarom, sosem figyelek rá, és még nem ment tönkre soha akksim 3 év alatt sem. -
starr
őstag
válasz
Dave Crank #2162 üzenetére
Felraktam valami equalizer programot, ami mindig aktív, és lehet vele hangerőt is növelni.
Azóta már letöröltem, mert a kedvenc zenelejázszóm alapból tudja. -
starr
őstag
válasz
MATEO6600 #2092 üzenetére
Igen androidon nem játszik a yt a háttérben.
Sok mindent kipróbáltam mostanában, én is WP-s voltam 4 évig, egy hónapja váltottam.
Képekhez Quickpic, videókra MX player, zenére Blackplayer, böngésző sztem a gyári. Kamera "A better camera" vagy Open camera, de van sok jó. Roottal megoldható a DNG mentés, és korlátozottan a 192kHz-es audio is. -
starr
őstag
Sziasztok!
Van valami megoldás arra, hogy fülhallgatónál ne okoskodjon, hogy túl hangos lesz az nekem?
Amúgy sem túl hangos ez a telefon. -
starr
őstag
8.2.9.0 Global Rom van fent.
Az első 4 CPU-t 1,4GHz-ig, a másik 4-et 1GHz-ig hajtja a rendszer.
Megnézné valaki akinek más rom van fent, hogy ott is így van-e?
CPU-Z, vagy Aida64-el lehet.
f@#&-é' nem hajtja ki mindet 1,4Ghz-re. -
starr
őstag
Megoldás: rootolt teló, hogy elérjük a fájlrendszert.
"/system/data-app/browser" mappában van a telepítő fájl.
Minden rendszer app telepítő fájlja is megtalálható a fájlrendszerene, ha esetleg szükség lenne rá.(#1845) lócitrom Köszönöm! Most látom, hogy írtál. Közben rájöttem.
-
starr
őstag
Sikeresen letöröltem a gyári webböngészőt
Milyen módon lehet visszarakni úgy, hogy a továbbiakban frissüljön is?
Csak ősrégi letölthető apk-kat találtam.
Van valami hivatalos mód az ilyenekhez?
A Play-ben nincsenek fent a miui appok. -
starr
őstag
Sziasztok!
Valaki világosítson fel, hogyan lehet beállítani, hogy bizonyos appok ne induljanak el maguktól, és ne fussanak a háttérben.
Az "Beállítások / Engedélyek / Indítópult"ban letiltott appok is elindulnak, ill az "Alkalmazás akkumulátor kímélő"-ben korlátozott appok is. Ugyanis kapom tőlük az értesítéseket.
Nem az értesítések zavarnak, hanem, hogy minden xar elindul a háttérben.
Rootolt a telefon, nem hivatalos megoldás is érdekel.Aztán, kifejezzetten kértem, és be is állítottam, hogy a zenelejátszóm ne tegyen semmit a zárolási képernyőre, mégis ott van.
-
starr
őstag
Csak nekem nem frissült még 8.2.10-re?
-
starr
őstag
Itt van jópár MIUI trükk, akit érdekel.
Nekem jó része új volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Temu
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- GTA V
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest