- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
VoLTE aktiválás utáni szenzor illetve modemhibák fix:
A VoLTE-t aktiváló NON-HLOS.bin flashelése után kapcsoljátok be a telót, navigáljatok a '/firmware/image' könyvtárba, és ott a 'modem_pr' mappa kivételével minden fájlt töröljetek ki. Majd MIUI EU 10.1-es romnál töltsétek le ezt, kicsomagolás után pedig az előbb törölt fájlok helyére kell másolni a benne levő fájlokat. MIUI EU10-es romon ez 100%-os, hibamentes módszer, minden szenzor működik, és a telefonálással sincs baj, és ugye megy a VoLTE. Igazából a tuti megoldás mindenkinek az, hogy az általatok használt firmware NON-HLOS.bin-jéből kibontjátok ezeket a fájlokat, és kicserélitek őket. Sajnos még nem jöttem rá, hogy lehet ezeket a fájlokat visszacsomagolni úgy, ami flashelés után működik is, mert akkor egy flashelés elég lenne, de így sem olyan vészes a módszer.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
KurtCobain #26777 üzenetére
Hát most megint szívok, mert ugye edl-el felrakom a 10.1 globalt, oké, elindul, kicselérem a modemet, volte ok, forgatás nem ok. Felflashelem a .zip Global utolsót, akkor utána megint ugyan az a hiba, Mi logó és kakukk. És innen már csak az edl hozza vissza... Ami még érdekes, hogy az érintetlen global romban is üres a persist/sensors mappa, nincsenek ott a fájlok amiknek ott kéne lenni.
Közben rájöttem, hogy elég csak a boot.img-et flashelni és bootol a teló, a fene se érti ezt...
-
Lackooo84
nagyúr
Jah, a Persist partícióval meg óvatosan babráljatok, nehogy úgy járjatok mint én, hogy 4 fájlt bemásoltam, amitől úgy lehalt az egész teló, hogy Mi logó bootlopolt, és még a fastboot rom sem javította (alapesetben). Szerencsére rájöttem hogy lehet edl módba bootolni a telót, valamint dosítani kellett a rom scripten, mert alapból nem flasheli a Persist particiót (isten tudja miért). De a lényeg, hogy sikerült nagy nehezen visszahozni az élők sorába.
-
Lackooo84
nagyúr
A kamerával valami gáz lett, a képeket meg a videókat ha visszanézem minf olyan, mintha állítva fotóztam volna,nem fordulnak el, 90 fokban... hol lehet ezt beállítani mert már nagyon idegesít.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
thomas77 #26734 üzenetére
PC-n nyitsz egy cmd-t és oda. Amúgy fentebb azt elírtam, nem adb devices az ellenőrző parancs, legalábbis nem fastboot módban rádugott telónál, akkor már fastboot devices. Igazából lényegtelen, ja meg még az lemaradt, hogy talán asszem kellenek driverek, de az elvileg az adb-vel települ.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SenorGrande #26730 üzenetére
Erre a készülékre már nem igen fognak jönni, max biztonsági frissítések, de nem tart kettő percbe visszaflashelni.
-
Lackooo84
nagyúr
Na szóval akkor módosítanám a tegnapi VoLTE aktiválás leírását:
- EZT a NON-HLOS.bin fájlt töltsétek le, majd helyezzétek az adb mappájába
- a készüléket bootoljátok fastboot módba, és mehetnek a következő parancsok:adb devices (csak meggyőződésképp, hogy a PC látja a készüléket ha 'xxxxxxx device' jelenik meg, akkor ok)
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot reboot
Ha a telefon bebootolt, először is hívjuk elő, illetve aktiváljuk a (MIUI 10.1-en) beszürkült kapcsolót a tárcsázóba *#*#86583#*#* kóddal.
Ekkor még mindig nem fogunk VoLTE ikont látni, ehhez ugyanis még a 'hozzáférési pontok nevei' menüben létre kell hozni egy új APN-t. Tehát alul a + ikonra nyomunk 'új APN', és beírjuk:
Név: ims
APN: ims
APN típusa: imsA többivel nem kell foglalkozni, maradnak üresen, majd alul 3 pötty egyebek, mentés. Nem fog megjelenni egy új APN bejegyzés, viszon a VoLTE ikon elvileg ezek után már látható.
-
Lackooo84
nagyúr
Nem is tudtam, h ezen működik a face unlock. És még szemüvegben is felismer.
-
Lackooo84
nagyúr
MIUI 10-ről problémamentesen vissza lehet állni MIUI 9-re?
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
this is life #26522 üzenetére
S9+-ban próbáltam több simem is, megy a VoLTE, ezzel a telóval nem (meg a Honor 8-cal se)...
-
Lackooo84
nagyúr
A MIUI 10-es eu rom még mindig egy kullantás?
-
Lackooo84
nagyúr
Eustockos telót hová lehet vinni gariztatni? Valamint gyári EU rom maradhat rajta ugye? USB csatim haldoklik, csak a kábel egyhe nyomására érintkezik, tölt.
-
Lackooo84
nagyúr
Új stabil EU rom van? Mert én nem találok...
-
Lackooo84
nagyúr
Jól látom, hogy eu stabil romból még mindig a 9.5.3 a 'legfrissebb'?
-
Lackooo84
nagyúr
Mikor jön az orejó?
Enyém asszem marad sziamiau 8-on...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
koshmar #22450 üzenetére
Ja értem, akkor persze egyben van az üveggel, csak kínában mókolnak ilyesmit, hogy régi üveg levág, új üveg rálaminál stb, de itt viszonylag jó áron van EREDETI kijelző. Van utángyártott is, az még olcsóbb.
-
Lackooo84
nagyúr
Mikor jön már az orejó....
-
Lackooo84
nagyúr
Az eu romra jönnek OTA frissítések? Mert mióta feltettem még semmi nem jött, 9.5.2-re azt írja, hogy up to date.
-
Lackooo84
nagyúr
Megjött ma a hidrogél fólia, frankón leszedem az 1-es védőfüles fóliát, aztán előkészítem a telót, rárakom azt sárgát, összevissza csúszkál, na mondom ez jó lesz, nagy nehezen kinyomkodom alóla a vizet, így is elég foltos volt vagy hogy mondjam. Jól van mondom talán leszedem a külső védőréteget, jobb lesz. Fogom a 2-es fület, húzom le, aztán jött le az egész, akkor nézem, hogy az csak a sárgának a füle. Mondom akkor leszedtem a két védőréteget, de hol a pi...ba van a fólia?
Aztán után nézem jobban, hogy az 1-es füles versenyzővel összetapadva volt...
Szóval jah, nem egyszerű...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #20990 üzenetére
Hát akkut kéne kikapni minél előbb, de mivel ezeknél nem lehet, szinte garantált a telefon halála az elektrolízis miatt. Egy tál rizsbe beleteheted azért, de sokat ne várj tőle.
-
Lackooo84
nagyúr
12-én rendelt tokom ma meg is érkezett, elég gyors volt a posta most. A tok így ránézésre meg érintésre jónak tűnik, a telefonra szépen passzol.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest