Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
f3rdzs0
senior tag
sziasztok,
a favorite beállításnál az Enhanced mód az mit csinál? mitől jobb vagy rosszabb mint a standard?
amúgy azt vettem észre, hogy ha fel van töltve 100%-ra, akkor az első használatnál 15 százalékot vígan merül (2,5 perc + extrák), de 20% környékén már csak 1-2-t eszik egy egy használat után.
-
Viki1984
csendes újonc
válasz
lorinser #131 üzenetére
Szia!
Én csak most olvastam a bejegyzésedet, tegnap vettem egy ilyen fogkefét, de az istenért nem akarja leszinkronizálni az adatokat BT-n 10-ből 8x.
Minden engedélyezve van, párosítva az eszköz, Mi Home is hozzáadta minden oké, de csak a töltöttségi szint adatai frissülnek és egy régebbi fogmosást ír csak ki.
Mi lehet a gond? Köszi a választ előre is! -
Viki1984
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Mi Sonic fogkefém, de nem az igazi a szinkronizáció a szoftverrel.
Amikor hozzáadom az eszközt akkor működik, naplózza a fogmosást, de miután kikapcsolom a BT-t, mivel nem használom az alkalmazást, minek fusson.
Később amikor újra indítom a BT-t és az alkalmazást is, már szóba sem áll a fogkefével, semmi BT kapcsolatot nem kezdeményez vele.
Mi lehet az oka? -
Noukoum
veterán
Valakinek esetleg véleménye a cuccról, megéri megvenni?
-
Narancskoma
tag
Pont gondolkodtam egy vásárláson, de az üzemidős kommentek miatt azért átgondolom még egyszer.
-
dzsidzsas
tag
A xiaomi.hu boltot én sem javaslom. Vettem egy izzót tőlük, aminél nem tájékoztattak, hogy csak Eu szerverrel kompatibilis. Neten rendeltem, így 14 napig vissza lehetett vinni. 3 nap után visszavittem. Ők nem vehetik vissza vigyem a Wayteq szervizbe. Csak szólok, hogy a fogyasztóvédelmis barátom szemöldöke remegni kezdet, ha ő veszi, lehet már bezárt volna a bolt
. Szervizre 3x kellett rátelefonálnom, mire visszakaptam a pénzt. Amúgy máig nincs feltüntetve a weblapjukon, hogy melyik termékük kompatibilis a Kínai, melyik az Eu szerverrel. Így én már csak Kínából rendelek.
-
XatiZ
csendes tag
Letelt az 5 nap, ugyanúgy lemerült, akkora csicska cég ez a wayteq, nem csináltak ezek semmit sem garanciában, amikor megírtam ezt nekik és minősítettem a munkájukat arra meg direkt nem reagáltak, hát ennyit erről, nem ajánlom senkinek a hivatalos xiaomi.hu boltot vagy bárkit akinek köze van a wayteq szervízhez.
-
Forest48
aktív tag
Amúgy értem én, hogy a custom módban be lehet állítani a késleltetést, de hogy tudsz kapásból abba lépni?
Biztos van valami trükkje 😃 -
XatiZ
csendes tag
Sikerült mondjuk egy ipad meg egy uj account kellett hozzá, úgy nagy nehezen párosult, elvileg jobbnak kellene lennie az akkuidőnek, papírra annyit írtak, hogy 18 lement a program és úgy 70% állt az akksi, valószínű kicseréltèk benne az akksit, tesztelem aztán majd látjuk
-
basaja
senior tag
Az durva, mindkét esetben...
-
XatiZ
csendes tag
Estére feltöltöttem teljesen aztán fogat mostam. 2,5 perc +fehérités, merült 5 % ot. Reggel megismételtem ugyanezt, merült 17%.. fasza, küldöm vissza garanciáztatni
-
XatiZ
csendes tag
Az normális, hogy 5 napon belül csontra lemerül a fogkefém? 2,5 perces plusz fogfehérítéses mosást használok.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Találkozott már ilyennel valaki?Dec25 szinkronizált utoljára, utána kapott egy Pitét a telefonom és azóta Connection time outot dob csatlakozási kísérletkor. Töröltem a párosítást és újra párosítási kísérletkor a fenti hibát kapom.
-
weiss
addikt
Köszi!
-
lorinser
senior tag
-
lorinser
senior tag
-
Bastee
tag
Már én is gazdagodtam egy ilyennel. Nos lehet hogy a hagyományos elektromos fogkefe jó, próbáltam is, de nekem picit "bohóckodás" érzése volt. Szóval többnyire hagyományos keféket használtam. (Elhiszem, hogy van az a 3%-nyi terület amit azzal nehéz tisztítani, de felesleges ezen vitázni, szerintem aki akarja hasonló eredményességgel megoldja)
Egyáltalán nem csiklandós érzés használni, bár első szájba helyezéskor nagyon fogfúrós élmény volt. Ez 20mp alatt elmúlt, és nagyon élvezem a használatát. Nekem a legnagyobb problémám a fogmosás hossza... Szeretnék vagy 4 percig fogat mosniMondjuk én simán neki megyek 2x is velem nem tol ki
Mindenkinek merném ajánlani aki nem akar túl drága, de nagyon szerethető elektromos fogkefét. Imádom az anyaghasználatát is, és szép az egész, a csomagolástól a használati élményig! Köszönet a cikkért, januárban veszek egy mérleget is... -
weiss
addikt
Esetleg, ha van itt valaki aki utánajárt jobban, ezt vagy a Alfawise S100 fogkefét vennétek, ha egy árban lenne a kettő?
-
lowzor
veterán
válasz
vihartigris #119 üzenetére
Customization mode-ba kellett rakni a rajta lévő gombbal.
Néha nem árt elolvasni a manual-t használat előtt.Az amúgy normális, hogy egy 2,5 perces fogmosás standard fokozaton 18%-ot merített rajta?
-
LacTom
csendes tag
Sziasztok,
én ma kaptam meg, de nem tudom csatlakoztatni a telefonnal.
Mit ronthatok el? Van valami trükk?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
vihartigris #122 üzenetére
Neked a szar-kazmus...
Amúgy nekem a ZONGORA!
(Viccet ismered?)
-
törölt tag
válasz
vihartigris #119 üzenetére
Közöd hozzá?
(#120) RBJ: Ja, a protkóra nem is...
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Beállítanám neki a Mi Home appal, hogy 2,5 percig mosson és 10 másodpercet késleltessen indulás előtt, de nem hajlandó megjegyezni, pedig kiírja, hogy sikeres módosítás.
Ugyanúgy 2 percig mossa és semmit nem késleltet, mint alapból.
Mi lehet a gond? -
nullpoint
őstag
Egészen kisgyerekkorom óta minden reggel és este mosok fogat. (meg ha van rá lehetőség akkor napközben is )
.
Életemben először akkor lett fogkövem miután elkezdtem elektromos fogkefét használni, kb két hónapra rá megjelent a fogkő. (nem vargáné-és-társa elektromos fogkefe volt)
Ráadásul ha már egyszer lett fogköved, az életed végéig elkisér, ha kokakólát pisálok akkor is vissza-vissza tér .
Az elektromos fogkeféktől egy életre elment a kedvem, innkább marad a sikamika.
Amúgy meg tényleg az számít 99.9999 százalékban hogy milyenek a génjeid. Ha kuva jók, akkor ritka fogmosással is hófehérek a fogaid (ismerek ilyet), ha nem jók a gének akkor hiába a napi 2-3 fogmosás sose lesz vakító fehér.
-
RBJ
addikt
bet-c01 típus lehet nem smart os? Akkor én keverem a mijia fajtákat.
-
RBJ
addikt
Szerintem meglepem magam mikulásra vagy akármire ezzel a fogkefével.
Ennyit simán megér.
Anno volt sonicare duplás uv s felrtőtlenítővel. De a fej bitang drága meg a gyerek játszott vele és kinyírta.
Ezek után olcsó seago 507 t vettem.
Eredményes lehet merta fogorvosom rákérdezett fehérítem a fogam valamivel?
Smart hatás miatt beruzházok egy mijiára. -
válasz
Fr@nkieWilde #92 üzenetére
Próbáld meg a sensodune classic-ot, nem akármilyet, a rózsaszín klasszikot, csak azt.
Illetve ezt a fogkefét: Curaprox CS 5460 Ultrasoft
Illetve a Meridol-t, én ezt a kettőt váltom másfél havonta, a kefét alaposan mosd el és rázd ki használat után.
Ne nyomd hanem finoman mosd, szájpadlást, ínyt mindent át kell sikálni, de nem erősen nyomni. Minimum 2 perc legyen egy mosás.
Ezekkel a trendi akksis szarokkal meg nem kell törődni. Legszívesebben faalapú komposztálható kefét használnék, de sajnos nekem is vérzésem van, nem havi hanem napi. Ezért csak a linkkelt műanyag fogkefével tudom mosni hogy ne vérezzék.
Remélem ez segít. -
johnmay
csendes tag
A bluetooth kapcsolódást hogy lehet bekapcsolni a fogkefén? A leírás szerint három másodpercig kell lenyomva tartani a bekapcsoló gombot, és háromszor felvillan a bluetooth jelzés, de valamiért nem sikerül.
-
válasz
tibcsi0407 #102 üzenetére
Ez már innentől kezdve tiszta orális-szeksz.
-
Icetee
aktív tag
Egy bölcs embertől hallottam:
Ahhoz hogy lerakódjon a fogkő, fog'kő!
-
válasz
#39926450 #98 üzenetére
Az első Oral-B-mben az idén halt meg a még NiCd akku -- bő húsz év után. Az persze egy tartósabb technológia volt.
A párhuzamosan használt másik most öt éves, és nem érzem, hogy gyengülne az akkuja (NiMH) -- igaz, nem is tartom a töltőn, csak akkor teszem fel, ha lemerült.
Azzal, amit a gyerekek fogmosásáról írtál, maximálisan egyetértek. Sokkal szívesebben mosnak fogat a villanyos kefével, mint az eleve sokkal kevésbé hatékony és nagyobb ügyességet igénylő manuálissal.
MaCS
-
takysoft
tag
No, akkor a tapasztalataim
Világ életemben hagyományosat használtam, szóval nekem az oszcillálós rotációs dolgok kimaradtak. Ez a szónikus az első elektromos fogkefém. (Jaj, de Doctor who fan vagyok.... szóóóónikus
)
Szóval amit nagyon fontos megemlíteni, és a cikk sem hangsúlyozza ki megfelelőképp....
Ez a fogkefe csiklandoz. Nem is csiklandoz, hanem CSIKLANDOZ. Méghozzá embertelenül és pofátlanud durván és kibírhatatlanul, és kegyetlenül, szenvedősen csiklandoz.
Mindegy, hogy hány éves vagy és milyenek a fogaid. És mennyire vagy csiklandós. Csiklandozni fog.
Főleg a száj belső felénMésodszorra is. És harmadszorra is, csak már kevésbé.
Én így 5-6 fogmosás után már azt mondom, hogy kezdi megszokni a szám. Itt-ott még vanak csiklandós pontok, de már a legtöbb helyen egyáltalán nem zavaró. Itt-ott a belső felén még igen, de szerintem ott is el fog tűnni ez az érzés hamarosan. Egyszerűen csak nem készült fel ott az így eddig még, hogy hozzáér valamiSzóval aki ilyennek a vásárlására adja a fejét, azt jobb, ha tudja, hogy ennek van egy megszokási ideje.
Én a hagyományossal is egész jól tisztítottam a szám, és ezzel is kb ugyanolyan érzés. Leszámítva, hogy óvatosan kell tartani, mert fröcsköli picit a fogkrémet.
Verdiktet nem adnék 3 nap után még, eddig szimpatikus, és most, hogy kezdem megszokni, egyre szimpatikusabb
-
törölt tag
Bocs, egy kis ellenvélemény az analóg fogkefe fanok felé, egy kicsit fel is háborít a maradiság és az ár figyelése, miközben vélhetően egy Iphone , vagy S9... pihen az illető zsebében. Egy hagyományos fogkefével én, hangsúlyozom csak egy vélemény, sohasem tudtam úgy megmosni a fogam, mint az elektromos változatokkal.Egészen más a tisztaság, amióta elektromosat használok, gyakorlatilag nincs gond a fogaimmal. Ezért is sajnálom, hogy rengeteg háztartásban a gyerekek kefét használnak.Ha pedig teszt, nálam a rangsor az elektromosak között:
-Oral B olcsó, drága, tök mindegy, csak az üzemidő rövidség változik, kicsit jobb, mint a sima fogkefe, baromi rövid akku idő, a drágánál tűrhető, hamar romló aksi /kb. 3-4 et használtam/
-Philips Sonicare, ez hasonló lehet, mint a Xiaomi: Baromi tiszta fogak, hosszú akku idő, azért egy kicsit érdekes az ultrahangos tisztítás, ki tudja, mit okoz hosszú távon velünk?Az első, Diamondclean hibás volt, (nekem úgy tűnik szemét módon hamar romlós fajta lehet, bár lehet, hogy csak kifogtam),visszaküldtem, vettem eggyel korábbi típust, az jó.Ettől függetlenül én nagyon szeretem.
A végére még annyit, hogy sosem fogod olyan üde tisztának érezni a szádat elektromos fogkefe használat után, mint a hagyományosnál, gondolom azért, mert kevesebb fogkrém kerül a fejre, illetve valahogy kevésbé habzik. Nálam mindegy, szájvizet használok. -
Surfym@n
senior tag
Ha meg nem elég gyors, akkor pedig lehet tuningolni baracklekvárral... 😂
-
válasz
Fr@nkieWilde #92 üzenetére
A fogzománckopás kapcsán új szemléletet hozhat az az új anyag, amivel a fogkrémek minimális vastagságú fogzománcot vissza tudnak pótolni -- elvben hamarosan piaci termékként megvásárolható lesz.
MaCS
A vérzésre: irány a háziorvos, és kérni egy teljes vérképet!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem tudom mit jelent a rossz kocka kifejezés.
Rossz nem vagyok, kocka sem. Viszont nem látok még mások fejébe, és mivel hangnem mentes az olvasás (még, amíg nem lesz rá valami "okos" megoldás), addig nem tudom eldönteni, hogy mit milyen értelemben írnak.
Így, ha azt szeretnéd, hogy ne értsenek félre, és ezáltal esetleg ne ismerjenek félre a válaszom: HATÁROZOTTAN IGEN! Használj jeleket! Azért vannak.
A Te érdeked, nem másé. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Amúgy a nyomerőről jut eszembe
Egyre több helyen hallottam/olvastam már azt, hogy ugye eddig azt mondták nem szabad erősen mosni fogat, mert az rongálja a fog zománcát, valamint az ínynek sem tesz jót, talán gyulladáshoz vezethet és vérezni fog.
Nah most egyre több helyen olvastam már, hogy az a jó, ha vérzik az íny. Ugyanis az ínynek is van öngyógyító mechanizmusa. És pont ez indítja be azt.
Szóval ez új dolog ma még szerintem.Sajnos nekem valamim egyfolytában vérzik, de még eldönteni sem tudom, hogy mim.
Lassan megint megyek fogorvoshoz, hogy megnézessem, de mindig azt mondja csak, hogy az ínyem, az ínyem biztos be van gyulladva. Vagy fogkő. Mondom nincs se ez, se az, megnézi: hát ez nem gyulladt és nincs kő sem... Mondom ezt mondtam, de akkor mi a baj? Azt nem tudja...
Szóval jó ideje ezzel küzdök, bajt nem lát sehol sem, de folyik a vér. Totál random.
Nyelvem néha repedezett, sőt inkább mindig, de nem látom, hogy abból jönne.
Pedig ha a nyelv vérzik, főleg tisztán (váladék nélkül), akkor az bizony nagyon nagy baj.Használtam már Paradontaxot meg egy csomó "jóféle" fogkrémet, de csak csillapítanak. És az sem megoldás, nem csillapítás kellene, hanem megszüntetés, a valódi ok megszüntetése.
-
válasz
Fr@nkieWilde #86 üzenetére
Látom te is valami rossz kocka vagy... hallottál már iróniáról?
Vagy itt is tegyek mindenhova smile-t ha "vicces" akarok lenni?
Tibcsi:
Én most oral b-t használok bluetooth-os, de legjobban a kis számlálót szeretem ahol pontosan látom, hogy melyik részre mennyi időt kell szánni. Múltkor lemerült benne az elem és 3 napig míg nem vettem ment a szenvedés fogmosásnál.
ilyesmim van... lehet nem pont ez a típus, de ilyen cuccok vannak hozzá...
-
törölt tag
Én titokban reménykedtem AliceWake mosolyában...
-
válasz
Fr@nkieWilde #86 üzenetére
Sok mindenben egyetértek Veled.
Összességében jónak tartom az elektromos fogkeféket, mert hasonló figyelem / időráfordítás / igényesség / ügyesség mellett sokkal több szennyeződést eltávolítanak, a jobbak meg még a fogak kímélését is segítik. (Nyomóerő-riasztás rulez!)
Az okosság sajnos egy olyan csali, ami gyakran tényleg csak parasztvakítás, de jelen esetben talán nem teljesen az. Okos fogkefém még nincs (lesz), de más területen látom, hogy mennyit segít nekem az, ha visszajelzésem és naplóm van pár rutinműveletről. A gyerekekről nem is beszélve, ahol akár játékot is lehet csinálni a minél jobb fogmosásból, amit így nem is lehet elcsalni.
MaCS
-
tibcsi0407
félisten
Nekem Oclean One van, nem adnám semmi pénzért!
-
Ja, még valami a kézzel mozgatott fogkefékről:
Anno, amikor a kilencvenes évek elején elkezdtek bejönni a motoros fogkefék, a fogorvosom mondta, hogy elég jól látja a páciens szájában, ha ilyet használ, ugyanis olyan helyen is tisztít, ami kézi sikálással egyszerűen nem oldható meg hatékonyan.
A fokközök íveibe a rezgő fej simán "bevakar", elég odanyomni -- a kézi sokkal kisebb erővel csak átsiklik, áturgik rajta.
A másik fő javulási hely a teljes hátsó régió: kézi mozgatással egyszerűen lehetetlen olyan pontosan megfelelő erőt kifejteni. A 6-os, de főleg a 7-8-as környékén egy hatékony fogmosás, főleg a külső oldalon már elég komoly ügyességet követel, az ember egyszerűen tart attól, hogy túlszalad és megsérti magát.
MaCS
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Tudom, hogy nem váltja ki. Ezt nem is írtam. Más írta, higy a fogak közül is kirobbantja a szonikus elektromos fogkefe a lepedéket. Legjobb tudomásom szerint erre csak a fogselyem létezik, mert semelyik fogkefe sörtéje nem ér be a fogak közé, főleg nem úgy, mint a selyem.
Én úgy gondolom, hogy az elektromos fogkefe max időnyerésben tud segíteni, másban nem. Nem ér másabb területekre, mint a hagyományos fogkefe.A legtöbb ember nem tud fogat mosni, sőt feljebb írta valaki, hogy hagyja rászáradni a fogkrémes-nyálas vizet a fogkefére. És hogy milyen nehéz utólag azt kitakarítani az elektromos keféjéről. Ez szerintem nagyon gáz. Ilyet nem is mertem volna leírni sehol, ha így tennék. Szóval az emberek ilyenek: elektromos fogkefét használt, hogy ő neki milyen szuper tiszta és higiénikus lesz a szájürege, és ezért még telefonos applikációkat is használ, miközben arra nincs igénye, hogy tisztán tegye el azt használat után és ne azt kapja be legközelebb.
Tehát egyik részről mindent megtesz a foga érdekében, miközben másik oldalról ezt nagy ívben le is rombolja.Azt pedig szintén írtam feljebb, amit most Te is, hogy az egészséges fog és szájüreg sokkal komplexebb kérdés, mint az elektromos fogkefe vs hagyományos fogkefe. De ez már "kit érdekel" téma.
Valaki napestig moshatja a fogát a csúcs fogkefével és mégis romlanak a fogai, más meg nem is mossa és nem romlanak a fogai.Csak rohadtul utálom már, hogy mindem készülék "okos fémjelzőt" kap, és a jó nép azonnal rohan, mert a reklámban ezt látták.
Okosóra, okostelefon, okos porszívó, okos fogkefe, okosvíz miegymás, ez kell a sok "buta" embernek.Az utolsó pedog, hogy az ilyen kérdésektől és azok feltevőitől is hülyét kapok: "valaki használ még hagyományos fogkefét?"
Mintha az már nem is lenne ember, mintha valami ódivatú dolog lenne, mintha az embernek szégyellnie kellene, mintha le lenne nézve, aki nem halad a korral.Az emberek követik a trendet, mert hirtelen valaki azzá tette, és gáz, ha valaki azt mem teszi, majd eltelik pár év, rájön egy-két tudós, hogy amit anno állítottak az mégsem jó. És megint a régi dolgok lesznek a jók, amiket anno leírtak. Lásd pl a szója.
-
Gusztáv
addikt
Szerintem minden fajta fogkefével lehet jól/alaposan fogat mosni, ez csak egyéni preferencia kérdése, ki mit használ. Nekem volt hagyományos, utána Oral-B elektromos, Lidl elektromos, majd vettem egy Soocas X3-at, most azt használom. Érzésre tényleg jobban tisztítja a fogakat, mint a forgófejes kefe. Meg annál volt olyan, hogy lepedék maradt az íny mellett (ha nem voltam elég alapos). A Soocas-hoz három fajta fej van, alap, sensitive és deep cleaning. Az app jópofa, de kb az első hónap után már hanyagoltam a szinkronizálást. Az mondjuk jó, hogy figyelmeztet, ha fejet kell cserélni. Tölteni meg kb havonta kell, szóval én nem tartanám a töltőn állandóan.
-
válasz
Fr@nkieWilde #66 üzenetére
Az elektromos fogkefe a fogselymet nem váltja ki. Egyébként engem is meglep, hogy egyre többet olvasok arról, hogy a fogselyem több kárt okoz, mint amennyire hasznos -- de azért használom.
Az én esetemben az elmúlt 25 évben kilencből kilenc fogorvos, a fiataltól a nagyon öreg rókáig, valamint egy családtag fogorvosasszisztens állította, hogy elektromos fogkefével sokkal alaposabban lehet tisztán tartani a fogakat, mint kézivel -- ez ugye a gyakorlati tapasztalat, az elmélet pedig nagyon alapvető logikával belátható.
Ami sajnos ettől még tény marad: a fogak állapota, egészsége nagyon nagyban függ attól, hogy miből is vannak. Ezt pedig a gének határozzák meg.
Hogy mást ne mondjak, nálunk a családban erre tökéletes példák vannak: házastársak, akiknél az egyik fél gyermekkora óta gondosan ápolta a fogait, idős korára mégis szinte mindet elveszítette, a házastársa viszont, akivel 16 éves kora óta azonos étrenden élt, és még fogkeféje sem volt életében, csak naponta kétszer öblögetett, 32 ép foggal halt meg nyolcvan évesen.MaCS
-
Freiherr
őstag
Megrendelem online, ha nem jön be, visszaküldöm.😀
-
janeszgol
félisten
Szakácsnő. Az utóbbi két barátnőm egyáltalán nem tudott főzni, de a többi sem volt konyhatündér.
Legközelebb úgy választok nőt (feleséget meg pláne), hogy rendezek egy kis főzőversenyt. Mármint a leendőbeli és én köztem
Bár nem lenne rossz, ha nők tucatjai főznének csak azért, hogy ez alapján válasszak közülük, de hát ilyen sajnos sose lesz. -
Smiro
senior tag
Mutter 86. éves. Nem hiszem, hogy elektromos kütyü valaha is járt a szájában. (másban nem vagyok biztos, mert ravaszak ezek az öreglányok) Tavaly mondjuk igen, mert élete első lyukas fogát be kellett tömni. Mivel el is kopott már a foga, így felpattintottak egy koronát is egyúttal. Volt neki anno néhány háborús éve, azalatt nem épp vitaminban dúskáló időszak, meg feltételezem, mindig szuper fogkefére sem telt. Ja, meg szuper fogkrémre sem. Úgy gondolom, ez eredendően inkább genetika (mármint hogy kinek milyen fogsora van). Aki meg ilyesmivel (tronyos fogkefe) szeret szórakozni, vegye-vigye, szinte "ingyé" van
Én inkább maradok a hagyományosnál, 1-2 havonta cserélem újra. Így is sok kütyüt kell naponta töltögetnem, nem hiányzik még ez is. (más is írta) Legfeljebb majd ha kijár a számból a két sor, lehet kényelmesebb lesz elektromos polírgéppel tisztogatni és csiklandozni sem fog
-
dragonfx
veterán
ezzel a sima fejjel si rendesen tisztit?
mi az hogy szónikus? -
vihartigris
őstag
Magam részéről örülök ennek a (telefon, fényképező) fogkefe tesztnek.
Én pont most járom a fogorvost, leesett egy koronám.
Egy ideje már gondolkodtam, hogy a hagyományos fogkefét lecserélem, egy próbát megér (nem megfizethetetlen az ára). -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Maradok a "buta" fogkefénél és a féléves fogorvoshoz járáshoz. Mármint, ha nincs különösebb gond...
-
sherlock82
senior tag
Én hagyományos fogkefét használok napi elégedettséggel naponta 2 x biztosan.
Megdöbbenve olvasom, hogy van aki 2 - 3 naponta mos fogat, komolyan mondom a világ ilyet nem xasszott, nem is értem hogy lehet azt kibírni.
Müllerben már többször néztem én is elektromos fogkefét, tényleg jól néznek kis és modernek is, 30-40 E ft körül már vannak nagyon jók. -
Solten
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #66 üzenetére
Kinek a pap... En is nagyon szkeptikus voltam, es ellenalltam a "kisertesnek" evekig (igen tokeletes munkat lehet vegezni hagyomanyos fogkefevel is, fogselyem meg mindenfele fogkefehez ajanlott), utolag belatva nagy marhasag volt, egyszeruen az elektromos jobb munkat vegez szvsz. Ki kell probalni es rajon az ember. A toltes meg nem nagy vasziszdasz, bepattintja az ember a toltodokkba egy het hasznalat utan este (oral b).
-
Én is szoktam sokat vásárolni gb-ről, (leginkább xiaomi cuccokat) de a saját márkás cuccaiból, még semmit nem mertem venni. Nekem a xiaomi megfelelő minőség és az ára is rendben van...
Jah és szemezgetek az elektromos rollerrel is, de akkor még kevesebbet mozognék ( most biciklivel járok dolgozni) és többet kellene edzenem, de azért várom azt a tesztet is, most októberben nagyon olcsó volt a kisebbik és a nagyobbik is a gb-n...
-
zseko
veterán
'az ár az egyik legkomolyabb vonzerő: 9990 forintba kerül, ennyiért hagyományos elektromos fogkeféből sem óriási a kínálat, szónikus megoldást pedig egyszerűen nem lehet kapni.'
Úgy érzem, még véletlenül sem néztetek szét teszt előtt, mielőtt ezt leírtátok. Alfawise S100 és RST2056
Vagy ha jól tudom ez az Alfawise SG-949 szintén szónikus, és még olcsóbb. -
CsabaZz
tag
Mikor lesz teszt a Xiaomi Gay-One elektromos vibrátorról?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Drága barátom. Én most már felnézek rád, mert Te jobban tudod a tényeket, mint egy fogorvos, akinek mondatainak velejét egy interjúból én kíváncsiságból bemásoltam ide. Mert tudtam, hogy itt valaki úgy is jobban tudja... továbbra is fenntartom: ha valaki tudja hogyan kell normálisan fogat mosni + használ fogselymet, annak nem kell elektromos, applikációs gép. És képzeld igen, mindennap nyugodtan fekszem le aludni.
-
juuzer
addikt
Pont ma voltam a Mi Store-ban a Lurdyban és wow élőben is nagyon jól néz ki ez a fogkefe.
-
válasz
Fr@nkieWilde #38 üzenetére
Szerintem nem kell nagy tudomány a következő gondolatkísérlethez:
A szonikus fogkefékhez nem tudok hozzászólni, de a sima rezgősnél nagyon rövid fejszámolással kiokoskodható, hogy egységnyi idő alatt mennyivel több utat tesznek meg a sörték a fog felületén. Sokszorosat.
Ezért van az, hogy a hagyományos, kézzel mozgatott fogkefe hatékonyságban soha nem veheti fel a versenyt a motorossal-- bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az elért tisztaság erősen logaritmusos görbén mozog.
A szonikus meg állítólag sokkal jobb, mint a motoros.
MaCS
-
nemlehet
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #38 üzenetére
Most aztán jól lealáztad a sok prolit, elégedetten cuppanva térhetsz aludni. Gratulálunk, mindenki felnéz rád itt a fórumon.
Amúgy meg nem, tévedsz. A hagyományos fogkefével is lehet elégséges eredményt összehozni, de soha nem lesz olyan jó mint egy forgófejes, pláne nem mint egy ultrahangos. Az utóbbi úgy robbabantja le a mocskot a fogodról és a fogaid közül ahogy a kézi soha nem fogja.
Amúgy az elektromos keféket is ugyan úgy kell mozgatni a szájban és azokkal is lehet szarul fogat mosni, szóval ez marhára nem a lustaságról szól. Ez kb olyan mint az autó meg a lovaskocsi. -
BalanceR
addikt
Oszt B20 van-e?
-
Cyrin
addikt
Nesze nektek hagyományos:
link -
basaja
senior tag
válasz
Fitzgerald #55 üzenetére
Vegyèl, teljesen jó kis cucc. Egy hónapja használom, én elégedett vagyok vele
-
Fitzgerald
veterán
Esküszöm veszek egyet.
-
hemaka
nagyúr
Biztos jo cucc lehet, de en elvagyok a hagyomanyossal is.
-
savoo
addikt
válasz
freeknight #34 üzenetére
"neki pl egyetlen szuvas foga sincs 28 évesen"
Jók a génjei.. :p
-
Az én oral b-hez van kis lcd-s óra is ami számolja a másodperceket és így a szám 4 részre osztásával és azt még 3-ra (kívül belül rágórész) mindenhova jut 10 mp a 2 percesnél és 15 a 3 percesnél. Mikor nincs óra akkor csak 30 mp rezeg a fogkefe már bajban vagyok melyik részt meddig mossam. 😀
-
tipuka
addikt
Alfawise RST2056 -t valaki használ am?
Olyat rendeltem első elektromosfogkefémnek. Még több hét mire ideér.
-
freeknight
őstag
Most azért nyáron házfelújításnál jobban örültem volna kőműves vagy hidegburkoló zasszonynak
Gázszerelő is jó lett volna... de csak akkor, ha okosabb, mint ZuckerbergFr@nkieWilde: inkább az a baj, hogy a magyar emberek akkor mosnak fogat, ha eszükbe jut, úgy 2-3 naponta. Mondjuk ez manapság már szerencsére kezd eltűnni a normálisabb rétegből. A másik (sokkal nagyobb) probléma, hogy csak akkor mennek fogorvoshoz, ha már fáj valami - ez sajnos még ugyanennyire általánosan jellemző ma is.
Mondjuk aki ilyen 10k-s fogkeféket vesz, annak szerintem pont mindegy, mert egy hagyományossal is odafigyelne a fogaira, és inkább ez a döntő, nem az, hogy milyen fordulatszámon pörög a kefe.
-
7Heads Drago
veterán
Ennyi embernek van még foga?
-
teshowatti
csendes tag
Meg lehet kövezni most ezért de Lidlben is van néha szónikus fogkefe, 19,90 euró. 40ezret vibrál, ugyanúgy vezetékmentes a töltése, csak nem usb-s hanem sima hállózatra van a dokkoló. Három módot tud tud,sima tisztisás, gyengéd, és iny masszirozás. Két perces egy program, fél percenként kicsi megszakitással jelzi a idöt, majd két percnél kettö rövid megszakitás és indul a lölröl, nem áll le. Alap csomagban van hozzá pakolva 4 pót fej abból 3 különbözö keménységü sörtékkel van egy fogselymes fej és egy fog köz tisztitására.
Amit nem tud az a bluetooth meg a kommunikáció valami appalDe szerintem az nélkül is lehet használni...
-
-
kelly416
veterán
Én hagyományosat használok. Rendeltem egy Seago SG-507 fogkefét 4000Ft körül tavasszal, másfél hónap után átadtam feleségemnek (persze másik fejjel), hogy tesztelje, mert nem néztem az elején, milyen volt a protkóm, de éreztem, hogy sokkal jobb lett. Na a Zasszony úgy nekiállt tesztelni, hogy azóta sem kaptam vissza, de nagyon elégedett. Most karira az egész családnak lesz ilyen, és akkor minden rendben. Van fehér, fekete, kék, rózsaszín, így még össze sem veszünk majd rajta.
Momdjuk a Seago nem kékfogas meg nem töltőállványos, de kb. 2 havonta töltjük és van vagy 7 programja. -
válasz
Jeanne d'Arc #40 üzenetére
Nekem a drágább Oclean-es jobban bejön, de várok egy jó akcióra olyan 35 dollárt fizetnék érte max. (Kupon+pontbeváltás)
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
freeknight #34 üzenetére
Végre egy racionálisan gondolkodó ember.
Nem egy darab műanyagot (nevezzük fogkefének) kellene szidnia a többinek, meg meglepődni, hogy mennyien használnak még hagyományos fogkefét, hanem el kellene tudni sajátítani a megfelelő fogmosási/szájüreg tisztítási technikát.
Illetve nem lenne szabad olyan lustának lenni, hogy motor mozgassa a fogkefét. Nyilván könnyebb csak betenni egy ilyen készüléket a szájba és hagyni dolgozni, mint saját kezünket mozgatva elérni a tisztaságot. Csak a szomorú igazság az, hogy a lustaság nagy úr.
Az applikációk meg egy vicc kategória...
A hagyományos fogkefével ugyanolyan tisztítási szint érhető el, a fogselyem meg mindkét készülék használata mellett ajánlott.
Mellesleg a rossz fogak kérdése nem csupán a fogmosási technika, meg ahhoz használt eszköz kérdése. Ez sokkal komplexebb kérdés. Pl. öröklési stb. -
válasz
SkyLine3000 #36 üzenetére
Úgy-úgy!
-
válasz
freeknight #34 üzenetére
Jah én is sokat gondolkoztam, hogy kozmetikus, fodrász, masszőr, vagy fogorvos/orvos legyen a feleségem.
Mindegyik hasznos lett volna, de egyben a legjobb..Építész mérnők lett...
-
freeknight
őstag
Én fogorvos menyasszony mellett is hagyományosat használok.
Egészen pontosan hagyományos fogkefe + fogselyem (!). Ez utóbbit semmilyen parasztvakítós telefonappos szuperszónikus fogkefe nem tudja pótolni, ahogy a félévente fogorvosnál leszedetett fogkövet sem.Ezzel szembe én mindig elgondolkodok egy ilyen olcsó kínai szónikuson, hogy kielégítsem a bennem élő geeket, de havonta cserélt fogkefével is kijövök évente kb 5000-ből, és menyasszonyom szerint is felesleges (neki pl egyetlen szuvas foga sincs 28 évesen).
-
szpali
addikt
Egy éve használom a munkahelyemen (otthonra Soocas X3-akat vettem)
Kb 2 havonta beteszem a töltőjébe (havi szinten kb 6-8 napot töltök bent, ami alkalmanként 3-4 fogmosást jelent, reggeli után, néha ebéd után is, este és másnap reggel),teljesen jól működik, teszi a dolgát. Az alkalmazást eleinte sokat használtam (újdonság ereje). Anno 3db pót fejjel vettem, amit a ritka használat miatt kb most fogok majd cserélni (Egyébként 90 napos visszaszámláló van az alkalmazásban)
Két negatívuma van:
- a fej rá tud szorulni a szájából kifolyó (és rászáradó) fogkrémtől. Egy takarítás alkalmával annyira rá volt gyógyulva, hogy lehúzáskor szétpattant a fej (külső "köpeny" és belső, a tengelyre szoruló rész)
- nincs PAUSE funkció! A Soocas X3-on, ha fogmosást közben megnyomom röviden a gombot, akkor megállítja a kefét, hogy köpni, öblíteni lehessen. Ez a készülék ezt sajnos nem tudja, így a szájban tartva kell köpni, hogy ne fröcsköljön össze mindent.Ezt leszámítva egy kiváló minőségű, valamint ár/érték arányú termék. Anno a 3 pót fejjel együtt 14,5eFt körül állt meg az ára gearbestről (A Soocas X3 kettő db pót fejjel került 13,5eFt/db-ba)
Ezt figyelembe véve a hivatalos magyar forgalmazó ára igen csak baráti -
Dr.NX
addikt
válasz
dingdongkng #14 üzenetére
Attól hogy te nem tudsz róla, attól még a konzerváló fogászat egy létező tudomány.
A fogmosás rengeteg előnnyel jár.
Oltástagadókról hallottam már, de fogmosás-tagadókról most először.Amikor átálltam hagyományosról forgófejesre, az esedékes fogkőleszedésen hazaküldött a szakember, hogy igazából nincs itt mit leszedni, kár lenne pénzt kiadnom érte. Ennyit a hagyományos fogkeféről...
-
Dr.NX
addikt
Custom ROM van már rá?
-
válasz
hyperspace #26 üzenetére
Legalább ők csiszolnák le a kínai win10-et és dobnának fel jóféle magyart...
jah és akkor már a második slotba egyből betehetnék a winyót is...
Mivel egyenlőre nem próbáltam se ezt, se a oclean one-t (az jobban tetszik) és mivel 50 dollár az ára egyenlőre míg jó a régi addig nem is firtatom.
-
hyperspace
őstag
Amint megérkezik a noti, add oda a srácoknak egy teszt erejére.
Végső ítéletet csak Te tudsz mondani, szerintem jó az, és nem kell lecserélni.
(#19) somogyib használd egészséggel
(#24) instantwater az én fogorvosomnál Sonicare van, és Ő is azt használ (azt mondta
). És adott szipi-szupi kupont is.
-
válasz
instantwater #24 üzenetére
Remélem ez költői kérdés, hogy miért az oral b-t nyomják a fogorvosok?
P É N Z
-
Hagyományos fogkeféből az ínyem inkább a softot preferálta.
Nekem Seago van, nem ez a tesztelt Xiaomi modell, de annak inkább medium, vagy talán kicsit keményebb sörtéje van, de nem okoz gondot, mert ezeket nem szabad rányomni, különben nem tudja a maximális hatást kifejteni.
Épp, hogy csak hozzá kell érinteni a fogadhoz, hogy a gép és a kefe tudjon dolgozni, nem kell sikálni.Azt mondják a hagyományosat sem kell rányomni, de azt én mindig rosszul csináltam
Viszont amióta szónikus van, azóta nem nyomom rá, mert akkor a csontok is átveszik a rezgést, ami kellemetlen.Amit mondani akarok, tapasztalatom szerint ezeknél mindegy, hogy soft vagy medium (általában csak egy féle kefe kapható) a sörte, mert úgysem nyomod rá, nem fogja felsérteni az ínyedet.
Már csak egy fogorvos válaszolhatná meg a 40 milliós kérdést:
Ha a forgófejes kevésbé jó, mint a szónikus, akkor miért van minden fogorvosnál fél falas Oral-B reklám?(#22) Polarstar
Ezért vettem Seagot. Olcsó, és teszi a dolgát. Keféljen, ne okoskodjon. -
válasz
Polarstar #22 üzenetére
Az oral b-be még ennyi sincs... látod, hogy melyik nap mennyiszer mostál fogat, (persze csak 27-29 vagy ilyesmi munkamenetet tárol) szól, ha belépsz az appba, ha már le kell cserélni a fejet, van rész ahol fel tudod jegyezni ki a fogorvosod, és mikor kell menned, meg van valami idióta fan rész amit ha telepítesz hülye képeket csinálhatsz magadról...
-
Rövid kérdésem: minek a kommunikácio?
Nem látom a hozzáadott plusz értéket. -
savoo
addikt
Lehet hülye kérdés, de ehhez is több típusú fej van (soft/medium stb.)?
-
Remélem itt egy helyen el tudom olvasni az összes xiaomi termék tesztjét... Én örülnék neki, nem 20 oldalról kellene összeszedni... Most rendeltem Mi notebook pro-t (I7 16gb) arról is jöhetne egy jó teszt ami MA-s...
hyperspace
Most megkerestem én egy Oral b pro 7000-et használok nyilván ehhez kellene hasonlítani...
-
hyperspace
őstag
Én is ezen rugózok, mert cserélni akarjuk az alap Oral-b-t (csak forog). Azt mondják/írják, hogy a kerek fej miatt sokkal jobb az Oral-b, forog és pulzál is (a középkategóriás és felfelé). Ezek a szónikus fogkefék is jók, fellazítják a fogak közötti maradékot. Én azt a kategórát nézem, amiben kettő darab kerül 40-45 ezer Ft-ba, Oral-b 8900 vs Sonicare Flexcare. Pótfej miatt is lehet jobb az Oral-b, ahhoz 1000 Ft/db, Philipshez ~2500 Ft/db.
-
helixP
nagyúr
Tuti, hogy MOBIL arénán vagyok?
Porszívó, LED lámpa, ventilátor teszt is várható, csak azért mert Xiaomi? -
dingdongkng
tag
A realitás talaján maradva amennyire én tudom, a világon semmilyen hiteles bizonyíték nincs arra, hogy a fogmosás bármilyen pozitív hatással járna. Nyilván nem az az irányelv, hogy nem kell fogat mosni, de az a 3-5% amivel hatékonyabb egy elektromos, nem fog csodát tenni...
-
Csapoati
nagyúr
Fogmosás előtt kérem frissítse a firmware-t!
A bal felső 3-ason lepedék maradt, kérem sikálja át ismét!INGJOKE: Nem, én már automatát használok, amihez csak oda kell tartanom a számat, fogni se kell a kefét.
-
Bennyboy
őstag
Egy jó ide már én is elektromos fogkefét használok, bár még a régebbit ami mozgással tisztít de sokkal jobb mint a hagyományos. A következő lehet ilyen lesz mert elég baráti az ára de még nem érzem szükségesnek a cserét.
-
azbest
félisten
"Nem gyakori, hogy egy okostelefongyártó fogkefér dob piacra, de a Xiaomi megtette,"
a xiaomi egy brand, ami mindenféle életképes terméket felvesz a kínálatába. Lehet, hogy teljesen egyezik a branden kívül az eredeti termékkel, amit a valódi gyártó saját neve alatt árul, de lehet, hogy némileg módosítják is a xiaomi változatot. Az elektronikai cuccok (tv, telefon, box, router, akku ... ) mellett még némi ruházat, hangszerek és már kacat is fut a nevük alatt
-
Nekem most egy oral b bluettothos van saját oral b-s alkalmazással. Mennyivel jobb megoldás ez a sonic-us, a normál elektromos fogkeféhez képest...
Egyébként használ még vki nem elektromos fogkefét?
-
gyurmaaa91
csendes tag
Már egy hónapja használom, az elején fura volt mert csikizett de már teljesen hozzászoktam. Sokkal jobban tisztít mint a hagyományos fogkefe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem gyakori, hogy egy okostelefongyártó fogkefét dob piacra, de a Xiaomi megtette, az eszköz pedig kommunikál is az okostelefonokkal. Megnéztük, hogy miért és hogyan.
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Revolut
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest