- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3897 üzenetére
Érdekes megoldás született.
1.) MMS szolgáltatás deaktiválsa, majd ismételt aktiválása a technikai háttércsoport által.
2.) Repülőgép üzemmód be, majd ki.
(nem k készülék ki és be kapcs, mert az állítólag nem törli az "antennával összefüggésben lévő beállításokat")3.) Kikapcs
4.) Wipe dalvick cache és sima cache
5.) Bekapcs
Működik.A 2.) ig mondta a technikai háttércsoport, utána csak saját fejem után, nem is biztos, hogy kell.
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3701 üzenetére
Ez még továbbra is kérdés számomra (MIUI 12.1.5 EU ROM alatt).
Más:
Nálatok is laggol egyszer-egyszer a kütyü? De olyanokat, hogy na... És ez pl. egy alkalmazáslista megtekintéshez felsuhintva a képernyőn is jelentkezik. Érdekes. Annyira azért nem gyenge a vas, hogy ezt hozza. -
zhorvath
aktív tag
válasz
zsoltip #3693 üzenetére
Nem. Ezért is van 2 külön menü a Kapcsolatok és megosztáson belül, ha jobban megnézed.
A kivetítés (cast) esetében a képernyőtartalmat vetíted ki külső monitorra, tévére (pl. videó, kép).
A vezeték nélküli megjelenítő meg tulajdonképpen a telefonod tükrözése a tévére. Amit a telefonodon látsz, azt látod a képernyőn. ha éppen Candy Crusht játszol a telefonodon, akkor a tévén is azt látod.
Ha a kivetítést szeretnéd, akkor a cast funkciót engedélyezd a tévén is! -
ggeleven
őstag
válasz
zsoltip #3682 üzenetére
Jajj, ez tényleg beteg.
Szarul skáláz a rendszer és szerintem az nem állítható. Vagy van, amikor ez működik rendesen?
Alternatív ötlet a billentyűzet méretének csökkentése (már ha olyan van használatban, ami ezt tudja). Persze nem jó dolog, ha egy frissítés után kerülőutas megoldást kell keresni. -
ggeleven
őstag
válasz
zsoltip #3671 üzenetére
Huh, erről tudsz csinálni egy képernyőképet?
#3672 Istvan2020
Nekünk a családban (Xiaomi, Samsung, Huawei, noname tabletek) a videóhívásokról többször nem hajlandó értesítést küldeni a messenger, de üzeneteknél nagyon ritkán fordul csak elő. Nekem azt csinálja még rendszeresen ez a szemét app, hogy írnak mondjuk 2-3-an és ha az egyik értesítésre rákattintok, akkor olvasottá teszi a többi új üzit is. Szar egy app, de hát ez van, ezen él mindenki, mit tegyek... -
zsoltip
őstag
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3616 üzenetére
4.) Viber profilkép kérdése: Engedélyek visszavonása, újra megadása megoldotta.
Többi még él.
Összegezve:
1.) True Phone app hangfelvétele nem működik, nem hallom a túlsó felen lévőt a felvételben.
2.) Az egyik SIM-en beszélve, közben miként tudnék adatforgalmat, betét használni?
Erre volt egy opció EMUI alatt, de itt nem lelem sehol. Vagy ugyanazon SIM-en. mintha azon sem menne ilyenkor...
"A" SIM, céges. Ezt akarom alapértelmezetten netre állítani.
"B" SIM privát.
A slotokban már meg is cseréltem őket, de ez a beállítás csak akkor jön elő, ha a "B" SIM-et állítom netes kártyának. Mi a túró lehet a rejtély oka?
3.) Záró képernyőn jobbra kamera, balra egy pötty van. Utóbbi esetén a zseblámpa és a távirányító érhető el. Hogyan tudom az itt elérhető dolgokat módosítani, bővíteni?
4.) Pocket/zseb mód, hogy pl. ne világítson az always on display mindig, ha pl. asztalra fordítom, vagy épp valóban zsebre teszem a készüléket, be tudom állítani, vagy tudom telepíteni?
5.) Google Translator. Régóta használom a tap to translate funkciót. Most viszont az óra melől nem tudom eltávolítani az app folyton ott lévő ikonját.
6.) Google Smart Lock csak ki és be kapcoslható. A megbízható helyeket, eszközöket pl. nincs lehetőség beállítani.
Ez korrigálható?
7.) Kódok beírása után, ne kelljen OK-t/Jóváhagyó pipát nyomni.
Ezt hogyan tudom beállítani?
8.) AOD időzítője nem kapcsolja ki a megadott időben. Ezzel mi a szitu nálatok?
9.) Az időjárás widget nem frissít tartózkodási hely, város váltás esetén. Ezzel tudunk mit kezdeni?
10.) Lezárt képernyő mellett nem tudom működtetni a Google Segédet, tehát úgy, hogy ne kelljen hozzáérjek, hanem hangra pl. bekapcsoltassam vele a zseblámpát. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, még lezárt képernyőn felsőbb egy feliratot, hogy Unlock more features... Rányomok, de hálózati, csatlakozási hibát ír, annak ellenőrzését kéri.... -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3614 üzenetére
A link lemaradt: https://cloud.tapatalk.com/s/5fb3ef690cb2d/Screenrecorder-2020-11-17-16-36-07-64.mp4 [link]
Ami még dilemma, vagy újabb anomália:
3.) Az egyik SIM-en beszélve, közben miként tudnék adatforgalmat, betét használni?
Erre volt egy opció EMUI alatt, de itt nem lelem sehol.
Sőt... most azt érzékelem, hogy ha nem azon a SIM-en beszélek, amin be van lőve az adatkeret használat a SIM menübe, akkor sem tudok netezni, miközben vonalban vagyok.
--> Ennek ez lenne a megoldása: https://mobilarena.hu/dl/upc/2021-03/20 ... 5358_2.jpg ...
DE!
"A" SIM, céges. Ezt akárom alapértelmezetten netre állítani.
"B" SIM privát.
A slotokban már meg is cseréltem őket, de ez a beállítás csak akkor jön elő, ha a "B" SIM-et állítom netes kártyának. Mi a túró lehet a rejtély oka?
4.) Viber app, Rendszerben a MI account... Hiába tallózok be képet akár offline, akár online tárhelyen, nem állítja be az adott accountokhoz.
Mi lehet elállítva???
5.) Záró képernyőn jobbra kamera, balra egy pötty van. Utóbbi esetén a zseblámpa és a távirányító érhető el. Hogyan tudom az itt elérhető dolgokat módosítani, bővíteni?
6.) Pocket/zseb mód, hogy pl. ne világítson az always on display mindig, ha pl. asztalra fordítom, vagy épp valóban zsebre teszem a készüléket, be tudom állítani, vagy tudom telepíteni?
8.) Google Smart Lock csak ki és be kapcoslható. A megbízható helyeket, eszközöket pl. nincs lehetőség beállítani.
Ez korrigálható?
9.) Kódok beírása után, ne kelljen OK-t/Jóváhagyó pipát nyomni.
Ezt hogyan tudom beállítani?
Köszönettel,
zsoltip -
Zsolt112
tag
válasz
zsoltip #3609 üzenetére
Szia!
A sötét módhot:
Megjelenítés/további sötétmód beállítások.
Itt ahol felvannak sorolva az alkalmazások, kitudod kapcsolni hogy ne kényszerítse az alkalmazasokat sötét módra.
Én itt minden alkalmazasra kikapcsolom, attól amelyik alkalmazásba bele van írva hogy támogassa a sötét módot, az sötét módban fog megjelenni ha maga a sötét mód engedélyezve van.
Ha telepítesz egy új alkalmazást az egyből engedélyezve lesz itt sajnos ez az alapertelmezett. Szóval ha szarul néz ki itt nézd meg hogy engedélyezve van e az alkalmazás.🙂 -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #3607 üzenetére
Az előző 2 hsz. Részemről törölhető.
Bocsi. És köszönöm szépen.
-----Inkább szummázok,... Tehát még 6 kérdés.... Bocsi
1.) True Phone app nálam hívás közben a notchban is megjelenítene szöveget.
2.) Sötét mód (gyárilag bekapcsolva a beállítások alatt) több appban torz megjelenést, és néhol használhatatlan megjelenést eredményez.
Milyen alternatív megoldással tudok sötét módot beállítani? A témákkal ez nem valósul meg.3.) Az egyik SIM-en beszélve, közben miként tudnék adatforgalmat, betét használni?
Erre volt egy opció EMUI alatt, de itt nem lelem sehol.4.) Viber app, Rendszerben a MI account... Hiába tallózok be képet akár offline, akár online tárhelyen, nem állítja be az adott accountokhoz.
Mi lehet elállítva???5.) Záró képernyőn jobbra kamera, balra egy pötty van. Utóbbi esetén a zseblámpa és a távirányító érhető el. Hogyan tudom az itt elérhető dolgokat módosítani, bővíteni?
6.) Pocket/zseb mód, hogy pl. ne világítson az always on display mindig, ha pl. asztalra fordítom, vagy épp valóban zsebre teszem a készüléket, be tudom állítani, vagy tudom telepíteni?
-
mizoli
addikt
válasz
zsoltip #3595 üzenetére
Ha a xiaomi.eu /multi romra gondolsz, ahhoz nyitott bootloader kell, és custom recovery. A garancia szerviz függő, de esélyes a bukás. A jó hír, hogy vissza lehet tenni a gyári romot, és zárni a bootloadert, ha esetleg úgy alakulna a helyzet.
Egyébként a szemét pucolást meg tudod csinálni a jelenlegi romon is, ADB parancsokkal. De pl. a Xiaomi adb/fastboot tools-szal is lehet pucolni, csak nem mindent.
-
válasz
zsoltip #3582 üzenetére
helló,
ha alul-felül magasabb a tok, akkor síkra ejtve már jó vagy, de nyilván tud úgy esni, hogy egy sík kijelzőjű még pont nem sérülne, ez meg igen. a linkelt tok valószínűleg ilyen, de ez csak tipp, mert nincs róla kép ilyen telefonon.
viszont nincs dedikált led, de szerintem vízállóság se (de ebben nem vagyok biztos)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest