- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5724 üzenetére
Szia! Mindegyik Mi Box támogatja a NetFlix-et. Nemrég azonban kijött a Mi TV Stick, ami még olcsóbb. Igaz, csak 1 Gbyte RAM van benne, és felbontásban is csak FHD-t tud.
... Box-ból egyébként most már szerintem csak az "S" kapható. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5727 üzenetére
Erre én nem mernék egyértelmű választ adni, mert most egy elég egyszerű TV-n van, amin sajna nem tudom leellenőrizni. Ez szerintem sokkal inkább lejátszó szoftver függő. Pl. - én úgy hallottam, hogy - az Android TV-s app. nem tudja. De van ugye Kodi ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5729 üzenetére
" ... van ami android tv-re van ... "
Olyan szempontból csak egyféle van: Android. Max. architektúrák (ARMv7A, ARMv8A) szintjén van különbség. Nekem (pontosabban a szüleimnél) ez van beállítva." ... a frekvencia váltás forrás szerint fontos lenne ... "
Reméljük más is idetéved - és nem csak ketten fogunk itt "beszélgetni" , - aki majd ráerősít, vagy megcáfolja.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5729 üzenetére
Szerintem ez az ...
... vagyis működnie kell(ene).(#5731) hakkelr
"Probléma a VLC lejátszóval van." - nem nagyon használtam még VLC-t, de mihez is kell neki jelszó? -
azbest
félisten
válasz captainnemo #5733 üzenetére
kodiból egyféle van androidra. És igen, a mibox3 8.0 rendszerével megy és úgy tudom a miboxS 9es rendszerével is megy az, hogy át tud váltani, ha a kodiban be van kapcsolva hogy a videóhoz szinkronizálja a kijelzőt.
Más alkalmazásokból elég kevés van, ami tud ilyet sajnos. Youtube-ból az elternatív smartyoutube-ot szokták mondani. De én a hivatalosat használom, ami nem tudja,. A netflix és az amazon prime vagy hbo go sem tudja.
Kering közkézen valami program, ami más programoknál a video indítását elkapja és akkor a videó alapján átváltja a képernyőt. De mivel ez kívülről beavatkozás a működésbe, ezért nem feltétlen megbízható a működése. Netflixet úgy olvastam meghülyíti. Eredetileg az nvidia shield-hez csinálták.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz captainnemo #5726 üzenetére
Még eggyel korábi rendszerrel használom, de nekem az automata váltás eddig nem működött, Adamsky által is mutatott módszer valamiért 720p-nek érzékeli az 1080p-s kijelzőt, és ezen nem is akar változtatni film közben sem, így inkább fixen tartom.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
ETiborough
csendes tag
válasz captainnemo #5733 üzenetére
Nem igazán értem a dilemmát. A lejátszót beállítod 1080p 60 Hz-re, akkor gondolom jó lesz a netflix. Én nem tudom, mert nincs előfizetésem. A Kodi meg ha jól van beállítva, akkor jól játsza le a filmeket pl. külső vinyóról, vagy hálózatról.
-
azbest
félisten
válasz captainnemo #5766 üzenetére
a box infta távot is támogat. Szóval jó eséllyel fel tudod programozni a logitechet, lehet eleve van profil miboxhoz. A hangvezérlős távoknak nem elég az infra
Nem szerver ez, hanem médiajátszó. Nekem nasom van, de a routereimen is van lehetőség ush háttértárat megosztani.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5766 üzenetére
" ... hogyan éritek el az eszközre kötött külső tárolókat?"
Úgy, mint egy pendrive-ot vagy HDD-t? Mosollyal az arcunkon Bedugod, felismeri és egy tetszőleges fájlkezelővel már böngészheted is.
Egyébként meg a Mi Box pont ugyanazt tudja - kb. se többet, se kevesebbet, mint egy átlagos Android-os eszköz.
Infra: ma már "nem annyira menő". Az a box, ahol van, ott is csak a ki-be kapcsolásra használják. Utána már wifi, vagy bt.(#5767) azbest
" ... a box infta távot is támogat ... "
Ööö... ezt, hogy érted?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz captainnemo #5768 üzenetére
Szerintem régebben is beszéltünk erről, hogy az fcc képein ott van az infra a miboxS -en is, ahogy a mibox3-on is. Az a fekete, két bütykös dolog a középső fehér led mellett.
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy szoftverben nincs használva, de nagyon meglepne. Pláne mert a xiaominak is van infrás okos otthonos irányító hubja, amivel a többi eszközét is lehet vezérelni online.
De nagyon egyszerű, ha valakinek van olyan távirányítója, amihez van xiaomi profil, akkor beállítja és kipróbálja. Vagy, ha olyan telefonja van, aminek van infra portja, akkor arra a mi távirányító alkalmazással is kipróbálható. A mibox3-mal néha használom a mi a2 telefonommal.
Ha jól tudom az AV port az, ami különbözik a nemzetközi és kínai verziók közt. A nemzetközin analóg hang + optikai mini toslink van. A kínai változatokon meg analóg hang + kompozit.
(#5769) <Adamsky>
úgy, hogy mivel van infra vevője jó eséllyel úgy működik, mint a mibox3. A régi, gombelemes infrás xiaomi táirányítókkal is tud működni, vagy valamelyik olcsó infrás másolattal, amit ebayen árulnak. A lényeg, hogy olyan kódot küldjön a táv, amit a box vár.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5772 üzenetére
" ... távolról töltenék a csatlakoztatott tárolóra tartalmat, pc ről természetesen ... "
Ugye, hogy le lehet ezt érthetően, - és még rövidebben is - írni.
Wifi-n keresztül, vagy dugtál rá lan-t? Előbbi esetben - hacsak nem nagyon közel van a rooter-ed és/vagy jó erős a jel, - nem lesz valami szélsebes a másolás.
Én csak egy 1x próbáltam MiXplorer-en keresztül ftp-zve, de aztán hagytam is az egészet. Ugyanis az a wifi, ami filmlejátszásra OK, ide-oda másolgatásra már lehet karcsú lesz.
Nos a lényeg: van elég sok ilyen app. Próbálni egyiket se próbáltam, de talán ez lenne a sorrend:
• SSHelper
• SSH/SFTP Server - Terminal
• WiFi FTP Server
• AndSMB (samba client)(#5771) azbest
A Mibox 3-on - hivatalosan - van infra? Annak milyen távirányítója van (bt & inf. v. csak inf.)? Ja, látok valamit a képeken, de hogy az micsoda De a nagyobb gond, hogy annak az "izének" nincs elől ablaka. Egy szó, mint száz, szkeptikus vagyok. A neten sem írnak sehol olyat, hogy a Mixbox S-nek ilyen rejtett képességei lennének. Azt viszont igen, hogy az USB-n keresztül képes infra vevőt fogadni.ui: nem ócsó: Flirc USB (v2) - Use any Remote with your Media Center
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz captainnemo #5775 üzenetére
Ne vedd készpénznek, szubj. vélemény ...
"A Mi Box processzora nem tudom mennyit bír."
Pont annyit, hogy a 4K-s videólejátszás problémamentes legyen. Ez az eszköz nem arra lett kitalálva, amire Te is használni szeretnéd (pluszban). Ezért sincs rajta ethernet csati.
Az, hogy mindent (is) tudjon az már zsebbenyúlósabb. Ahhoz szvsz. egy SHIELD TV Pro kellene. De bennem egyébként is felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e a media szervert és a lejátszót egybe gyúrni. Én a helyedben különvenném (akár egy Raspberry-vel, ahogy írod)."Láttam jobb csatlakozással felszerelt adroid tv alapú boxokat is ... "
Igen, mik lennének azok?
Egyébként átérzem a problémádat, de sajnos vagy sem, a távvezérlők elmentek ebben a (bluetooth v. wifi) irányba. Őszinte leszek, nem tudom, hogy mi a helyzet a TV-k esetén, de nem lennék meglepődve, ha ott is előbb-utóbb ez lenne a trend.
A wiki oldalán egyébként kifejezetten írják, hogy a Flirc vevővel kompatibilis. Szóval, tudom, hogy ez egy újabb kiadás, de én lehet rápróbálnék ..." ... régi HTPC koromban csináltattam ... "
Ööö... van hozzá kapcsolási rajz? -
captainnemo
aktív tag
válasz captainnemo #5806 üzenetére
Telefonról írtam es amiatt a szövegben a link a szoveg elején van. és elszurtam.
-
azbest
félisten
Bluetooth-on át nem az infra parancsokat nézi, hanem valami általánosabb vezérlés van. Ezért tud működni szinte bármilyen bluetooth távirányító valamilyen szinten
-
garkeol
csendes tag
Szia!
A box ki-be kapcsolása CEC-ből úgy érted, hogy amikor a távirányítóval kinyomod a tévét, akkor kikapcsolja a boxot is és amikor bekapcsolod a tévét, akkor indul a box is?
Azért kérdezem, mert én is használom a CEC funkciót, minden remekül működik, egyedül a box ki-be kapcsolása nem sikerült. Ezért időnként újra kell indítanom a boxot a box menüjéből, mert a Kodi kadenciahelyes lejátszása meghal. Persze, lehet ezzel együtt élni, de a seggemet verném a földhöz örömömben, ha sikerülne megoldást találnom arra, hogy a tv ki-be kapcsolással a box is ki-be kapcsoljon.
Nálad hogyan van beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest